Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forbes

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Forbes már többször rangsorolta a mesefigurákat vagyoni helyzetük alapján, legutóbb 2013-ban közöltek összeállítást. A tengerentúli listát nem meglepő módon Dagobert bácsi vezeti, akinek a Disney-filmek és sorozatok alapján mérték fel vagyonát a hagyományos módszerekkel a magazin…..
Japán egyrészt elvarázsolja az embert, de meg is hökkenti. Csúcstechnológia, udvariasság mellett tekintélyelvűség, a jogos kritikák büntetése az üzleti életben. Vásárhelyi Orsi útinaplójának negyedik része. A szöuli reptér mellékhelyiségében kellemetlenül hosszúnak…..
Mennyire volt fukar Simor? Hogyan törött bele Nobilis foga az első üzletébe? Miként lehetett évi 50 milliós bónuszokat fizetni a 90-es években? Kivel találkozott a tőzsde későbbi vezérigazgatója hajnali fél négykor az irodája kapujában? És hogy kerül ma egy közös képre 11…..
Miért szeretnek annyira vállalkozni az indiaiak? Hogyan üzletelhet velük egy európai? Mit tesznek a randalírozó majmok ellen? Vásárhelyi Orsi ázsiai élménybeszámolójának harmadik része. Szálloda, reptér, másik reptér, másik szálloda, új ország, új kultúra, új emberek és feladatok. Még időm sem volt…..
Karafiáth Balázs (Carnation és Sziget alapító, most co-creative coach) e-mailezésbe kezdett egy régi barátjával, Szeszlér Verával (jiaido-ka és marketinges) a januári címlapunkról. Balázs, másokkal együtt önismereti útjáról beszél a lapban. Elküldték nekünk a gondolataikat, mi pedig megosztjuk…..
Az IBM 37,5 milliárd forintért megvásárolta a részben magyar alapítású Ustreamet, robbant tegnap a hír. A nagy magyar startupok közül az NNG és a LogMeIn után így egy újabb cég hajtott végre sikeres exitet. Fehér Gyula a magyar alapító - aki mindig két lábbal a földön a jár és szerénységéért sokan…..
A 30 sikeres magyar 30 alatt listáink már eddig is a kedvenceink közé tartoztak. Minden évben lelkesítő keresni a neveket, és válogatni a jobbnál jobb jelöltek között. Az összesített (2014-es és 2015-ös listán) 60 fiatal van közülük most ketten már Európa legjobbjai közé kerültek. Lám Istvánt a…..
A folyamatos dugókban mindig mindenki elkésik, az újságírókat személyesen felkeresik sajtótájékoztatók előtt, az eseményeket kétszer megtartják, hogy mindenki odaérjen. De ami fontosabb, egyre több a sikeres üzletasszony. Vásárhelyi Orsi az NNG két vezetőjét kísérte végig…..
Milyen érzés nőként Dubajban tárgyalni? Mennyire veszik komolyan arrafelé a partnerek a nőket? Hogyan öltöznek az üzletasszonyok az elviselhetetlen melegben? Vásárhelyi Orsi az NNG két vezetőjét kísérte végig Ázsián Dubajtól Tokióig, íme élménybeszámolójának első…..
Aki már egy sarki közértnél nagyobb üzletben gondolkodik, annak muszáj lépnie. Hogyan lehet valaki igazán menő? Miért kötelező a kicsi vállalkozásoknak is a digitális átállás? Inspiráló példák egy érdekes konferenciáról, amin Fekete Emese járt. Németország egyik…..
Megint Bill Gates a leggazdagabb, de ott vannak a nyakában. A legvagyonosabb európai egy spanyol, a leggazdagabb európai nő francia, és még mindig nincs magyar a világ dollármilliárdosainak listáján. A Forbes magazin amerikai kiadásának rangsora ezen a héten jelenik meg, itt a…..
A méltán népszerű Szarvas után újabb sikeres 30 év alatti magyar: Szőke Gábor Miklós lécszobrai igen keresettek, a Fradi-sason 120-an dolgoztak a keze alá, ma saját brandjét építi. Első munkáját, egy lovat ábrázoló szobrot a négyesfogathajtó világbajnok, Móró Lajos vette…..
