Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Nóra Anna

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekintetes Pálos Károly Polgármester úrnak    HELYBEN    Kötelességemnek érzem, hogy egy igen érdekes stróhmanra felhívjam nb. figyelmét.    Huszthy Sándor (Deák Ferenc utca 2. sz.) az illető. Grosz Imréné zsidónő tulajdonát képező műteremben tevékenykedik már hat…..
Lám, találni még értékes blogokat manapság. A Ritkán látható történelem blog régi fényképeket mutat egy egy jellegzetes korból, helyszínről vagy eseményről. Olyanokat, mint például ez:   Budapest, Nagykörút a Blaha Lujza térnél, XIX. század vége. Hát igen! Azért…..
Kovács Nóra Anna 2014.06.20 10:57:38
Anno 2002-ben nem kicsit hördült fel a jobboldali közönség azon, hogy kiderült. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök III/II ügynök volt. Balról persze magyarázták, hogy ez nem az, nem olyan, nem úgy, nem azért ésatöbbi. Persze sokan fújjoltak, meg cümmögtek, hogy basszátok…..
Kovács Nóra Anna 2014.06.20 10:55:02
@wallenberg8805:
Szóról szóra így van!
Már többször írtunk arról, hogy a magyar demokrácia jelentősen átalakult az elmúlt években. A kormány feketelistáján szereplő hazai és nemzetközi civil és államközi jogvédő szervezetek is felhívták arra a figyelmet, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének leépülése, a…..
Kovács Nóra Anna 2014.06.19 10:52:15
  Tisztelt Mt blog!   47 éves voltam, amikor megszűnt alólam az előző munkahelyem. Felsőfokú kereskedelmi végzettségem van, abban reménykedtem, hogy hamar találhatok munkát a szakmámban. Lassan 2 év telt el, de sajnos hiába próbáltam meg szinte mindent, az időszakos…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Pályakezdő, egyben álláskereső nőként szeretném megírni önöknek a személyes történetemet. A BGF-en végeztem kommunikáció és médiatudomány szakon, nemrég tettem le a nyelvvizsgát mellé, így végre kézhez kaptam a diplomámat. Azóta a…..
Ilyen orvosi szaktudás mellett ami ebben az országban van,egy beteg nincs biztonságban. Tisztelt Praxisblog     Sajnos megint itt van egy eset-a sok közül-ami az Esztergomi kórházban történt egy négy gyerekes családanyával, akinek még nagyon sok dolga lett volna ezen a…..
Kovács Nóra Anna 2014.06.04 20:31:53
@szabidoki:
".. rendőrségi vizsgálat révén végig lehet követni, hogy alakul ..."
Aztán majd lezárják azzal, hogy minden a legnagyobb rendben volt. Ez így szokás hazánkban.
 Többek között már a második napon eltűnt édesanyám ivóleve, a kis fülhallgatós rádiója, amit nagyon szeretett és a pénztárcájából is hiányzott 2000 forint. Tisztelt Praxis blog!   Sajnos édesanyám hosszú évek óta különféle betegségekkel küzd. Ennek…..
Kovács Nóra Anna 2014.06.01 15:00:47
@VaTi:
Ebben amúgy teljesen igazad van.
Én viszont azt nem értem, hogy a nővérek válasza erre miért a bunkó modor volt. Miért nem lehet azt mondani, hoy "nézze, uram/asszonyom, sajnos nem áll módunkban az édesanyja dolgait felügyelnünk". Ennyi lenne.
Tényleg csak azt nem értem, hogy miért nem tudnak az emberek kommunikálni kulturáltan?
(A kérdés költői, de tényleg nem tud a többség, ha mondjuk én kulturált hangnemben közlöm ügyféllel, hogy "ebben a könyvelési díjban sajnos ez és ez nincs benne", akkor sem tudja normálisan lereagálni, hogy "köszönöm, értem, és gondolkozom a megoldásról", hanem fogja, és rámb...sza az ajtót.
Ez magyar sajátosság biztosan, hogy kommunikálni nem tud az emberek többsége. (A lényegen amúgy nem változtat, a nővér ugyanúgy nem ül 24 órát X néni ágya mellett, de legalább ezt korrekt modorban megmondhatná a hozzátartozónak).
Bocsánat, ha hosszú voltam...
