Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lapi 2.1

30 bejegyzést írt és 8014 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én? Ki vagyok én?Amíg a világban folyik a vér,Mondd, kit érdekel, hogy ki vagyok én?Ó, Blues!” Hobo Blues Band: Ki vagyok én?1 – 1980     Itt az ideje nevet…..
Az Együtt 2014 látszólag könnyű helyzetben startolt a politikai mezőnyben. Új formációként, jól láthatóan elkülönülve az MSZP-től és Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíciótól, a friss nemzeti összefogást hirdette meg. A létrehozók szándéka és vezetőinek nyilatkozata…..
Bornai Tibor Felhívás 2012.05.28 22:13:00
Kedves barátaim, testvérbátyáim és nővéreim, akik a hatvanas éveket csináltátok! Akikre úgy felnéztem! Akik miatt vagyok most az, aki vagyok. Ugye, emlékeztek még arra az időszakra? Öt-tíz évvel voltatok idősebbek nálam, és azt mondtátok, apáitok megbuktak a vizsgán. Két…..
Kissé megkésve bár (ez a hátránya ha valaki nem nyugdíjas, vagy forradalmi lelkületű egyetemista: sajnos nekünk meg kell dolgozni azért a jövedelemért, amit baloldali honfitársaink a vágytól nyüszítve szeretnének elvenni tőlünk), de törve nem, muszáj reagálnunk az utóbbi…..
Pár évvel ezelőtt egy nyugat-magyarországi benzinkútnál tankoltam. A kedves és készséges benzinkutas autogrammot kért tőlem. Miközben írtam, a hosszúnak tűnő csendet kérdéssel próbálta megtörni: Aztán mi újság a Fideszben, Fodor úr? Majdnem 15 évvel voltunk a Fideszből…..
lapi 2.1 2012.03.10 13:04:07
@fodorgabor:

"Biztos, hogy sok dolgot kell majd rendszerszinten is másként csinálni, de ez nem a kapitalizmus végét jelenti, legfeljebb egy új szakaszát."

egyetértek, bár magam sem állítottam ennek ellenkezőjét. arról beszéltem, hogy az szdsz gazdasági filozófiája, hogy ne mondja genezise, alapítása óta a kapitalizmus "régi/jelenlegi szakaszára épült. zanzásítva: amit lehet, bízzuk a piacra, mert az jobban képes kezelni, működtetni a közszolgáltatások egy részét.

ez a deal halálos sebet kapott 2008-ban, ennek következményei ma is világosan látszanak. azóta eltelt négy év, s nincs igazi liberális válasz, elképzelés, milyen legyen a kapitalizmus új formája. hogy világos legyen, miről szeretnék beszélni. a bbc egyik riportműsorában foglalta össze a legfrappánsabban a riporter hölgy, amikor a city egyik vezető bankárát faggatta: "nemrég hunyt el steve jobs. az egész világ gyászolja és nem irigyli, vagy sokkalja vagyonát, mert létrehozott valamit. maguk felelőtlen hitelezési politikájukkal bedöntötték a fél világgazdaságot és jobs vagyonához képest nagyságrenddel többet tettek el fizetések, bónuszok formájában. nem szégyellik magukat?"

a korrupció és szdsz? mondjak példát? hát itt a legutolsó ítélet, a hunvald ügyben, a szdsz-es gál győrgy kapta a legszigorúbb büntetést.

