Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brady

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plasson, a Tengeróceán című regény megszállott festője arra teszi fel életét, hogy megfesse a tenger portréját. A tengert akarja teljes valójában visszaadni – ezért fel is hagy a klasszikus értelemben vett portréfestészettel. Az óceánban állva sós vizet maszatol a…..
brady 2011.11.09 20:03:36
Mi a teendő gazdasági válság esetén? Természetesen cselekedni kell minden létező állami eszközzel: nagyszabású programok a költségvetés kárára, a jegybanki alapkamat csökkentése - ún. élénkítés. Mára gyakorlatilag teljes konszenzus van Nyugaton a kontraciklikus…..
A gazdasági szabadságharc újabb állomásán vagyunk túl, megvédtük a magyar érdekeket, a magyar életet, mission accomplished. Egyenesen „Justice has been done”, magyar nemzeti katarzis: visszavásároltuk a MOL-t.  Na, nem az egészet, csak az orosz Surgutneftegaz 21,2%-os…..
brady 2011.05.25 21:26:57
@Maretz:

Miért ne írhatná le valaki a saját véleményét? Főleg, ha névvel teszi ezt, és utána reagál az egyet nem értők hozzászólásaira.
Ezektől függetlenül jogod van balféknek tartani, amit meg is teszel, ez a szép a dologban.

