Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Black Lotus

188 bejegyzést írt és 744 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
labdabiztos Artie Kispesten 2017.05.03 19:48:16
Miközben a biztos szerkesztősége messzebb van korábbi csúcsformájától, mint Gellei Imre aktuális csapata a bajnoki címtől,  a posztsivár időszakban nem várt helyről kaptunk segítséget. Az ősz folyamán, mikor a Honvéd menetelése még csak a szárba szökkenés fázisában volt, Artie sporttárs felelőtlen…..
Alig pár hetes késéssel blogunk is megkezdi a Bohócliga tavaszi eseményeinek taglalását. Ne szépítsük: a ’biztos szerkesztőgárdája az elmúlt pár hónapban messzebb volt a csúcsformájától, mint egyszeri Puskás Akadémia-nevelés a felnőttcsapat kezdőjétől, és a posztok számát tekintve is az elmúlt…..
Magyarország közel egy hete a labdarúgó-válogatottja okozta eufóriában ég. Bevallom, voltak olyan pillanatok az elmúlt 10-15 évben, amikor nem gondoltam, hogy valaha leírhatom ezeket a szavakat. Csoportelsőség és veretlenség a pályán, hömpölygő magyar szurkolók Marseille-ben, spontán utcabál a…..
Divatba jöttek a labdarúgó-bajnokságban is a szerdai játéknapok, az egyszeri szurkoló már alig győzi szabadsággal hogy minden meccsen jelen legyen és megmutathassa magát egy éppen nézőszám-ellenőrzést végző on-line médium fotóriporterének. Ideje, hogy blogunk Hattrick iránt is érdeklődő olvasói is…..
Ne szépítsük a dolgot: csúnyán belealudtunk ebbe a kupaszervezésbe, mint Garami Józsi bácsi egy Paks elleni bajnokiba. Ideje azonban felébredni, hiszen mára igazi mozgalommá alakult a sorozat és bár (őszinte sajnálatunkra) a tíz alapító klub jelentős része ma már csak a…..
Black Lotus 2016.01.03 09:08:44
@könyörtelen: Akkor legyen az Estadi Gaudí, nálunk biztos, hogy nincs lekötve semmilyen meccs szerdára.
Black Lotus 2016.02.03 21:56:11
@Mosolygó Rettenet: Köszönöm és egyúttal én is gratulálok! A negyedosztályban bajnoki címet nyerni bizony már komoly fegyvertény!

Sok sikert kívánok az osztályozóhoz. Ahogy nézem, sok múlik majd azon, hogy ki fog birtokolni. Bízom benned, hátha összejön.

Az LB22-t igyekszem már a következő szezon első heteiben kiírni, hogy ne kelljen megint végig egyenes kiesést alkalmazni.
labdabiztos Kabangu in da house 2016.01.19 12:20:14
Miközben Újpesten az „Elmegy-e Diagne a csapattal edzőtáborozni?” kérdéskörben lassan több a fordulat, mint egy közepesen terjedelmes mexikói szappanoperában, a Fekete Gyöngyszemek csiszolásának első számú honi szakértőjénél, Kispesten újabb csiszolatlan gyémánt került elő Hemibá feneketlen…..
labdabiztos Ez volt 2015... 2015.12.29 01:14:53
Az év végi összegzésekkel nagyjából úgy vagyok, mint a Fradi a pontrúgás elleni védekezéssel : tudom, hogy létezik ilyen, és lehet jól is csinálni, de jól megvagyok nélküle is. Karácsony azonban az az időszak, amikor néha a halászlé-tőtöttkáposzta-beigli háromszög simán…..
labdabiztos Örülök 2015.11.16 10:42:36
Örülök, mert mégiscsak 30 év után jutottunk ki felnőtt szinten jegyzett világversenyre és már nem mi vagyunk az a nagy hagyományokkal bíró futballnemzet, amelyről senki nem tudja megmondani, mikor volt utoljára világversenyen (hanem Skócia, de ez amúgy…..
Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a magyar válogatott. Ismét. Számtalanszor hallhattuk már ezt, és ezáltal klisészerűvé vált a magyar futballt követők számára a jelző – csakúgy, mint a szerethető válogatott szókapcsolat. Valahogy mi magyarok hajlamosak vagyunk magunkról azt…..
Kevesebb, mint 24 órára vagyunk attól, hogy - ha izlandi és lett felebarátink is úgy akarják - 30 év után először jusson el a magyar válogatott világversenyre. (A Dunai-féle csapat olimpiai részvételét ne vegyük ide, de annak is közel 20 éve). A vérfarkas kolléga által…..
labdabiztos Belfastra hangolva 2015.09.06 23:25:46
A válogatott sikeresen megérkezett Belfastba, a következős sorsdöntő mérkőzés színhelyére. Igen, ez már nekünk az n+1-ik sorsdöntő meccsünk, és újra "most vagy soha" , és "de most megmutatjuk" és "muszáj nyerni, ezért támadni fogunk".  Ezek közül, most van ami nem csak a…..
Black Lotus 2015.09.07 11:42:26
@Artie: alaposan felkavarodtak az erőviszonyok ebben a sorozatban. Izlandnál a holland-török-cseh csoportban a harmadik helyre sem raktam volna húsz forintot sem. És vica versa: arra sem, hogy szeptember elejére biztossá válik, hogy a holland-török páros legalább egyik tagja nem fog kijutni.

