Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bence Gerhardt

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Disney a közösségi média felületein szavaztatja meg a rajongókat arról, hogy az alábbi négy terv közül (klikk rájuk a nagyobb változatukért) melyik legyen az Ultron kora hivatalos IMAX-plakátja. A Facebookon ehhez a bejegyzéshez kell hozzászólni a megfelelő hashtaggel, és a Twitteren is…..
Bence Gerhardt 2015.04.01 13:59:44
@Atkakukac1989:
ereklyecenter.hu
europosters.hu

Amúgy első és utolsó tetszik, ezek még egymás mellett is faszán mutatnak. (Szerintem is a 2. fog nyerni amúgy. Az amolyan érdektelen generál-cucc, nem köll rajta gondolkodni.)
A narráció és az aláfestő zene kissé más, líraibb hangulatot szolgáltatnak az eddig látott részletekhez képest, de ez egyáltalán nem rossz, és a képek... A KÉPEK!!! Szóval értitek: a képek mindent visznek. ..
Bence Gerhardt 2015.04.01 13:33:16
@DHOPW42:
Ezzel nem teljesen értek egyet: ugyan túl sok filmet nem tudok felsorolni, amihez hozzátett volna a 3D, de azért általában nem is volt rossz. Igaz, sok filmet nem láttam, vagy nem 3D-ben, amit pedig 3D-re kalibráltak (Transformers-ek, Sin City 2, Hugo).
Talán két filmet láttam, ahol a 3D pluszt jelentett, és hozzáadott az élményhez: az Avatar és a Gravitáció. Meg talán az utolsó Harry Potter, úgy emlékszem, annál még tetszett. Meg még a Dredd volt az, aminél ha nem is volt nagy plusz a 3D, azért azt a drogos-hallucinogén látványvilágot tulajdonképpen jól szolgálta.
De tény, hogy ezeken kívül, ha nem is zavart, de semmi emlékezeteset nem nyújtott a térhatás (Marvel szuperhősfilmek, Hobbit-filmek, stb.), ezért nem is erőltetem, de mivel ez egy-az-egyben látványfilm lesz, most meginogtam.
A T5 majd minden szereplője már jó előre mindenféle sajtóorgánumban magyaráz a franchise kaotikus idővonaláról, az előzmények hibáiról, és azok kijavításának lehetőségéről, őrült, látványos és vicces, valamint ezen jelzők összes létező kombinációjának érdemeit…..
aeon flux empire awards 2015 2015.03.29 21:15:00
Mint minden évben, a britek legnagyobb filmmagazinja idén is mindentől és mindenkitől tisztes távolban tartotta meg saját kis díjátadó ceremóniáját, melynek nyerteseit most is az olvasótábor szavazta meg. Íme a nyertesek... Legjobb film: InterstellarLegjobb brit film: Kingsman -…..
A klikkre növő, új plakáton hangsúlyos elem a négyes változása, illetve az ebből eredő képességek. Mondjuk érdekes lett volna, ha nem pont ezt a képet emelik ki az eddigi anyagból. ..
aeon flux trailer: maggie (2015) 2015.03.25 14:41:50
Eredetileg a tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták volna be Henry Hobson posztapokaliptikus horror-drámáját, de végül csak most áprilisban lesz a premierje a Tribeca Filmfesztiválon, majd májustól már a tengerentúli mozik is vetítik. Az akcióhős Arnold…..
A T5 jelenetfotóiból kiderül (a másodikért az elolvasomra, a nagyobb változatokért a képekre klikk), hogy az ellenállás vezetője és SPOILER! az apukája nemcsak a futásban tehetségesek, de az ég elszánt, kitágult orrcimpájú kémleléséhez egyaránt kiválóan értenek.…..
Nem lehet rossz mostanában John Macleannek lenni, és most nem a Die Hard miatti áthallásra célzunk. Az ezen a néven ismert skót úriember egyelőre elég erős kritikai elismerést gyűjtött be a Sundance-díj elnyerése után első nagyjátékfilmjével, aminek szélesebb körű bemutatása…..
Bence Gerhardt 2015.03.25 09:00:15
Körülbelül másfél hónap múlva látnak hozzá az Independence Day 2 forgatási munkálatainak. A hányatott sorsú projektet először a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások folyományaként állították pihenőpályára, mígnem többéves huzavona után zöld utat kapott tavaly novemberben. Sőt ekkor egy darabig…..
Bence Gerhardt 2015.03.21 22:21:10
@Richter Géza:
Ó, nem az itteni hírre gondoltam, hanem a (Rátonyi Róbert modorában:) mélyentisztelt publikum - egy részének - hozzáállására (ahogy tulajdonképpen írtam is).
Azt tapasztalom, hogy valamiért az ID nincs a helyén kezelve a köztudatban (tehát a szemétdombon). Mintha egyfajta hivatkozási alap is lenne, és nem az értéktelen szarra való hivatkozáskor. Ez az ami számomra érthetetlen, de kábé így vagyok a Resident Evil filmekkel is, azt is többen kedvelik, igaz, abban van Milla Jovovich és ez mindent megmagyaráz. Az ID-nél nincs ilyen magyarázat. Ja és épp a cikk is írja: ez a film termelte ki Will Smith szupersztárságát. Na ez önmagában érthetetlen számomra. (Nincs bajom Smith-tfszhel, de hogy ez a film bárkit is FELEMELJEN, az számomra felér egy paradoxonnal a tér-idő kontinuumban. Vagy mivel.)
Andrew Niccol és Ethan Hawke filmjének aktuális előzetese, vagy a hangzatos feliratok a plakátról továbbra sem győz meg arról, hogy a) a páros nagy visszatérését fogjuk ünnepelni, illetve b) egyáltalán kíváncsinak kéne lennem rá. "This ain't PlayStation." Hát ja, némelyik…..
Bejelentették Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) önálló, a fősodorbeli cselekménytől független Star Wars spinoffjának címét: az alkotás Rogue One-ként fog a mozikba kerülni 2016. december 16-án, a forgatást idén nyáron kezdik Londonban. A forgatókönyvet az Egy fiúról…..
Bence Gerhardt 2015.03.13 09:21:25
@homer006:

