Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ohrana

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz higgadt maradni azok után, amit Mesterházy Attila tegnap művelt. Természetesen az áfacsalás-ügyről van szó. Horváth András szerint 1000 milliárd áfát csalnak el, és 700 milliárd áfát igényelnek vissza jogtalanul. Összesen az 1700 milliárd. Évente. Nézzük meg, hogy…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Hegedűs Zsuzsa szociológus Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója 2010. júliusa óta, havi 1 millió forintért. Tanácsadói szerződése szerint társadalmi felzárkóztatással, a társadalmi konfliktusok kezelésével, illetve az ezek megoldására szolgáló stratégiák…..
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
ohrana 2013.07.30 08:10:57
@freehckr:
"Egyébként meg állami pénz nem a „magyar fociba” megy, hanem az utánpótlásba, ... Aki azt állítja, hogy nincs az utánpótlásnak sem eredménye, az pedig nézzen utána, melyik ország U20-as utánpótlás válogatottja lett VB bronzérmes 2009-ben..."
1. fiam focizott. Láttam én, hogy az utánpótlásba küldött pénz hogyan alakult át. "Rendeztek" olyan tornákat, hogy felvették a pént, megírták a jegyzőkönyveket, és a zsét szétosztották egymás közt - foci, az nem volt. "Komolyabb" szinten már a 16 évesek közt úgy megy, hogy a fater fizet, akkor a gyereke kezdő, le nem cserélik. Bármekkora falábú és tahó is. A felnőttek közt is: a menedzser százalékot fizet, hiszen ha kegyeltje válogatott, akkor megy fel az értéke.
2. U20. Nézd meg, mondjuk az utóbbi 10 évben mi volt. Harmadik volt Mali is. Egyszer, ahogy a magyarok. Aki mindig ott van a négyben - na, NEM a magyarok.

Bundás, kontraszelektált "focisták", tudatlan edzőkkel. De hát amíg eredmény és teljesítmény nélkül meg lehet élni belőle, addig nem fog semmi sem változni. De hát ez is az ország része, miért működne másképpen?

o
ohrana 2013.07.30 08:18:42
@röhögő:
Pontosan ezt mondom. Fiam focizott, és láttam. Aki tolja a zsét, annak a fia játszik. (És ez NB1-es csapatoknál is így van ám még/már ifiben is. Fővárosi NB1 csapatnál mondta nekem apuka, hogy meccsenként 20 ezer, hogy a gyerek kezdő legyen. De kisebb csapatnál örökös kezdő is lehetsz, ha megtámogatod az egyesület vezetőjét.)

És sajnos nagyban is ez megy: egy csapat nem úgy vásárol, hogy alaposan megnézi az árut, felméri, mi kell neki. A menedzser megkeni az illetékest, és rásózza a csapatra a játékosát. Ezért van az, hogy a magyar csapatok teljesen "bénák": egyikben jó ha egy ballábas játékos van, a másikban 4 középhátvéd szerepel, a harmadikban meg három balszélső játszik középpályán.
Rossz ízléssel turkálóból öltöznek, és csodálkoznak, hogy a fogadáson kiröhögik őket.
o

o
A Mi a helyzet Habony úr háza táján című vándor-szappanopera ezúttal a Átlátszó blogon jelentkezik. Csütörtök este Habony Árpád, Orbán Viktor "munkanélküli" főtanácsadója Hajdú Péter társaságában meglátogatta az Erzsébet téren felállított, Sziget Eye névre…..
ohrana 2013.07.25 07:55:53
Elképesztő, hogy miket tapasztaltunk! Betegek meztelenül az ágyuk mellett állnak, és szerencsétlen öregek várják, hogy kész legyen pl. az ágyhúzásuk. Mindez nyitott kórterem ajtónál - talán ez az a dolog, ami könnyen megoldható lenne egy kis odafigyeléssel. Mi van az emberi…..
Rengetegszer a gyerek lelkére kötöttük, hogy kérjen meg egy nővért, vagy egy betegtársat, hogy ilyen alkalmakkor figyeljen oda, vagy vigyázzon a telefonra, de elfelejtette. Tisztelt Praxis!Egy barátom hívta fel a figyelmemet önökre, miután elmeséltem neki, hogy jártunk fiam…..
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
ohrana 2013.04.05 08:11:21
@peppe83: "Ez azért nem igaz, mert egy tűzkár esetén nem pártízezer forintokról beszélünk."
És osztán arra fizet?
Magyarországon a biztosítók igen nagy urak, és általában nem fizetnek. ("jegyezd meg öcsém, nem azért vagyok gazdag, mert sokat dolgozom, hanem mert keveset fizetek"-mondta nekem egy milliomos, aki tényleg nem fizetett kis senkit és semmit ha pici lehetősége is volt rá.)
Ismerősnek szél ledöntötte a kéményét. Bizotosítós "szakértő" kijött. Akkor kártérítést kapott, hogy a tetőtérben két szobát is ki tudott alakítani belőle - ja, hogy a férje utazási irodás volt, és kárszakértő két hetet tölthetett Görögországban, "tanulmányúton".

