Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Balogh

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sunday Assembly (Vasárnapi Gyülekezet) kezdi meghódítani a világot, és kitörve Kelet-Londonból, a szervezők már nemzetközi turnéra indultak. A kezdeményezés lényege, hogy közösséget szervezzenek a templomba nem járó ateisták, agnosztikusok számára, és vasárnaponként egy…..
Judit Balogh 2013.11.05 15:04:28
@Barát Csaba:

Amiről írsz, az egy tudományos és filozófiai ismeretterjesztést, kritikus gondolkodást stb. támogató közösségi műhely. Szimpatikus dolog, csináljunk minél több ilyet. De ez mitől egyház?
Judit Balogh 2013.11.06 16:15:51
@g.zoltan:

A Sunday Assembly-ről újabban egyre-másra jelennek meg a cikkek, és a legtöbbjük ateista egyházként hivatkozik rá. Hogy ez jó elnevezés-e, értelmezhető-e, káros-e stb., arról sem az ateisták, sem a hívők között nincs egyetértés, de én több cikket, nyilatkozatot elolvasva úgy látom, hogy maguknak az alapítóknak sincs egy letisztult álláspontjuk ezzel kapcsolatban. Keress rá, és kismillió cikket fogsz találni, vagy pl. nézd meg itt a videókat és a kommenteket:
www.4thought.tv/themes/do-we-need-atheist-churches

Itthon is volt próbálkozás Ateista Egyház létrehozására, ennek is voltak támogatói és ellenzői.

Tehát a téma láthatóan eléggé vitatott, ezt valószínűleg te is tudod, így nem értem az akadékoskodást, ne haragudj.
Judit Balogh 2013.11.05 11:57:38
@Koós István:

Köszönöm, értettem a kérdést, csak szerettem volna, ha @g.zoltan azt kérdezi meg, ami tényleg érdekli. :)

És helyettem is válaszoltál, hasonlóan látom. Mátyás stílusa az ő dolga, szerintem nem tartozik ide. A stílusának pedig semmi köze ahhoz, hogy a meglátásai mennyire helyesek vagy helytelenek, vagy mennyire tartalmas a blogja.