A mi helyzetünkről: nagyjából félig tele a pohár és félig üres.

Félig tele: hinné-e valaki, hogy a már kijutottak és kijutásra esélyesek közül Izland vagy Wales ellen 10-ből 10-szer kikapnánk? Aligha.
Félig üres: hinné-e valaki, hogy a már kiesettek közül a görögöket, a szerbeket, netán a török-holland páros pármely tagját 10-ből 10-szer vernénk vagy akár csak ikszelnénk velük? megint csak aligha?

Félig üres: hitte volna valaki tavaly augusztusban, hogy a sehol nem jegyzett északírek ellen rögtön elszállnak a továbbjutási reményeink?
Félig tele: az északírek elleni lebőgés utáni éjszakán hitte volna valaki, hogy a következő hat tétmeccsen (benne 2x Románia, 1x Görögország) veretlenek maradtunk, kapunk összesen egy(!!!) gólt és 2015 szeptemberében jó esélyünk van legalább a pótselejtezőre? (én magam azon az éjszakán nem vártam jobbat egy ötödik helynél)

Félig tele: hitte volna valaki, hogy egy közel 40 éves potyamackóval és nulla épkézláb védővel lehozunk hat tétmeccset (köztük két románt) egyetlen kapott góllal?
Félig üres: mit értünk ezzel a hat tétmeccsel, ha tudjuk, hogy az észtek kivételével a lehetséges pótselejtezős ellenfelek mindegyike ellen kinéz alsó hangon négy-öt gól ennek a szedett-vedett védelemnek?

Nagyjából azt gondolom, hogy félúton vagyunk. Lehetne jobb is, rosszabb is.

A román meccsről: én egy félidőt néztem belőle. Lehet, hogy én néztem valamit félre, de abszolút nem láttam a meccsben azt, hogy nyerhetünk. A nem kikapni elvet láttam a fiúkon és azt, hogy ténylegesen ennyit tudunk. Ennek tudatában félig tele, hogy ez nem rossz eredmény, félig üres, hogy kábé semmit nem érünk vele.

A mai meccstől leginkább erőlködést várok. Az északíreknek jó az iksz, szerintem próbálunk előre rohanni, amiből nálunk sok jó nem szokott kisülni. Ha vezetést szerzünk, akkor lehet érdekes a meccs, ha ők szereznek vezetést, akkor meg kábé mindegy is.

Szerintem 2-0 lesz oda, aztán várom, hogy a fiúk rám cáfoljanak. Ha nem cáfolnak, és a finn-feröer meccs nem iksz lesz, akkor októberben újabb sorsdöntő meccsek a harmadik helyért.
Mikor végh hanta sporttárs 2009 őszén gondolkodás szintjén meghirdette a Labdabiztos Hattrick-kupáját, talán maga sem gondolta, hogy évek hosszú során át virágzó kezdeményezés alapítója lesz. Huszadik, jubileumi kiírásával mára igazi mozgalommá alakult a sorozat és bár…..
Black Lotus 2015.08.12 13:05:13
@CreaPress: Az LB20-ra - stílszerűen - 20 csapat nevezett.

A sorsolás a mai nap folyamán elkészül, kérjük a sporttársakat, hogy ma már ne kössön le senki semmi kupán kívülit jövő szerdára.
Dübörög a nyári, vagy inverz kupaidény, amelynek lényege, hogy ilyenkor az angol, német, spanyol klubok játékosai ülnek a nézőtéren (vagy a tévé előtt) és a mieink vannak a pályán. Őszre általában ez teljesen megfordul, de természetesen bízunk benne, hogy idén valamelyik…..
labdabiztos Ojrópa, vír kommen 2015.07.07 12:20:27
Nyár van és kánikula, az év azon időszaka, amikor sokan azt csinálják, amit a leginkább szeretnek: a Nap süt, a szerencsésebbek valamilyen vízparton heverésznek, Rudolf pedig próbajátékon van és aláíráspénzekről tárgyal. A múlt hét folyamán az éppen aktuális kimutatások…..
Black Lotus 2015.07.08 09:05:37
@Artie: Jogos az észrevétel, Mester, a szövegírás elején úgy döntöttem, hogy a címadás majd ráér később, a végére viszont lefulladtam, mint Lipták a harmadik félfordulat után, úgyhogy a te szavajárásodat plagizáltam címként. Elnézést érte, címadás terén kicsit berozsdásodtam, de ígérem, hogy - amennyiben időm engedi és lesznek további tippelős posztok - úgy fogok ügyelni a címadásra, mint Németh Krisztián a hajviseletére. :)
Black Lotus 2015.07.08 16:11:27
@rowi: Most volt szabad negyedórám és végignéztem 2010-től, talán nem teljes a felsorolás (nyilván én is benézhetek valamit), de ahogy látom:

