Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Malatinszky

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
László Malatinszky 2019.03.07 20:14:35
@uwotm8: Annyira jól összefoglaltad, hogy le a kalappal.
Nem csitulnak a hullámok a Ferencváros kontra RTL Klub ügyben, amiről tegnap írtunk, és ami nagyjából arról szól, hogy amikor pénteken este az RTL Klub Híradója bejelentkezett a Ferencváros sajtóosztályán a mai stadionavatóra, azt a választ kapták, hogy bocs, de már nincs hely,…..
Mandiner blog Egy magyar '44 2014.03.20 11:01:00
1944 tavaszán 28 éves volt, egy módos parasztgazda egyetlen fia. Házas, egyetlen gyermek apja. Világuk meglehetősen szűk volt, a szokásos paraszti élet, korai kelés, kemény munka, néha egy kiruccanás a közeli mezővárosba. Kisgazda érzelmű volt, a Horthy-rendszert, az „urakat”…..
László Malatinszky 2014.03.21 08:33:29
Érdekes cikk. A vitatkozóknak csak annyit, hogy véleményem szerint a lakosság nagy részének tele van a töke ezzel a témával. Oké volt, de én nem voltam ott, az apám se élt, hagyjanak már végre békén vele. A magyarság legnagyobb tragédiájaként aposztrofálni pedig minimum véleményes. A tatárjárás alatt kihalt az ország fele durván. A török háborúk alatt is volt némi emberveszteség. Ha jól emlékszem több mint félmillió embert vesztettünk az első VH alatt, és akkor még nem beszéltünk arról a néhány millióról aki magát magyarnak vallotta de azért elcsatolták. Nem bagatellizálni akarom ez utóbbit, de jó lenne a helyén kezelni. Attól meg végképp kivan a tököm hogyha azt mondom a föld lapos akkor azt gondolják hogy ez hülye de semmi gond, ha azt mondom a zsidók leginkább a tífuszjárványokba haltak bele, nem a kamrákba akkor meg LETÖLTENDŐ börtönt kapok. A világtörténelem bármely tényét lehet cáfolni, vitázni róla, kivéve ezt az egyet. Már bocsánat, de nekem ettől hánynom kell. Utolsóként pedig: Ha emlékszünk nemrég volt: valaki annyit mondott pesten egy rabbinak, hogy nem utálja a fajtáját, és ezért a köztársasági elnök kér elnézést???? Normáális? Ha holnap lemegyek a krisnavölgybe és azt mondom hogy nem szeretem őket, mert mondjuk úgy hogy tájidegenek, akkor oda is lemegy bocsánatot kérni? Kétlem. Hát nagyjából ezért a dolgokért van ezzel a témával tele a töke nem csak sok fiatalnak, de lassan már a hatvanas generáció egy jó részének is (pártszimpátiától függetlenül).
László Malatinszky 2014.03.21 09:36:08
@wantaan: Az embereknek sok mindennel tele van a töke. A magyaroknak elsősorban nem a zsidókkal. Messzebb megyek szerintem az átlagnak (ha már a zsidókról van szó,) nem a "hétköznapi zsidókkal van tele a töke. Hanem azzal a bizonyos rétegükkel, akik mint egy gumicsontot rágják a lassan 100 éves történetet, és azóta is a saját privilegizálásukra használják fel a gyászos múltat. (Érdekes hogy a Diószegi utcába és vidékre nem jut rendőr, de a Dohány utcában mindig látok, pedig arra nem is rossz a közbiztonság.) Kb annyit kéne vele foglalkozni mint 48-al. Évente egyszer megemlékezünk, és jónapot. És már megbocsáss, de egyre több embernek büdös, hogy bármelyik népet lehet kritizálni, vitatni a kül és belpolitikáját, kivéve egyet. A pozitív diszkrimináció sokakban visszatetszést kelt, tudod? De vegyük sorra a többit: A románoknak tele van velünk a tökük? Joggal, hiszen több mint egymillió román él nálunk, már több mint ezer éve, és az istennek nem akarnak asszimilálódni. Ja nem fordítva. A szlovákoknak úgy tudom hogy első körben a saját cigányságukkal van bajuk, legalábbis nem a magyarlakta településrészeket falazzák körül, illetve az új szlovák szélsőjobb már nem elsősorban magyar, hanem cigányellenes jelszavakkal operál. Az ukránoknak azt hittem az oroszokkal van tele a tökük. Az osztrák választási kampányoknál pedig tudomásom szerint a török és nem a magyar bevándorló kérdés a fő témája (az utáljunk valakit témakörben). Nem biztos hogy jó ez így. A kommentem első részében már válaszoltam a kérdésedre. Az hogy miért nem szeretik a zsidókat ezen sokat gondolkoztam már, de nem helyi viszonyok közt. Értsd: ha összevetjük hogy hány országban köpnek előbb a zsidókra és a magyarokra nem hiszem hogy mi állnánk vesztésre, pedig népességügyileg talán nincs akkora különbség. Elgondolkodtam. Leírom még egyszer talán átmegy: a magyarság ezer éves történetében volt már jópár nagy szerencsétlenség. Ehhez képest mindig csak az egyikkel foglalkozunk orrba-szájba unos-untalan. Gondolom ha az örmény népirtás ügyében lenne minden évben parlamenti emlékezés, iskolai külön nap, menet, emlékmű központ tökömtudja mi, akkor azzal is tele lenne a bakancsa a jónépnek.(Házi feladat: keresd ki az egy évnél frissebb cikkek közül hány szól a tatárjárásról, az első VH-ról, a Dózsa féle szabadságharc leveréséről, és a holokausztról.) UI2: Válaszolj kérlek: Ha megyek az utcán meglátlak és rád mutatok és azt mondom fennhangon : Szlovák akkor mi történik? (Semmi) Ha ugyanezt megteszem de azt mondom zsidó akkor bevisz a rendőr. Győnyőrű... Utolsó utószó: Ha annyira nagyon utálják őket itthon, akkor miért Hanuka tartó van a nyugatinál karácsonykor és nem karácsonyfa?
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..