hogy jön ide az, hogy melyik kormány alatt indultak eljárások? akkor nekifutnék még egyszer: a demokrácia lényege, hogy közös ügyeink intézésére, igazgatására képviselőket választunk és rájuk bízzuk pénzünk egy tekintélyes részét, hogy abból fedezzék közös szükségleteinket bizonyos játékszabályok alapján. arra tehát nincs bocsánat, ha valaki lenyúlja a közpénzeket.
Az nem kérdés, hogy egyedi és rendhagyó ez a lakóház, de a bejegyzés címében feltett kérdésre mit válaszolnál?..
Gréczyblog Fidesz-EKA 1-0? 2011.12.30 08:56:00
Úgy fest, lépést téveszt a demokratikus ellenzék, ha úgy tetszik, a Gyorskocsi utcai koalíció. Január 2-a a ciklus eddigi legfontosabb ellenzéki mozzanata lehetett volna, de a ziccer valószínűleg kimarad.Ahelyett, hogy a demokratikus ellenzéki pártok vezetői összefogódzkodva…..
  „Mindannyian egy égbolt alatt élünk, de korántsem azonos a horizontunk” (Konrad Adenauer)   „Felelősségünk nem ér véget országaink határainál.” „Senki ne vegyen biztosra újabb ötven év békét Európában. Ha az euró megbukik, Európa…..
lapi 2.1 2011.11.16 16:34:50
@rajcsányi.gellért (ergé):

persze bonyolult transzfereken keresztül, de a végeredmény: a konvergencia helyett nőttek a különbségek a fontos gazdasági mutatókban.

ezt a két évtizedes folyamatot pedig meg kell szakítani, sőt ellenkező irányba fordítani, különben elpattan a húr.

nemcsak pénzügyi, hanem társadalmi szinten. és az egyik dominó dönti a másikat. csakhogy gazdaságilag annyira összenőtt az egész unió, hogy a sor végén bedőlnek a németek is.

ps: egyetlen példa. miért jön ide az audi, vagy a daimler. alapvetően azért, mert olcsóbb a munkaerő. idáig ok, de miért tolunk a két nagy cég zsebébe még néhány tízmilliárdot? hagyjuk, hogy mennének a szlovákokhoz, mert ők a vw-nek tejelnek. ennek fordítva kellene történni. idejönnek, mert még sokáig olcsóbb lesz a munkaerő, mint otthon. miért nem ők fizetnek 50 milliárdot, hogy képezzük nekik a szakembereket, fejlesszük az egészségügyet, hogy a dolgozóiknak jobb legyen?

pont a németek szépen felfuttatták a szegény bajorokat, s ez bizony pénzbe kerül, ők ne tudnák??? (újraegyesítés)
lapi 2.1 2011.11.16 17:09:12
@bz249:

rendben van, bár a gdp csak egy mutató. ezzel együtt kimondható, a valóságos konvergencia olyasmit jelentene, hogy a szegényebb régiók 15 év alatt simán felzárkóznak a gazdagokhoz.

magam nagy csatlakozás-fan lévén még pezsgőt is durrantottam, mikor beléptünk ez eu-ba. ergo nagyon csalódott vagyok, hogy ennyire felelőtlenül, rövid távú érdekek mentén vezették az eu-t a németek és társaik. amennyire látszik, most majd kissé megfordul a konvergencia a görögök, olaszok, portugálok etc rovására.

brüsszel ki bírt hozni magából egy hitetlen drágán működő bürokráciát, átláthatatlan szervezetekkel és döntéshozatali mechanizmussal. az európai tudat kialakítására közben magas ívből szartak, ezért vicces kicsit merkel mai javaslata, hogy az unió közösen válasszon magának vezetőt. na igen, mint amerikában... bár azért náluk is lefutott egy polgárháború a mai amerikai tudat kialakulásáig.
lapi 2.1 2011.11.16 17:21:38
@bolá:

nem csoda, hogy az unió folyamatos vesztésben van akár az usá-val, akár kínával szemben. és ne feledkezzünk meg arról az apróságról sem, hogy még a németek is el vannak adósodva, picit jobban statisztikailag, mint mi, pedig mi is nagyon....

