Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.andi89

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszas tervezgetés után végül a tervezett programok lemondásra kerültek, így gyorsan kellett megoldást találnom, hogy mivel töltsem ezt a napsütéses vasárnap délutánt. Anyukám szegődött a mai napon társamul, aki szintén a közelben lakik.  Azért szeretem Újpestet, mert minden közel van. Ha a…..
Hetek óta vártuk párommal a jó időt. Vártuk, hogy végre kimozdulhassunk, kiránduljunk, kiüljünk egy teraszra ebédelni és borozgatni. Most végre eljött ennek az ideje is! Vasárnap délelőtt Újpestről indultunk az M2-es autóúton Nógrád irányába. Az időjárás is naposnak ígérkezett, így vidáman ültünk be…..
Február utolsó hétvégéjén már nagyon elegem volt a télből, mindenképp a természetbe vágytunk Kedvesemmel. Egész héten az időjárás jelentést (vagy inkább jóslást?) figyeltük, hogy kedvező híreket kapjunk. Még szombat reggel is az ablakon kacsintgattunk ki a felhőket figyelve, mikor engedik a Napot…..
Sziasztok! Most egy remek Budapest környéki kirándulásról fogok nektek írni. Már rég óta szemezgettem a Solymári várral, hogy szívesen megnézném, de valahogy aztán mindig kimaradt a kirándulásokból. Pedig nincs is messze. Vonattal max. félóra alatt elérhető, a jegy pedig BKK bérlettel csupán 250…..
Sziasztok! Mai napon egy recepttel készültem Nektek a hétvégére. A kirándulások mellett imádok sütni-főzni is, hiszen ez is ugyanúgy kit tud kapcsolni és fel tud tölteni. Imádom a linzert és az ischlert, így most gluténmentes változatban mutatom meg én hogyan készítem. A linzer alapú tésztákról…..
Gül Baba türbéje   Romantikus vasárnap délutáni sétákhoz ideális helyszín, ahonnét gyönyörű a kilátás fővárosunkra. Utoljára még a felújítás előtt jártam itt pár éve, így adott volt, hogy megtekintem a rendbehozott parkot. Megközelítése jóval egyszerűbb lett, most a Mecset utca felőli bejáraton…..
k.andi89 2019.07.18 11:42:00
@Maya65: Mindenképp érdemes!
Vác Vasárnap reggel úgy döntöttem, hogy ezen a kicsit borús-hűvös reggelen elindulok Vácra kirándulni. Az év bármely szakaszában szívesen jövök ide, hogy újra és újra megtekintsem kedvenc helyeimet. Míg nyáron inkább a Duna-korzón szeretek andalogni, addig télen a Március 15. téren megrendezett…..
k.andi89 2019.07.17 12:41:37
@Maya65: Örülök neki. :)
k.andi89 2019.07.17 12:43:02
@kéki béla: Sajnos igen, inkább ócska piac, nem sok értelmes dolgot láttam.
Réka 21 hónapos gyermeke bár nem sóderen szörfözött, mint utólag kiderült rendeltetésszerűtlenül játszott frissen vásárolt Fila-cipőiben, mivel azok estére már így néztek ki. A Deichmann szakértője szerint külső mechanikai sérülés érte a cipőt, amit az nem köteles…..
gasztrocsibe Sütőtöknyárs 2014.01.29 16:13:20
Sütőtöknyárs Hozzávalók:  Kb. 70 dkg kis kockára vágott sütőtök 30 dkg kockára vágott hús (Bármilyen jó.) 1 fej lila hagyma Pác: 2 ek. méz 2 ek. ketchup só, bors szójaszósz oreganó Pácot összekeverem és 1,5 -2 órára beleteszem a húst.  Fanyársra…..
gasztrocsibe Sütőtökleves 2014.01.29 15:57:35
Már régóta nézegetett engem az a jókora sütőtök, ami jó néhány napja került a bevásárlókocsiba párom jóvoltából. A klasszikus, sütőben megsütöm egy kis sajttal és kolbásszal már unalmas volt. Valami újra vágytam. Új ízekre, új kihívásokra, ezért rávettem magam,…..
