Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndrewVigh

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gellérthegyi sikló terve vagy jó 120 éves, és úgy tűnik a Rác-fürdőtől a csúcsra vezető libegőjárat is célegyenesbe került: néhány hete a BKK is beszállt a fejlesztésbe.  De rógat tervben van - hogy ne mondjam, lóg a levegőben - egy másik projekt is, a Duna felett járó…..
A Várbazárba menet lettem figyelmes a múlt héten, hogy a Clark Ádám téren nagy építkezés folyik. Lássuk először a kevésbé megosztót. Azt, hogy az Alagút bejárata fölé kell egy korlát, az nem kétséges, sajnos tényleg menetrendszerűen potyognak le onnan emberek. Az, hogy…..
AndrewVigh 2013.11.18 13:39:16
Milyen lenne ma a Duna partja, ha a világháború után máshogy állítják helyre a Budai Várat? Vagy ha Hauszmann nem álmodik belőle egy hatalmas palotát egy évszázaddal ezelőtt? Ne tippelgessetek, ilyen! Na jó persze nem pont ilyen, hiszen Vígh András a mai állapotból "fejtette…..
AndrewVigh 2013.11.07 16:09:13
A szerző válaszol:
Köszönöm szépen a publikálást és a hozzászólásokat mindenkinek!

Először is: az alapkoncepcióm nem az volt, hogy a korai állapotokat rajzoljam meg, hanem azt, hogy hogyan is nézne ki a vár MA, ha az adott korszakbeli állapot maradt volna fenn!

Elsősorban a tornyos és a "FerencJóska" előtti állapot kinézetére voltam kíváncsi, a több 'csak úgy elkészült'.

A rajzoknak vannak hibáik ha jobban megnézzük őket, de azt hiszem sikerült élvezetes képeket alkotnom. További képek elkészítése is felmerült bennem, de azok bizony elég időigényesek lennének, főleg ha a környezetnek is nekiállnék. De én nem tartok vissza senkit sem, ha valakinek kedve támadt rajzolgatni, hát rajta :) Én még terveztem a romos 1945-ös állapot megrajzolását, a Mátyás kori állapotot valamint a török időkbeli dzsámisat is. Nem tudom hogy legközelebb mikor lesz időm ezekre. A legtutibb persze egy 3D modell lenne ezekről a korokról :)

Akinek nem tetszik a gif, az megnézheti a fb-odalamon is:
www.facebook.com/vigh.andras.9/media_set?set=a.456723791043169.99027.100001166554313&type=3

A jövőre nézve: tervezik a teljes vár tetőszerkezetének az átépítését a '45 előtti monarchikus stílusúra, valamint az istálló és még pár épület visszaépítését, aminek én nagyon örülni fogok, viszont kicsit sajnálni fogom a mai kupolát. Annyira megszoktuk már, hozzánőtt a városképhez. Ti mit szólnátok ahhoz, ha a 'régi' állapotot a mai kupola megtartásával állítanák vissza??