Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polgarz .

58 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zoltan 'blogja', ami "fasza" dfghd 2024.02.10 21:56:50
fghfdghdggdfhdg..
zoltan 'blogja', ami "fasza" gfhdfg 2024.02.10 21:56:03
dhfdghdfghdfghdfghdfgh..
mi?..
zoltan 'blogja', ami "fasza" 2023.08.16 00:25:42
sdfgdfg  ..
zoltan 'blogja', ami "fasza" 2023.08.16 00:25:30
Soha nem lehet tudni, mi a jó dalszöveg. Egyszerű volna, ha a minőségek összefüggnének, Schubertnek a Goethe-versekre írott dalai felülmúlnák a többieket, de hát nincs így, írt jó Goethe-dalt, de írt jókat Wilhelm Müller verseire, és nem is ezek a legrosszabb felhasznált lírák. Valami más lép itt…..
polgarz . 2023.06.24 18:24:55
Nincs ma ember Budapesten, aki ne tudná, hogy Harley-Davidson találkozó van a városban, napok óta mást sem hallani, csak ezt a dübörgést, pöfögést, pruttyogást, alvilági hörgést, kinek mi tetszik. Nem találtam rá megfelelő szót, nemcsak a hangszín számít, hanem a ritmus is, nyilván van műszaki oka,…..
polgarz . 2023.06.24 18:24:25
A műanyagszennyezés mára az egyik legsúlyosabb globális környezetvédelmi problémávávált. A műanyag szemét és bomlástermékei, a sarkvidékektől a hazai folyókon át  az óceánokig avilág minden tájára eljutottak. Az egyszer használatos műanyag teljes lebomlási ideje ugyanis akár 450 év is…..
Igen, ez most nem egy kulturális jellegű poszt lesz, de mivel arról a felületről van szó, amin ez az oldal is működik lassacskán 10 éve, mindenképpen releváns itt erről beszélni. Szóval pénteken jelent meg ez a felhívás az Inda Gépház (leánykori nevén Blog.hu Gépház) blogján, miszerint a bloggerek…..
polgarz . 2020.08.24 16:43:04
Hello!

Király poszt lett, sajnálom, hogy eddig nem láttam.
Kicsit szeretném viszont árnyalni a képet:
- Anno 2014-15 körül még 7 állandó dolgozója volt a bloghunak, most már csak 2 (és fél)
- A támogatói oldal azért jött volna létre, hogy felvegyünk plusz egy embert a pénzből, és csináljunk egy rakat menő projektet (podcast, page speed, új blogmotor, stb..), ezt az oldalt jóval a indexes balhé előtt csináltuk, csak késett a szövegezés, és ezért nem ment ki, aztán jött az indexes balhé, úgyhogy el is kaszáltuk az egészet (csak kint maradt az a hülye oldal - mea culpa). Persze aggódni nem kell, ezek a fejlesztések meglesznek, csak lassabban haladnak, mert kevesen vagyunk.
- Politikai befolyás sosem volt a blog.hu-n, sosem kellett egy blogot sem eltűntetnünk azért, mert nem tetszett bárkinek (ha bárki ilyet csinálna, azonnal felmondanék). A cimlap.blog.hu-ról sem azért tűntek el a közéleti posztok, mert Orbán letelefonált :)

És csak hogy valami személyeset is belevigyek: én épp 2016-ban léptem le, mert a PORT.hu-hoz kellett vezető fejlesztő, előtte úgy gondolom elég sok mindent csináltunk együtt az akkori vezető fejlesztővel, viszont utána hirtelen elég nagy lett a fluktuáció, és ez meglátszott a fejlesztéseken is. Tavaly visszatértem, most már én vagyok a vezető fejlesztő, és baromi sok fejlesztési ötletem van, amiket szeretnék végig vinni. Most pl épp azért nyitottam meg a blogod, mert ezzel tesztelem a 2-3 mp-es oldal gyorsítást.
polgarz . 2020.08.25 11:45:37
@danialves: Én most úgy látom, hogy az Index ki fog ebből a gödörből mászni, veszik fel az új embereket, és jelenleg semmi nem indokolja azt, hogy bárki lelépjen a platformról. Ha megjelennek a Magyarország jobban teljesít hirdetések az indexen, tökre megértek mindent, én sem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol propaganda lapo(ka)t üzemeltetnek. Jelenleg viszont nem úgy néz ki, hogy ebbe az irányba megy az index.

