Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoli a séf

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Zoli a séf 2021.04.21 08:12:17
@Billy Hill: Ezek a "Titkos záradékok", előbb vagy utóbb, -nekünk az lenne a jó, ha minél előbb,- kiderülnek, mint az öszödi beszéd.
Még a blog kezdetén, évekkel ezelőtt írtam már egy igazán fejedelmi receptről, ami egy vadásztól kapott irányelvek alapján készült, később pedig a Csabi Konyhája események során a spéci chilis babomhoz is kialakítottam abból egy egyedi és utánozhatatlan ízvilágú elkészítési módot. Most viszont úgy…..
Zoli a séf 2020.09.04 08:43:02
Flamand marhapörkölt

hozzávalók / 6 adag
 1.5 kg marhahús (4 centis kockákra vágva)
 1 ek barna cukor (kristály cukor)
 4 ek napraforgó olaj
 3 nagy fej vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
 3 gerezd fokhagyma (szeletelve)
 3.75 dl barna sör
 5 dl marha alaplé
 kakukkfű
 borsikafű
 2 db babérlevél
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
 1 ek petrezselyem (a tálaláshoz)
még több kérdés
HIRDETÉüldöm
elkészítés
1. A húst nagyobb 4x4 cm es kockákra vágjuk, majd egy nagyobb lábosban a két kanál olajban elősütjük a húst – ha nagyobb mennyiség akkor nem egyszerre , hanem több részletben végezzük a sütést, hogy a hús pirulhasson.
2. Még egy kanál olajat teszünk a fazékba, és a hagymát a fokhagymával nagyon lassú tűzön karamellizáljuk benne. A fokhagymát a pirítás vége fele tesszük bele.Félidőben hozzáadjuk a cukrot
3. Ha ez megvan, felerősítjük a gázt, visszatesszük a fazékba a húst, leöntjük a sörrel, a marhahúslével, beletesszük a két babérlevelet, a kakukkfüvet, borsikafüvet borsot, ellenőrizzük a sót.
4. Ha felforrt, , minimumra vesszük a gázt és kb. 1 és 3/4 óra múlva már megpuhult,(ha elfőné a levét vízzel pótoljuk), és úgy hagyjuk lassan forrni, amíg a szaft besűrűsödik.
5. A kenyérszeleteket megszárítjuk megkenjük mustárral, majd a mustáros felével lefelé a bográcsba fektetjük, addig főzzük míg a kenyér beleolvad a szaftba és besüríti azt
6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk
Mesés!!!
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Ha atomerőművet akarsz építeni, környezetvédelmi engedélyre is szükséged lesz. Ezt viszont egy olyan hivatal adja ki, amely nem környezetvédelmi...
Évekig vártuk, hogy elérkezzen hozzánk harmadik gyermekünk. Majd amikor úgy tűnt, hogy végre sikerül, nagyon féltem. Mivel védőnő hallgató voltam, tudtam, hogy a negyvenes években megfogant babák nagyobb arányban lehetnek Down-syndromásak. Imádkoztam a magzathoz, hogy ha "beteg" – már tudom, hogy…..
Zoli a séf 2016.03.24 19:53:01
Nem reagáltam volna erre a posztra, de pont ma este láttam egy riportot egy családról, akinek a kisfia, ha jól emlékszem hét hónapra született, később agyvérzést kapott, megműtötték, napokig kómában volt, nem mozognak rendesen az izmai, magától szinte semmit sem tud mozogni, most pedig egy műtétére várnak, (pénz persze nincs rá), amitől azt remélik, hogy.....mit is???
Beszélt a kisfiú nővére is, talán 15 -16 éves lehet, aki abban bízik, hogy ha összejön a pénz a műtétre, akkor, nem sokára felépül az kisöccse, és kint fog futkározni a kertben.
RENDKÍVÜL SAJNÁLOM AZ ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ CSALÁDOKAT!!! A szó szoros és átvitt értelmében is.
Iszonyú lehet ezzel együtt élni. Megértem a ragaszkodást is. De mégsem...
Régebben beszélgettem egy hitoktatóval. Kérdem tőle: Isten miért hagyja, hogy ez a sok beteg, fogyatékos gyermek a világra jöjjön? Nekik mi a "bűnük"?
Azt válaszolta, hogy a "tudomány" ma eljutott arra a a szintre, hogy olyan magzatokat is megtudnak tartani, ki tudnak hordani a várandós anyukák, akikkel, 50-80-100 évvel ezelőtt elvetélt volna a kismama. Lehet hogy igaza van?
