Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZSOla

55 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallottatok már a Restaurat Day-ről? Ennek a nemzetközi kezdeményezésnek a keretében, május 17-én, szombaton bárki "nyithat egy éttermet" egy napra. Amúgy is trendi mostanság vásárokon, piacokon házi készítésű finomságokat árulni. Ez a programsorozat pedig időben egy napra…..
Boldogság, NAGYNÉNI lettem! Persze, Ti ezt már tudjátok, hiszen zsoLA még Pán Péter tappancsát is megmutatta Nektek. : ) Szívesen írnék erről a témáról is, de úgy érzem ez egyelőre az újdonsült Anyuka kizárólagos felségterülete… Az elmúlt hetek „nagy hallgatása”…..
...tudom, tudom, ez már last minute-nak sem tekinthető! Van magyarázat, de  nem untatlak Titeket vele. Mégis, hátha valaki jövőre hasznát veszi... ;) 1. Pracli: Rajzold körbe apróságod egyik (vagy másik) kiskezét úgy, hogy a hüvelyk- és a kisujja kicsit kiálljon. 2. Vágd körbe…..
Nagy dolgok vannak folyamatban Mamazsoláék háza táján. Reméljük, hogy egy kicsit hiányzunk is Nektek! :) Hamarosan mindketten jelentkezünk nagy-nagy hírekkel, de addig is fogadjátok szeretettel új Vendégbloggerünket! Annával gyakorlatilag együtt nőttünk fel, egy suliba jártunk,…..
Tavasz van! A piacon megjelentek az első idei gyümölcsök! Bár a természet nagyon megelőzi magát, a friss eperrel azért várunk még egy picit. A télire eltett alma maradékát viszont lassan ki kell pucolni a kamrákból, pincékből. Ha nyersen már nem olyan guszta, tegyük sütibe!…..
Lehűlés ide, szélvihar oda, mi csodás családi hétvégét töltöttünk a Szekszárdi dombságban. A szombati erdőjárás fénypontja a helyi medvehagyma mező megdézsmálása volt. Még éppen időben voltunk, mert hamarosan már virágzik és utána már nem lesz az igazi. Ezek a levelek…..
  Már csak egy hét, és ismét Mamazsola Mini Börzét tartunk a Budai Babaházban. Az első vásárunk éppen egy hónappal ezelőtt volt, és a nagy érdeklődésre tekintettel máris itt vagyunk újra. FIGYELEM a nyitva tartásunk megváltozott, korábban (9-kor) kezdünk, de csak ebédig…..
Eszmecsere  "Équilibre - Egyensúly. Amikor nem hagyjuk, hogy az élet egyik része - köztük a szülői szerep - elborítsa a többit." Mielőtt bárki felháborodik, hozzáteszem, hogy "hosszú távon". Mert talán úgy tűnhet, hogy ez a könyv ellentétes a kötődő nevelés elveivel,…..
...vagy reggelit, vagy vacsorát. A lényeg, hogy az étel jól nézzen ki, apró fogyasztója pedig észre se vegye, hogy mikor bekebelezi például az Angry Bird-öket, valójában a napi vitamint is elfogyasztotta, hiszen zöldséget és gyümölcsöt evett. Ha csemeténk elutasít mindent,…..
Na jó ezzel a két recepttel lehet, hogy elvetem a sulykot... De hát ez van, imádok új, EGÉSZSÉGES dolgokat kipróbálni. Csak akkor olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lesz egy isteni finom puding vércukorszint csökkentő és diétás, miközben rengeteg energiával tölt fel!…..
A legtöbb baba hajjal születik. Néhányan apró, világos kis pihékkel, mások pedig sűrű fekete "lobonccal". Az első babahaj azonban szinte minden esetben lecserélődik. A kis "kopirnyóknál", mint amilyen Mazsola is volt, ez alig észrevehető. De a hajas babáknál sem úgy kell…..
       "Hagyja a dagadt ruhát másra. Engem vigyen föl a padlásra.                      Csak ment és teregetett némán, nem szidott, nem is nézett énrám..."   József Attila Mamájával szöges ellentétben, manapság sok - az aktuális nevelési elveket valló -…..