Biztosítást NEM érdemes kötni, a rá szánt pénzt el kell tenni - ha egy családban többen összeállnak, akkor az bőven fedezi a károk nagy részét.
Családban is volt ilyen biztosítós ügy, nem is egy. Egyik: nem fizettek, per, a végén fizettek. Na, még egy per a kamatokért. Azt is kifizették. Még egy per a perek miatti ügyvédi költségek, elvesztegetett idő miatt - azt is kifizették, egyúttal a család ÖSSZES biztosítását felmondták.

o
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
ohrana 2013.04.04 11:11:01
@Doomhammer: "Ha valaki kessel fenyegetozve elveszi a tini mobiltelefonjat, az felfegyverkezve elkovetett rablas, kozepmerteken 7.5 evet jelent. A rendorok el is szoktak az ilyeneket kapni es semmikeppen nem pattintjak le a feljelentot. Ha megteszik, akkor sajat maguk kovetnek el buncselekmenyt. "

Fiamat hazafelé késsel megállították, kirabolták. Egy 13 éves és egy 19 éves. Fényképről felismerte őket, a nyomozást pedig megszüntették. (Két kamera is volt aközelben, a rendőrök ismerték is az elkövetőket. Mondták is, jegyzőkönyvön kívül, hogy nem szaroznak, mert a kicsit úgyis el kell engedni, a nagy meg azt mondja, hogy a kicsi volt.)

o
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Nem tavaly, hanem azelőtt. 2012-ben ugyanis lényegesen több embert öltek Magyarországon mint egy évvel korábban. Nem tekinthető különösebb szenzációnak ha valaki egy nyilvánvalóan kedvezőtlen statisztikai adatot megpróbál megmagyarázni, a mindenkori kormány tisztviselői…..
ohrana 2013.01.02 22:53:24
@kúrórudi:
1.
már amerikában is épp korlátozni akarnak!!
Ezt itthon így interpretálják. De nem. Pl. a tanárokat megtanítják a fegyverhasználatra. Ugyanis az utóbbi sok eset (iskolában, moziban) ún. fegyvermentes övezetekben történt. Az elkövetők pontosan tudták, hogy semmi veszély nem fenyegeti őket, senki nem fog rájuk lőni. (A mozi is fegyvermentesnek hirdette magát.) USA-ban éppen azokban az államokban kevesebb a fegyveres támadás, utcai támadás, ahol lőfegyvert szabad rejtve is viselni. A rabló nem magát akarja lelövetni, oda megy, ahol a legkisebb az ellenállás. Ezért jönnek át szlovákiából is.

gondolj csak a legutóbbi iskolai mészárlásra!! ilyet akarsz itthon??
2.
A mészárlást nem a fegyver követte el. Ha a tanaraknál is van fegyver, az elkövető nem ott próbálkozott volna - vagy ő maga lett volna a negyedik halott..

a ti szinteteken: ti cigányoztok folyton...na most képzeld el h raffael sándorék pisztolyokkal a zsebükben nyomják és a legpitibb aluljáros zsebes cigánygyereknek is pisztolya van....
3. Ez így van. Komolyan fel vannak fegyverkezve, Veszprémben is elhangzott olyan mondat, hogy menjél, hozd a pisztolyt - csak közben leszúrták Cosmát, és fegyveres nem ért vissza, mert elpucoltak mind.
Bűnöző akármikor szerez fegyvert: tavaly négy esetről tudok, amikor elvették a rendőr pisztolyát (!!).

o
Kedves Blogger,  Az esetemet szerintem hangsúlyozottan tanítják már, én is tudtam, hogy ez így nem lesz jó.....mégis belementem és bár a vége megoldódott, de a tény, hogy ma már nincs állásom, az sajnos tény.  Az egyik oldalon találtam egy hirdetést: közalkalmazotti…..
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
Nem merészkednénk addig, hogy gyorsítéletben mondjuk meg, negyvenszázaléknyi jelöletlen idézet után Semjén Zsolt dolgozata plágium-e, vagy csak hiányzott írógépéről az idézőjel. Mi pozitív módon inkább a tartalomra koncentrálunk, hiszen A new age kihívása és az…..
ohrana 2012.11.20 13:55:37
@tobias2: Lehet hogy csak annyi idézőjel, és elfogyott.

o
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Alig egy hónappal azután, hogy megosztottam a biztonsági kamera felvételét nagymamám táskájának ellopásáról most ellopták a biztonsági kamerát. Talán felismeritek az elkövetőt. (Budapest, IX. ker) :DDDDDDDDD Köszi Cecan!…..
ohrana 2012.07.19 14:02:03
@Lefetyke: Abban az utcában fényes nappal simán letépik a nyakláncot az emberről, simán kiveszik az idős kezéből a táskát.
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ohrana 2012.05.09 14:20:39
@prérikutya:
Szabályok szerint közlekedni? Épp elégszer hallom (mondjuk kb. havonta a ix. ker.ben) hogy éjjel megállítják az autót, és akár a bankautomatához is elviszik, hogy a baksist ki tudja fizetni. kb a fele necces dolog, mondjuk, éjjel kettőkor jobbra fordul ahol köt.hal. tábla van egyenesen, egy-kettő tényleg büntetendő, de nem zsebbe, és a maradék mondvacsinált dolog, addig fenyegetik a balekot, amíg el nem hiszi, és fizet..
o
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
ohrana 2012.02.08 15:23:35
@dolgozni kék:
De igen. Pl. a tűzoltók, mentésben jártasak azt ajánlják, ha beszakad valaki alatt a jég, akkor ne menjünk be érte (se gyalog, se Mummerral), hanem ha muszáj, hason kúszva, kötéllel biztosítva. Jó még a létra, lefektetve, és azon előrearaszolni, de egy nagy deszka, palló is.
Ha a felületet kétszer akkorára növeled, a nyomás a felére csökken. (Persze van olyan is a jégnél, ahogy a födémeknél is, hogy mekkora felület mennyivel terhelhető, de alapvetően ha nagy felületre osztod el a tömeget, akkor jó lesz.)