Hogy érdemien is hozzászóljak, a gázcsapot ugyanúgy elzárhatják ezetúl is, ahogy eddig tehették, ennek sok köze nincsen hozzá. Nekik van gázuk, ami nekünk, és Európa nagy részének kell, mert máshonnan-egyelőre-nem tudjuk beszerezni. Meg lehet építeni a Nabuccót, csak kell is valahonnan bele gázt szerezni. Ahonnan meg lehetne(Irán), azzal nem biztos, hogy jobban járnánk, mint az oroszokkal.
Dan Brown „Angyalok és démonok” című bestsellerének egyik pozitív hozadéka (a szerző bankszámlájának gyarapodása mellett) az, hogy tíz- (ha nem száz-) milliók kapják fel a fejüket, ha az Illuminátusokról hallanak. Mivel mégiscsak egy thrillerről (és nem…..
Félrefordítások B, mint futó 2010.05.01 05:51:00
kp érdekes felvetésével kezdjük a véleményes hétvégét:2009. nov. 30. este néztem pár percet a BBC Entertainmenten futó The weakest link című kvízműsorból, hang nélkül. Még így is előkerült egy nagyon érdekes eset. A kérdés és a válasz (feliratozva):"- A sakkjátékok…..
Neil Patrick Harris leszerződött a Smurfs: The Movie-ba, azaz magyarán a Hupikék törpikék filmváltozatában lesz látható. A produkció egy Alvin és a mókusokhoz hasonló alkotás lesz, a törpikéket CGI segítségével keltik életre és lesz néhány élő karakter is. Harris nem fog…..
A Torrentfreak.com éves összesítő listamániájának utolsó darabja hagyományosan a sorozatepizódok illegális (?) letöltésének összesítéséről szóló, alig vártuk már, hogy az idei toplistán a Hősök ne szerepeljen az első háromban (mint tavaly és tavalyelőtt), erre tessék:…..
 A gazdasági válság hatására szűkülnek a munkaerő-piaci lehetőségek – statisztikai adatok és híradások is erről szólnak. Ugyanakkor a vállalatok között hihetetlen verseny folyik a felkészült szakemberekért. Mit gondol, hogyan lehet felkészülnie egyetemi tanulmányai…..
brady 2009.11.09 17:36:30
Két oldalról lehet megközelíteni szerintem a dolgot: vagy olyannak kell tanulni, ami keresett a munkaerőpiacon, manapság iylenek a különböző mérnökök, vagy pedig azt választani, amit az ember szeretne, és/vagy amiben jók a képességei, abban viszont meg kell próbálni kiemelkedőnek lenni, és lehetőleg a legjobb egyetemen tanulni. Ezek tehát már az egyetem elött eldőlnek.Részben ugye, hiszen később is lehet váltani, de ezeket tartom a legfontosabbnak.
Csak ismételni tudom lalikirályt-t azokban a tényezőkben, amelyek fontossak a sikeres egyetmi tanulmányokban. Elöször is be kell járni az órákra, legalábbis a nagyrészükre, és ott meg kell próbálni oda is figyelni, ami néha nem a legegyszerűbb. Ha valaki kiemelkedő teljesítményt nyújt, akkor remek lehetőség számára a demonstrátori munka, amellyel saját tudását is bővíteni tudja, mellesleg pedig az életrajzban sem mutat rosszul. A szakkollégiumok, és a külföldi tanulmányok is rengeteg pozitivummal járnak. Ezek is jól jöhetnek az életrajzba, illetve a nyelvtudás, a talpraesettség növelésének szempontjábol is hasznosak. A szakkollégiumokban el lehet mélyedni oylan témákban, amelyek igazán érdeklik a hallgatót.
A szakmai gyakorlat fontosságának tekintetében is teljesen egyet tudok érteni lalikirállyal. Ha lehet, akkor ezeket minnél korábban el kell kezdeni, nem csak akkor, amikro már kötelező, akkor is, ha csak fénymásolni és kávét hordani kell, mert legalább megismeri a hallgató a vállalati müködést és kultúrát, illetve kapcsolatokat tud építeni, amelyek később rendkívűl fontosak lehetnek.
Az innovációt a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítéseként határoztuk meg. Ez hogyan értelmezhető a tartós fogyasztási cikkek (pl. tv, hűtőszekrény, mosogatógép, hifitorony) körében néhány éve megfigyelt „beépített avulással”, miszerint a termékek…..
brady 2009.11.03 16:04:17
Egyet tudok érteni az előttem hozzászólókkal, valószínű én is hasonló dolgokat fog ok megemlíteni.
Ahogy azt már előttem megemlítették, a vállalatnak nem érdeke, hogy az élettartamát növelje ezeknek a termékeknek, hiszen az az ő profitjukat csökkentené. Azonban egy bizonyos ideig azért jónak kell lenniük, hiszen erre törvény kötelez. Egy másik dolog pedig az, hogy semmi nem akadályozza meg, hogy hosszú élettartamú termékeket hozzanak forgalomba, és szerintem vannak is ilyenek a piacon, ezek a prémium termékek, ezeknél legtöbbször a garancia is hosszabb a törvényben meghatározott minimálisnál, valamint tovább is bírják a ˇgyűrődést".
Persze előfordulhat, és elő is fordul, hogy olcsóbb megvenni kétszer a 4-5 évig működő mosógépet, mint beruházni egy minőségibbe, amely ugyanennyi ideig bírná. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
A kérdést máshogy is lehet értelmezni, ha nem az elromlásra, hanem az elavulásra gondolunk. Megfigyelhető, hogy évente(akár többször is) jön ki minden gyártónak az újabb és újabb terméke. Persze az épp aktuálisról mindig megtudhatjuk, hogy az tökéletes, és minden feladatot tökéletesen ellát. Valahogy mégis sikerül alig pár hónap alatt egy jobbat csinálniuk. Így megfelelő időzítéssel folyamatosan szinten tudják tartani, illetve szerencsés esetben növelni tudják az eladásokat, hiszen a régebbi termék kifutási, és az új termék bevezetési szakaszát "egybetolva"mindig valamelyiknek a csúcsforgalma lesz éppen. A számítástechnikában a legjobban megfigyelhető mindez, illetve ott már olyan gyors a technológiai fejlődés, hogy legtöbbször már meg sem várják a kifutást, és minden szakasz lerövidül.
Ezzel arra próbáltam kilyukadni, hogy sokszor nem is a termék meghibásodása miatt kell lecserélni azt, hanem amiatt, mert hiába vettük csak egy-két éve, már elavult, régi, és használhatatlannak tűnik az újakhoz képest.

