Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trisi

4 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beharangozó gondolatok a ’Hol van Isten a bajban?’ című eseményünkhöz A keresztények bajhoz, a szenvedéshez való helyes viszonyulását egyértelműen kijelöli a Biblia. Maga Jézus Krisztus jelentette ki: „A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16,33).…..
Európa északkeleti részén, a Barents- és a Kara-tenger vize között helyezkedik el egy közel Magyarország méretű szigetcsoport; a két nagyobb és számtalan kisebb földdarabból álló csoport egy lenne a megannyi, érdeklődésre számot nem tartó sarkvidéki szigetvilágból, ha az 1950-es években a…..
Trisi 2022.02.15 07:54:50
@Pepejoe: a hidrogénbomba működése közben nem a sugárzás öl, hanem a hő. Maga a bomba is radioaktív, de ezek gyorsan bomló anyagok valójában, pár év míg feleződik a benne lévő hasadó anyag. Itt ami a Cár bomba esetén pusztított az a felszabaduló hőenergia ami konkrétan megolvasztotta a földfelszínt is és pár száz kilóméterre is a lökéshullám eltörte a fákat. Itt ez a rombolás fizikája, nem az hogy 100 ezer évig nem lehet bemenni arra a területre. Amúgy pont ez az atombomba hibája, ha robbantod, nem tudod elfoglalni a területet, tehát értelmetlen. Ugyanis amit elfoglal a katonaság az lesz az adott ország tulajdona, ahova nem mennek be lábon, az csak le van rombolva.
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
Trisi 2021.06.22 11:30:55
@Örömhernyó: Hja, meg is van .... szóval kisváros: ÜLLŐ, munkaadó: Lenovo .... és igen, itt megkapod az 500-800 nettót ha megvan a megfelelő tudásod. Nem, ez nem az okleveles raktáros és nem a targoncavezető és a kitüntetett vagyonőr pozíció, de a komissiózó sem ilyen....még diplomás komissiózó kurzus után sem. Ha esetleg bölcsészmérnök vagy az sem pont jó ajánló levél ebbe a bérsávba.
Trisi 2021.06.22 11:37:31
@Örömhernyó: egyszer soroltam fel a két kutyát, akivel nincs sok gond.

Sportra pedig igenis kell időt szánni, ma például reggel hétre a pályán voltam 2 órát edzeni. Nem haltam bele, sőt jól is esett. Lehet nyafizni meg fel lehet kelni hatkor és szánni időt a mozgásra.

Elnézésedet kérem, hogy 500 ezres limitet mondtam egy olyan életre ami nem egy vegetálás a minimumon, hanem egy nem fényűző, de fenntartható és jövőbe is befektető életet finanszíroz. Ugyanis a sportra, pihenésre, tanulásra mindenkinek szüksége van. Kivétel nélkül! Ez nem extra, ez a minimum kell legyen!

Ha elolvastad akkor láttad kb 350-ből ki lehet jönni már egy elviselhető szinten (szerintem ). Ebben van minden ami a mindennapjaidhoz kell, de ebből nem fejlődsz és mondjuk egy bedöglött hűtő, egy lerohadt gázkazán, egy tetőn lévő széldeszka lefestése (2 szintes épületnél már nem egy sima létrával megy ) mesteremberrel már nem fog megvalósulni.
Trisi 2021.06.22 12:05:45
@élhetetlen: "egy kiló konyhakész fagyasztott rákot, amiből krumplipürével, mártással kijön 8 vacsora" Tegyük hozzá, esélyesen így egészségesebb életmódot is folytatsz....