azt pedig hagyjuk, hogy milyen magasak a lakossági megtakarítások, mert válság estén pont ezek a megtakarítások illannak el egy perc alatt. bízzunk benne, hogy két leckéből tanultak.
Fenomenális csoport, fantázia – lelkendeznek a csehek a Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolása után. Valóban: A Viktoria Plzeň csapata ősszel a BL-ben olyan csapatokkal fog csoportmeccset játszani, mint az olasz AC Milan és a spanyol FC Barcelona. Csehország…..
Modorosblog A beilleszkedő 2011.07.18 06:00:00
- Ez az örökös marakodás nem vezet sehova, öregem. Itt vagyunk együtt, együtt kéne boldogulnunk - nem csak keresni, hogy miért eshetünk egymás torkának. Én útálom az ilyen embereket, akik a más szemében a szálkát is, érted. Amúgy meg nem lenne itt semmi gond, békében…..
lapi 2.1 2011.07.18 18:36:10
grat a poszthoz, g. enszi! érdekes, mennyien benézték a subjectet. nekem kurt vonnegut egyik beszéde ugrott be. a fényvédőkrémes. idekopizom:

Hölgyeim és Uraim, idei végzősök!
Használjanak fényvédő krémet. Ha a jövőt illetően csupán egyetlen tanácsot adhatnék, az a fényvédő krém lenne. A fényvédő krém hosszú távú áldásait a tudósok igazolták, viszont a többi tanácsomnak nincs egyéb alapja, mint saját összekuszálódott tapasztalásaim. Ezeket most szétosztogatom.
Élvezzék ifjúságuk hatalmát és szépségét. Ó, ne is törődjenek vele, hogy ifjúságuk hatalmát és szépségét addig nem érthetik, míg el nem múlik. De higgyék el, húsz év múltán fényképeik láttán eszükbe jut majd, amit most még nem vehetnek észre, hogy mennyi lehetőség várt Önökre, és hogy milyen mesésen néztek ki. Nincsenek úgy elhízva, amennyire beképzelik.
Ne aggódjanak a jövő miatt. Vagy aggódjanak, de tudniuk kell, hogy az aggódás körülbelül annyit segít, mint szöveges példának a rágógumi. Az Önök életében az igazi bajok olyan dolgok lesznek, amelyek szorongó elméjükben még soha nem bukkantak a felszínre, de egyszer valamely álmos keddi délután, úgy négy óra felé majd elsötétítik a látásukat. Minden nap csináljanak valamit, amitől rettegnek. Énekeljenek. Törődjenek a más emberek érzéseivel. Ne tűrjék, ha más emberek nem törődnek az Önök érzéseivel.
Használjanak fogselymet. Ne pazarolják az idejüket féltékenykedésre. Egyszer elkésnek vele, másszor meg még korai. A verseny hosszú, és a végén kiderül, hogy magad voltál az ellenfél. Ne felejtsék el a dicséreteket. Felejtsék el a sértéseket. Ha ez sikerül, nekem is árulják el a receptet. Ne dobják ki régi szerelmes leveleiket. Dobják ki a folyószámla kivonataikat. Nyújtóztassák az izmaikat. Ne érezzenek bűntudatot, amiért nem tudják, hogy mit akarnak az élettől: érdekesebb ismerőseim közül huszonkét éves korában egy sem tudta, hogy mit akar kezdeni az életével. A legérdekesebb negyvenes ismerőseim még most sem tudják.
Egyenek kalciumot. Kíméljék a térdüket. Ha majd cserbenhagyja Önöket, hiányozni fog. Lehet, hogy megházasodnak, lehet, hogy nem. Lehet, hogy gyermekeik lesznek, lehet, hogy nem. Lehet, hogy negyvenéves korukban elválnak és lehet, hogy hetvenötödik házassági évfordulójukon elropják a csirketáncot. Akár így, akár úgy, ne nagyon ünnepeljék magukat, de ne is ítélkezzenek túl szigorúan. A választásuknak ötven százalék az esélye a sikerre. Mindenkinek ennyi az esélye. Élvezzék a testüket. Minden elképzelhető módon használják ki. Ne féljenek tőle és attól sem, hogy más emberek mit tartanak felőle. Ennél nagyszerűbb eszköz úgysem kerül a birtokukba. Táncoljanak, akkor is, ha csak a nagyszobában tehetik. Olvassák el a használati utasításokat, akkor is, ha nem tartják be őket. Ne olvassanak szépségápolási irodalmat. Attól csak csúfnak érzik magukat. Ismerjék meg a szüleiket. Nem tudhatják, hogy még meddig van erre módjuk.
