Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Höllenhund

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamelyik este azon tépelődtem félálomban, hogy legközelebb melyik golyóstollról írjak "litániát". Elég sok van, amiről már régóta szeretnék regélni. De aztán épp, mielőtt teljesen elnyomott volna az álom, eszembe jutott, hogy az egyik legismertebb magyar golyóstoll, az ICO 70 vagy ICO Scripto még…..
Fogadd el, hogy nincs magyar egészségügy. Ami pedig van, az működésképtelen. És ez nem fog változni egészen addig, amíg a rendszer bele nem döglik a saját hamvaiba. Magyarországon kevés orvos van. És kevés nővér. Különösen nővér/ápoló van kevés. Ennek nagyon egyszerű…..
A Ráérünk blog szerint frusztráltak. Az ilyesmit rögvest mindig fenntartással kezelem, mert szapulták már eleget a férfiakat ahhoz, hogy még a jóindulatú kritika is inkább piszkálásnak tűnik. Senki ne mondja a fiatal férfiakra hogy frusztráltak, hacsaknem nagyon jó oka van rá. Lássuk blogírónknak…..
Határátkelő Hazatérés 2015.05.16 06:57:00
Eljött az a pillanat több országban is, amikor a politikusok rájöttek, hogy ha az eddigi ütemben folytatódik a határátkelés, annak nem lesz jó vége, mert előbb-utóbb az elvándorolt munkavállalók (akik ugye jelentős részben fiatalok) hiányozni fognak. Arra gondoltam, ma nézzük…..
Höllenhund 2015.05.17 10:05:19
@Etniez:

Sokan vannak itt, akiknek az álláspontja maxval álláspontjával szöges ellentétben áll. Mint azt bárki láthatja, a stílusuk nagyon sok esetben kinyilatkoztató, pedig ők sem istenek, de nem is próféták.

Gondolom erre rendszeresen szoktad őket emlékeztetni azzal céllal, hogy leszoktasd őket erről.

Ugye?
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
Höllenhund 2015.04.18 13:08:55
@Tempus.Anh:

És amikor egy orvost szidnak, hentesnek neveznek, és egyéb kedves jelzőkkel illetnek, az is csak egy vélemény, amit az ő szakmai tevékenységével, hozzáállásával kapcsolatban közölnek vele.

Ugye?
Iszonyú nyomás van a gyógyítóink vállán és ez azt eredményezi, hogy kellemetlen tüskévé válnak és elvész a hivatottság, emberség belőlük és gépiessé, arrogánssá,esetenként hanyaggá válnak. Tisztelt Praxisblog Szerkesztő! Már egy ideje figyelemmel követem megosztott…..
Höllenhund 2015.01.30 21:13:13
@mig54:

> Naaaa...tanult ember létedre lásd be, ez igencsak csúnya volt.

Tempus is rendszeresen ugyanilyen alpári stílusban nyilvánul meg.
Egy elgondolkodtató cikk, amely valahogy elkerülte a figyelmem eddig, és csak tegnap bukkantam rá. http://index.hu/belfold/2012/08/28/a_keziras_vagy_a_folyoiras_hal_meg Szomorú, de valahol igaza van a szerzőnek. Legutóbb egy tizenvalahány fős megbeszélésen vettem észre, hogy én vagyok…..
Semmiképpen sem mehetünk el szó nélkül Magyarország talán legismertebb golyóstolla, az ICO Signetta mellett. Régóta adós vagyok ennek a típusnak a bemutatásával, és most jött el az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek. (Ha érdekel, hogyan gyártják a Signettát, nézd meg ezt a videót.) Biztos…..
Höllenhund 2014.04.26 13:53:16
@golyóstoll: Igen, azok most is fehérek, de régebben a tolltesten a hat lap v. oldal (nem tudom, hogy mondjam) közül három fehér volt, a többi meg olyan színű, mint az adott toll tintája. Mondjuk ilyen régebbi Signettát már vagy 10 éve nem láttam sehol.

Mellesleg a Patio Office márkájú kupakos tollakkal találkoztál már? Én a helyi Coop áruházban láttam, de a neten semmit nem találni róla, sem a cégről. Az árához képest egész jó minőségű.
A tollakat forgalmazó boltok készséggel állnak azoknak a rendelkezésére is, akik nem igénylik a jól bevált márkákat, és valami olcsóbb megoldást szeretnének az írásra. Egy papírbolt célközönségét gyorsan meg lehet állapítani abból, hogy milyen arányban vannak jelen a…..
Ahogy törtem a fejem az e heti írás témáján, az jutott eszembe, hogy talán ezúttal nem untatom halálra az olvasókat nem fogok hosszan értekezni, hanem beérem valami rövidebb firkálmánnyal. Aztán inkább úgy döntöttem, hogy alszom rá egyet, és mint mindig, ez más…..
Höllenhund 2014.01.30 20:14:47
@golyóstoll: Ezt szokták meg gyerekkoruk óta. Szerintem ennyire egyszerű.
Höllenhund 2014.02.15 21:16:02
@Gem:

A kupakos toll klipsze kb. arra jó, hogy rögzítse a tollat, amikor ingzsebbe teszed. Onnan meg ígyse-úgyse esik ki.
Höllenhund 2014.03.05 08:11:22
@Gem: Ezt nem vitatom, és ilyen helyzetekben a kupakos toll nyilván kevésbé praktikus, mint a nyomógombos.
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat exkluzív ajándékként ajánlom. (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) Tagadhatatlanul gyűjteményem egyik legszebb darabja a Waterman Hémisphére golyóstoll, és így bátran merem javasolni minden alkalomra,…..
Az elmúlt néhány hét során három szokatlan íróeszközzel is találkoztam, ezekről szeretnék most beszámolni. PAX toll, szokatlan klipsszel Azt gondolom, hogy az országban majdnem mindeki ismeri a PAX tollat, amely nekem is nagy kedvencem. Írtam már róla tesztet, majd miután…..
Különösebben nem rajongok a formabontó, új koncepciójú írószerekért, legalábbis ami a kinézetet illeti. Ennek ellenére vannak olyan típusok, amelyek bejönnek. Az egyik ilyen a Zebra Expandz SL-F1 teleszkópos (összecsukható) golyóstoll. A formája alapján biztosan nem vettem volna…..
Golyóstoll blog Teszt: Zebra F-301 2013.05.16 07:43:00
Mikor valakinek a kezében Zebra F-301 golyóstollat látok, mindig az jut eszembe, hogy igen, ő volt annyira igényes, hogy egy ilyet vett le a polcról, és nem egy eldobható reklámtollat, vagy egy 10 forintos kínai no-name íróeszközt használ. A Zebra F sorozata rozsdamentes acélból készült tollakat…..