BL-ben 2010 óta első selejtező körből senki nem volt főtáblás (csoportkörös) - igaz, ott az első körben összesen 2-3 párosítás van, tehát eleve az esély is minimális (ha jól néztem, az öt év alatt minden első körös továbbjutó kizúgott a második körben);

EL-ben 2010 óta három csapat jutott fel az első selejtező körből a főtáblára (csoportkörbe): 2012 nyarán a Rosenborg és a Twente, 2013 nyarán pedig egy újabb norvég gárda, a Tromsö.
Tizenkilencedik alkalommal hirdetjük meg blogunk immár - európai viszonylatban - nagykorúvá érett kupáját, ahova mindenkit várunk, korhatár nélkül. Nevezési feltételek : A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált…..
Black Lotus 2015.05.09 10:17:13
@Achu-Football Club Actors: Igaz, nyugodtan kössél le kalapból valamit.
Tegnap lezajlott a Hattrick Masters második olyan döntője, melyben magyar csapat is érdekelt volt (ez úton is gratulálunk Hermész sporttársnak a nagyszerű menetelésért). A döntő izgalmait tekintve simán kiérdemelte volna a 18-as karikát - remélhetőleg ez izgalom szempontjából…..
Az elmúlt napokban a törökországi nyaralás kemény munka a legelszántabb magyar újságírók számára is véget ért, Belekből egymás után indultak vissza a magyarokat szállító karavánok - ehhez hasonló népességmozgást csak Koszovóban tapasztaltak az elmúlt napokban a világon.…..
Black Lotus 2015.02.27 11:41:00
A felcsúti szurkolói buszoztatás ötlete futószalagon terjed a kontinensen és a nagyvilágban. Lássuk, mely klubok milyen ajánlatokat kínálnak azon elszánt Bohócligereknek, akik a hétvégén kedvenc csapatuk mellett (de semmiképpen sem helyett!) valamilyen határon túli rendezvényre is ellátogatnának.

MTK - Paks 2-0
A görög Olympiakosz Pireusz vezetősége szeretettel köszönti az MTK drukkereit abból az alkalomból, hogy a budapesti kék-fehérek is beléptek a "Rettegett szurkolói klubok a nagyvilágban" elnevezésű csoportba. Ez alkalomból kérik a ráérő MTK-szurkolókat, hogy látogassanak el a Pireusz következő hazai mérkőzésére, a hangulat megteremtése céljából. Az utazás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mivel a görög klub anyagi okok miatt csak 45.000 Smart gépkocsit tud az MTK-drukkerek részére biztosítani.

Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 1-3
A Rapid Wien vezetősége sajnálattal értesíti a szombathelyi drukkereket, hogy az eddig is szegényes infrastruktúrájuk mellett most már játékosállomány tekintetében sem tudnak a bombaerőssé vált Haladással konkurálni, így javasolják a drukkereknek, hogy ne költsék a pénzüket fölösleges bécsi utazásra, inkább a szombathelyiek edzőmérkőzéseit látogassák.

Nyíregyháza - Budapest Honvéd 1-1
A szenegáli La Linguére vezetősége örömmel értesíti a Honvéd-drukkereket, hogy exkluzív megállapodást kötött a Hemibá által a Mexikói-öbölnél megfigyelt ufókkal, így a villámgyors repülő csészealjak mindenkit hajlandóak elvinni, aki a Bozsik-stadion melletti vasúti sorompónál gyülekezik. A szenegáli klub a szurkolók mellett a játékosügynökök jelentkezését is várja, a csapat középpályásai "Kettőt fizet, hármat vihet!" - akció keretében is szerződtethetők.

Kecskemét - Pápa 2-0

Pogácsa FC - Debrecen 1-3
Az FC Barcelona klubelnöke, Josip Bartoméu által jegyzett kommünikében invitál mindenkit, hogy a felcsúti derbi után ugorjon be a Camp Nou-ba is. A jelentkezőket kérik, hogy Felcsút határában, a libalegelő és a tanya között található stoptáblánál gyülekezzenek és stoppolják le az első arra járó járművet, amely kiviszi őket Katalóniába. Az utazás alatt a klub ellátásként korlátlan pogácsafogyasztást biztosít.