A blog.hu sajnos régóta nem top10-es inkább valahol a 20 környékén van, ennek nagyjából az az oka, amit írtál fentebb: megváltoztak a tartalomfogyasztási szokások. Már nem olvasgatnak emberek blogokat annyira sűrűn (esetleg állandóan), csak akkor, ha tényleg hiánypótló a tartalom. A pénztárca nem nálam van, így sajnos nem tudom elmondani, hogy mennyi a hirdetésekből befolyó bevétel, de nekem a fenti miatt nem tűnik elképzelhetetlennek.

A fejlesztési tervek között vannak olyanok is, amik a prémium irányba mennek, de ezekről értelemszerűen nem akarok beszélni :)

Belátom, hogy nem lehet minden embert meggyőzni, nem is célom, igazából csak szomorú vagyok, hogy mindenki temeti a bloghut, meg azt tervezgeti hogy lelép, de a miértre még nem találtam választ.. Korábban Oltyán volt a fele tulaj, aki KDNP-s volt, előtte meg Spéder (és ő 100%-os tulajdonos volt) aki szintén eléggé kormányközeli volt. Jelenleg a mi "bástyánk" Ziegler, akiben én is, és a kollégáim is megbízunk.
Még négy nap van hátra az indulásig és már kezdek izgulni. Elvileg mindent sikerült összekészíteni, de azért persze aggódom, hogy valami létfontosságút itthon hagyok, hogy fennakadok a biztonsági ellenőrzésen, törlik a járatot, nem jó a poggyász méretem, nem találom meg az értem küldött taxist a…..
polgarz . 2020.08.02 13:10:32
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
polgarz . 2020.04.16 12:36:46
@Péter 2: azert eleg igazsagtalan a posztolot hibaztatni, mert nem adta meg a szamat :) ha nem valami 10 emeletes panelban lakik az ember (es itt valszeg nem errol van szo), akkor siman megtalalna a futar, ha probalkozna..
polgarz . 2020.04.16 13:42:24
@Opportunista mikroba: Errol nem tudok nyilatkozni, nalunk pont az ellenkezoje van: sehol nincs kiirva a nevunk, sot, a kapukodunk konkretan nincs a listan :D Ha pedig feljon az emeletre, nincs kiirva hogy melyik ajto melyik, szoval minket igazi challenge a futarnak megtalalni.
Viszont a fenti futarceggel egyszer en is hasonloan jartam: meg volt adva a telefonszam, es basztak felhivni, aztan vegul a ugyfelszolgalat beirta a telefonszamomat, es igy mar minden sikerult :)
Ha szeretnél nagy látogatottságú, ismert, nagy múlttal rendelkező oldalakat fejleszteni, és szereted a kihívásokat, nálunk a helyed. Neked csak a backenddel kell foglalkoznod, a CSS, meg HTML simogatását majd megcsinálják a frontendesek. Jó, ha értesz valami modern keretrendszerhez, mi a Yii2-őt,…..
zoltan 'blogja', ami "fasza" emojik 2019.05.07 11:49:25
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ☺️ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ☹️ ? ? ? ? ? ? ? ?‍? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?..
hihhihaha..
Ha új sablont akarsz létrehozni (egy gyári sablon lemásolásával, és annak átírásával), vagy egy már meglévő egyedi sablont szeretnél másolni, akkor a következőket kell tenned: Menj a Beállítások -> Sablonok menüpontra Görgess az oldal aljára, ott látsz egy ilyen dobozt: Ha rákattintasz a…..
polgarz . 2016.02.15 11:19:18
@Laroselly: Szia! Ha lemásoltál egy gyári sablont, a másolt sablonnak tudod szerkeszteni a HTML, és CSS fájljait. Ez a folyamat ebben a posztban le is van írva. Kérlek, csak akkor kezdj bele, ha tudod is, hogy mit csinálsz, mert a HTML+CSS tudásod fejlesztésére nincs elég support kapacitásunk.
polgarz . 2016.04.21 13:20:34
@Főzzünk VADul: Szia! A beállítások -> megjelenésnél kell kiszedned a pipát a facebook like mellől (már megcsináltam neked)
polgarz . 2016.05.02 10:59:56
@Karvaly84: Szia! Ha írsz egy levelet a support kukac blog pont hura, a blog nevével, eltüntetjük neked, amíg szerkesztgeted, sajnos (jelenleg) neked erre nincs lehetőséged.
