Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pafi (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ezresből kijön és több balesetet megelőzhetünk vele. Megmutatjuk, hogy készül! ..
Pafi (törölt) 2014.01.10 23:42:40
@ossivert: Honnan származik az a majdnem 500 Ft-os nagyker ár, és mitől pofátlan az 1700 Ft, ha az EBay-en belinkelt 3600 Ft-ost megköszönték?

@sky1: "Nektek meg ahhoz gratulálok srácok, hogy egy DIY témához berakjátok a linketeket, rekláme.." Ja, hogy nem is a féklámpa volt a cél, hanem hogy lehessen gagyizni?

Kicsit sokáig tartott, de a válaszodból ítélve még mindig nem úgy tűnik, mintha sikerült volna felfogni a különbséget a sebességmérő jeladója, és két csupasz vezeték között. ("szimilár"? létezne ilyen szó?) Na mindegy.

Akárhogy is, én a LottoBike-os megoldásra szavazok (bár azt sajna nem írták le, hogy hogyan érzékeli a fékezést)!
"FONTOS!nem csak fékezéskor világít,hanem
fékezéskor plusz fényerőre kapcsol."
És a 2 db ceruza (LR06 vagy AA) sokkal gazdaságosabb energiaforrás, mint a 3 db Mikro (AAA) elem/aksi.

A nagy fizikusoknak: dicséretes, hogy hallottatok már mozgási energiáról, már csak azt is meg kellene érteni, hogy ennek a folyamat során történő megváltozása és a változás sebessége számít, nem pedig a puszta értéke. Pl. a Föld mozgási energiája kb. 7*10^33 Joule, mégsem fog közel fénysebességre gyorsulni valaki a vele történő ütközéstől, ha ugrik egyet. :-) Az aszfalton történő csúszás, és az autó alá keveredés veszélye különbözteti meg a két felvázolt esetet, és nem a mozgási energiák különbözősége. Viszont a 6 méterről földre hasas ugrás kb. 60-100 G gyorsulással jár, a 40-nel elesés után pedig kb. 1 G a fékező súrlódási erő.
Azt hiszem, most kicsit hosszabb lélegzetvételű bevezetőre lesz szükségünk. Adott egy zenekar, ami sokkal többre is vihette volna, de Pásztor Anna inkább Lady GaGa akart lenni, mintsem zenész. Így az Anna and the Barbies egy egyslágeres zenekarrá silányult, akik a „Gombóc” után…..
Pafi (törölt) 2013.10.31 14:49:48
Elöljáróban: amiket ez a blogger írt, elsősorban saját magát jellemzik. Csak sajnálni lehet, hogy mindent, amit többféleképpen lehet érteni, csak negatívan tud értékelni.

Elemzésről valójában nincs is szó, pl. helyenként olyan dolgokra következtet, amik egyáltalán nem következnek sem a dalból, sem a címből, sem az interjúkból ("A zenekar egyetlen célja, hogy a rajongójuk tragikus sorsán keresztül kapaszkodhassanak feljebb." Mégis honnét veszi ezt? Netán gondolatolvasó? Valójában ha valaki ismeri az AaTB-t, ilyenek meg sem fordulhatnak a fejében.)

Máshol teljesen figyelmen kívül hagyja az információkat: "A fiatalon elhunyt rajongó emlékének felidézéséhez a legjobb mód az, hogy a nyugdíjas évekről kezdünk el beszélni, amit szegény nem érhetett meg." Pedig olvasta, hogy a dal nagy része még az előtt született, hogy meghalt volna Márti, vagyis értelmetlen elvárni, hogy az emlékét idézze fel a dal).

Igaz, fel lehet tenni a kérdést, hogy miért is Mártié ez a dal, de ha néhány értelmezésről kiderül, hogy ellentmond a szövegnek, akkor egy valódi elemzést végző ép elméjű és tisztességes ember megpróbálna mást keresni, vagy megkérdezné, hiszen nem halott szerzőről van itt szó, nem is elérhetetlen, finoman szólva. Valóban, nem Mártiról szól a dal, nem is Mártinak, hanem Márti szellemiségét, életfelfogását adja tovább, nekünk, hallgatóknak.

Talán létezik a teljesen logikus, realisztikus művészet is, de helye van a képzelet, asszociációk szabad áramlásának is, és Annáékra inkább ez jellemző. Amit eddig Annától tapasztaltam, az alapján őt főként az érdekli, hogy a közönsége jól érezze magát, és ehhez sokminden megengedett. Nem baj, ha pár sort korábbi műveiből emel át, nem baj, ha mások is beleírják a saját gondolataikat, sőt az sem tragédia, ha félremagyarázható, mert a teljes életviteléből, gesztusaiból a rá tényleg figyelő emberek megértik, hogy pl. hogyan kell érteni a "ripacsok színészek, az élet a tiétek" sort, és kevesen fogják azt gondolni, hogy önző hazudozásra buzdít, inkább az érzelmek nyílt, akár túlzó kimutatására. Ha egy megkeseredett és kialvatlanságtól szenvedő blogger a tényeket, információkat és a jóindulatot nélkülözve pornográfiát és kegyeletsértést hallucinál oda, ahol ennek nyoma sincs, hát na bumm, nem ő a célközönség.

Elemezhetném tovább a rosszindulatú butaságokat, de nincs rá több időm, egyedül annyit említenék meg még, hogy esetemben a Márti dalát semmiképpen nem Márti halála "futtatta be", ahogy a kedves műértő (=nem igazi értő) szeretné magyarázni, ugyanis amikor először hallottam, és azonnal beleszerettem, fogalmam sem volt róla, hogy ki az a Márti, és mi történt vele. És amennyire tudom, ezzel igen sok ember van így.

Nagyjából egyetlen dolog stimmel az egész írásban: Anna valóban ripacs, egy harsány, érzelmeit követő és eltúlozva megmutató színész, akit nem korlátoznak a "hivatalos" művészet szabályai. Na és? Emellett egy nagyszerű, szeretetre méltó, maximálisan pozitív ember, aki nem fél a saját feje után menni. A poszt óta történt események is őt igazolták.