Újpest - Pécs 1-1
A nehéz anyagi helyzetben lévő Anzsi Mahacskala örömmel fogadja azon pécsi drukkerek jelentkezését, akik játékosként, edzőként vagy nézőként szívesen részt vennének a klub helyzetének stabilizásában. Korábbi pécsi szakvezetői múlt és/vagy Matyi Dezső által szignált munkakönyv előny, de nem feltétel. A jelentkezőket kérik, hogy az első útjukba kerülő könyváruház környékén keressenek egy fekete színű, szovjet vagy orosz gyártmányú autót, amely térítésmentesen elviszi őket a célállomásra.

Győri ETO - Videoton 1-1
A Manchester City vezetősége örömmel látja mindazon győri szurkolókat, akik az egész Európában várt Győr-Videoton álomderbi után levezetésként ráfanyalodnának egy angol bajnokira is. A klub a következő szezontól főszponzort vált, az Etihad Airwayst a Sólyom Airwaysre cseréli, ennek örömére a győri drukkerek utaztatását egy csapat vándorsólyommal oldják meg. A sólymok az ETO Park bejáratánál várják a nézőket, az utazás ingyenes, csak három nyelven el kell énekelni a madaraknak a "szállj, szállj fel magasra" című slágert.

Dunaújváros - Ferencváros 1-1
A Partizan Beograd vezetősége kedvezményes belépőjegyekkel és vénaszkennermentes beléptetéssel várja a klub hagyományai iránt érdeklődő ferencvárosi szurkolókat. A klub a látogatáshoz térítésmentes hajójáratot biztosít a dunaújvárosi kikötőből, amennyiben az a hajóvonták találkozása esetében is képes feljutni a Dunán Belgrádból.
Alaposan elbambultunk blogunk - a kiírások számát tekintve lassan már nagykorú - külön bejáratú Hattrick-kupájának kiírásával és erre csak részben (vagy még annyira sem) szolgál magyarázattal, hogy meg akartuk nézni, hogyan fogja az új HT-kuparendszer befolyásolni a…..
Black Lotus 2014.11.20 22:58:45
@paradicsomsal: Köszönöm a gratulációt és én is szeretnék gratulálni. Nagy dolog egyszerre mindkét fronton helyt állni, nekem, mikor anno hatodból ötödbe jutottam, nem sikerült döntőbe kerülni az LB-n. Sok sikert az ötödosztályban, előbb-utóbb ott is sikerülni fog a helytállás. :)

Meglepetés számomra az évad, az ifiből felkerült védőpalánták edzetése miatt nem számítottam döntő körüli helyezésre, de a csapat rám cáfolt. Örülök, hogy a csapat serleggel búcsúztatta az idény végén visszavonuló Krivokapic mestert.

Köszönet a meccsekért mindenkinek és a lelkes háttérmunkáért f_mikinek! :)
Black Lotus 2014.12.21 09:29:16
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): @Bukott Rockzenész: Jogos a felvetés, urak, holnap estére igyekszem kitenni a kiírást.
Black Lotus 2014.12.25 18:22:14
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Nyugodtan, jövő héten még biztosan nem kezdünk.
Vegyes érzelmekkel készülődök az aranylábúak bukaresti és feröeri fellépésére. Oké, az rendben van, hogy egy ideje már nem az a kérdés, hogy mennyivel nyerünk, de az első fordulóban még az a maradék ihlet is odalett, ami egy selejtező-sorozatban máskor a meccsek feléig…..
Elképesztő, de eltelt majnem 9 hónap, mióta Attila , Isten ostora elfoglalta a trónt a válogatott élén,  és elkezdődött az összetartások hosszú sora, ahol mindenki elsajátíthatta az "egy igaz tolódás"  receptjét. Annyi sok felkészülés, és annyi sok gyakorlás után eljött…..
Maróti Béla. A Bohócliga korszakos arca, sokunk liblingje, a 2000-es évek magyar focijának esszenciája. Valami megmagyarázhatatlan csoda. Olyan, mint a szezon végi Balaton, a meleg Kőbányai, meg a hajnalban fogyasztott hideg paprikás krumpli. Szóval Béláról már jó ideje nem lehetett…..
Robogunk tovább, sporttársak, a 4. fordulóval, nincs megállás. Az új kiírása a Bohócnak bedörrenni látszik, az idény eleji formát lassan a teljes menetgőz váltja fel, Véber Gyurit már elküldték a kispadról, Horváth Fecsó kezdi megtalálni nyilatkozati kézikönyvét, Garami…..