Legyenek kedvesek a testvéreikhez. Ők kínálják a legjobb kapcsolatot a múltjukkal, és nagyon valószínű, hogy együtt kell maradni velük a jövőben is. Legyenek tudatában, hogy barátok jönnek, barátok mennek. De ahhoz a pár értékes barátjukhoz mindenképp ragaszkodjanak. Dolgozzanak keményen, hogy életmódbeli és földrajzi hiányaikat áthidalják. Minél öregebbek lesznek, annál inkább szükségük lesz azokra az emberekre, akik ismerték Önöket, amikor még fiatalok voltak. Átmenetileg költözzenek New York Citybe, de jöjjenek el onnan, mielőtt túlságosan is megkeményednének. Költözzenek Észak-Kaliforniába, de jöjjenek el onnan, mielőtt elpuhulnának. Utazzanak. Törődjenek bele, hogy léteznek alapszabályok. Az árak emelkednek. A politikusok lódítanak. És hogy Önök is megöregszenek. És amikor megöregedtek, azon morfondíroznak majd, hogy amikor fiatalok voltak, az árak nem emelkedtek, a politikusok tisztességesek voltak, és a gyermekek tisztelték az időseket.
Tiszteljék az időseket. Ne várják, hogy valaki majd gondoskodni fog Önökről. Lehet, hogy megbízható a jövedelmük. Vagy lesz egy gazdag hitvesük. De azt sohasem tudhatják, mikor apad el a pénzforrás. Ne sokat vesződjenek a hajukkal, különben negyvenéves korukra úgy néz majd ki, mint egy nyolcvanöt évesé. Legyenek óvatosak, hogy kinek a tanácsát fogadják meg, de legyenek türelmesek azokkal, akik a tanácsot adják. A tanács a nosztalgia megnyilvánulási formája. A tanácsadás pedig horgászás: a hulladékból kikotorjuk a múltat, letörölgetjük, a rút részeket átmázoljuk, és újra felhasználjuk, többért, mint amibe került.
És hallgassanak rám: használjanak fényvédõ krémet.
Gréczyblog Orbán bukása után 2011.07.08 07:06:00
Ebből lassan elege lesz Magyarországnak. Most már olyan méreteket öltött a kormányzati alkalmatlanság, az ezzel párhuzamosan áradó gőg, cinizmus és bunkóság, hogy Orbánnak és rezsimjének mennie kell.Képtelenség, hogy hosszú távon állva maradjon egy rendszer, amely képtelen a…..
Azt hiszem senki nem lepődik meg már azon, hogy ha előkerül egy olyan Orbán riport, mely a 2010-es választások előtt készült és szöges ellentétéről beszél Orbán ellenzékben, mint amit most kormányzati pozícióban tesznek.Orbán Viktor üzenete az MTV-seknek2009. novemberében…..
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
Subba A kokain földjén 2011.06.12 00:14:00
Na nem Budapest!Kolumbiában minden megtörténhet! a mottója ennek az egyéni hangvételű és narrációjú, mindamellett korrekt expedíciós filmnek. Banai és Dobronay fél évet töltöttek Kolumbiában. Megörökítettek bika- és kakasviadalt, őserdőt és hegycsúcsot, beszéltek…..
Tikkasztó napom volt tegnap. Még azt sem hevertem ki, hogy Réthelyi miniszter átértelmezi a Himnuszt -kíváncsi lennék az átdolgozó megbízására és az összegre -, amikor megálltam a kocsival egy autóbusz mellett. Az oldalára helyezett reklám a Széchenyi-tervnek tudta be a…..
lapi 2.1 2011.06.10 09:59:23
egy évvel a választások után is úgy viselkedik az mszp - szanyitól gyurcsányig, mintha a télapó dobta volna be a jobboldal elképesztő választási győzelmét az ország kéményébe. (kevés szó esik arról, hogy a jobbik sem egy virtigli baloldali párt, a fidesszel együtt a képviselői helyek több mint 80%-át birtokolják.)