Például én rendszeresen pisztrángot sütök, heti 1 átlagban beficcen. Miért? Mert önmagában is finom és laktató, egészséges és nem utolsó sorban a kutya sem veszi, így mindíg fél áron leértékelve tudom elhozni reggel az Aldiból. Tökéletes minőségű volt eddig mindegyik.
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Ott hagytam abba a múltkori osztrák beszámolót, hogy még egyszer leporolom ezt az utazást és egy olyan helyet mutatok be, ami ugyan nem lesz valami nagy túra helyszíne jelen riportban, azonban potenciálisan nagyon is lehet, viszont fantasztikus, monumentális hely és mindenképp szerettem volna…..
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
Versenyezni voltam, két napig, Debrecenben. Egészen jól éreztem magam, de.... és itt van egy jó nagy de.  Az általános felfogád szerint egyedül élni azért jó mert ugye nincs kihez viszonyulni, nincsenek kötöttségek, nincs semmi ami gátolna az önbeteljesítésben. Aham, mindez igaz.... Jöttem…..
Te, figyelj,  istenke....figyelmá.... tudod veled elszámolni valóm akadt.  Te szivatsz? Komolyan!  Mondd el, szivatsz? Szivatsz ugye!  Nem lehet hogy ez saját fejből jön, tuti nem, ennyire nem lehetsz kretén hogy ezt eltervezted. Appááám.....szivatsz. Régebben hittem benned, mert ott volt apám.…..
Drága anyu Nos, emlékszel, hogy még voltam úgy 13 amikor utoljára láttalak. A nagyok okosan kitalálták, nem szabad a gyereket sokkolni, mert az a kis lelkében kárt tesz. Nem mutatjuk meg neki az anyját, nem is mondjuk el hogy simán belehal a rákba, csak rejtegetjük elötte. Jó lesz az, majd ha kell…..
Ki kell írnom magamból és mivel nincs kinek elmondjam...így leírom.  Ne olvasd el, ha nem igazán érdekel másvalaki miben érzi a fájdalmát és hogyan oldja meg a lelkének háborgását. Ne olvasd el ha azt hiszed, csak veled történhet meg....én sem hittem...megtörtént Ne olvasd el ha nincs benned…..
Az egész országot megrázta Benedek Tibor halála, aki nemcsak a magyarok rendkívül szimpatikus sporthőse volt, hanem 47 évével mai viszonylatban fiatalnak is számított. Természetes tehát, hogy sokakban felvetődik a kérdés: ha van is Isten, miért hagyja, hogy ilyenek történjenek? Utolsó klubja, az…..
Trisi 2020.06.22 12:27:19
...nem leszek népszerű, de Isten egy eléggé cinikus, kifejezetten kegyetlen és szadizós fószer lehet. Nagyjából azt élvezheti ha az általa teremtett emberiség folyamatosan szenved. Például Tibor pár éve tudta hogy itt a vég, még kapott egy kis reményt ő és a család és a végén nincs remény. Igaz, így picit fel tudott készülni a végre és talán volt ideje rendbetenni a dolgait. De nem neki fáj mindez hanem a családjának. A feleségnek, a gyerekeknek. Nekik nem nagyon lehet elmagyarázni hogy "Isten szeret téged, ezért apád most meghalt, te árva lettél és életed végéig már csak kép marad róla, de nem fog nevelgetni" Nem is tudom, engem cseppet sem tudott megvígasztalni ez a kinyilatkoztatás.
Az erő ahhoz kell a családnak, hogy a fájdalmat elviseljék és a mindennapjaikat tudják élni tovább, apu nélkül. Tibornak már nem fáj, neki legyen könnyű a föld. A családnak meg maradandó lelki sérüléstől mentes felgyógyulás az amit kívánhatok.