Mindezeken túl, nagy tiszteletem azoknak a szülőknek, akik vállalják ezt a "terhet".
Nekem két egészségesnek, -tűnő-, nagykorú gyermekem van.(Remélem nem csak egészségesnek gondolom, hanem azok is). De ha egyszer engem, illetve a gyermekeimet ilyen válaszút elé állítana az élet, én elengedném az gyermekemet/unokámat,ezt tanácsolnám a gyerekeimnek. Vessetek meg érte.
Sorban jönnek ki az újdonságkatalógusok, érdemes digitálisan belelapozni, hátha tartalmaz valami érdekeset számunkra. Próbálok objektív lenni, főleg a magyar modellekre szorítkozni, de a magyar pályákra bejáró külföldi gépeket is megemlítem, ha lesznek. Az újságok a vasutmodell.com letöltések menüje…..
Attól, hogy azt mondjuk, nincs korrupció, még nem jelenti azt, hogy képesek vagyunk elfeledkezni róla. A korrupció ugyanis belefészkelte magát a hétköznapjainkba, ott van a tudatunkban, amikor dölyfösen a képünkbe vágják a politikusok, hogy ennél jobban nem is mehetnének a dolgok…..
Foci, szotyi, disznótoros, pálinka, bratyizás és mutyizás. Nagyjából ezek a harmadik Orbán-kormány tevékenységének kulcsszavai. Ha csak Tiborcz István és Mészáros Lőrinc életútját vesszük alapul, akkor megértjük, hogy miért azok sikeres vállalkozók ma Magyarországon, akik…..
Korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk a dániai migránshelyzettel és a bevándorlás-ellenes kampányokkal. Cikkeink kapcsán egyik Dániában élő olvasónk (nickname: Navarone) hívta fel a figyelmünket az ottani helyzetre. Navarone másfél évvel ezelőtt családi okokból költözött…..
Zoli a séf 2015.08.04 18:53:31
@rockjano: A menekült csak gyereket csinál, de nem fog adót és járulékot fizetni. és a gyenge magyar állam nem is tudja erre kényszeríteni, semmilyen eszközzel. Egy nagyon zárt közösséget fognak alkotni, mint pl. a kínai kolónia. Kifelé természetesen tudnak majd követelőzni, -lásd sertés hús a dán menzán-, de nem akarnak felelősséget vállalni a közös dolgainkért.
Kevés olyan ember létezik, aki ne töltene el szívesen néhány órát egy hangulatos tetőteraszon, vagy éppen ne szeretne magának is egyet. Ebben a bejegyzésben a tetőteraszok előnyeit és hátrányait vizsgáljuk meg, majd néhány példát mutatunk be az Otthontérkép…..
Sorozatunkban másodiknak azt az országot választottuk, ahova napjainkban igen sok magyar vándorol ki hosszabb-rövidebb időre. Az ország a korábban említett Mercer Global Pension Index szerint B kategóriájú besorolást kapott, a magyarázat szerint stabil és fizetőképes…..
Zoli a séf 2015.07.18 17:06:45
Szép dolog az öngondoskodás, de az emberek nagyon nagy részének nem áll módjában hosszú évtizedeken át félretenni a jövedelmük, magyar viszonylatban meghatározó részét, mert erre egyszerűen nem jut a hazai bérviszonyok mellett. Ez tény, akik ezt figyelmen kívül hagyva állandóan azt ismételgetik, , "öngosdoskodás", azoknak halvány valóság érzékük sincs.
Más oldalról: dolgoznék én is, meg gondolom a többség is, teljesen legálisan, a teljes, kézhez kapott jövedelmem után adózva, járulékot fizetve, de addig, amíg a munkáltató szabja meg feltételként, hogy milyen összegre legyek bejelentve, -mert Ő diktálja az alkalmazásom feltételeit, és ha nem tetszik le is út, fel is út,-de addig ne várják az "okos " közgazdászok, hogy növekedjen a nyugdíj kassza bevétele. Egyébként, a már évtizedekkel ezelőtt tudták, hogy baj lesz a jelenlegi rendszerrel, akkor miért nem változtattak? Miért nem találtak ki egy jobb, megbízhatóbb rendszert?
