Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heiling Bea

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2040. november vége A hivatal folyosója hideg. Ez talán az első igazi téli nap, de Józsi nem szalaszthatta el a kapott időpontot. Az élete múlik rajta. Az irodahelyiségek mérsékelten fűtöttek, de a váró és a folyosó nem. Ezt az ügyet nem lehet digitálisan intézni, de ha lehetne, Józsi akkor is…..
Komolyan nem tudom, hogy mi folyik körülöttem, vagy velem, de lehet, hogy bennem. Egy hónapja még végtelen boldog voltam. Alig két hónap alatt írtam meg legújabb regényemet, olyan szereplőket formázva benne, akiknek ihletője nagyon fontos nekem. Tetszett. Annyira, hogy elküldtem egy kiadónak is,…..
Mióta a legutóbbi regényem ötletét egy álmom adta, nagyon igyekszem megjegyezni, mikor, mit álmodok. Sokszor vannak érdekes történeteim az álmaimban, melyek valóban megérnének legalább egy novellát, bár kellene rajtuk fésülni, hiszen, amint általában az álmok, azért elég zavarosak szoktak lenni,…..
Minden évben, ahogy közelednek december utolsó napjai, végigtekintek az elmúlt hónapokon, és annak érdekében, hogy mindazt hasznosíthassam a jövőmben, amit az eltelt év tanított nekem, egy rövid kis szösszenetben összegzem azt. De most nem így volt. Sokáig vártam, hogy valami érett és határozott…..
  Megjelent legfrissebb regényem: A dunai cápa nyomában. Egy álmom ihlette, és egy komoly adatgyűjtés előzte meg a létrejöttét, ami az első olyan regényem, hogy nem kell 18-as karikával ellátnom. Bár nagyon izgalmas, és egészen feszült jelenteteket is az olvasó elé vetít, mégis bátran merem a 12…..
Kedves Olvasók! Egy felajánlott lehetőség miatt több mint egy éve úgy döntöttem, ideig-óráig áttérek egy másik felületre a Sorsfordító történetek bloggal. Bizonyos írásokat vittem, másokat itt hagytam (a szerzői jog miatt, amit nem kívánok egyetlen szolgáltatóra sem…..
Valójában fogalmam sincs, hogy mi a jó házasság titka. Túl idős vagyok, hogy tudjam. Ifjonti fejjel még biztosan frappáns választ adtam volna, jó példákat is felemlegetve, mint mondjuk Gabi néni és Józsi bácsi. Az öreg, szikár ember alig egy hónappal élte túl a hosszasan betegeskedő feleségét, akit…..
Józsi és Irén válnak. 15 év házasság után két gyereken, házon és autón osztozkodnak hangosan. Az ügyvédeik ötletelnek, így hol egyik, hol másik rúgja fel a korábbi megállapodásokat új igényeik érvényesítése érdekében. A tárgyalást várják, ami biztosan hosszadalmas…..
Reggel 7.45, a legnagyobb reggeli forgalom Ráckevén. Az utakat tükörjég borítja, egyetlen kivétel a nem városi fenntartású főutak. Mégis a Lórév felé vezető úton, a belvárosi kanyarban helyszínelő rendőrök szorítják a forgalmat egy sávra, a távolból úgy tűnik, biciklist…..
Körülbelül ezzel a kérdéssel fordult felém egy ismerősöm, amikor választ kapott Svájcból az álláskereső jelentkezésére. A munkaközvetítő cég levelének Google fordítása elég mókás volt, de a rengeteg udvarias és már-már mézesmázosnak tűnő mondat között, valahol a…..
Az új társadalom egy új nyelvezettel épül. Erre 1992-ben jöttem rá, de szemmel láthatóan a helyzet most visszaköszön. „Kasszandrát kell járnom!” - hallgathattam meg az Egri Újság külsős munkatársaként egy nagystílű szerkesztőségi ülésen a lapigazgatótól, legalább…..