Igaz, hiszen régebben olyan nagyszerű filmek készítői rendezhettek Star Wars-filmet, mint pl. a Robotzsaru 2. (Irwin Kershner), illetve egyéb, olyan makulátlan életművű tehetséges rendezőóriások, mint Richard Marquand, vagy a tévedhetetlen ízlésű George 'Baljós Árny' Lucas.
Hová halad a világ!

...Bár mivel látom, hogy te teljes értékű, kerek egészként kezeled mind az eddigi 6 részt, valószínűleg nem érdemes vitatkoznunk, mert eleve más alapról (más ízléssel, más értékrenddel) nézzük a Star Wars univerzumot. Máshonnan közelítünk felé, máshonnan érkeztünk. Te a Coruscantról, én a Tatooine-ról. :)
Bence Gerhardt 2015.03.13 17:34:34
@homer006:
Lehet, hogy benne van a nosztalgia is (sőt: biztos), de én a különbséget inkább egy minőségbeli lécben látom, ami fölött az eredeti trilógia átrepült (méghozzá a fénysebesség másfélszeresével), az előzménytrilógia pedig átsunnyogott alatta, csak Darth Vader sisakja rezgette meg az Ep.III-ban.

Persze a hozzászólásomnak nem ez volt a tartalmi lényege, sőt, pont azt írtam, hogy ez az, amiről (ill. ami miatt) felesleges vitatkoznunk, ez most már nem valószínű, hanem biztos.
Mindenesetre azt a tényt, hogy én adok egy esélyt az új filmeknek és azok rendezőinek, míg te ELŐRE leírod őket, sikerült úgy lefordítanod magadnak, hogy én beszűkült vagyok (te pedig, gondolom, nem).

Az igaz, hogy a befogadókészségem a gagyira nem terjed ki, és mondom ezt úgy, hogy annak idején rengeteg SW-könyvet olvastam el, sőt, adtam esélyt rajzfilmnek, szerepjátéknak, új trilógiának egyaránt - tehát nem csak az első film első húsz percét láttam (ahogy azt megengedted nekem, persze képletesen szólva). Csak hát felnőtt fejjel ezek egyike sem szórakoztat igazán, míg az eredeti trilógiát magammal tudtam "hozni" a felnőttkorba.
Hogy én rekedtem-e meg, ahogyan te gondolod, vagy egyszerűen azok a filmek képesek a befogadót felnőttként is kezelni és szórakoztatni, míg a többi nem, azt gondold, ahogy akarod... bár szerintem ha igazad lenne a nosztagiaködben ragadtsággal kapcsolatban, akkor valószínűleg a régi Han Solo-könyveimet is szeretnem kéne a mai napig.

