Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hraskó András

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
Hraskó András 2019.02.04 17:23:28
@ámbátor: Félreérted, ez teljesen átgondolt terv. Fontos, hogy nem Pesten van. A céghez felvettek már négy ökröt és a párok ott tudnak választani csillagot.
Hraskó András 2019.02.04 01:05:10
       Magyarország mindig is figyelemmel kísérte a türk identitású országok együttműködését. A modern világban is megőrzi nyelvét, kultúráját, hagyományait, tiszteli, ápolja türk gyökereit - (Viktor Abdulajevics Orbanbayev , kommentálva a híreket, miszerint lebontják a Bazilikát és a helyén…..
Hraskó András 2018.09.03 21:50:59
Kedves Jótündér! Magyarországon legális a kecskepornó. Azért tudom, mert múltkor poénból utánanéztem Bayer néhány írása forrásainak: www.facebook.com/andras.hrasko/posts/1392617667525589?__tn__=K-R
és eközben bukkantam rá egy BBC hírre:

22 Apr 2015
„Denmark has become one of the last European countries to ban bestiality.
Until the new law was passed on Tuesday, sex with animals was still legal in the country as long as the animal was unharmed.
Activists claimed the strange law was difficult to prove, and was making Denmark a hotspot for animal sex tourists.
Hungary, Finland and Romania are now the only EU countries where bestiality, or zoophilia, is legal.”
www.bbc.co.uk/newsbeat/article/32411241/denmark-passes-law-to-ban-bestiality
  (Minden kommentár nélkül álljon itt Justin Welbynek, Canterbury érsekének karácsonyi prédikációja)   We are drawn to stories of freedom and purpose. In Star Wars an abandoned orphan on a desert planet turns into a knight leading the struggle for freedom. Platform 9 and three quarters takes…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Hraskó András 2017.07.05 23:34:01
@fuxosbömis (ex kacagányos): Szerintem megértette. Az írás részeiben nagyon szép, én is megosztottam.

A szellemi arisztokrácia magasából virtuózan nevettetjük magunkat a tehetségtelenségen és nyugtatgatjuk a nagyérdeműt, hogy koruk majd szépen elfelejtődik.

És milyen jó, hogy voltak olyan kurafiak is, akik királyuk legitimációja kedvéért tehetségesen átírták a történelmet, mint ahogy pld Shakespeare a Macbethtel tette.
Társaságunk az alábbi közleményt jelentette meg az Országos Sajtószolgálaton keresztül: A Szkeptikus Társaság Egyesület megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány több mint másfél milliárd forintot kíván fordítani arra, hogy a Semmelweis Egyetemen hagyományos kínai orvoslással foglalkozó…..
Havas csúcsok, gleccserek, zöld hegyek, folyóvölgyek, első osztályú kaja, finom borok, és ami a legfontosabb egy igaz mountain bike túrához: magasan vezetett offroad útak, egy-egy adrenalin bomba ösvény és igazi, civilizációtól kieső hangulat. Minden adott egy tökéletes…..
Ablonczy Bálint a Heti Válasz munkatársa publicisztikájában megszólította liberális jogvédő barátját. A virtuális címzett megszólal: Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvéd munkatársa válaszol. Kedves Bálint! Remélem, nem haragszol meg a tegeződés miatt, de a…..
Hraskó András 2015.07.03 23:32:47
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András,Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
Hraskó András 2014.12.15 21:58:48
Milyen szemérmes is lett Stumpf András!

Én sokat olvastam, vonzott (még most is érdekelne) a konzervatív politika (most már inkább Thatcher olvasok hallgatok) Stumpf András írásaira is nyitott voltam. A Haha tüntetések kapcsán ezt írta:

"Szeretet és összefogás ereje, az van ilyenkor, plusz a tüntető beszólhat a hatalomnak, a miniszterelnöknek, amitől rendkívül bátor ember benyomását kelti, főleg akkor, ha a tömeg el is hiszi, amit kiabál - hogy ugyanis diktatúra van. Egy diktátor ellen felkelni, neki beszólni - az azért valami, nem? Az már nem is csak bátorság. Az már vakmerőség.

Ennek látszata pedig evolúciós szempontból kifejezetten hasznos: a nőstény egyedek szeretik az ilyet, tudattalanul is ott motoz bennük, hogy önmagukat és leendő kicsinyeiket is nagyobb biztonságban tudhatják egy kockázatot vállalni képes, meg nem ijedő, bátor hím mellett, aki vélhetően nem szalad el majd akkor sem, ha ők kerülnek veszélybe.

Az alfahímmé válásnak és a csajozásnak tehát remek terepe egy-egy ifjúsági tünti és sztrájk, így aztán azt a legmesszebb menőkig támogatjuk. Mert ugyan mi lehetne fontosabb a szerelemnél, a párválasztásnál? Ugye, hogy semmi."

Ez nem egyszerűen egy bértollnok írása. Ez egy aljas írás. Kedves Jótündér, kár volt törölnöd azokat a sorokat. Előbb talán Stumpf Andrásnak kellene elnézést kérnie azoktól, akik - lehet hogy a saját setesuta módjukon - de évekkel ezelőtt figyelmeztettek arra, hogy az oktatásban komoly bajok lesznek.

Hraskó András
       Tegnap megtaláltam egy listán a nagypapám testvérét, Gyurikát. Világbajnoki bronzérmet szerzett asztaliteniszben. Ismerhettem volna. Játszhattam volna vele gyerekkoromban. Megtaníthatott volna pingpongozni.        Meghalt. Ahogy mások is…..
  Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a tudományos elitképzés szükségességéről beszélt a Magyar Tudományos Akadémia konferenciáján.    Hernádi Zsoltnak van egy barátja, akivel a Felcsút SC – Bükkszentmihályi Bányász mérkőzéseken szokott…..
Hraskó András 2013.11.07 05:32:18
Nagyon szeretem Jótündér írásait. Ezt is. De.

A MOL díjait (
www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/egyuttmukodeseink/oktatas/mol_mesterm_dij/ , www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/palyazatok/tehetseggondozasert_dij/) évről évre kiváló tanárok kapják. Különlegesség, hogy diákjaik, volt diákjaik terjesztik fel a tanárokat.

A MOL diákoknak szervez természettudományos versenyt: www.junior.freshhh.net/#/fooldal

Magam nem kaptam támogatást a MOL-tól, de közreműködésemmel támogatta a MOL a Matematika tagozatos iskolák idei továbbképzését, támogatja matematikai szolgáltató honlapunk fejlesztését.

A pénzen túl értő odafigyelés is tapasztalható. Pl figyelembe veszik tanár díjazottjaik véleményét, hogy hol támogassanak még; a díjat nem nyert tanárnak is küldenek értesítést, hogy javasolták őt a diákok, mellékelnek hozzá kedves ajánló sorokat.

Versenyüket nem ismerem jól, arról nem nyilatkozom. A többiért őszintén hálás vagyok, azért írok.