zsana1
Szomorú, hogy manapság a vállalatok nagy részének nem érdeke, hosszútávra jó minőséget előállítani.
Ha a fogyasztók erre vágynának, és kifizetnék, akkor az érdekük lenne. Persze dönthetne úgy egy vállalat, hogy magas minőségű terméket állít elő, de mivel nincs rá igazán kereslet, és a piaci verseny is óriási, valószínűleg csak veszteségesen tudná ezt megtenni. Így csak állami szabályozással lehetne elérni ezt, ha a kötelező garanciális idő pl. 5 év lenne. De ez jelentősen megdrágítaná a termékeket, és így esetleg sokan nem engedhetnék meg maguknak. EZért nehéz kérdés ez.
A leginnovatívabbnak tartott országokban megfigyelhető, hogy a frissen végzett egyetemi hallgatókat számos eszközzel ösztönzik vállalkozásalapításra, és nemzetközi összehasonlításban magasabb is a pályakezdők vállalkozásalapítása. Az egyéni karrier szempontjából milyen…..
brady 2009.11.02 17:06:59
Véleményem szerint előnyösebb, ha az egyetem után a frissdiplomás először inkább kipróbálja magát alkalmazottként egy olyan cégnél, amelyhez hasonlót majd alapítani szeretne. Illetve a legideálisabb az, ha már az egyetemi tanulmányok ideje alatt sikerül gyakornokként elhelyezkednie egy érdeklődési körének megfelelő vállalkozásnál.
Ez véleményem szerint azért szükséges, mivel az egyetemen megszerzett tudás szinte soha nem alkalmazható egy az egyben a gyakorlatban, még akkor sem, ha egyre nagyobb törekvés van arra, hogy gyakorlatiasabb legyen az oktatás. Egy saját vállalkozás azonnali indítása esetén nem lenne senki, aki tanítaná, segítené a tapasztalatokkal nem igazán rendelkező pályakezdőt, a vevők, megrendelők pedig nyilván nem lennének türelmesek, és nem fogadnának el alacsonyabb színvonalú munkát csak azért, mert egy pályakezdő végzi el a feladatot.
Persze ez minden szakmában másképp működik, van ahol szinte soha nem adatik lehetőség saját vállalkozásra(pl. tanár, egyes mérnök szakmákban,..), de például egy marketinges vagy egy honlapszerkesztő könnyen, és kockázat nélkül alapíthat egy saját vállalkozást, hiszen a tőkeigény alacsony, és főleg csak a saját kreatív munkájára van szükség.
Tehát az is szempont, hogy mennyi tőkét igényel a vállalkozás beindítása és működtetése. Ha sokat, akkor azt először nyilván elő kell teremteni. Tehát vagy talál egy befektetőtársat, de arra nyilván nincs túl sok esély, hogy valaki egy tapasztalok nélküli fiatalba fektessen pénzt, vagy pedig pár évet eltölt egy vállalkozásnál, tapasztalatokat gyűjt és kapcsolati hálót épít, majd ezután próbál meg a piac egy olyan szegmensébe betőrni, ahol lehetőségeket lát.
Ahhoz pedig, hogy a vállalkozás sikeres legyen, az kell, hogy valamilyen kielégítetlen igényt ismerjen fel, vagy valamit jobban csináljon, mint a versenytársai. Annak az esélye, hogy ezek bármelyike is teljesüljön, sokkal nagyobb, ha az ember belülről ismeri a piacot.
Azonban kétségtelenül vannak előnyei is a korai vállalkozásalapításnak. A legfőbb ilyen szerintem az, hogy a legjobban a saját kárán tanul az ember, a kezdetben elkövetett hibákat így valószínűleg később, egy nagyobb, komolyabb vállalkozásnál nem fogja újra megtenni.
Egy másik előny pedig esetlegesen, főleg egy egyéni vállalkozásnál az lehet, hogy fiatalon talán kisebbek a költségei, és így a profitelvárásai az embernek, így talán alacsonyabb árral tud a piacra lépni, amivel vásárlókat tud szerezni magának.
Ezek az első gondolataim a témával kapcsolatban, és bocsi a csapongásért.
Magyarország idén immár 5. éve tagja az Európai Uniónak. Személyes tapasztalatai alapján az EU-tagság milyen területeken és hogyan érintette vajon a magyar gazdaság és vállalatainak mozgásterét? A gazdaság fejlődése szempontjából mondjon pro és kontra érveket! Kedves…..
brady 2009.10.07 18:25:00
@Lucky Strike: az a 12 millárd euró biztos 12 millárd euró? sztem inkább millió lesz, az sem kevés.