akárhogy is forgatjuk, ennek legfőbb oka nem más volt, mint a 8 éven át tartó kormányzás teljes kudarca. kézen fekvő egy ekkora vereség után feltárni a kudarc okait. ez nemhogy elmaradt, s a néhány erre vonatkozó semmitmondó lózugokat, önáltatást most hagyjuk.

az szdsz ezt már nem teheti meg, mert kivégezte magát, elenyészett. az mszp azonban megmaradt. egyetlen felelős hang nem hallatszik a pártból a bukás két legfőbb okára vonatkozóan.

ezek ugye a korrupció olyan mértékű elterjedése, amely nemcsak a legmagasabb szintekig elért, hanem az irányítás integráns részévé vált. ez önmagában is elég a vereséghez, bőven találunk rá példákat más országokban. pedig demokráciában az istenadta nép a befizetett adóikból, járulékaiból az általuk választott vezetőkre bízza a közpénzek kezelését, ezért az alapja, hogy ne mondjam ethosza kéne lenni a tisztakezűségnek.

érdemes lenne, mind mesterházynak, mind gyurcsánynak tanulmányozni a zuschlag ügyet, s nemcsak azért mert egy centiméterre voltak személyükben ők maguk is a büntetőjogi felelősségre vonástól, hanem mert igen pontos kórképet ad a bukés egyik legfőbb okáról. egyben persze az mszp második vonalának erkölcsi állapotáról is.

ehelyett szemérmesen félrenéznek és max. olyasmi kommunikáció kerekedik belőle, hogy a fidesz is lop. ez persze önbecsapás, egyrészt mert ez -ha igaz is - semmire sem mentség, másrészt meg ki fogja nekik elhinni, hogy nem ugyanezt folytatják, ha ismét helyzetbe kerülnének.

a bukás másik oka az elhibázott gazdaságpolitika. itt sem mentség, hogy jött a pénzügyi világválság, hiszen azt sem a jézuska tette a fa alá, hanem okai voltak. ez már komolyabb elemzést igényelne, a mszp jelesei még csak kísérletet sem tettek erre.

azt gondolom az (új) mszp sorsa ott pecsételődött meg, amikor összeállították a listákat. tessék már végignézni, kik is ülnek a patkóban? csupa-csupa lejáratódott, kiégett politikus. puch lászlótól szekeres imrén át bizony gyurcsányig.

ez így nem fog menni, ide teljesen új "zöldmezős" baloldali párt kell, hogy a liberálisokról már ne is beszéljünk.

a vákuum ott van a baloldalon, de azt sohasem fogja olyan párt betölteni, amelyiknek bármilyen köze van az mszp-hez. ezt bizony rendkívül aprólékos melóval elsősorban kulturálisan kell felépíteni. ahogy a jobboldal megtalálta identitását, úgy a balnak is meg kell sajátját. a jelenlegi sajtóháttér teljesen alkalmatlan bármiféle támogatásra. sajnos bolgár úrék sem tudnak egyebet mondani, mint hogy diktatúra van, elveszik a szerzett jogokat etc.

nem kételkedek még most sem gyurcsány képességeiben. amennyiben ő a progresszió ember a jelen helyzetben egyet tehet: szétveri az mszp-ét, aztán évekre kivonul a politikából és ír néhány kurva jó könyvet. ezzel helyet csinál azoknak a ma még láthatatlan embereknek, akik majd egyszer megpróbálják eltakarítani a romokat és felépítenek egy modern és főleg hiteles baloldali pártot.

