Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PA

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Professor Pizka, a lemilblog házi zenefelelőse és klasszikus zenésze mai posztjában a katonazene alfáját és omegáját (bocsánat: Antonját és Zürichjét) jelentő német (porosz) zenés díszszemlét veszi górcső alá. A maga nemében hibátlan dolgozat (és ennek zenés mellékletei)…..
Delikát, és a Homáron is többször előforduló kérdés, hogy a Rossz üldözése közben az Üldözők áthághatják-e a Rossz megfékezésére kitalált szabályokat. A dolog leginkább a tilosban parkoló közterületesek miatt szokott előkerülni, M. viszont egy rendőrös sztori után…..
PA 2009.11.02 07:57:45
@Viktus:
Nem vagyok rendőr. Annak születtem de tovább tanultam. :)

Nem mondtam, hogy az urak megérdemlik az év rendőre címet, sőt! Azt mondtam, hogy nagy nyilvánosságra kitenni az autót a rendszámot hülyeség volt, a rendőr nekik felfedte magát, megjegyzem akár egy kőrözött bűnözőbe is belefuthatott volna vagy egy olyanba aki ült már autó lopásért, az nem azt jelenti, hogy ki kell tenni az infót a netre!

És mindezt felháborodásból mert megsértődik az érzékeny kis lelkünk egy igazoltatáson. Állampolgári felelősség? Hm? Nem kellett volna tovább látni az egós ultraliberális siránkozás mellett az orrunknál?
Kedves barátunk HuPiedone, önkéntes Monarchia kutató és blogger írt nekünk egy alapos összefoglalót a Közös Haditengerészet emlékei tárgykörében. Szerintem nagyon jól tette, s így nincs is más hátra, mint hogy leközöljük :) Még kérünk hasonló posztokat! Üdv, Zig Zag Volt…..
Ha a Kubában tartózkodó külföldi veszi a fáradságot és elszakad a minden kényelemmel felszerelt, all inclusive ellátást nyújtó szállodák légkondicionált hűvösségétől, és sétál egyet bármelyik település utcáin, arra lesz figyelmes, hogy a megszokott (a szocializmus…..
Kissé rendhagyó módon állítunk emléket az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc két erdélyi vértanújának, Tamás András honvéd alezredesnek és csíkszentmihályi Sándor László századosnak. Szerkesztőségünk egy máig szinte ismeretlen – egyes kutatók szerint csak…..
PA 2009.10.24 10:46:01
@Titus Pullo Urbino:

Egyszerűen nem találok szavakat! A zseniális kifejezés alul múlja azt, ahogy az írói kreativitás kéz a kézben jár a történelmi megemlékezéssel és a hősöknek emléket állító virtuális emlékmű előtt együtt borulnak le, méltón tisztelegve a mártírok előtt!

Gratulálok!
Gondolom, mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy a katonai és rendészeti témákkal foglalkozó blogok egyik megkerülhetetlen országa (állama, nemzete) a német. Az egykori germán törzsek késői leszármazottai különösen az elmúlt száz évben gondoskodtak arról, hogy haditetteik, egyenruhájuk,…..
PA 2009.10.10 09:11:12
@molnibalage: Érdekes a felvetésed. Nem hinném, hogy erről van szó. Sokkal inkább, mint a többiek is írták a bizonyítási vágy talán nagyobb szerepet játszik. Erre mondta nagyanyám nevetve, hogy "bolond férfi virtus" :)

A magam részéről azét szeretem az ilyen megpróbáltatásokat mert baromi jó amikor végre vége van és lehet pihenni meg forró vízben fürdeni...:))

