Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szmoli2

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A régi korokban alsóinget, alsószoknyát, fűzőt szinte minden nő viselt. Bugyit viszont általában nem. Valójában csak a 19. században lett trendi női fehérnemű belőle, de akkor aztán nem spóroltak a felhasznált anyaggal.   Bizony, a férfi privilégiumnak tekintett alsó igen sokáig nem került be a…..
szmoli2 2017.03.11 11:57:56
@Walterhal: Gyerekkoromban (50-es évek) láttam ilyent a családban, az nem kötött volt, hanem egyszerű vászonanyagból készült és felkötőnek hívták.
Arról beszélgettünk minap a bicskei Bihari utcán autóval áthaladva, hogy mit is jelenthet a "Péró" szó. Eszembe jutott két iskolatársam, akiktől megkérdezhetem és ezt meg is ígértem útitársaimnak.  Ígéret szép szó. Az egyikük édesapja már elmondta nekem nagyon régen a házuk előtt, de bizony…..
Akkor szedtem össze az alábbi adatokat, amikor a Zöld Terasz meghívására Klecska Ernő és Hargitai Miklós újságírókkal közösen beszélgettünk a nagyérdeművel a Pizzafalóban az élet dolgairól. Időközben Hargitai Miklós környezetvédelmi újságíró a Magyar Újságírók Szövetségének (MÚOSZ) elnöke lett.…..
Bicskei Szó Előtte és utána 2017.02.21 10:10:53
          Részletek.......
Bodzaforduló (Kis-Szibéria) Bicske erdélyi testvértelepülésétől, a szintén kovásznai Réty községtől 31 km-re fekszik. (Bodzaforduló és Réty is kb. 20 km-re fekszik a híres Zágontól, ahol Mikes Kelemen, Rákóczi fejedelem hadapródja 1690-ben megszületett.)..
szmoli2 2017.01.11 17:13:29
@Bicskei-Szó: Nem is kritika akart lenni a hozzászólásom, mert mint tudjuk, egy újszülöttnek minden vicc új, tehát hadd ismerjék meg azok is, akik még nem hallották. Egyébként ismeretségi körömben ez a "poén" már szinte szállóige lett, annyira szeretjük. :-)
 Bicskei vonatkozását, az olvasóközönségünk figyelmébe ajánlott szakcikk legfontosabb pontját - reméljük nem törlik el, nem vonják vissza. A részletekre a táblázat 102. pontjában találnak rá, melyben Tatabánya Megyei Jogú Város és Bicske Város közötti vasúti fejlesztés a mi vasútállomásunk…..
szmoli2 2016.08.14 02:17:23
@Bicskei-Szó: Az tényleg jó lenne, ha a mainál szebb és jobb épülne a helyére. Bizakodjunk.
Bicskei Szó Persze, hogy kell! 2016.03.24 20:17:59
   Részletek...  A Déli pályaudvar jelenleg Magyarország egyik legforgalmasabb vasútállomása, mely az elővárosi mellett komoly távolsági forgalmat is lebonyolít. A városközponthoz közeli elhelyezkedése miatt még a városon belüli utazásokban is van jelentősége. Üzemi szempontból sem pótolható a Déli…..
A park Fb-csoportjában írta egy kertvárosi lakos:  "Szeretném meg osztani veletek amit ma, november 17-én láttam. Nem tudom, hogy szólni kellene valakinek? Vagy természetes?Ma 13,20-kor kerékpároztam a Kisfaludy utcán. A Stihl-bolt kerítése mellől az útesten keresztül futott egy…..
Bár a két MSZP-s nemmel szavazott, a jobbikos tartózkodott legjobb tudomásunk szerint, de a bicskei képviselő-testület tiszteletdíjai ettől még május 1-től jobban teljesítenek a fideszes képviselőknek köszönhetően. A bizottsági elnökök 127 ezret visznek haza havonta, a…..
  Mezővárosunk római katolikus lelkészének, Barsi Józsefnek  az Utazás az ismeretlen állomás felé 1849-1856 című művét olvasgatva már az előszó zárómottója egyszerű, ünnepélyes és kifejező:  Éljen a haza és benne a csendes itthon! Éljen a béke és minden őszinte,…..
