Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marek Bertram

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Török Fegyveres Erők (TSK), azaz a hadsereg hatalomgyakorlásban való történelmi szerepe megkérdőjelezhetetlen. Atatürk regnálásától kezdve 2010-ig a demokrácia, az állambiztonság és a szekuláris állam letéteményesének számított. A TSK az utóbbi néhány évtizedben összesen négy – két fegyveres és…..
Épp egy hónapja vagyok Varsóban, annak pedig már egy hete, hogy a lengyel választásokat behúzta a Jog és Igazságosság pártja, amely sosem palástolta az orbáni rezsim iránti szimpátiáját. „Lesz még Budapest Varsóban” – mondta Jaroslaw Kaczynski a négy évvel ezelőtti…..
2011 júliusában harmadmagammal tartottam hazafelé egy hosszabbra nyúlt éjszaka után, amikor - leszállva a 4-es, 6-os vonaláról – belebotlottunk egy hajléktalanba. Mindannyiunk kezében ott volt még a sör, láttuk, hogy épp aludobozak gyűjt egy zsákba. Barátom azonnal megitta az…..
Ahogy az Index vasárnapi cikkében is olvasható, az elmúlt hetek tüntetéssorozata kapcsán körvonalazódni látszik az új ellenzékiség. Ettől azonban nem is a Fidesz, hanem az MSZP és csatolt részei (DK, Együtt, PM) félnek a legjobban. Ők azok, akik csírájában fojtanának el minden…..
Üdvözlök mindenkit az online értékesítési aukciónkon! Hadd mutassam be Önöknek legújabb termékünket, a Modern autokrácia 1.1-es rendszerét, melyet programozóink és ideológusaink évtizedeken keresztül fejlesztettek. Nem tudja kifizetni számláit? Nyugtalanítják az ellenzéki…..
Marek Bertram 2014.10.21 21:36:20
@Gyingizik: Tudom, de egy próbát mindig megér.

@polgári kór: Ez 100%-ig releváns komment volt, köszi.
A Körúton Kívül Futószalag 2014.09.19 07:00:00
Első bejegyzésemben párhuzamot szeretnék állítani a Fidesz politikája és a Jobbik erősödése között, érintve az elszámoltatás kérdéskörét, a cigányság integrációjának dilemmáját, a Jobbik erősödésének okait, majd zárásként összegezném a második Orbán-kormány…..
Marek Bertram 2014.09.19 17:33:48
@Scagnetti: Ebből a számításból a választási rendszer hiányzik. Az új töredékszabályok az első és a harmadik helyezettnek kedveznek, így pont ezek a pártok lesznek alaposan felülreprezentálva a végelszámolásnál.

Továbbá - mivel még nincs róla adat - nem tudhatjuk, hogy a Fideszhez való hasonulás mennyi szavazatot vitt el a széljobbról.

A posztomban egyébként csak egy hipotézist állítottam fel. Fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy komoly felelősséggel jár a politikai kultúránk alakítása és az, hogy milyen dogmákkal ruházzuk fel a társadalmat, csak azért, hogy megtartsuk a hatalmat. A cikkben egyszer sem hangzik el, hogy jelentősen erősödött volna a Jobbik, viszont erősödött - még így is, hogy szakítottak az eddigi retorikájukkal. Azon érdemes spekulálgatni, hogy vajon kik kapnák meg a protestszavazatokat, akkor, ha a kormány bajba kerülne.

Hát nem a baloldal.