De tényleg, az a legjobb mikor véget ér. Viszont ahhoz el kell kezdeni egyszer és végig csinálni. Utána másképpen néz az ember a tükörbe.
A Maderspach családA mai gyásznapon az egész Kárpát-medencében számos megemlékezést tartanak az aradi vértanúk kivégzésére emlékezve, emléküket persze mi is tiszteletben tartjuk, de a mai (és a sorozatban következő) poszt elsősorban a méltatlanul elfelejtett mártírok emléke…..
Ma van 65 éve annak, hogy megkezdődött a II. világháború legnagyobb ejtőernyős hadművelete. Mivel ezen a blogon fel sem tételezem, hogy van olyan olvasónk, akinek "A híd túl messze van" kimaradt volna az életéből akár könyv, akár film formájában, ezért ez a poszt nem annyira a harcokat kívánja…..
 "Hős szabadságát elveszti Segesvár…" (részlet a Székely Himnuszból) Lóra, indulj! Parancsolta egy aprótermetű és igen rossz magyar kiejtésű tábornok Székelykeresztúron annak a 3500 fős haderőnek, amellyel az Erdélyben állomásozó erős cári és császári…..
Itt a nyár, a hőmérséklet csúcsokat döntöget, s aki teheti, felfüggeszti a nemzetgazdaság gyarapítására tett – olykor hiábavalónak tűnő – erőfeszítéseit. Olvasóink egy része javában készül a szabadságra, s a lemilblog (deklarált közszolgálati küldetésének…..
PA 2009.07.30 15:46:08
@Lucius Flavius Arrianus: Ha már Hadrianus... A napokban akadt a kezembe Marcus Aurelius: Elmélkedések
és olvasom sokadik alkalommal.
PA 2009.07.31 07:49:28
@Lucius Flavius Arrianus:
Azért ajánlottam az Elmélkedések-et mert hát ugye Marcus Aurelius nem volt egy hétköznapi ember mint hadvezér, katona sem.
Persze Epiktétosz is kiváló a témába, és ha már sztoikusok akkor természetesen Seneca is.
Maga a sztoikus filozófia gyakorlása igen sokat segít a katona életében. ;)
az alábbi felvétel egyértelmű bizonyítéka annak, hogy mennyire kivetkőznek a drogosok magukból, ha potya cuccot találnak. kábé egy tucat rendőr veti rá magát szerencsétlen elítélt megmaradt cuccára. aki lemarad, az kimarad. ..
Valljuk be: zaklatott történelmünk, továbbá Jókai, Gárdonyi és hasonszőrű (általunk amúgy roppant tisztelt) írótársaik sokat tettek azért, hogy a „török katona” jelzős szerkezet hallatán az átlagmagyar lelki szemei elé évszázadokon keresztül a bugyogós, lehetőleg félszemű, görbe karddal hadonászó,…..
A témában régebben: Újabb "behozóvonal"   Nem akarom magamat ismételgetni, a régebbi bejegyzésben összefoglaltam a KSV (melynek rövidítése a szcientológusok legfontosabb irányelvének rövidítésére hasonlít nagyon - KSW = Keeping Scientology Working, a…..
PA 2009.07.21 09:28:37
@csipinymous:
Igen számomra is ez a sunyi, inkorrekt stílus a bosszantó, hogy elrejtik kik ők valójában. Mindenféle szervezetet hoznak létre amivel el lehet takarni a valóságot.

Elsőre megnézi egy átlag polgár:"Ó drogmentes maraton. De jó micsoda nemes cél! Végre tesz valaki ellene! Ezek milyen jó emberek!" És így sorban az összes többi szarjukkal. Banyek legalább vállalnak fel direktbe, hogy kik állnak a kezdeményezés mögött. De nem, ezek inkább élnek a szélhámos parasztvakító dolgaikkal.

Tényleg mikor lesz ebből elég?? Ideje lenne Európa felé tekinteni...
PA 2009.07.21 09:41:59
@PA:
Felmentem a honlapjukra. Érdemes megnézni. De csak erős gyomrúaknak! ksv.hu

Ezt a sunyi patkány bandát! Sehol semmiből nem derül ki, hogy a szc egyház állna az egész mögött. Nagyon durva! Írok is egy körlevelet az üzleti partnereknek, hogy vigyázzanak.
  Ez a körlevél ment ki minden magyar szcientológusnak. Még szójegyzéket is mellékeltek mellé, nehogy elsikkadjon az üzenet.   De jól átjön belőle, hogy az egyháznak kell mindened - a pénzed, a szabadidőd, a nyári szabadságod, a barátaid - MINDEN.   Itt a levél,…..
Míg szerényebb védelmi (?) kapacitással rendelkező országok hadserege esetében a „különlegesek” főnév hallatán az embernek egy-két, maximum három alakulat ugrik be, az Egyesült Államok ilyen szempontból maga a bőségszaru: az USA-ban speciális egységből is több van, mint a Magyar Honvédségben…..