Az, hogy a magyar magánnyugdíj pénztári rendszer mennyire volt biztos, az nagy kérdés, és csak akkor kaptunk volna rá választ, amikor először, tömegével mentek volna nyugállományba a tagok. Az én félelmen, hogy addigra azoknak a pénze el lett volna lopva, aztán majd jött volna a sajnálkozás, hogy hát, "rossz befektetés, kedvezőtlen gazdasági környezet, folyamatok", szóval jött volna a magyarázkodás, hogy miért nem tudnak fizetni a tagoknak. Az kéretik nem elfelejteni, hogy az elszámoláskor több ezer, vagy tízezer tagnak a befizetése után nem volt hozadék, szóval valószínüleg, ők nem kaptak volna magánynyugdíjat, vagy nem annyit, hogy számottevő jövedelemhez jussanak, és akkor kellene belépni az államnak, mert ha jól tudom akkor az állam garanciát vállalt ezekért a befizetésekért.
Magyarországon, amit el lehet lopni, azt el is fogják lopni, legyen az bank, biztosító, vagy maga az állam.
A Népszabadság csütörtöki cikke szerint - az MTA Lévai András Energetikai Alapítvány, illetve a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. adatai alapján - a meglévő négy paksi blokk esetében a nagy aktivitású hulladék végleges elhelyezésének költsége…..
Zoli a séf 2015.04.10 07:11:29
www.hir24.hu/Nagyinterju/2015/04/07/Szabo-Benjamin-Paks-nem-tud-elszallni/#sl

Az illető Úrral CSAK egy baj van. SZAKEMBER!!!
És mint Csurka István óta tudjuk: a szakértelem bolsevista trükk!!!!
Hendézéssel, kirendelt iskolásozással, timizéssel, tónizással, ráhelezéssel és velünk is. Vicces kontent of da day. ..
Van valami végtelenül szánalmas abban, ha nézni kell, amikor egy ember gondosan, hosszú évtizedek munkájával fölépített identitása darabokra hullik, és aztán négykézlábra ereszkedve próbálja összerakosgatni önképének cserepeit. Schmitt Pál, a kétszeres olimpiai bajnok…..
Miközben mindenhol a zöld energia fontosságát hangsúlyozzák, egyre többet lehet arról hallani, hogy az atomenergia mégis jó, mert olcsó és működése során nem bocsát ki káros gázokat. Az oroszokat Csernobil vagy Fukusima katasztrófája sem tántorította el, ugyanis úszó…..
Tegnap a hazai politikus-utánpótlás (ótejóég) ismét megmutatta mire képes, fantasztikus performanszt hoztak össze. Ezeket a béna akciókat tuti tanítják a balfaszpolitikus-képzőben. Történt, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Gyurcsány Ferenc portréját…..
Zoli a séf 2014.01.25 19:04:31
Kis túlzással a tegnapi volt a a VV6 eddigi legjobb adása, amiből kiderült, hogy Simon nagyobb kan, mint bárki a villában, és képes hajat vágatni egy dugás kedvéért, valamint most már az is világos, hogy Harcsaszájú Iza igen változatosan tud kurvaanyázni, VV Zsóti meg a…..
Ez a post arról szól, hogy miként végezzük úgy a permetezést, hogy az a lehető legkisebb környezeti terhelést okozza. Pár egyzserű szabály van, amit érdemes megtartani, ha abban a boldog tudatban szeretnénk álomra hajtani fejünket, hogy unokáinkra nem rosszabbul hagyjuk a…..
Ha a hordókat csurig töltjük, akkor előfordulhat, hogy a dugón felszívódó (vagy a melléöntött) bor feketére színezi a dugó környékét, ami csúnya. Ezt úgy lehet megakadályozni, hogy a dugó környékét megszórjuk porított borkénnel, és szépen elsimogatjuk rajta. Ha a hordó…..
Aki a gépkocsijával kénytelen tartósan szabadban parkolni, számos kellemetlen következménnyel számolhat. A szándékos rongáló karcolásokon kívül ugyanis veri az eső, süti a nap, támadja az UV sugárzás és állandóan hull rá a levegőben levő por. A gyakori mosás ezen csak…..
Zoli a séf 2013.11.08 19:42:41
@Mamagaio:
Bagarol cipőkrém, de szigorúan csak a műa elemekre.Nálam bevált.
Telefonáltak az MVH-tól, hogy ellenőriznék a területeket, amelyekre a telepítési engedélyt kértük. Megegyeztünk a hivatalnokkal, hogy pénteken találkozunk Dörgicsén, a bolt-kocsma-focipálya parkolójában. Pénteken komoly havazás volt az országban, de reggel, amikor indultam, még…..
Zoli a séf 2013.02.26 19:03:28
@RAMBO: Egyébként kaphatnák származási papírt a borról, ha nem hivatalosan elismert borvidéken termelek? (Mert nem ott termelek!) Úgy tudom, hogy nem. Ha jól tudom, "kereskedelmi céllal" nem is palackozhatok, csak személyes fogyasztásra.