Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyp

4 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar Spektrum gyártott egy Behálózva című ismeretterjesztő-sorozatot, amely november 2-án, 16 órakor indul. Barabási Albert-László erdélyi születésű hálózatkutató munkáját mutatják be, aki most Bostonban él, kutat a Harvardon is, és ő találta ki a skálafüggetlen…..
A Pozsonyi Piknik - Facebook-oldalán szereplő - saját bevallása szerint Újlipótváros falunapja, mely idén szeptember 1-ére esik. Mint minden rendes falunapon, ezen is van zene, móka, kacagás ingyen: Liszt Ferenc Kamarazenekartól Bródyn és Désen át az erősen Urbanista-közeli…..
  Úgy tűnik, divat született a poszt-szovjet térségben: az ország első embere válogat a kormányfői és az államfői pozíció között, hol miniszterelnök, hol államelnök szeretne lenni. Putyin 2008-ban bemutatta, hogyan kell a hatalmat az elnöki székből a miniszterelnökibe…..
Most megy az M1-en a 24 hetedik évada. Az elmúlt két részben két gyöngyszem is volt.Először egy blowfish-sel titkosított fájlt kellett feltörni, amire jött a csávó és mondta, hogy csak akkor lehet feltörni ha ismerjük a backdoort. Persze ő ismerte. Szegény Schneier ha tudta volna,…..
gyp 2011.07.15 13:28:07
Scheneier is röhögött anno rajta: www.schneier.com/blog/archives/2005/04/blowfish_on_24.html

(bár a szinkron ezek alapján elég kreatív lehetett, mert az eredetiben nagyon nem ilyesmikről beszélnek...)
Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem…..
 Csányi Sándor nem lep meg kijelentésével: szerinte a devizahiteleket a „zemberrek” érdekében nem szabad (!) forintosítani, mert akkor nőne a törlesztőrészlet. Jó százhatvanyolcórásan az oligarcha hazugságának cáfolata: Ha nem forintosítják a …..
gyp 2010.05.19 23:15:16
@implode: majd elveszem én, kibaszott ucsorás, a bankbedőlés miatt vissza nem fizetett otp-s lakossági bankbetétemért cserébe, hmm? :) félre is rakok, hogy vegyek konzerveket meg shotgunt az anarchia idejére, szép világ lesz, trallala...
Álltam a piros lámpánál a zebrán és szóba elegyedett velem egy finn nő! Egy anyuka két gyerekkel. Először finnül kérdezett valamit, aztán mondtam neki, hogy sajnos nem értem, amit mond, kapásból váltott angolra, és kérdezte, hogy hol korcsolyáztam, mert látja a kezemben a…..
Mi jut eszedbe Magyarországról?- paprika- puszta- Tokaj- Sziget-fesztivál- fürdők- gulyásEgy olasz, egy francia és egy finn lánynak ezek jutnak eszébe Magyarországról. Nem is rossz. Azért mutattam nekik mást is. Hogy hányan vagyunk itt és ott. Hogy milyen sok betűnk van, és hogy…..
gyp 2010.02.03 21:20:00
Ebből a gyp által beküldöttből szerencsére végül nem lett nyilvánosságra kerülő félrefordítás, mert ő ezt cselesen megakadályozta, de nem akarta veszni hagyni, tehát élvezzétek:Pár éve az a feletébb kellemes feladat jutott nekem, hogy egy angol nyelvű, számítástechnikai…..
A Discovery csatorna népszerű, Mythbusters (Állítólag) műsorának készítői úgy gondolták, érdemes lenne górcső alá venni az egyre népszerűbb RFID technológiát. A technikai részletek tisztázása végett a stáb felvette a kapcsolatot a Texas Instrumentsszel, akik értesítették…..
Első lépésként tisztáznunk kell, mit is keresünk: az igazi nyári fröccsbor nem a partizás vagy a szelíd értelmiségi alkoholizmus kísérője, és nem is holmi kifinomult ízlelgetésé és tanninvadászaté: egy nyári fröccsbor a tökéletes céleszköze a túlélésnek akkor, amikor…..
Tudod, először, amikor megeszed, másodjára, amikor kijön, harmadjára, amikor belelépsz és negyedjére, amikor rágondolsz. Avagy bemutatnám a világ legegyszerűbb és leggyilkosabb páclevét, ami elvileg valami portugál cucc akar lenni, de ezt elég akkor elmondani, ha csajozni akarsz…..
Fogsz egy serpenyőt, belevágsz egy púpozott evőkanál zsírt (ezt a kaját zsírral csinálod, és nem olajjal, különben nem is érdemes belefogni). Veszel négy fej szép nagy hagymát, lehetőleg lilát, mert a vörös az lányoknak való, feldarabolod parasztosra, ráküldöd a zsírra,…..
Fogalmunk sincs, mi az a fehér rántás, a Burger King Rodeo szendvicse az egyik legistenibb dolog a Földön, kit érdekel, hogy darált nejlonzacskóból van, ha valami kajával egy óránál többet kell foglalkozni, inkább hozza a Netpincér, a hűtőnkben a sörtől és a töménytől nem…..
Nem minden arany, ami fénylik, és nem minden Bugatti 57SC Atlantic valóban Atlantic is. Ehhez a kijelentéshez tartozik némi előzmény persze, a szombati Chromjuwelen-cikkünk.A bécsi Technisches Museum különkiállításának egyik legizgalmasabb autójának sztoriját ugyanis nem…..
Tóthmátyás Tibor 40 éves, ahogy ő írja: „menedzser vagyok, mégpedig az általános fajta”. Az elmúlt hosszú hónapokban mint az iwiw vezetőjét, az iwiw egyik arcát ismerhettük meg. Így számomra meglepő volt a hír, hogy már csak január 31-ig dolgozik itt. A távozás…..
Mindenki hallott már a rémséges főbérlőkről, és háziurakról, de a www.hudejolakas.com hirdetője egészen biztos, hogy egyenesen a pokolból internetezik. Még azt is leírták, hogy a növényedet cserép alatti vízkifolyást gátló nagyméretű tálcával tartsd majd.…..
gyp 2007.10.02 00:56:59
kár, pedig erre még igazán válaszolhatott volna:
sanchez.hu/20070926/albi-hard/#comment-28970

[...] A lakást 10-en vennénk ki, egy baráti társaság tagjai. Elég különböző, de összetartó társaság vagyunk. Van köztünk kőműves, diák, gyakorló alkoholista, pornószinész, hűtőnepper, megélhetési politikus, számítógépes bűnöző és gigoló is. Megélhetésünk többnyire alkalmi munkákból és üvegvisszaváltásból biztosítjuk, de ez a bérleti díj kifizetését nem veszélyeztetné: besurranó tolvaljlásból vagy prostitúcióból bármikor elő tudjuk teremteni a megfelelő összeget. Erősen nikotin-, alkohol- és koffeinfüggők vagyunk legtöbben, de könnyűdrogokhoz heti, keménydrogokhoz havi rendszerességnél gyakrabban csak ünnepi alkalmakkor (karácsony, húsvét, farsang, tavaszi- és őszi napéjegyenlőség, vasárnap) nyúlunk. Csendes banda vagyunk: 40 fősnél nagyobb házibulikat csak a szokásos keddi és csütörtöki “Faszompicsajeah”-partyjaink alkalmával tartunk, de ezek se tartanak reggel ötnél tovább. [...]