Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mediazsiraf

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Nagyítás 2008.05.08 17:10:00
Bazalttufa kolléga már megénekelte a zúmponthú furcsa hírszerkesztési elvét ("Gyurcsány Ferenc nem kötötte be a cipőfűzőjét, de túlélte!!! + KÉPEK + VIDEÓ"), mely oldal egyébként nagyító nélkül is eléggé ismerősnek tűnik. A hasonlóság persze nem csak nekünk…..
reklámok és NEMek Anya főz 2008.04.20 12:30:00
Eddig leginkább a köztéri reklámokról esett szó, és azok közül is inkább a meztelenséggel, szexualitással hirdetőkről.De van bőven példa a nemi sztereotípiákra, a hagyományos nemi szerepek, feladatmegosztás folyamatos sulykolására is. Ezek általában inkább a…..
Andrassew Iván az a fajta, egyszer szebb napokat látott tréfamester, aki – vagy így, vagy úgy – de átveszi kiüresedett poénjai szerepét. Olvasói már rég nem vele, hanem rajta nevetnek. Ha valaki nem követné, urambocsá teljesen hidegen hagyná, milyen tréfát is húzott ki…..
Voltam a Critical Mass-on (7.760.000 gugli találat), mely mára a legnépesebb megmozdulássá nőtte ki magát Magyarországon. RENGETEGEN voltak, kb. 80-ezer ember a szervezők és a rendőrség szerint, ami ismételt világrekordnak számít!  Óbudáról tekertem századmagammal, végig az…..
Összefoglalás. Az előzményeken nem fogok végigmenni, mert azokat mindenki ismeri. Lezajlott a második tüntetés-ellentüntetés is. Mivel mindig én vagyok a vészmadár, most is önként vállalom magamra e nemes szerepet. Egyrészt, a baloldal sikeresen einstandolta az…..
Update!Azt az információt kaptam, hogy a blog.hu baszkódot, tehát ezennel elnézést a szerkeszőktől.Alább egy Badiny-idézet kicsit átírva, előzménye a konzerv blogon egy komment, ami egy zsidó önfényezést citált, hogy fúj. Rákérdeztek, honnan az idézet, ám nem tudtam…..
Teljesen ledöbbentünk, amikor a mai demonstrációkon készült képeket átböngészve az egyiken felfedeztük BAYER ZSOLTOT. Igen, jól hallották/olvasták, AZT a Bayer Zsoltot! Nemrégiben még azt írta, hogy a zsidók léte indokolja az antiszemitizmust, de nagy visszhangot és botrányt…..
Konzervatórium Vihar a biliben 2008.04.11 08:18:00
Robbant a hírbomba: Tomcat, a szélsőjobb Kiszel Tündéje, oldalán a gyurcsányi megszorítások alatt (kilóban legalábbis) szépen gyarapodó Bloginnal 2008-as tiszaeszlári boszorkányüldözést szeretne kreálni abból, hogy a Broadway (hehe) jegyirodában úgy szolgáltak ki egy kiscsajt,…..
 Ma, 15 órakor Tomcat pólóboltjának épületénél (Teréz krt. 6.) tartunk egy kis reakciós megmozdulást. Itt olvashatók az előzmények.  Ehhez a pólóhoz pedig a helyszínen juthatnak hozzá azok, akik nem tudják, milyen dresscode dukál egy olyan civil megmozdulásra, amire…..
mediazsiraf 2008.04.11 13:44:54
Sajnos, nem értek egyet a Konzervatórium pénteki antifa-megmozduláson való részvételével. Nem mintha a céljával és motivációival nem értenék egyet. Azzal nem értek egyet, hogy vállt vállnak vetve antifázzunk Gyurcsány Ferenccel, Horn Gáborral, Magyar Bálinttal és a…..
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
 A történet tavaly nyáron kezdődött, amikor meghirdettük (az akkor még az újságunkkal együtt UFi nevet viselő) blogunkon az UFiklán megalakulását a Travian nevű online stratégiai játék gyors szerverén. A klán aztán szépen gyarapodott (ma is élünk és virulunk, az s3-on…..
Mandiner blog Részt veszek 2008.04.10 12:01:00
 Részt fogok venni a holnap délután négy órakor kezdődő, szélsőjobboldaliak elleni tüntetésen. Kommentárt, magyarázatot, mérlegelést, méricskélést nem fűzök döntésemhez...
(Gabrilo és vadnyul közös cikke) A konzervatív polgárháború egyik tétje, hogy ki osztogathatja a konzervatív cimkét, ki mondja meg, mi az elfogadott konzervativizmus. A baloldali értelmiség is egy ideje kedveli ezt a megnevezést, és úgy hivatkozik rá, mintha ő lenne az egyedül…..
Azzal mindenki tisztában volt a Kiválasztott nevű szórakoztató gagyiműsor bemutatója előtt, hogy azért az egész országot nem lehet ezzel a kanálhajlítgatós trükkel haknizó faszival megvezetni. Éppen ezért reméljük, hogy aki mégis leült a képernyők elé (és volt belőle…..
A Lehet más a politika? című rendezvénysorozat tegnapi felvonásában Tölgyessy Péter analízisét hallgathattuk meg a mai magyar helyzetről. Anélkül, hogy az előadás minden egyes elemét említeném (1., nem jegyzetelek, 2., több mint két órás volt az előadás), megpróbálom…..
A gyermekbűnözés kapcsán csak egy humánus és emberséges álláspont van: A felnőtt társadalom normáinak azonnali és közvetlen érvényesítése minden kihágás esetén. A gyermekeknek már fiatalkoruktól segíteni kell megérteni a világ működését. Ennek a segítségnek része az…..
mediazsiraf 2008.03.26 19:42:43
A megoldás:
nem kell mindenkinek közösségben tanulnia. Van aki egész egyszerűen alkalmatlan a közösségi oktatásra.