Bicske alsó felüljáró hídjának Táncsics  felétől az Akácfa utca sarkáig épül új járda, ahonnan korábban a hosszú Akácfa utca járdaszakasza több szakaszban elkészült.  Ezúttal hat ház előtt készültek el az alapok.   Mindez a városfejlesztés alapjaihoz tartozik,…..
"Végignézve a Bourgla Ossamah doktor úrral készült tévéinterjút, az jutott eszembe, hogy én nem vagyok jó magyar. Sosem jutott eszembe a dokiról, hogy "bevándorló" - fogalmaz fanyar iróniával levelében Olvasónk.  Csatlakozom a levélíró véleményéhez, amivel kiáll a szír…..
"Elnézésüket kérem, hogy fiatal nőként avatkozom férfi dolgokba" - kezdi olvasónk, de a Kossuth téren a Járási Hiavatal-Arany Sas gyógyszertár-Eü Központtal szembeni fasoron több ág le van szakadva, az ágak egy része csak az ágak összeakadása miatt nem hullott az alatta lévő…..
Bicske korábbi polgármestere (a szeretet jegyében?) döntésével eltávolíttatta Bicskéről a Gondozási Központban bentlakásos ellátásban élő idős, beteg, önellátásra csak segítséggel képes embereket  és az intézménynek ezt a funkcióját teljesen meg is szüntette. Akkor…..
2 Garaguly Tibor Független jelölt 792 54.25 %  1 Joó István Csaba FIDESZ-KDNP-FÉB 668 45.75 % ..
"Szerintetek szólni kellene valakinek, hogy a Telep egy része (de gondolom a városban akad még ilyen bőven) 4-5 napja tök sötétségben van vagy jó ez így?Én megértem, hogy az illetékesek nem veszik észre, hiszen ők nappal dolgoznak, akkor meg minek közvilágítás... Addig csupán…..
A Bicskei Szó információja szerint a lapukban már többször kiemelt borzalmas állapotú, főverőér jelentőségű forgalmas járdaszakaszok épülnek újjá Bicskén az Útéppark Bt. kivitelezésében.  Ezekkel kapcsolatban tett közléseink mindegyike olvasói levélhez,…..
Bicskei Szó Nincs bomba a Sparban 2014.08.08 09:09:20
Mint az FMRFK ma reggel érkezett válaszából kiderült, a Spar központot tegnap 9 óra 4 perkor érkezett bombafenyegetés miatt ürítették ki a rendőrök és 13 óra 25 percig a terület átvizsgálása során a bejelentéssel összefüggésbe hozható tárgyat nem találtak. A bombaárak…..
"Kedden a Zöld Bicske nem ürítette ki a szemetes edényünket. Benne egy cédula, s rajta a felirat nincs matrica. Valóban nem volt kukánkra ráragasztva a 2014-es matrica, de pontosan be van fizetve a szemétszállításért, mint kötelező közszolgáltatásért ránk kirótt díj. Nem…..
Kedves barátunk MTi, jelentős első világháborús katonai temető- és emlékműkutatási előéletet mondhat magáénak. Fáradhatatlanul kutatott, járta az emlékheyeket, keresett a levéltárokban, gyűjtött, rendszerezett és számos könyvet is publikált a témában. Barátunk zentai…..
szmoli2 2014.06.16 22:54:52
@MTi: Kedves MTI, engedj meg egy kiegészítést: tudtommal Péterrévén is volt I. világháborús emlékmű 1942-ben, de sajnos azt is lerombolták. Ma már csak az alapzata, egy nagy kődarab van meg, amiről csak a helybéliek tudják, hogy az emlékmű maradványa.
Az Árpád utca és felüljáró közötti útszakasz botrányos állapotú, megfigyelők szerint már kétszer új kopóréteget kellett volna kapjon.    A telep felől a hídra tartva a jobb kéz felőli rész kész balesetveszély egy szakaszon. Süppedt, töredezett, a kétkerekű járművek…..
Bicskei Szó Tisztelt Bicskei Szó! 2014.05.19 11:29:03
A tízmillió házmester országában nem azzal kellene foglalkozni, hogy miért hangos egy szabadtéri rendezvény. A Nagy Károly téri lakos inkább örüljön, ha a zene miatt nem tud évente párszor aludni: máshol, az elnéptelenedett falvakban az emberek összetennék a két kezüket, ha…..