..és már csak 2 hónap. Hát ez a nap is elérkezett. Innentől pihenő, nincs több munkahely (egy darabig). Az utódomtól (aki nagyon kedves és talpraesett és biztosan nagyon jól megállja majd a helyét) búcsúzóul, és hogy meghálálja a "betanítást" egy babatermék csomagot kaptam.…..
ZSOla 2014.02.18 22:59:02
@Edina Kósa: Köszönjük szépen! :)
Nemrégiben arról írtunk, hogy a várandósságnak milyen áldásos hatása van a kismamák hajkoronájára.  Ez igaz, tapasztaltam. De hosszú távon tehetünk bármit is a génekkel szemben? Megszűnik valaha a szoptatás során természetes - mégis rémisztő - hajhullás? És a másfél…..
Panni három gyerkőce - bár még egyikük sem iskolás korú - tökéletesen beszél (tanul) magyarul és angolul is. Mondhatnánk, hogy ez természetes, hiszen Édesanyjuk magyar, Édesapjuk pedig amerikai, de az én tapasztalatom az, hogy a valóságban ez kizárólag nagyon határozott elvek…..
Mikor egyik kedves olvasónk megírta nekünk, hogy férjével közösen komplett mini konyhát épített kislányuknak, átfutott a fejemen a gondolat, talán mi inspiráltuk őket karácsonyi DIY ötleteinkkel. Aztán megláttam a képeket és tátva maradt a szám! Gabinak hála - és köszönet…..
Sütőtökös bulgurkása receptünk - olvasók által is megerősítve; igazi babacsemege - kapcsán említettem már, hogy az év elején Férjecskémmel indiai főzőtanfolyamon jártunk. Desszertként MANGÓ LASSI-t készítettünk, ami pont annyira finom, mint amilyen különlegesnek hangzik,…..
A gyerkőcöket fürdetve, nem kívánkoztok rá néha egy jó forró kád vízre? Én igen! A Valentin napnak ugyan nem vagyok nagy híve, de hátha más igen, ami plusz apropó, hogy megosszam veletek egy nagyon egyszerű ajándék ötletemet. Boltban is lehet kapni fürdőbombákat, de ha…..
Egy folyamatosan bővülő magyar-amerikai család ingázásának tanulságos története Panni tollából  Szabad babával, kisgyerekkel repülni? Egy szóval igen, de azért érdemes jól meggondolni, és nagyon alaposan felkészülni! Az alábbiakban Panni és kis családja kalandjait…..
Pannit 2004-ben Colorado Springsben ismertem meg, egy helyen dolgoztunk, sőt néhány hónapig lakótársak is voltunk. Annak ellenére, hogy akkoriban nagyon céltudatosan a karrierjére koncentrált - már gyakornokként supervisorrá léptették elő - pontosan emlékszem egyik első…..
2014. február 22-én BABA-MAMA BÖRZÉT SZERVEZÜNK Mamazsola meglepetésekkel! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálunk - különösen Mazsola megérkezése óta - egyre gyűlnek a "még jó lehet valamire", "elajándékozandó, de kinek?", "talán még belefogyok" és "karácsonyra hármat…..
Hétfőn, a Semmelweis Egyetemen mutatják be a szülész-nőgyógyászat (és természetesen más orvosi szakterületek) új technikai vívmányát, az 5D ultrahangnak nevezett diagnosztikai (és vizuális) eszközt. "A rendkívül korszerű képalkotó abban különbözik a 3D/4D ultrahang…..
Iker szakértő Vendégbloggerünk, Edina kiegészítése korábbi babakelengye írásunkhoz: ZsoLA szép hosszú babakelengye listáját olvasva, eszembe jutott, hogy az ikrek miatt nekünk egy-két holmiból több vagy kicsit másmilyen kellett. A legfontosabbakat gyűjtöttem most össze kedves,…..
Vártátok már az új esztendő első játékát? Íme bemutatjuk nektek kedves felajánlónkat: a Képeskövet A mi családunkban több olyan esemény is várható idén, amelyek kapcsán szokás az egybegyűlteket megajándékozni valami aprósággal. A mi legfontosabb kritériumaink, hogy…..