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
polgarz . 2016.02.05 14:17:00
@ERVIN: Szia! Ha a későbbiekben más is hasonló problémába ütközik, megfontoljuk a poszt írást :) A törléssel csak óvatosan: ha törlöd a képet, törlődik a posztodból is a kép (azaz ahova korábban beillesztetted, onnan el fog tűnni.)
polgarz . 2016.02.09 11:34:33
@Non Plus Ultra Gasztroblog: Szia! Ilyet nem tudsz csinálni. A rendszer automatikusan az első képet veszi főképként.
polgarz . 2016.04.27 13:02:35
@3D KÍVÁNSÁG: Szia! Tudnál küldeni képernyőképet a support kukac blog pont hu-ra? Én megnéztem firefoxon is, és ott is tökéletesen jelenik meg a kiemelt poszt képe.
Ha nem erősséged a HTML, és CSS, esetleg azt sem tudod, mik azok, semmi probléma! A blog.hu gyári sablonjait egyszerű kattintgatással is a saját ízlésedre formálhatod, az alábbi módon. Ha mindenképpen egyedi sablont szeretnél, akkor csakis a saját felelősségedre kezdj neki, és feltétlenül legyen…..
polgarz . 2016.03.29 10:41:01
@furniturenascence: Szia! Ez a probléma megoldódott? Ahogy látom, egyedi fejlécképed van.
polgarz . 2016.04.27 10:24:18
@csivicsuvi: Szia! Megcsináltuk neked.
Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a szívesen tárnák a szélesebb olvasóközönség elé a posztjaikat és boldoggá tenné őket, ha az Index2 szerkesztői kiemelnék posztjaikat az Index2 felületeire. A működésünkről A szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé…..
polgarz . 2016.04.25 13:09:05
@danialves: Szia! Melyik captcha? :)
polgarz . 2016.04.25 16:31:07
@danialves: Hello! Szóltam az indexes kollégáknak, megszűntették a captcha-t :)
polgarz . 2016.04.26 10:39:35
@digipenna: Szia! Amikor az üzeneted írtad, kicsit le volt lassulva az index, ezért előfordulhatott, hogy úgy tűnt, mintha nem csinált volna semmit (a háttérben elküldte), ez reméljük azóta megjavult :)
Menj a Beállítások -> Általános menüpontra, és add meg a Facebook oldalad webcímét. Ha ezzel megvagy, menj az oldaldobozokhoz, és másolj le egy Facebook oldaldobozt (erről részletesen itt írtunk). A szerkesztésre (ceruza ikon) kattintva be tudod állítani, hogy mi legyen a…..
polgarz . 2016.04.05 13:38:43
@furniturenascence: Szia! Alakul, most azért nem megy, mert nem személyként kell regisztrálnod, hanem oldalként. (Azaz nem klasszikus facebook profilt kell létrehoznod)
polgarz . 2016.04.06 11:31:10
@furniturenascence: Szia! Azért, mert ennek már más az URL-e, kicseréltem a blogodon, most már látszik az oldaldoboz.
polgarz . 2016.04.25 13:17:38
@Hűvös Ágnes: Szia! Sajnos az admin felületünk még nem mobilbarát, így ez nem is fog működni, ha gondolod, áthúzzuk neked, csak írd meg az igényedet a support kukac blog pont hu-ra! (Persze csak ha nincs lehetőséged számítógép előtt próbálkozni :))
Habár fejlesztésnél maximálisan arra törekedtünk, hogy a legegyszerűbb legyen egy blog, illetve egy poszt létrehozása, mégis vannak, akiknek ez nehézséget okoz, nekik szánjuk ezt a posztot. Első lépésként hozz létre egy Indapass felhasználót, az Indapass egy köztes szolgáltató, ami az összes Indás…..
