Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BenBacso

177 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban újraolvastam Tim Keller: Gyülekezet a középpontban c. könyvét. Nagyon hasznosnak találtam, hogy a leír 6 jellemzőt a missziós gyülekezetről. Ezt a 6 pontot, jellemzőt szeretném ebben a cikkben röviden bemutatni.  1. Konfrontálódnia kell a tágabb közösség "bálványaival"  Nagyon hasznos,…..
Spotify: https://open.spotify.com/episode/1zBFcvukHG9qoixz63YMWa... Google Podcasts: https://podcasts.google.com/.../Yzc2NzdkNTQtMTM1Ny00NTdkL... Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/.../jellemr%C5.../id1577160903... YouTube: https://youtu.be/wbKnpHWhSIw..
Bacsó Benjámin beszélgetett Bedekovics Péterrel, a Magyar Cserkészszövetség országos elnökével. ..
Nem régen fejeztem be újra Nehémiás könyvének tanulmányozását. Van néhány nagyon fontos tanulsága, amit egy keresztény értékrenddel bíró vezető észrevehet. Hihetetlen nyomás alatt képes volt eredményes munkát végezni. Mi lehetett ennek a titka?  "Megrendülésre" való képesség- Nehémiás őszintén…..
A második világháborút megelőző napokban a brit kormány egy plakátsorozatot rendelt. A plakátok célja a légitámadásokkal riogatott lakosság közhangulatának javítása volt és morál fenntartása. Csupa nagybetűket használtak jól kivehető betűtípussal, és egyszerű kétszínű formátumot választottak. Az…..
5 lépés amit az elmúlt időszakban megtanultam arról, hogy hogyan érdemes céltudatosan és értékvezérelt módon szervezeti kultúráról gondolkodni. Amennyiben elfogadjuk Schein meghatározását: "A szervezeti kultúra nem más, mint a szervezet tagjai által elfogadott, közösen értelmezett előfeltevések,…..
Miközben óriási változások történnek és mindenki kapkodja a fejét, a teendők megsokasodnak, a bizonytalanság jelentős és bizony sok gyülekezet már online találkozik, felvetődött bennem a kérdés: Változik a küldetésünk gyülekezetként? Röviden a válaszom: a küldetésünk nem változik, de a módja most…..
Tudtad, hogy ma is a legüldözöttebb vallás a kereszténység? Több, mint 260 millió embert üldöznek azért, mert követi Jézus Krisztus tanítását. Az OpenDoors nevű szervezet időről időre elkészíti azoknak a helyeknek a listáját, ahol a keresztényként igen veszélyes élni. 2020-ban is készült egy…..
A 2019-es évi olvasmányaim közül, az egyik legnagyobb hatást ez a könyv gyakorolta rám. Miközben olvastam újra és újra értékeltem a jelenleg végzett szolgálatom az Élő Remény Baptista Gyülekezetben. Eugene H. Peterson, nagy hatású könyve 2019-ben lett magyar nyelven is elérhető. 2018-ben…..
Végső soron melyek azok a dolgok, amelyek a vezetésben a határok témában igen lényegesek? Henry Cloud nagy sikert aratott könyveket írt, ezek közül széles körben a Határaink c. könyv az amely ismert. (Ha még nem olvastad itt tudod beszerezni). A fenti kérdésre válaszol a Határok a vezetésben c.…..
Nem régen olvastam egy Bronnie Ware nevű ápolőnőről, aki végstádiumban lévő betegek mellett dolgozott és feljegyezte, hogy ezek az emberek miről állítják, hogy másképpen tennék, ha tehetnék. Íme az öt dolog, ami a leggyakrabban elhangzott: Bárcsak lett volna bátorságom, hogy ne mások elvárásai…..
A legtöbb vezető akar fejlődni! Ezt látom magam körül. Ahogy vezetőkkel beszélgetek, rendszeresen hallom tőlük. A fejlődésük oka, hogy szeretnék, ha ezáltal az általuk vezetett szervezet is jobb lenne. Különös, hogy vágynak a fejlődésre, de nem mindig tudják, honnan lehetne tanulni.  Olvasd a…..
Azon gondolkodom, hogy mi lehet a tagadás veszélye (esetleg következménye!) egy olyan gyülekezetben, amely "haldoklik."    A probléma csak egyre rosszabb lesz. A jövő generációja elhagyja a gyülekezetet.  A vezetők fogják sajnálni igazán, hogy tagadták a valóságot.  A gyülekezet el fogja…..
Nem olyan régen itt olvashattad, hogy mit szeretne egy feleség hallani a férjétől. Eljött az idő, hogy a másik oldalnak is adjunk lehetőséget. Mark Merill, frappáns eredeti cikkét itt tudod elolvasni.  Mark Twain egyszer megjegyezte a következőt: „Egy kis dicséret legalább két hónapig képes…..
Mi az ami egy látogatót újra arra ösztönöz, hogy visszatérjen a gyülekezetbe? Biztos benned is felmerült már a kérdés. Bennem is. Azt is megkérdeztem már, hogy miért nem akar valaki az adott gyülekezetbe járni!  Az utóbbi időben többen jöttek a gyülekezetünkbe, akik végül maradtak is és tagokká…..
Az életet nem lehet teljesen megtervezni, de ha van egy tervünk, akkor jobbak az esélyeink, hogy egy jó napot zárunk, aminek a végén azt érezzük, hogy elértük a célunk.  Éppen ezért a következő dolgoknak kell belekerülnie a naptárba: időérzékeny dolgok és amiket egyszerűen muszály egy adott…..
Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy döntően magamnak osztom be a munkám és a feladataim. Ez nem mindig könnyű. Az utóbbi időben sokat foglalkozom azzal, hogy lehetene a napi rutin a hatékonyságom fejlesztésére. Első lépésként ezeket tartom fontosnak. A kreatív munka előze meg a reaktív…..
Mindenkitől van mit tanulni! Különösen is igaz ez akkor, ha valaki hosszú időt tölt el egy gyülekezetben és hűségesen szolgál ott. John MacArthur az elmúlt időszakban sokféle vitába keveredett, de van mit tanulnunk tőle. A napokban hallgattam meg Tim Challies egyik videóját arról, hogy John…..
A generáció elméletek izgalmasak. A gyülekezetekkel kapcsolatban is sokat megmutathatnak, de sokmindent el is rejthetnek. Már írtunk errről, amit meg tudsz nézni. Az Y generáció ma egyre meghatározóbb a helyi gyülekezetekben. Lelkészként, vezetőként szeretnénk ha ők is szolgálnának és ebben örömöt…..
2018-ben is megtartotta éves közgyűlést a Magyarországi Baptista Egyház. Ezek az alkalmak jó alapot nyújtanak arra, hogy megnézzük hol is tartunk. Ezzel kapcsolatban sikerült összeszedni, hogy mely gyülekezetek nőttek nagyobbat 2017-ben. Miközben vannak mozgások a gyülekezet tagságában és egy olyan…..
benjaminbacso Izraeli út 2018-ban 2018.03.31 19:10:25