Anyalapunk online verziója is közölte egy cikkünket. Hermann Irén írása nálunk októberben jelent meg, itt a blogon is beszámoltunk róla, most pedig a forbes.com-on pörög az angol nyelvű verzió. Íme a szerző élményei a cikk írásáról és friss információi a katonákat…..
Szarvas, az index.hu rejtőzködő gifmágusa is felkerült a Forbes immár másodszor megjelent listájába, amelyen 30 sikeres 30 év alatti magyar szerepel. Vigyázat, nem csak életút, kép is van róla!  Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármesterjelölt egy WC-re photoshopolva, illetve…..
Közel fél éven át 11 szerző mondta el nálunk, hogy szerinte mitől lehetünk startup-ország. Összefoglaltuk a lényeget az augusztusi Forbesban. (Katt a képre, és nagyobb lesz!) ..
A győztes sokszor nem a járt út szerinti jobb, hanem az ismeretlen, de jelenlegi igényekre rezonáló másik. Tófalvy Tamás publicisztikája az augusztusi Forbesból. Június 30-án bezárt az iWiW, a világ egyik első és jó ideig Magyarország piacvezető online közösségi hálója.…..
Oázis-kertészet, Lakics- és Gellért-család. Az augusztusi Forbesban három családi vállalkozásról mutatjuk be, hogyan vezénylik le a generációváltást. Kürti Tamás (a Kürt Zrt. második generációs tulajdonosa) írt hozzá egy cikket. A magazinban nem fért be minden, itt a teljes…..
Mi van még a lapban?21 oldal a celebipar hátteréről:- sztármenedzserportrék- Alföldi-interjú 80 oldal szokásos Forbes-tartalom: - Interjú Andreas Rudassal az RTL Magyarország elnökével- Izrael-mellékelt: hogyan lettek Startup-nemzet - Balabit-sztori: ilyen a Prezi óta nem volt-…..
Egyre nagyobb a sor a Kitchen Budapest (Kibu) fröccspultja előtt, pedig még csak pár perccel múlt hat óra. A fali fröccs-lapról tudom, hogy épp egy viceházmestert tartok a kezemben, majd tovább állok az egyik csapat projektjéhez. Nem egyszerű persze, hogy hova és kihez menjen az ember…..
Cannes Lions beszámoló Jedlicska Mártontól (Kirowski Isobar, Creative Director) aki először képviselte Magyarországot a fesztivál zsűrijében.  Mindanyian ismerjük a vörös szőnyeges fotókat és a rajtuk vonuló színészeket a Cannes-i film fesztiválon. Na de van egy másik…..
Ha itthon sikeresek, miért nem terjeszkednek külföldön is? Egy újabb részlet, ami kimaradt a Jaksity-interjúból. Miért nem jött össze eddig a Concordenak nemzetközi terjeszkedés? Nem rajtunk múlt, ebből a szempontból elég nehéz kezdésünk volt. Még pár évvel ezelőtt is…..
Kétharmad szerint itthon mindent a kapcsolatok döntenek el. A fiatalok több, mint 70 százaléka szeretne külföldön vállalkozást indítani. Közel 60 százalékuk környezetében indították már el valamilyen céget itthon. A Bridge Budapest kutatását a Forbes májusi száma hozta…..
Milyen lehet a következő 4 év? Miért vár ránk egy újabb válság? Mi a magyarok ősproblémája? Jaksity Györggyel sok mindenről beszélgetünk a májusi címlapinterjújban. Miért nyert a Fidesz? Erre adott válasza már nem fért be a lapba, itt van. „Ez egy másik szakma, én az…..
Amikor francia üzletembereknek szerveznek kétnapos konferenciát francia üzletemberek, a meghívott magyar vendégeknek elég csupán egyetlen kérdést feltenniük az utazás előtt: mikor indulunk _már_? Semmiképp nem szeretném ha úgy hangzana, mintha a delegációnk csak enni ment volna…..
A kínzó kérdés. Hogy akkor ez most egy startup vagy csak egy cég. Lépdelj és kiderül! (Ez a kép nagyobb. Kattints!) ..