z_kovacs: egyetértek
brady 2009.10.07 23:22:38
@Lucky Strike: végre valaki észreveszi ezeket. Mindig csak azt lehet hallani, hogy nem épül semmi, kivéve persze amikor akik ezt mondják, épp arról panaszkodnak, hogy megint le van zárva egy út a felújítás miatt. Persze nekik semmi sem lehet jó. Valóban rengeteg minden épült/épül az elmúlt pár évben, ezt mondjuk már csak egy-két évig tudjuk kihasználni, sőt Budapest már addig sem. De ezeket észre kéne venni, a most átadott(végre) budai szenyvízgyűjtő és a csepeli szenyvíztisztító is több mint 100 millárd forintba került, ez az unió támogatása nélkül még jó pár évig(évtizedig)nem valósult vna meg.
Alternatíva pedig tényleg nem nagyon állt rendelkezésünkre, egyszerűen nem volt más választás, mint belépni az EUba, különben csak jobban és jobban leszakadtunk volna, most pedig arra kell törekedni, hogy minél több előnnyel járjon a tagságunk, a negatív hatásokat pedig minimalizálni kell.
De aki szerint ennyire rosszul jártunk,(korábbi hozzászólásomban ott vannak a számok, hogy elsődlegesen semmiképpen nem)aszerint ki kéne lépnünk az EU-ból? ha valóban ilyen rossz és gonosz az EU akkor vajon miért akar mindenki belépni? Az Eu nélkül csak egy apró pont lennénk a globális versenyben, így tartozunk egy közösséghez, egy egységhez, ami garantál egy színvonalat, és emellett lehetőséget is ad
Október 23-án lesz a Magyar Köztársaság 20. születésnapja – amennyiben azt az alkotmány kihirdetésétől datáljuk. Az elmúlt 20 évben és napjainkban is, számos kritika éri az állam szerepét. A közgazdaságtan szerint az állam funkciói (melyek Adam Smith és Milton Friedman…..
brady 2009.10.05 14:32:20
@Ravenclaw:
akkor szép sorban.miért nics szükség a kötelező sorozásra? mert a NATO tagjai vagyunk és így elegendő egy minimális, kötelező méretű hadsereget fenntarani, ami valószínűleg úgysem az ország határit fogja védeni, hanem külföldi missziókban vesz részt. Ugyanezen okból van szükség az új vadászgépekre, mivel a régiek elavultak. és a karbantartásukra hasonló összegeket kellett vna költeni(amennyiben figyelembe vesszük a svéd vállalatok befektetését is). MIndezekért cserébe a NATO egy esetleges Magyarország elleni támadás esetén segít megvédeni az országot.Aki pedig katona akar lenni, most is bátran elmehet, ráadásul fizetést is kap cserébe, ők valószínűleg nagyobb elhivatottsággal végzik a munkájukat, mint azok, akiket kényszerítenek erre.