addig bizony a jövőben a választások a fidesz és a jobbik között fognak eldőlni.
lapi 2.1 2011.06.10 14:49:42
@kvasztics47:

nem pontosan értem, mitől van ekkora arcod, hombre.
lapi 2.1 2011.06.10 21:24:01
@kvasztics47:

ez megalapozott érvelésnek tűnik az álláspontod mellett. grat
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
lapi 2.1 2011.06.05 06:34:30
@Pistie:

"Csak azt felejted el hozzátenni, hogy ez nem volt a fidesz választási programjában."

ennek oka az lehetett, hogy 2010-ben a fidesznek egyáltalán nem volt választási programja. nem volt ugyanis ilyesmire szüksége, enélkül is simán hozta a 2/3-adót. mellesleg már most kíváncsian várom, hogy 3 év múlva melyik párt fog pl. a vagyon/ingatlanadó bevezetésének ígéretével kampányolni.
lapi 2.1 2011.06.07 18:41:43
@okostojgli:

nem pontosan értem ezt a nyugdíj-vitát. nem arról van szó, hogy orbánék 2012-től be akarják vezetni, hogy csak az öregségi nyugdíj legyen kifizetve, mégpedig a befizetett járulékokból. magyarul annyi (öregségi)nyugdíj fizethető ki, amennyi a járulékbevétel. ezért aztán a rokkant- és korkedvezményes nyugdíjak kapnak más nevet - tökmidegy mit - ám a lényeg, hogy a költségvetésből fizetik majd.

így azért tisztábban lát majd a dolgozó nép, nehéz ezt vitatni. közben megadóztatják a rendvédelmi szervek korkedvezményes nyugdíját, mégpedig 16 %-kal. ezzel nekem nincsen semmi bajom, de érthető ha sokan a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekeltek.

ettől még a magánnyugdíj rendszer bevezetése nagy baromság volt, hiszen az oda befizetett járulék hiányzott a kasszából, s sikerült az akció folytán végső soron külső adósság terhére (is) állni a nyugdíjszámlát.
lapi 2.1 2011.06.07 19:36:30
@kvasztics47:

miért lenne önkény? le lehet őket váltani 2014-ben. mellesleg a "szerzett jogok" nekem értelmezhetetlen kategória. a 13. havi nyugdíj és közalkalmazotti munkabért, nem volt "szerzett jog"? bajnaiék simán elvették, s a szakszervezetek annyit sem mondtak: "muk".
w Sohase mondd 2011.05.10 07:00:00
Kibökte végre Gyurcsány Ferenc, hogy ő itt még mindig szeretne lenni valaki, avagy az ő olvasatában: tenni valamit az országért. Mindenekelőtt elősegíteni Orbán Viktor leváltását. Azt most sem mondta, hogy a miniszterelnöki székbe akar visszakapaszkodni, de a pártelnökségre már…..
lapi 2.1 2011.05.10 17:45:09
@z_kovacs:

"Erre a házi pálinkafőzésre még nem találtam racionális magyarázatot."

pedig nyilvánvaló. orbánék felismerték, hogy a drogháború egyszerűen zsákutca. ők nem estek a holland hibába, rögtön az egyik legkeményebb drog előállítását legalizálták.
ps: aki nem tartja kemény drognak a pálinkát, hasonlítson össze egy tökrészeg arcot egy beherkázottal, bekokainozottal, beszívottal etc.
w Alekosz ante portas 2011.05.07 07:00:00
Unott legyintéssel nyugtáztam, amikor megtudtam, hogy az RTL Klub újra előáll a valóságshow műfajával, ráadásul lényegében változatlanul akarja előadni a néhai Való Világot. So 2002. Túl vagyunk rajta háromszor, és nincsenek sehol az egykori főszereplők, zsákutca, senkit nem…..