Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balán Attila

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Igen...csak egy kapás volt hétfő este és arról is majdnem lemaradtam  : ) ...ugyanis  két óra eseménytelen dobálás után már kerülgetett a hazaindulás gondolata. Pedig nagyon szép este volt, mert a napok óta fújó viharos szél mielőtt délire váltott volna, estére elcsendesedett. Tükör víz lett a…..
Balán Attila 2021.05.17 16:42:15
Ismét eljött november 11. Mivel tavaly a miénk volt a díj, így idén mi adhatjuk tovább másnak. Sok vita nem volt köztünk, így az elismerés idén Csabánál (Mosoni Horgász) landol. Indoklás? Olvasgassátok a blogját! :) A horgászblog mint műfaj lassan teljesen kihal Magyarországon, egy kezemen meg…..
Balán Attila 2020.11.12 07:21:31
fishingeverywhere Pár videó 2020.05.09 11:59:01
Egyszer már írtam róla, hogy még ezer éve vettem egy HD Hero 2-t (akkor ez volt a csúcsa az akciókameráknak), hogy majd csinálok videókat a pecáimról. Aztán nagyjából ott meg is rekedt ez a dolog. Mindig elfelejtem bepakolni, ha meg ott van, akkor elfelejtem felrakni... :D Pedig rengeteg olyan…..
Balán Attila 2020.05.09 20:44:56
Barna mindig megnehezíti a dolgomat. Csinálok végre egy elfogadható horgásztúrát, erre kicsap egy óriást megint... :D Sokáig vacilláltam hova menjek horgászni május 1-én. Balaton? Szigetköz? Szigetköz? Balaton? Minden mellett szólt pro és kontra. A Balaton mellett az, hogy nappal tudok csukázni,…..
 Na...nem sérült meg senki, csak én vagyok kicsit kiütve még a péntek éjszaka után. Panaszra persze semmi okom, amiről az indítókép is bőszen árulkodik... :D  Mindez egy kósza gondolatnak köszönhető. Meg persze némi kitartásnak és egy nagy adag szerencsének, hogy hajnali fél 2-kor elindulva a…..
Ahogy vonul le az áradás és tisztul a víz az első komolyabb tavaszi esők után, úgy zavarosodott be mostanra életünk folyama. Tegnap még az örömteli tervezgetés, holnap meg már talán kijárási tilalom?  Elképesztő milyen egy elrohadt cérnaszálon függ az egész életünk, gazdaságunk, egészségünk...de ez…..
Én még kisgyerekként gombfociztam, meg autóskártyáztam. Az öregebbek biztos emlékeznek arra a paklira, amiben volgák és Zilek közt voltak sportkocsik is. Na abban a pakliban a Lola T nevű autó volt a mindentvivő... Tegnap valahogy ez jutott eszembe, mikor visszaengedtem a legnagyobb csatorna…..
Balán Attila 2020.01.24 21:12:52
Egyértelműen Zsolt volt a motorja a hét eleji túránknak mert szervezett, tervezgetett, és foglalt....helyettem is :D Nekem idén már szinte biztos, hogy kimaradt volna a nagy tározó és ebben az esetben a közös peca okozta élmények is. A kettő kombója mellett meg már nem lehetett csak úgy elmenni így…..
Talán nem volt 80 kapás/akció a szokásos hétvégi 4 etapon de lehet, hogy több is, nem számoltam. Annyi viszont bizonyos, hogy idén jó eséllyel sajnos hasonló sem lesz, már ami a felszíni csalis pecát illeti. Október utolsó hétvégéjén sikerült méltó módon búcsúztatni kedvenc őszi hónapom, persze…..
Balán Attila 2019.11.03 18:56:57
Két jó peca között vagyok.... már hetek óta. Csak takarékon temperálok, éppen annyira, hogy ne menjen az agyamra... :D  Pl. amikor már annak is örül az ember, hogy ..... na, legalább jött ez a kicsi és nem is volt olyan nagy hajóforgalom, vagy amikor na, legalább jött ez a balin és két kapásom is…..
Balán Attila 2019.09.23 11:04:31
  A Balaton 18 éves korom óta kisebb-nagyobb megszakításokkal szerves része az életemnek és ez már így is marad. Itt a nyár, ilyenkor gyakrabban bukkanok fel a tó partján, bár általában nem a peca az elsődleges. Az elmúlt pár hétben voltam 4x, abból 3x pecáztam is. Fogtam mindig, bár a körülmények…..
Balán Attila 2019.08.08 17:02:57
Leereszkedve a vízparti ösvényre, komoly dilemmával szembesülök. Az elhúzódó, nehézkes ébredés, ami talán az egész heti munka, esetleg a leérkezés utáni rövid, de nem is eredménytelen esti etap...... .....vagy csak az utána elkortyolt fehérbor miatt volt nem tudom, de határozatlanul toporgok a…..
Balán Attila 2019.07.31 10:10:10
Ugrottunk egy hónapot ismét. Peca is volt néhány és a belefektetett energiához képest, ami a minimum és az elindulni is felesleges határán járt legtöbbször, még egész kalandos is lett azt hiszem....   Valahol ott hagytam abba, hogy a víz elvitte, a víz meghozta.  Na,... a szúnyogot mindenképp…..
Balán Attila 2019.07.13 22:32:28
A gép előtt ülve jövök csak rá, hogy nem is tudom hol kezdjem. A kialvatlanság és a csütörtök éjszakai élmények miatt, még nem jönnek úgy a gondolatok. A kezdőképet nézegetve, ez kicsit azért érthető. Na sebaj...valahol elkezdem és igyekszem hűen átadni az átélteket. Meglátjuk mi lesz belőle.... …..
fishingeverywhere Közelharc... 2019.05.07 23:43:01
Az elmúlt hetekben volt pár potya köröm harcsa ügyben. Talán ha jól emlékszem, kettő a Körös vidéken és egy a Tiszán is, de a várt hari csak nem jött meg. Nem újdonság ez és nem is szegte kedvem, mert végre megejthettem az első éjszakai wobbleres pecákat ami a téli böjt után, már nagyon hiányzott.…..
Balán Attila 2019.05.08 23:06:05
fishingeverywhere Vadcsapáson... 2019.04.16 12:16:46
Két óra van csak sötétedésig, ezért nem megyek most messzire. A kertek alatti ösvényen balra fordulva, és röviddel utána egy vadcsapáson folytatom utam. Még múltkor, paducozás közben néztem ki egy biztató részt. A szakadt part előtt jó forgó, felette meg sodró vizű zátony, gödrökkel és nagy kövekkel…..
Kicsit hosszú cím, de okos ember más kárán tanul, a hülye meg a sajátjából sem. Ez esetben nem vagyok büszke rá, de én most a második kategóriába tartozom. Azért adtam ilyen hosszú címet, hogy Ti az én káromon tanulhassatok. :D Évekkel ezelőtt megfogadtam- mikor egy nagyon jó csukám ment el…..
Balán Attila 2019.04.08 19:22:34
fishingeverywhere Újra Samuval... 2019.03.03 21:34:43
Kétszer ugrottam le mostanában és a múlt vasárnap, öreg barátom is kijött velem.  Újra....ugyanis már több mint egy éve nem hoztam vízpartra. A gyorsan romló hátsó végtagi bénulása miatt kíméltük. Mostanra viszont,  mintha stagnálna az állapota ill. kezdi megszokni imbolygó farát...szegény.  Némi…..
Balán Attila 2019.03.05 08:09:23