2.rendőrök. valóban vannak hiányosságok a rendőrség munkájában, de a korruptak köztük nem többségben, hanem kisebbségben vannak. A többségük lelkiismeretesen végzi a mkunkáját, nehéz körülmények között, ráadásul egyre ellenségesebb hangulatban az ismert okok miatt.
A kisebbségek és a többség közötti ellentétet pedig nem a rendőrök okozzák, ők csak a tüneteket tudják, illetve próbálják kezelni. AZ alapvető problémán a politika, de még inkább maguk az állampolgárok tudnának változtatni, amennyiben nem a különbségeket éleznék ki, hanem a közös értékeket kersenék egymásban.

3.ha egy piaci cég fantáziát lát ezekben a szolgáltatásokban, és mivel pénzt ad ki érte(nem is keveset), nyílván azt lát, az azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy az állam működtesse, hiszen egy magáncég sokkal hatékonyabban tudja mindezt tenni, még egészséges jogkörnyezetben, és korrupció stb.. nélkül is. az én személyes véleményem szerint, ezeket a minimálisra kell redukálni, tényleg csak azokat a feladatokat kell az államnak a szolgáltatások közűl végeznie, amelyeket a magánszektor nem hajlandó végrehajtani, ugyanakkor fontosak az ország szempontjából. ha kisebb az állam, kisebbek lehetnek az adók, és versenyképesebb lehet az ország. persze ez a mainál nagyobb hajlandóságot feltételezve az öngondoskodásra (egyfajta felvilágosultságot) jöhetne létre. ( a Malév tartósan veszteséges volt, szintúgy a kórházak, a hálapénz pedig ponthogy megszűnt vna egy többiztosítós rendszerben)

4az állami segélyekből igen nehezen lesz luxusvilla és mercedes, az vagy egy sikeres vállalkozásból és/vagy bűnözésből lesz, az állami segéylek összege ugyanis maximálva van, és mostmár munkához is van kötve a legtöbb esetben. a hajléktalanoknál pedig a már korábban emlegetett öngondoskodás hiányzik, aki vhogy az utcára kerül, de megvan benne az akarat a visszakapaszkodásra, az egy két hónapnál többet nem tölt ott, sőt azt sem utcán, hanem egy hajlétalanszállóban, vagy munkásszállóban fogja, mivel van annyi esze h ne az utcán aludjon.

most a te állításaidra, gondolataidra reagáltam, később még megpróbálom az önálló véleméynemet is kifejteni
G
brady 2009.10.07 18:20:03
@z_kovacs: megpróbálok reagálni, de annyit irtál, h a fele úgyis kimarad, és a másik fele is össze-vissza lesz:)

szóval nagyon sok mindenben egyetértünk. Az eredeti kérdésekre válaszolva azt tudom mondani, általánosan, hogy az államnak azt, de csak azt a feladatot kell elvégeznie, amire a piac a gazdaságossági okok miatt nem hajlandó. Ezeket viszont a maximális színvonalon.Itt is elképzelhetőek persze kevert rendszerek, amennyiben az állam csak támogatást nyújt egy piaci cégnek, vagy pedig egy piaci cég szolgáltatását vásárolja meg.Ha az nem jár indokolatlanul nagy többletkiadással, akkor mindenképp megéri még így is, hiszen jobb lesz a szolgáltatás színvonala, és valószinüleg olcsóbb is lesz, hiszen elméletileg, ha rosszul vagy drágán végzi a cég a munkát, ott a másik akit meg lehet bízni.

Azzel is egyetértek, hogy a közszférában, legalábbis a vezetőréteg számára, versenyképes fizetéseket kell biztosítani, és az sem ördögtől való, ha prémiumokat adnak nekik, hiszen ösztönözni kell vhogy őket a munkára, hiszen, ahoyg te is mondtad, nem lehet mindig mindenki elhivatott annyira, hogy "éhbér"(nagyonidézőjelben)ért végezze a munkáját.
Valamint nem a legjobb, hanem csak a másod-, harmadrangú szakemberek fognak a közszférában dolgozni.
Persze nem úgy és nem annyi prémiumot és végkielégítést kell adni, mint a BKV-nál, de nem az elv a rossz, hanem a megvalósítás.