Senki János valójában doktor volt. Nem orvos doktor, sem jogász doktor, ő a társadalomtudományok doktora volt. Senkinek sem mondanám éppen, hiszen mindig is jó munkája volt, nemzetközileg megbecsült szakértelemmel foglalkozott a társadalom változásainak gyakorlati kérdéseivel. Az…..
  Isten fizesse meg! Szép kutyus. Megsimogathatom? Érzem az apró tacskó koponyájának törékenységét a kezem alatt, és meleg, párás leheletét a tenyeremben. 100 Ft-ot adtam, ahogy a múltkor is, és azelőtt is, és még azelőtt is. Nem szokásom alamizsnát osztani, úgy…..
Mindenki vágyódik valahova, valaki után, valami megszerzéséért. Ez az érzés viszont általában nem egy permanens belső feszültség. Általában és normálisan. Azonban manapság a magyar emberek igen nagy része nem az általánosságot és normálist erősíti, hanem elvágyódik saját…..
16 évvel ez előtt egy aranyos tacskó szegődött mellém. Szegeden találtam, éjjel, a kietlen utcán. Diákokat gardíroztam sportversenyre, és éppen a többi tanárral hajlottunk el egy kicsit. Valójában csak akartunk volna bulizni, mert útközben egyszerűen a falhoz passzírozott minket…..
Egyszer, sok-sok évvel ez előtt randiztam egy fiúval. Bár hosszú ideje ismertem már, csak akkor jutott eszünkbe, hogy randevúzzunk. Valójában ez volt az első és egyben az utolsó randink is. A fiú magánkopóként dolgozott, éppen egy Igor nevű férfi volt barátnőjét kereste. Nem…..
Lehet-e múlt nélküli jövőnk? Ezt a kérdést szegezi az olvasónak két fiatalember története. Ki ezért, ki azért menekül, de vajon magunk mögött hagyhatunk-e mindent, hogy egy új életet kezdjünk? Bármennyire is szeretnénk eltörölni a bűneinket, a gyermekkorunk béklyóit,…..
A hindu orvos felemelte a szőke hajtincset és kérdőn tekintett az apára, aki ingerülten bólintott egyet, mire az orvos lenyisszantotta a fürtöt. A férfit idegesítette már az udvariaskodás. Mint a legtöbb angol, ő is kis felnőttnek tekintette gyermekét, aki zokszó nélkül tűrt. Az…..
Láthatatlan árnyakként jöttek, és suttogva beszéltek. A fehér férfi mindent elmondott, hiszen pontosan tudta, amit a rendőrség is, azok mégsem tettek semmit. A kertész ajánlotta be Samuelt, aki nyájasnak és segítőkésznek mutatkozott. A csillogóan fekete bőrű fiatal férfi ott…..
A bolond ott ült a fa alatt, a poros főút mentén. A homokban játszott a hatalmas fekete szerszámával. Megdöbbentő volt a férfiassága, amit ő fel sem fogott, egy alig ötéves gyermek szintjén élte a mindennapjait. Haja kócos volt, néha-néha az asszonyok megsajnálták,…..
Forró homokot fúj a szél. A sivatagi por úgy ellepi az utat, hogy alig látszik, valaha le volt aszfaltozva. Ez már az út jobbik fele, itt nem ráz annyira a bicikli. Már egy egész napja jönnek, az ébenfekete fiatalember teker, az asszony a csomagtartón kucorog, hasát nyomja az ülés,…..
1990. október A pap megható beszédet mondott a ravatalozóban. Szolid ünnepség volt, csak a legközelebbi rokonok, no, meg a kártyaasztal-társaság és egy-két régi hódoló, akik még életben voltak. A Tata még nyolcvan felett is meg tudta szédíteni a nőket. Még ott is olyan…..
... nekem speciel több is. Egy egészen különleges történetet már megírtam a Kaméleon-sors című regényemben. Most éppen úton van a következő könyvem, és még annyi, de annyi sorsfordító történet él bennem. Vannak, amik egy-egy regény ívébe illenek, mások novellák…..