Amúgy pedig a személyeskedést inkább tartsd meg azok számára, akiket ismersz.
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
Sokan voltak, akik lelkesedtek Justin Benson és Aaron Moorhead első közös egész estés filmjéért, a 2012-es Feloldozásért (Resolution), azonban engem eléggé fárasztott ez a különös mindfuck független pszichohorror. Második közös munkájuk viszont már régóta rajta van az…..
Mi mást kéne hozzáfűznöm, megérkezett a Bosszúállók második részének végső előzetese. Biiiiiiiiiig! ..
Bence Gerhardt 2015.03.05 20:16:41
A nagy kozmikus mérleg egyensúlyba állításához a jó pasit csinos hölgynek, a gonosztevőt hősnőnek kell követnie. Aki a korábbi fotót egy vállrándítással elintézte, és még mindig kételkedik Gald Gadot Wonder Woman eljátszásához szükséges fizikai alkalmasságában, az…..
Ugye először volt az, hogy Neill Blomkamp mégsem csinálhat Alien-mozit, aztán meg az, hogy mégis. Ezután kijelentette, hogy volt az Alien, aztán az Aliens, majd az ő filmje. Lett is közfelháborodás, hogy csak úgy el akar törölni két epizódot, mire Blomkamp meghátrált, mondván ő…..
Bence Gerhardt 2015.03.01 09:52:36
@Zalaba_Ferenc:
Blompkamp is összekaphatná magát. Eleve úgy indult, hogy akarja, de nem lehet; aztán lehet, de nem akarja; aztán akarja is, lehet is. Kész cirkusz, "itt van Blompi bohóc, gyerrekeeek, akarjááátok? igeeeen?"... Eközben koncepciós rajzokat posztol az élő Hicksről, majd az első két részre hivatkozik (közben a háttérben Weaver azzal asszisztál, hogy Ripley sorsának nem megfelelő lezárásáról filozofál). Most meg az a feltételezhető álláspont, hogy a négy film marad.
Ha így van, és nekünk (meg a nemzetközi sajtónak) így is kéne kezelnünk az eddigi kommunikációt, akkor nem kéne helyre rakni a koncepciós rajzokat, meg az eddigi kijelentéseket?

Én pl. nem bírom az ilyen nyilvános huzavonát. Vagy direkt hülyéneknézős stratégia van, vagy nincs is még meg a végleges koncepció, de már nagy erővel kommunikálják a semmit. Nekem egyik verzió sem szimpatikus. Tisztára, mint egy itthoni választási kampány.

Szerintem derüljön ki az összes eddigi részről, hogy Ripley csak álmodta, amíg Bobby zuhanyzott.
Bence Gerhardt 2015.03.01 14:12:56
@Zalaba_Ferenc: Őszintén szólva, bár a fentiekben kritizáltam Blompkamp megnyilvnulásait (és a kritikát tartom is!), alapvetően egy zseninek tartom. De ha dollármilliókkal és dollármilliós nagystúdiós franchise-okkal (ráadásul filmtörténeti legendákkal) kíván játszani, akkor azért meg kéne tanulnia hogy a hollywoodi stúdiórendszerben a rendező nem csak kreatív szakember, hanem projektmenezser és kommunikációs vezető is.
Benne amúgy a produktum tekintetében bízom is, a Foxban nagyon (nagyon-nagyon) nem. Amilyen módon erőszakolták meg, taposták agyon és hugyozták le eddig az Alien univerzumot (kezdve a számomra csakazértis zseniális 3. résszel, folytatva a gyalázatos AvP-kkel, megfejelve a kelleténél jóval inkább véleményes (khm) Prometheus-szal), félek, hogy f@szra húzzák ismét, Blompkamppal együtt (aki az Elysium kapcsán már valószínűleg sejti is, milyen érzés az). Blompkamp összevisszának tűnő nyilatkozatai nem azt a képet mutatják számomra, hogy erős kézzel tartaná és irányítaná a projektet, sokkal inkább azt sugallja, hogy egyelőre még a producerekkel és egyéb kurvaokos nagyszavú ötletemberekkel pettingelnek/szkanderoznak. Imádkozom, hogy a kisdedhez furakodni akaró sok jószándékú szakember agyon ne dédelgesse az újszülöttet, mint pl. a Robotzsaru remake-et.
Meg nehogy, mint a Prometheust, megint a nézőknek kelljen megírniuk a filmet internetes kommentekben, utólag.

Blompkamp egyelőre olyan benyomást kelt, mint egy szerencsétlen fasz, aki úgy próbál valami jót alkotni, hogy közben damilon ráncibálják az ostoba, újgazdag megrendelők.
Drukkolok, hogy ő legyen az erősebb, és hogy közben észnél is legyen azért.