Kovács Nóra Anna 2014.06.01 19:48:45
Megalázó, sértő volt nagyon és teljesen ok nélküli a kirohanása. De ha még úgy is lett volna, ahogy a doktor úr beképzelte (de nem így volt), akkor az feljogosítja arra, hogy k**-nak nevezzen és ordibáljon velem? Tisztelt Praxis!   Friss tapasztalatokat szereztem az egyik…..
Karesz hosszasan keresgélte a pörköltjéhez valót, aztán nagyon boldog is volt, amikor a SPAR-ban végre talált annyiért és olyan marhalábszárat, amire vágyott. Otthon érte a meglepetés, 1.123 kg bőnye és zsiradék formájában. Szerinte ez az arány felháborító, amit meg is írt…..
Valami készül az egészségügyben: bár a Fidesz a 2008-as szociális népszavazással elutasította a vizitdíjat, ám ez nem oldotta meg az egészségügy problémáit. A kórházak eladósodottak, az orvosok elvándorolnak, a szolgáltatás minőségét pedig jócskán lehetne javítani. A…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.30 18:39:38
@nyünyüge:
Anyuka lánykori barátnője a házi doki néni.
Kovács Nóra Anna 2014.05.30 18:56:00
@nyünyüge:
Miért, akkor mi a jó példa a felesleges orvoshoz járkálásra?
(Biztosan nem az, hogy egy pajzsmirigy beteg hathetente megnézeti laborban a pajzsmirigy hormonjait, mert az pl. jogos)
Kovács Nóra Anna 2014.05.31 10:23:30
@kheiron:
Mondjuk nem is nagyon kezelik, 2 hónap alatt elteszik kemóval láb alól...
Nem hallgatja meg végig hogy mik a panaszaim, milyen tüneteket észlelek . Az évek során állapotom romlik, de őt ez egyáltalán nem érdekli. Üdv! Panaszt szeretnék tenni a következő orvosnőre: Dr. K. Ő a Bács-Kiskun Megyei Kórház Nyíri úti telephelyén dolgozik az…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.27 15:18:32
Zsófi mamája nem érti, miért okoz folyamatosan problémát a kispesti Cserpes joghurtkimérésben, hogy húszezressel akar vásárolni: A Cserpes Sajtműhely kispesti piacán található viszonteladójáról szeretnék mesélni nektek. Itthon mindenki szereti a termékeiket, mivel itt lakunk…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.14 20:10:10
@atpijkamo:
NNNa, hát milyen szépen megválaszoltad:)
Így kellett volna annak a f@szparaszt eladónak is.
Kovács Nóra Anna 2014.05.14 20:20:28
@atpijkamo:
Én tényleg nem látom kioktatónak, ahogy Te megfogalmaztad a választ arra, hogy, "így kaptam az automatából". Olyan formában, ahogy Te írtad, szerintem az nem irónia. Lehet, hogy a nőnek eszébe sem jutott volna, hogy 19 ezret pötyögjön be, és akkor "apróbb" címleteket kap.
Kovács Nóra Anna 2014.05.14 20:27:04
@atpijkamo:
Nem rossz vélemény ez, csak ő nem fiatal már, másképpen állnak az ilyen technikai dolgokhoz.
Tisztelt blog!   Édesanyám kért meg, hogy küldjem el önöknek a levelét.   „Kedves olvasók!   Nagy nagy elkeseredésemben írom ezt a levelet önöknek, mert már tényleg nincs ötletem, mihez kezdjek. 53 éves múltam és több, mint egy éve vagyok munkanélküli. 32 éven át…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.14 15:39:23
@levendulabandi:
Ez a hülye dolog csak nálunk van amúgy? Mármint amit írtál a két negyvenes ismerősödről.
Tesóm pl. Angliában (42 éves és nő), nemrég váltott munkahelyet. Mérnöknő, és baromira nem érdekelt senkit, hogy hány éves, csak az, hogy tudja, vagy nem tudja, amit kell.
Üzletekben meg a 18-25-ös plázacicák,.....hát...jómagam szívesebben vásárolok 40-50-es eladónők közreműködésével (nem feltétlenül a molettiben).
Megvan az iregszemcsei cégtemető ügyében az ítélet. Lehet örülni, mert ebben a kretén országban azért csak felfüggesztett börtön jár, ha csalárd módon cégeket veszel annak biztos tudatában, hogy ezzel a tettel az államot és számos céget is komoly anyagi kár ér. Összesen 23…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.08 18:53:59
@tinipuma:
Erre vannak az igazságügyi szakértők. (Könyvszakértő, adószakértő a legkülönbözőbb szakosodással.)