Az ilyen srácok pl.

Aki átlép egy bizonyos határt, és bizonyíthatóan képtelen viselkedni közösségben, az menjen magántanulónak, és fizessen am agántanárért. Miből? Szarom le. Oldja meg. Vagy viselkedjen.

A legröhejesebb az volt, amit a srác mondott az eset után. valami ilyesmi: "hát sajnálom, bánom, gáz volt, ja, de én szeretnék RENDES EMBER lenni, de ahhoz TANULNOM KELL".

Ugye mindenki számára úgy tűnt, mintha a gyerek annyira nagyon akarna tanulni a tanórán? :)

Persze tudom, ha Ranschburg Jenő vagy Vekerdy Tamás lennék, azt mondanám, hogy adjunk neki egy ESÉLYt. De hálajóistennek nem vagyok sem RJ, sem VT, sőt, nézeteiket naívnak tartom, és nem látják a fától az erdőt.

Az egyetlen közös tér, ahol az ember szükségszerűen össze van zárva más emberekkel, az az iskola.

Egyetemen közösségi élet nincs, munkában pedig lehet önálló munkát végezni. Mindkettőt lehet "szociálisan" is űzni, de azt saját magunknak kell megteremteni, egyik sem szükségszerű összezártság, nemúgy az iskola tere.

És hát igen, nem mindenki tud ebben a térben viselkedni.

Hogy miért nem tud, az a megoldás szempontjából irreleváns kérdés, érdektelen (persze ha komolyan feltesszük, akkor a két legrelevánsabb válasz talán az lehetne, hogy a) a frontális oktatási módszer alapvetően idejétmúlt, szükségszerűen ilyen helyzeteket teremt - nem megyek bele miért és hogy - b) a srác, akivel MEGINT probléma volt, szinte már meglepetésnélkül halkan jegyzendően meg, de _roma_ volt...).

A mai világban óriási szabadság van ugye, és hát semmi sem kötelező, satöbbi. Hát akkor nosza, közösségben tanulni sem kötelező.

Egy csepp könnyet nem ejtenék az ilyen diákok magántanulóvá fokozásáért, mindenki csak profitálna belőle.

A felelős szülői hozzáállás, a PC közbeszéd száműzése, satöbbi, amiket felhozott az esemény, ezek mind ALAP dolgok. Naná, hogy felelősségteljesen állunk a gyerekünkhöz, naná, hogy ki merjük mondani, hogy egy problémás diákról van szó, és nem fosunk kimondani, csak azért mert azonnal belénk köt egy megélhetési esélyegyenlőségi antirasszista alapítvány, hogy a problémás szóval a cigányságára tettem utalást satöbbi...

Azzal, akiknél ezek az alapok hiányoznak, nem nagyon lehet mit kezdeni véleményem szerint.

Ja, és a másik röhej: az igazgatónő nemhogy nem mondott le (a saját intézményének a kudarca, hogy ilyet meg lehetett tenni ott........), hanem még elképesztően idegesítően ostoba picsa is volt. Az meg már felfoghatatlan abszurd, hogy a diákot még MINDIG NEM BASZTÁK KI a suliból......

ui: zseniális ötlet az illemtan bevezetése, egyik kommentben előjött. maximálisan egyetértek, és csak hangsúlyozni akartam a felvetést újra.