polgarz . 2016.01.05 10:23:20
@Tankó Enikő: Szia! A posztjaidba mindenféle helyre facebook beágyazó kódot raktál, ami összezavarta a böngészőt, ezért volt a probléma. Ezeket a kódokat kiszedtem. Most már működik minden.
polgarz . 2016.03.22 13:42:20
@timcsik: Szia! Valóban valami probléma volt, pár perc, és javítjuk.
polgarz . 2016.04.25 12:58:13
@The Good Tourist: Szia! Most kipróbáltam, és nálam működik. Milyen böngészőben, illetve oprendszeren nézed?
Először is lépj be az adminba, és navigálj a Beállítások -> Tartalom fülre. Ha lejjebb görgetsz, láthatsz 8 számozott sort, ahol megadhatod, hogy mi legyen a menüpont neve, milyen a típusa és hova mutasson pontosan.  1. Az első mezőbe kell beírnod, hogy mi legyen a menüpont neve, ez fog a…..
polgarz . 2016.03.07 14:58:53
@Varga Gábor László: Szia! Ilyenre nincs lehetőség, a blogod kezdőoldalán minden poszt megjelenik, cimkétől függetlenül.
polgarz . 2016.03.24 14:00:52
@Bodnár Gyöngyi Gina: Szia! A kis és nagybetű különbség is számít :) Három posztod van, az egyik megjelenik a menüpontra kattintva, a másodiknál nincs megadva cimke, a harmadiknál pedig kis t betűvel van a "testrészek", de a menüben nagy T-vel adtak meg ("Testrészek")
polgarz . 2016.04.04 13:20:16
@credoart: Szia! Amennyire értem a problémád, azt mondanám, hogy menüpontokat használj erre, ott állandó oldalt is meg tudsz adni, illetve egyes témakörökre tudod bontani a blogod tartalmát. A menü használatáról itt írtunk bővebben: segitseg.blog.hu/2014/08/05/menu_hasznalata
Elsőre furcsának tűnhet, hogy mi köze a blog.hu-nak és a Facebooknak egymáshoz, de ha jobban belegondolsz, akkor a két szolgáltatás sok helyen csatlakozik egymáshoz a Like gombokon túl is. Sok bloghoz tartozik már Facebook rajongói oldal, ahol megosztjátok posztjaitokat, teszitek…..
polgarz . 2016.02.11 11:30:11
@bibliofilo: Szia! A facebook változtatott, őket kérdezd :)
polgarz . 2016.03.24 13:49:42
@ilbiscotto: Szia! Előfordul, hogy a facebook valamiért nem tudja beolvasni a poszt tartalmát, ilyenkor érdemes átfuttatni az ún. facebook debuggeren, amit itt érsz el: developers.facebook.com/tools/debug/. Itt láthatsz előnézetet is arról, hogy hogy fog kinézni a posztod / oldalad megosztásnál.
Az ajánlott bejegyzések doboz a poszthoz tartozó cimkék alapján ajánl más posztokat a látogatóidnak. Ha most indítottad a blogod, és még kevés posztod van, akkor előfordulhat, hogy egyszerűen nem talál a rendszer cimkék alapján egy posztot sem, amit az ajánlóba tudna tenni, ekkor…..
polgarz . 2016.01.18 11:38:48
@Dr. Zaius: Szia! Rajtunk kívül álló okok miatt nem működik az a funkció, az indexes kollégák már dolgoznak az ügyön, de elhúzódhat a javítás, türelmedet, és megértésedet kérjük. Az index2-es kollégák folyamatosan szemlézik a blogposztokat - így a tieidet is.
polgarz . 2016.02.19 11:00:58
@flamesz: Szia! Ezt csak CSS módosítással tudod megtenni, amihez le kell másolnod a sablonod. Nem javasoljuk, ha nem tudod pontosan, mit csinálsz.
polgarz . 2016.03.24 10:17:30
@Bodnár Gyöngyi Gina: Szia! Itt találsz leírást a menü használatáról: segitseg.blog.hu/2015/08/05/menu_hasznalata