Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csandras

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
csandras 2013.11.01 15:22:53
@Dudi:

Az optikai izoméreket szét lehet választani (ezt bizonyos gyógyszer-hatóanyagoknál kötelező megtenni), de az aszkorbinsav esetén nincs értelme és rendkívül drága lenne.
Bár a kérdés abszurdnak tűnik, a nyírfa (Betula) fajok fő összetevői között nem találjuk meg a nyírfacukrot, kémiai nevén a xilitet (angolul xilitol). Miért nevezték el mégis erről a fáról, és tényleg annyira előnyös-e használata, mint amilyennek a reklámok állítják? A…..
csandras 2013.11.01 14:55:35
@szemet:
Az izotóp-összetételből ugyan kikövetkeztethető az eredete, de olyan értelemben nincs memóriája, mivel kémiai szempontból teljesen azonosan viselkednek, ezért mindegy miből állítják elő. Ezért is mindegy, ha pl. szintetikus vagy természetes anyagot fogyasztunk, amennyiben a vegyi összetétele azonos.