kicsit más
Ahol egy szereplő van, sosem lesz jó a rendszer. Így az egészségügyben sem. Nyilván én sem tudom megmondani a tökéletes megoldást, hiszen ahogy mondtad, az egy hot topic, sehol se működik tökéletesen, és mindenhol vitatkoznak róla. De, mégis amit a legjobbnak tartok, az egy olyan rendszer, ahol egyszerre lenne jelen a szolidaritás és a verseny. Ezt talán úgy lehetne megvalósítani, hogy mindenki bekerülne egy állami rendszerbe, de, hogyha akar, akkor kiléphet onnan, és választhat magának egy magánbiztosítót. A mindenki alatt persze a járulékfizetőket értem, illetve aki valami módon fizet érte, a többieknek csak az életmentő ellátások járhatnának, mint ahogy az már most is van. Ekkor létrejönnének magánkórházak, de az állami tulajdonúak is fejlődnének, hiszen a biztosítóknak megérné támogatni, felújítani, esetleg újat építeni, hiszen akkor többen választanák őket,...érvényesülnének a piac szabályai, de senki nem maradna ellátás nélkül.

adók
hát igen, sajnos nálunk ez alakult ki, bár talán, ha nem is nagy mértékben, de javulóban van az adófizetési morál. ez ellen nem nagyon lehet mást tenni, mint az ellenőrzést szigorítani, és a büntetéseket emelni, így pár évtized alatt talán elérnénk egy normális szintet ezen a téren, és a következő generáció hátha másképpen viszonyulna ehhez. AZonban van különbség az adócsalás és az adóoptimalizálás között, a könyvelők, adótanácsadók valószínűleg inkább ezt csinálják, ez nem ütközik törvénybe, és tulajdonképpen nem is elítélendő, az a normális ha egy vállalkozó, a lehető legkevesebb adót akarja fizetni, a törvények betartása mellett.
_________________

amit még a hajéktalanszállókról írtam. Itt azt akartam hangsúlyozni, hogy a baj inkább a beletörődésből, és az akarat hiányából fakadhat, nyilván nem ismerem a helyzetet pontosan, de ha vki elveszti a lakását, de nem akar "lecsúszni" és mindent megtesz azért , hogy visszakapaszkodjon, akkor vszinűleg megtudja ezt tenni, ha van munkája, akkor el tud menni egy olcsó szállásra(erre írtam a munkásszállót), ha munkája sincs, akkor pedig jár neki a munkanélküli segély, ez pár hónapra talán elegendő, hogy összeszedje magát és munkát találjon. Sztem azt kell elkerülni, hogy konkrétan az utcára kerüljön, és ott kelljen aludnia, ez mindenkinek a legrosszabb, és onnan sokkal nehezebb a visszaút is.

Amit a kisebbségekről írtam, azzal pedig csak az ideális állapotot próbáltam leírni, tudom hogy ez ma nem megoldás, de hogy mi lenne az, azt nem tudom. De ahhoz tartom magam, hogy sok minden itt a fejekben dől el, és más hozzáállással jobb lehetne a helyzet. De ugye nem létezik gondolatrendőrség, uhogy ez nem működhet.
Aki pedig bűncselekményt követ el, meg kell büntetni, ez lehet az állam feladata.
Illetve munkahelyek teremtése, amennyire ez módjában áll. Azonban az alapvető feltételeket mindenkinek biztosítani kell, ezért kell segélyeket utalni, azért nem tartunk ott gazdaságilag, és nem is fogunk, hogy bárki éhen haljon Magyarországon. Emellett persze vannak az általad is említett extrém példák, de akkor sem ez a jellemző, és persze elítélendő, de nem ez itt az alapvető probléma, illetve emiatt nem vonhatjuk meg mindenkitől a segélyeket. Ez ellen is ellenőrzéssel és büntetéssel lehet fellépni, és ebben is van egy pozitív tendencia(talán, egy picit) például a gázártámogatások kapcsán vtak ellenőrzések.