Kevesellte a hálapénzt a műtétet végző orvos. Tisztelt Praxis blog olvasók!   Valaki legyen olyan szíves és árulja már el nekem, mégis mennyi hálapénzt is illik adni egy orvosnak? Történet röviden, nagyobbik, majdnem felnőtt fiam mandulaműtétre kórházba került.…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.07 15:10:15
@lüke:
Az ország legjobb IR és PCOS specialistája a doki.
Kovács Nóra Anna 2014.05.07 17:17:43
@lüke:
Szerintem kevered valamivel, PCOS-hoz hogy jön a CT.
Kovács Nóra Anna 2014.05.08 12:51:35
@lüke:
Szerintem meg hülyeséget írsz. Policisztás ovárium szindróma.
SEMMI nem néztek CT-vel a lányomnak, és senki másnak sem. Ultrahangok vannak, főleg kismedencei, aztán labor vizsgálatok, cukorterheléses is.
Négy tünetből ha három megvan, akkor ez a gond, (PCOS) megspékelve egy jó erős inzulinrezisztenciával.
Laikus vagyok (közgazdász és igazságügyi adószakértő), de hülye azért nem.
Hogy jön a CT a cukoranyagcsere zavarhoz, meg a hormonális bajokhoz???????????
De tudod mit, ne írjál, mert itt befejeztem.
Felháborító,hogy panasszal kereste fel az orvosát,aki ahelyett,hogy megvizsgálta volna,pszichés zavarokra fogta a fájdalmait.   Tisztelt Praxisblog Megszeretném kérdezni a blog oldalon kommentelő egészségügyi dolgozókat,hogy mi a véleményük a 2014. május 03-án a TV2 -ön…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.04 15:29:03
@carrie 2014:
Cápás rajzocska, tényleg:)
Nem végeztünk még, illetve az állandó fogszabi már le van véve két éve, most éjjelit hord (hordja becsülettel), és panoráma röntgenezik, hogy mikor jut odáig a bölcsességfog, hogy húzni kelljen (hogy ne torlódjanak össze a szabályozott fogak).
És igazad van abban, hogy valóban ugyanaz a szabályozás kell, hogy vonatkozzon pl. az endokrinológusra, meg a fogszabályzós dokira. Csak ebbe így nem gondoltam bele, őszintén, hajlamos vagyok csak a saját szakmámban gondolkozni (mi még a papírhoz is papírt gyártunk.)
Aláírni az elején azt kellett, hogy gyakorlatilag mindenben együttműködünk. Ha nem jelenünk meg időpontra, kitehetnek a rendszerből, stb.
Egyszer meg majdnem kivágtak úgy, hogy egy fiatal dokinőcske úgy döntött 1 év után, hogy pont jó így a lányom foga, és ő már leszedi. Magyarázatot nem adott (szóban sem, nem hogy írásban). Mondtam neki, hogy még laikus szemmel sem szabályos a fogsor, erre nyeglén közölte, hogy "ez pedig ilyen marad", na akkor elmentem a vezetőhöz, áttett egy megbízható idős doktornőhöz. Teljesen meg vagyunk elégedve a megfontolt döntéseivel, a körültekintésével (persze, még egy évig rajta maradt a fogszabi a lányon), és még gumival húzatta ide, oda, keresztbe, féloldalasan, mindent megtett.
De tény, hogy papírt semmiről nem kaptunk, most hogy kérded....
Kovács Nóra Anna 2014.05.06 14:59:10
@carrie 2014:
Most látom, hogy írtál, bocs, válaszolok:
Igen, prof V-hez mentem, és Dr K-hoz kerültem általa. Prof kicsit bosszankodva vette tudomásul, hogy bajom van, de szó nélkül intézkedett (bár az is igaz, hogy annyi agyam volt, hgoy a magánrendelésére jelentkeztem be, ez máshol volt helyileg), és ott adtam elő a klinikás panaszomat a beosztottjára). Másnap reggelre be kellett mennünk, lányról egy csomó rtg. készült, és ő maga is tüzetesen megnézte, együtt dr K-val, és így tett minket Dr K kezébe (egy fillért sem fogadott el).
Fizetni a ráépített fogszabiért 80 ezret kellett, menet közben már semmit, msot az éjjeliért talán párezret, szóval anyagilag teljesen rendben van.