Ha már pap, kérdeznék....
De Isten mégis mi örömet lát abban ha a gyerek apa nélkül nőhet fel? Mi az amit egy gyerek életébe ez pozitívumként hoz be? Mitől lesz jobb így a gyereknek? Mert hát ezt az eseményt kegyelemnek meg szeretetnek Istentől elég nehéz felfogni. Maximum bemagyarázni, mert így kicsit talán könnyebb..... ( nem, kicsit sem az, egy gyereknek ha elveszti az apját az iszonyatos fájdalom és olyan törés amit évekig nem tud rendesen kiheverni )
Trisi 2020.06.22 12:30:00
@mikocami: nem a bűn következménye a halál. Az élet következménye a halál. Nehezen fogajduk el, mert nem tudunk rajta változtatni és a halál nem igazságos. Bántja az igazságérzetünket, azt hogy ha mi jót cselekedtünk, miért nekünk kell szenvednünk? Ezért a halál a legrosszabb dolog az életben.
Trisi 2020.06.22 12:54:11
@Simon Géza: :) nem, de ettől ez nem érv. :)
Körülbelül egy hete megjelent egy videó a Yotube-on, amiben egy fiatal lány rendkívül bicskanyitogató módon osztja az észt, megcélozva az egyetmistákat, meg azokat a fiatalokat, akik még nem találták meg mi az, ami boldoggá teszi őket. Hozzám nem az eredeti videó jutott el először, hanem az egyik,…..
Trisi 2020.06.22 12:17:33
@pici_rigó: Így : "ez fut most, ebből lehet gyorsan nagy nézettséget generálni"
  A munkaerőhiány nem múlt el nyom nélkül az interjúztatók lelkében sem. Már másképp kell állásinterjúzni, mint munkaerőhiányban, de úgy már sohasem kell, ahogyan az előző válságban kellett. Egy kis „történelmi” áttekintéssel kezdeném, mert hasznos, ha megértjük, miféle satuban vannak most a…..
Trisi 2020.05.15 07:31:54
@jobangel: A magas bérigény mást is jelent. A nagy cégeknél ha megjelensz egy termékkel ami mondjuk öntudarta ébredő kávéfőző ami biztosan beváló jóslatokat mond reggelente, de adnád darabját 100 dollárért akkor kidöhögnek, mert komolytalan. Ha ugyanezt eladnád nekik 10000 dollárért akkor felkapják a fejüket, mert ez biztos nagyon komoly dolog és nagyon profi és mivel drága, ezért elit és biztosan kelleni fog nekik. Szívják a fogukat, de az alapvető emberi tulajdonság az "egyedi birtoklása". Ez pont így működik egy állás esetén is.
Mondjuk Gizike nehezen tud egyedi lenni...de a senior architect az viszonylag könnyen. De egy olyan Gizike akik nem csak aktát tologatna, hanem mondjuk fejlődne is.... simán értékelheti magát magasabbra.
update: Köszönet mindenkinek, akik kulturáltan és érdemben szóltak hozzá a témához. A kommentelést sajnos éjfél tájban ki kellett kapcsolni, mert egyes kommentelők közt úgy elmérgesedett a "vita", hogy a durva, trágár, személyeskedő hozzászólások már méltatlanok voltak a témához és az egészségügyi…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
Trisi 2019.04.26 08:34:52
@gyongyi70: :) nem :) nem keresek társat :) De azért eléggé keresztbe szokott állni a szemem amikor jönnek a nők, hogy nekik mennyire nehéz, majd belegondolok, hogy pontosan tudom mennyire nehéz és valahogy én férfiként is képes vagyok nem tragédiaként megélni a házi feladatokat. De amikor mindezért még én vagyok cseszegetve, hogy a nők feladatát elveszem ....hát akkor tudnék cifrákat szólni. ( na jó, szólok is ..)
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
Trisi 2019.01.27 09:08:25
@Nancsibacsi: az értèkkövetèsre talàltàk ki az indexàlàst. Tehàt amit írsz az netto nem valós. Nem csak a díj növekszik hanem az ingatlan biztosítási èrtèke is. Minden èvben kapsz erről èrtesitèst es ha direkt nem mondod le akkor szèpen növekszik a biztosítàsi vèdelmed is.
Trisi 2019.01.27 09:09:57
@Denise Hogyisdugják: ennek a munkakörnek a neve pedig... aktuàrius. Neki az a dolga hogy kiszámolja a biztosítás kockàzatàt