Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huginn

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasói felajánlás révén született meg ez a cikk. Az egyik TomTopos nyereményjáték alkalmával a nyertes volt olyan jó arc, hogy felajánlotta nekem egy teszt erejéig a cuccait, így nyilván hozzám érkeztek meg Kínából. Ezt azért emelem így ki, mert elvettem az első bontogatás örömét a valódi tulajtól.…..
Raspberry Pi 2 Model B megérkezett a piacra, viszont a Raspberry-nek nem sikerült egyértelmű ellenfelet teremteni az  ODROID-C1 nek. A Broadcom chip gyártó, régóta készítette a BCM2836 SoC chippet a RPI2 számára. Mindkét alacsony ár kategóriás lapka hasonló specifikációval…..
Már rég volt olyan, hogy sikerült beszereznem valami igazán belpiacos kínai cuccot. No, hát ez az. Ez a nem egészen 10.000 forintos router annyira az, hogy alig találtam képeket a cikket színesítendő, amiken nem csingcsung jelek vannak. A doboza is tele van kínai feliratokkal, ezt tényleg nem…..
Alimento A füvesember tanácsot ad 2016.03.18 07:13:04
Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” jellegzetes alakja a magyar alternatív gyógyászat világának, nevével nem csak a népi gyógyászat címszó alatt találkozhatunk, gyakorlatilag a gyógynövények alkalmazásának egyfajta hazai tekintélyének tekintik sokan. Pedig nem kellene.....
A Geekbuyingnál 99 dolláros Android 5.1.1 alapú miniPC gyártója ezúttal a Tronsmart volt. Kíváncsi voltam, hogy a múltkori Tronfy MX4-hez képest ez mit tud, hiszen ugyanaz a chipset van bennük. Négymagos processzor, nyolcmagos GPU, 2 giga RAM, 16 giga tárhely, SATA interfész, 3 USB port, gigabites…..
Huginn 2016.03.13 11:21:15
@mrgergoke: Vegyél egy ilyet: www.zoldpolc.hu/1015-aramtakarekossag/3-energiatakarekos-eloszto-standby-killer
A "fő" aljzathoz csatlakoztatott készülék fogyasztását figyeli és ha úgy véli, az ki van kapcsolva, akkor teljesen áramtalanítja a többi aljzatot.

@Chariot33: PC alapon sem ördöngösség alacsony fogyasztás mellett gépet üzemeltetni 24/7. Bizonyos vékony kliensek, az AMD AM1 vonala és az integrált processzoros Intel lapok is játékban vannak. Ezek gányolás nélkül használhatóak. Vagy fogsz egy alacsony fogyasztású notit és módosítod a hűtését, hogy kis terhelés mellett passzívan üzemelhessen. 20W alá lehet menni SSD+2.5" HDD használata mellett, jobb tápegység használatával.
Kicsit drágábban pedig otthoni NAS-ok jöhetnek számításba, ha kulcsrakész dolog kell.
Nyár van, buli van, zene van. Vagy legalábbis szeretné mindenki, ha zene lenne, de a tóparton, vagy éppen a város közepén a parkban nehezebb ezt megoldani, mint otthon, vagy a szórakozóhelyen. Általános megoldás, hogy felkokszoljuk teljes hangerőre a telefonunkat, és hallgatjuk a belőle kiáradó…..
Első látásra még egy Hülyeségek tárháza tagnak gondolhatjátok. Később az is lesz belőle, pedig maga a koncepció nem hogy nem elvetendő, egyszerűen briliáns! Gondoljatok csak bele. Egy kapcsoló hatására majdnem éjjeli eget varázsolhattok a szobátok falaira. Adott a lehetőség a romantikázásra, depis…..
  Rettentően belelendültem a vizes témába. Most egy mindenféle színben villogó zuhanyrózsa érkezett. Figyelem, elképesztő mértéket ölt ma a csicsa, az olvasást csak erős idegzetűek folytassák!..
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
2013. november 20-án jelent meg az a jogszabály (71/2013. (XI. 20.) EMMI rendelet), ami a hazai gyártású és forgalmazású élelmiszerek transz-zsírsavtartalmát korlátozza. Annak ellenére, hogy a szabályozás megszületése szerintem is indokolt volt, némi gyanakvással tekintek a…..
Huginn 2014.08.17 10:27:59
@Meleg Sándor: Ez világos. A pálmazsírral való kiváltás problematikájára céloztam, amikor is inkább romboljuk környezetünket (legfeljebb más helyen), mintsem korlátoznánk valamit oly módon, hogy egy egészségesebb alternatívát kínálnánk helyette.
Az ilyen felkapott rémhíreket sosem értettem, gondolom azért, mert sosem tudtam nem gondolkodni, ezek terjedéséhez pedig ez alapfeltétel... :-]

S itt egy szép kép az ólommentes forrasztás egy további hátrányáról: static.guim.co.uk/sys-images/Technology/Pix/pictures/2008/04/02/TinWhiskers460x276.jpg
Rövidre zárja önmagát.
Alimento Ezüst-kolloid 2014.08.01 07:54:12
Az ezüst-kolloidról pár mondat erejéig megemlékeztem már a lúgosításról szóló cikkben, de úgy gondoltam, szentelek egy rövidebb önálló írást is a témának. Aztán ebből egy hosszabb írás lett, mert ahogy kalandoztam a téma körül, sorra dőltek ki a csontvázak a szekrényből. Azt már megszoktam, hogy…..
A magyar internetezők statisztikáit figyelő Gemius Rankings már jó ideje méri a piaci változásokat, s képes detektálni minden használatban lévő Opera böngészőt. A számok bizonyára érdekesek lesznek Olvasóinknak, hiszen gyakorlatilag az Opera 15 megjelenése óta folyamatosan…..