Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Havassy Dániel

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A belső bizonyosság az, amikor valamit amiatt, hogy az korábban erős érzelmi reakciót váltott ki belőlünk, nem kérdőjelezünk meg, semmilyen további egyértelmű ismeret birtokában sem. Gyakran emelik ki a hívők Bibliára támaszkodó körkörös érvelését, mint annak az okát,…..
Egy kollégám meglepő kérdése volt felém egy kötetlen beszélgetés során, hogy áruljam el, hogy milyen szert fogyasztanak a Hit Gyülekezetében, mert az képtelenség, hogy az ott néha tapasztalható eksztatikus viselkedés spontán létrejöjjön. Nagyon szkeptikusan fogadta…..
Bár a Hit Gyülekezete elsősorban egyfajta szellemi fundamentalizmusnak nevezhető irányzatot képvisel ("pünkösdi karizmatikusok"), ennek ellenére időről időre a szó szerinti értelmezésű fundamentalizmus kikerülhetetlenül megjelenik köreikben. Természettudományos világnézet…..
Hogy működik a befolyásolás a gyakorlatban? Vegyük például a tizedfizetést és az adományokat. A gyülekezet büszkén hirdeti, hogy a fizetés tizedének odaadása és az ezen felül történő adakozás teljesen önkéntes, és bibliai gyakorlat, ami nem kötelező. Erre azonban nincs is…..
Vizsgáljuk meg tehát, hogy milyen eszközei vannak az aktuálpolitika ezen szürke eminenciásként feltűnő szereplőjének, miközben százezernyi nagyságrendűnek vélt biztos szavazótáborát, azaz híveinek véleményét ilyen határozottsággal állítja! Mik azok az értékek és…..
A Hit Gyülekezete indirekt résztvevője a hatalom és a politika összefonódásának, példája a közéletbe aktív véleményformáló erőként beleszóló, és értékrendjét még a nem hívőkkel is részben elfogadtatni kívánó egyháznak. Ahogy Németh Sándor vezető lelkész fogalmaz…..
Mitől vagyunk emberek? Mondhatjuk, leginkább attól, amit emberi elmének nevezhetünk. Az emberi elme hihetetlen szerkezet, amelyet nagyszerű dolgokra tudunk felhasználni, különösen, ha ismerjük is, hogyan használhatjuk. Hiú lények lévén kevésbé szeretünk tudomást venni azonban…..