Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuvenir

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
Nem vitás: elkezdődött az űrhajózásban a Nagyhét. 42 éve, április 11-én indult útjára a NASA-nál minden bizonnyal  a halálközeli élmény kategóriájába tartozó Apollo 13-küldetés, a feltámadásra a Hold körül került sor Jim Lovell parancsnok hathatós közreműködésével.…..
szuvenir 2012.04.11 16:54:03
@Papirius Cursor: Ha jol tudom Deke Sleyton soha nem repült. Ott volt ugyan a Mercury repülésekhez kiválasztott 7 űrhajós között, de szivritmuszavar miatt soha nem repülhetett.
szuvenir 2012.04.11 16:55:10
Tisztelt blog!   Családunkat szomorú veszteség érte még 2011 júliusában. A blogot körülbelül ezután egy-két hónappal kezdtem el olvasni. Nagyon tanulságos, sokat lehet belőle tanulni és végeredményben a legjobb az benne, hogy a beküldők, akik közé immár én is tartozok,…..
szuvenir 2012.02.26 21:17:53
@VaTi: "Az első mentőhívás előtti tünetek a poszt szerint: nagyon nincs jól, fáj a feje és alig kap levegőt, fal fehér volt. TE küldenél mentőt?"

Röviden: IGEN
Mondom ezt úgy, hogy éveket dolgoztam Mo-n mentőorvosként, és most rálátásom van egy másik ország egészségügyére, és arra, hogy milyen szigorúan megtorolják (jogi úton) az efféle pökhendi, lekezelő, és szakmaiatlan hozzáállást. Ahol most dolgozom, egy ilyen döntés egyben az illető karrierjének a végét is jelentené, nem beszélve arról, hogy a saját vagyonával felelne az okozott (nemvagyoni) kárért és a kiesett jövedelemért.

A diszpécsernek az első bejelentés után küldenie kellett volna az elérhető legmagasabb szintű egységet, legyen az egy egyszerű mentőgépkocsi, többlépcsős riasztással (eset/roham kocsi indul, amikor felszabadul). És most ne menjünk bele a hirtelen kialakuló légzési nehézség differenciál diagnosztikájába. Szégyen, ha ez csak megközelítőleg is úgy történt, ahogy a posztoló megírta. Részvétem.
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
Tisztelt Praxis blog! Nehéz nekem beszélnem, vagy írnom édesanyám haláláról. Mégis úgy gondolom, hogy jobb, ha megírom a történetét. Nem bűnbakot keresek, de meg kell, mondjam, úgy érzem, hogy halálában részben a mentősök is felelősek. Édesanyám 52 éves volt mindössze,…..
szuvenir 2011.05.22 21:48:21
@az_igazi_trebitsch: A mentőknek nem kell pontosan tudniuk mi történt. A mentők sosem definitív, hanem ún. csoportdiagnózisban gondolkoznak (azonos panasszal jelentkező betegségek vagy azonos mechanizmusű sérülések csoportjai), és ennek megfelelő standard ellátást kell, hogy nyújtsanak. Ennek része az, hogy zavart beteget esés után nem sétáltatunk, és pláne nem engedjük, hogy a család cipelje ki a mentőig.
szuvenir 2011.05.22 21:50:07
@az_igazi_trebitsch: Az utolsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek!!!
szuvenir 2011.05.22 21:52:08
@adamantium: Szakmai kérdés (off): ilyen esetben tPA-t szoktatok alkalmazni? (on)
Kedves Praxis, Tanácsotokat szeretném kérni. 3,5 éves fiam ma (vasárnap) elesett, beütötte a szája fölött az asztal sarkába, egyből csupa vér lett minden. Jó mély seb, széthasadt a bőre jó mélyen, úgy döntöttem, ezt szakemberre kell bízni. A Madarászba mentünk, volt itt…..
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
Bigyóblog 3D-s Full HD tévé 2009.06.02 15:21:00
 Sok szó nem kell a videóhoz. Az LG mutatott be egy Full HD LCD-tévét, mely 3D-s. A videó legvégén található a lényeg. Via Akihabaranews..
Susan Boyle a Megasztár angol megfelelőjének, a „Britain’s got talent” című műsornak a nagy felfedezettje, akinek bemutatkozó dalát az adás óta a youtube-on 60 milliónál is többen látták. Egy csapásra felkapta a média, és híre pikpakk bejárta mind az öt…..
A blogon használt néhány rövidítés (vigyázat, az egészet nem kell túl komolyan venni!):TK: törzskommentelő (szubjektíven adományozott cím, minimum egy-két hét és egy tucat komment kell hozzá)RJB: régi jó beküldő (a harmadik beküldés után jár; ha elfelejteném adományozni,…..
Március 13-án Geszti Péter és a fideszes tévékurátor Szabó László vendégeskedett a Radio Café stúdiójában, Kóczián Péternél és Babarczy Eszternél. Geszti - a műsor felénél körülbelül - döbbenetes coming outot mutatott fel kettősállampolgárság-témában: elmondta, hogy…..
addict Teszteld az IQ-dat most! 2009.03.10 14:13:00
Hány másodperc alatt jössz rá a megfejtésre? Ha 10 alatt, akkor zseni vagy, ha 5 alatt, akkor meg olyan okos, mint én. A játék kedvéért a megoldást rejtő honlapcímet latakartam, de a szabadagazdáknak a képre kattintva előjön...
„Vidáman integető szlovákok egy nagybevásárlás után. A parkolóban már jól látszik, hogy sok a szlovák. Az elektronikai termékek olcsóbbak. De a gyenge forint miatt a szlovákoknak amúgy is minden kevesebbe kerül. 20-25%-kal fizetnek kevesebbet a szlovákok ugyanazért a…..
Félrefordítások Like it, like... 2008.10.17 14:00:00
Illene pontosan tudnom, de most csak érzésből mondom, hogy szerintem Archie-tól jelent meg eddig a legtöbb beküldés. Ezt a kettőt (+1) is ő küldte:A legtöbb félrefordítás a szlenges, vagy legalábbis kevésbé formális szavakból és kifejezésekből adódik (azokból, amik nem…..
Egészen hihetetlen tehetségre bukkant a szóviccblog, a műfaj Mozartja, Darnyi Tamása és Muhammad Alija (ha már ökölcsapás) egy személyben cseperedik fel valahol itt közöttünk, a Kárpát-medencében. Ádám még csak 12 éves, és édesapja küldözgeti nekünk a spontán…..
A post célja néhány érdekesség, magyar nyelvhasználói sajátosság rövid bemutatása a teljesség igénye nélkül. Nem nyelvészeti forum - bárki hozzászolását szívesen veszem.Bár "univerzális (nyelv)helyesség" tényleg nincs az angolban - mégis kell egy guide line, amire…..
Szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel a spamháborús fejleményeket. A következő reakciók érkeztek eddig nagy visszhangot kiváltó legutóbbi írásunkra (a kiemelések tőlünk származnak, a szövegeket ettől eltekintve teljes terjedelmükben, változtatás nélkül közöljük, a…..