hosszu vtam, offoltam, meg nemis mindenre reagáltam, de tanulnom kell a hnapi vállgazdra, uhogy most ennyi:)
Hogyan segítené elő, hogy a magyar termékek nagyobb súlyt kapjanak a hazai piacon?    Kedves Hallgatók!Ezen a héten én reflektálok a határidőig beérkezett blogkommentekre, igyekezvén összegezni és kiemelni a legfontosabb pontokat.Nagyon jó hozzászólások…..
brady 2009.09.28 18:44:27
Véleményem szerint erre nincs szükség, maximum a munkahelyek megtartásának szempontjából, Azonban ma már a mezőgazdaságból élő lakosság száma alacsony, így az ő kedvükért nem éri meg mesterségesen védeni a hazai piacot, magasan tartva így az árakat. Már 5 éve tagjai vagyunk az EU-nak, de mindig csak a pénzt várjuk, pedig ez azt is jelenti, nem áll meg semmi a határnál, sem mi , sem az árúk, ezt felesleges is várni. A hazai termelőket versenyképessé kéne tenni inkább, küzdjenek meg a piacért, és ha ők kínálják a legoptimálisabb megoldást, akkor majd övék lehet a hazai piac, sőt terjeszkedhetnek is. Ehhez kapcsolódva: a magyar cégek is exportálnak, és ezt normálisnak tekintjük, és ha valamelyik ország korlátozná, akadályozná ezt, biztos vagyok benne, hogy a MAGOSZ és a hasonló szervezetek felháborodva kérnék a kormány segítségét, de csak miután lezárták a fél országot.
Véleményemben főként a mezőgazdaság állt a középpontban, hiszen legtöbbször ők kerülnek szóba ezen esetekben, hiszen a mezőgazdasági termékek előállítása köthető a legjobban egy adott országhoz, az iparban többnyire már megvalósult a globalizáció, amennyiben nem is igazán tudjuk megmondani, hogy egy adott termék milyen nemzetiségű.Hiszen itt tervezték, ott fejlesztették tovább, harmadik országban van a megbízó cég központja, máshol gyártják... Ennek kéne megvalósulnia a mezőgazdaságban is. Ennek legfőbb gátja a földhöz fűzött különleges ragaszkodás és a hagyományok, de szerintem a 21. században nem ezekre kellene építeni
brady 2009.09.29 00:07:16
nagyjából átolvastam a kommenteket, és a sajátomat is mégegyszer, így visszatekintve tényleg úgy tűnik mintha nem foglalkoznék az emberekkel. Azzal én is egyetértek, hogy Magyarországnak jó adottságai vannak bizonyos(elég sok) mezőgazdasági termék termeléséhez. Ezt az adottságot ki kéne használni, és megtalálni a saját piacát, akár itthon, akár külföldön.

z_kováccsal vagy zolizlak énis ha szabad:) szoval zolival egyetértve viszont, nem lehet kizárni az olcsóbbat csak azzal az indokkal, h nem magyar. A fogyasztó kezében a döntés, h a jobbat veszi meg, vagy az olcsóbbat. Ha valóban minőségi dolgok készülnek majd itthon. akkor az meg fogja találni a piacát.

Az EU-val kapcsolatban. Az igaz, h most (még) eléggé széthúzó, főleg az új tagállamok nem integrálodtak még eléggé, és ugye a feltételek sem azonosak egyelőre.(Franciaországban nemtudomhányszor több támogatást kapnak az állattenyésztők).Ezen változtatnának is ugye, csak senki nem akar lemondani a jó dolgáról(plusz Lisszaboni szerződés ratifikálásának akadozása). Ez a személyes véleményem, hogy az integrációt folytatni kéne és egyfajta Európőai Egyesült Államokat llétrehozni, de ezzel sokan, gondolom a nagy többség nem ért egyet.