Azt, hogy együttműködünk, csak egy pld-ban írtam alá, valóban.
Kovács Nóra Anna 2014.05.06 18:56:04
@carrie 2014:
Szia!
Hát, a bizonyos prof modora az valóban hagyott némi kívánnivalót maga után, még a magánban is.
(De az érdekes, hogy a neten, előtte kb. egy 6-7 évvel korábban készült írásban az égig magasztalták többen őt.)
Igen, a vége felé járunk, szerintem a bölcsifogak húzásával vége lesz.
Nem is tudtam, hogy dr K-nak is van magánrendelője, ezt az infót megjegyzem, mert lehet, hogy kellhet még valamikor.
Amúgy igen, az említett intézményben az átlagéletkor kb. 25 év:(
De ahogy hallottam, a Szentkirályiban sem jobb, ott is totál kezdőkkel van tele.
Azért érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy emellett a színvonal mellett miért is fizetjük a tb-t. Tisztelt Praxis!   Az a helyzet, hogy évek óta nem voltam tb által finanszírozott nőgyógyászati ellátáson, vizsgálaton, de a közelmúltban úgy alakult, hogy az orvosom, akihez…..
Kovács Nóra Anna 2014.05.02 10:15:52
@Tempus-Anh:
Hogy mekkora barom vagy!
A férj akármicsodája nem helyettesíti a doki gumikesztyűs kezét, meg a kenetvételt sem, ugyebár, amit laborban értékelnek ki, és az éves rutin nőgyógyászati szűréshez tartozik (sztk-ban is).
Ezer százalék, hogy hapi vagy:(
Akkor is meg kellett volna néznie a gyereket, ha egyáltalán nem oda tartozunk és egyáltalán nincs kártyája. Valamiért csak kitalálták a Hippokratészi esküt. Tisztelt Praxis!   A napokban sikerült olyan sajnos rossz tapasztalattal gazdagodnunk, amit szeretnék önöknek megírni.…..
  Riadalomra ébredt az ország, legalábbis az a fele, amely érintett a közel 65 ezer hazai EU-fejlesztési projektben. A 444.hu híre szerint ugyanis Brüsszel felfüggesztette a Magyarországnak járó EU-(strukturális) támogatásokat.  Az összest. Az ügyért felelős Csepreghy Nándor…..
Kovács Nóra Anna 2014.04.29 09:25:40
Szóval soha senki ehhez az emberhez ne menjen, inkább az árok szélén végezze be életét. Kedves Praxis! Ma voltam a Flór Ferenc kórházban a gasztrón, gyomortükrözést végeztek. Nagyon fontosnak tartom leírni, hogy senki ne menjen Dr. Sz-hez, állatorvosnak sem lenne jó nem hogy…..
Jó napot kívánok, egy kérdésre szeretnék választ kapni, már jónéhány éve dolgozom ugyanazon multicégén, de ami a napokban történt amellett nem tudok szó nélkül elmenni. A cég azt vezette be hogy a 2 óránkénti 10 perces szünetet ugyan kiadja ( folyamatos termelés…..
Tök hülyék vagyunk, hogy ez eddig nem jutott eszünkbe. Hogyan is lehet a nép pénzét úgy elkölteni mindenféle faszságra, hogy senki se ugathasson bele? Olyan intézményen kell átfolyatni a zsét, mely annyira független, hogy mi irányítjuk, de senki se ellenőrizheti. Bónusz, hogy ha…..
Kovács Nóra Anna 2014.04.20 17:43:42
@Éhes_ló:
Bocs, de ebben, amit írtál, két mondat nem követi egymást logikusan, vagy nagyon fáradt vagyok már.
Igen, a lányom az én nevelésem, 10 éves kora óta arra trenírozom, hogy nem itt van a jövője.Családi példa is van, a tesóm már konkrétan brit állampolgár (nem a mekiben mosogat, hanem a szakmájában dolgozik Londonban) Minden esélye megvan rá a gyerkőcnek, hogy elhúzzon, (nyelvvizsgák, elitgimi, stb). Gondolom, ez nem bűn, az országot úgysem tudjuk megváltani, legalább nekik legyen jobb.
Amúgy én a Jobbikban látok esélyt (de ebben az országban, a fejekben minden vagy fehér, vagy fekete, szóval én erről nem nyitok vitát.)
Kovács Nóra Anna 2014.04.20 18:17:23
@Amator:
Köszi! Ez egy érthetően felépített magyarázat.