gasztrocsibe Gyömbéres kakaó 2013.11.22 12:31:07
Ma reggel a bruschetta mellé próbáltam ki. Van egy kedvenc forró csokizónk a belvárosban, ahol nagyon finom forró csokoládékat kapni, de ebben az esős időben nem nagyon van kedvünk kimozdulni, így inkább megpróbálkoztam itthon elkészíteni.  Hozzávalók: 3 tk.…..
gasztrocsibe Bruschetta 2013.11.22 11:52:56
Párom már régóta kért, hogy készítsek neki bruschettát, így kora reggel - szabadságon vagyunk, így fél 8-kor- kiosontam a konyhába és nekiláttam a kedvencének. Pár hónapja ettem egy céges vacsorán, ahol rögtön megszerettem, majd nem sokkal otthon is bemutattam. Eddig csak a…..
gasztrocsibe Fűszeres pogácsa 2013.11.22 11:24:11
Apukámtól tanultam ezt a nagyon finom pogácsa receptet. Nem kell sok minden hozzá, sőt a hozzávalók általában minden háztartásban megtalálhatóak, így nem kell külön bolt járatot betervezni. Vendégváráshoz kitűnő, sok elismerést kaptam érte.  Hozzávalók: 0.5 kg…..
gasztrocsibe Muffin 2013.11.17 17:24:48
Kivételesen gyümölcsös és nem csokoládés. Anyósom születésnapjára készítettem, mert nagyon szereti a muffinjaimat és Ő inkább gyümölcspárti. Mivel születésnap a színes tejszínhabbal és a gyümölcsökkel tettem különlegesebbé. Hozzávalók:  (12 muffinhoz) 25 dkg…..
gasztrocsibe Rétes 2013.11.17 17:08:25
Örök kedvenc nálunk, könnyen elkészíthető, sokféle változata van, így mindenki megtalálja a favoritját és hamar elfogy.  Kimondottan olyan édesség, amit szívesen ajánlok leves mellé, mint például a gulyásleves vagy egy tartalmasabb leves. Hozzávalók:  2 csomag…..
gasztrocsibe Csokoládé mousse 2013.11.12 10:52:11
Hogyha szereted a csokit, könnyen elkészíthető édességre vágysz, de azért jól nézzen ki, akkor a csokoládé mousse neked való! És megunhatatlan... :) Hozzávalók:  2 tábla étcsokoládé - legyen minél magasabb kakaótartalma. Én szívesen ajánlom a Tibi étcsokit, nem…..
gasztrocsibe Forralt bor 2013.11.12 10:27:55
Itt a november, mikor egyre hűvösebb az idő, esik az eső, az ember pedig nem szívesen megy ki a jó meleg szobából. Ilyenkor jól esik gyertyát gyújtani, zenét hallgatni, felkucorodni a kanapéra és forró italokat kortyolgatni. Kedvencem; a forralt bor receptje…..
Tavaly, december 24-én ez volt a vacsoránk. Életem első Szent Este menüje életem párjával, így nagyon kitettem magamért. Nagyon finom lett, azóta is emlegeti, hogy mikor készítek megint. Könnyű elkészíteni. Én 24-én még dolgoztam, így mikor 2 órára hazaértem, még a…..
gasztrocsibe Hamburger 2013.11.08 12:11:16
Hamburger Ez egy nagyon kiadós, laktató hamburger. Párom kérésére készült, mert az egyik gyorsétteremláncnál látta a rántott sajtos hamburgert, de drágának is tartotta és nem is szeretünk ilyen helyeken enni. Ezért egy péntek délután ezzel az ebéddel vártam…..
Sziasztok, ez itt a gasztrocsibe, ahol gasztronómiáról, kirándulásokról és utazásokról olvashattok.  Kellemes olvasgatást! :)   Feketeerdő torta Minap Apukámtól kaptam habtejszínt, mert tudja, hogy nagyon rég óta keresgélem a tökéleteset. A legtöbb 24 óra hűtés…..