Visszatérve. kizárni semmiképp nem kell a külföldi, inkább úgy mondom, h az eun belüli termékeket, a hazai ipart inkább a feltételek egyenlő megteremtésével kell támogatni, pénzügyileg és szabályozást tekintve egyaránt. Hogy ne szenvedjen senki hátrányt azért, mert Magyarországon él, de utána már rajta múlik, h mire viszi. A bezárkózás csak lemaradáshoz vezetne, inkább a kooperációt kell keresni.

Most nagyjábol ennyi, én is offoltam néha meg helyesírás is gondolom:)majd hnap kipihenten újra átgondolom:)
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
Kezdjük a változással: mivel az RTL elkaszálta a Terminátort, tegnap este elindította a helyén a CSI: Miami-t, ma estére pedig áttette Simon Bakert, a sármos Mentalistát (21:20). Meglátjuk, mi tud majd a hamarosan már nem ismétlő Született feleségek ellen (Tv2, 21:15). Az RTL a…..
Nem sok babér terem ma a könnyedebb műfajokra hangolódottaknak, mert kőkemény drámák sorakoznak a műsorban - legalább is kora este. Jön a világ legszebb reménytelen filmjeit készítő Tarr Béla és A londoni férfi (Duna, 20:40), ami talán kevésbé katartikus, mint a rendező…..
comment:com Hírek kávé mellé 2008.07.04 09:23:00
Ha valaki mindenképpen látni szeretne pár képet a BSG-finálé forgatásáról, akkor ide klikkoljon, de utána ne rinyáljon, hogy spoilereztünk. Ha pedig vannak elméletei az ötödik Cylonról, vagy úgy általában a BSG-ről, akkor ide látogasson el, és hasonlítsa össze azokat a…..
brady 2008.07.04 11:59:26
hogyvolt Kiadó hogyvoltok rajzanak 2008.05.26 13:29:00
Egy rakás sorozat elment nyári szünetre, de jöttek helyettesek, így megnyílik a lehetőség újabb hogyvoltokra, és vannak retró ötleteink is. Jelentkezzen, aki szeretne Eli Stone (AXN), Dunai zsaruk (Viasat), Sports Night (AXN), Weeds (első évadtól), Tudors (első évadtól), Kemény…..
Kedves olvasóink, vége a szájkaraténak, ha eddig úgy tetszettek érezni, hogy a címadás egy könnyű szakma, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy végleg bevonuljanak a magyar tévétörténelembe. Az RTL Klub nyáron mutatja be a Grace klinika spinoffját (testvérsorozatát), az…..
brady 2008.05.21 21:33:54
A nagy sikerre való tekintettel megismétlik A társulat összes eddigi adását. Na jó, nem, de azért lehúznak még egy bőrt róla, újra láthatjuk a legjobb jeleneteket, legjobb számokat és persze a szerepdöntő győzteseinek produkcióit is (m1, 20:15). Aki esetleg nem tud betelni a…..
Addig fogjuk hypeolni (sztárolni) ezt a sorozatot, míg valaki meg nem veszi hazai forgalmazásra / agyon nem ütnek a heti egy FNL-poszt miatt felháborodott kommentelők, mert ennyire fontos nekünk a jelenlegi kínálat egyik legjobb drámája. Ausiello, a TvGuide bennfentese készített egy…..
Az előző rész tartalmából... Taylor edző a sajtónak dicséri Streetet, Jason és Lyla csókolóznak, Tim örök barátságot esküszik besörözve, az autószalonban ünneplik a tizenéves isteneket, a meccsen Jason blokkol de megsérül, Matt a pályán szerencsétlenkedik, majd jól kezd…..
Whiskys Jó Reggelt Nyugat Texasban, a korán kelőket Sammy Meade rádiós sporthírei köszöntik, négy nap és kezdődik az idény Dillon Párducainak, mik a vélemények az új edzőről kérdi Sammy. Aki csak betelefonál az a felhajtást, nem érti körülötte, miért keres az edző annyit,…..