Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hubelejakab

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
hubelejakab 2020.02.11 14:15:26
@Kánikula: A magyarok jó részének feltűnési viszketegsége van, meg imádja, ha velük foglalkoznak. Repülőgépen is általában ők a legnagyobb zajkeltők, végigpofázzák az utat, okoskodnak, hangosan sztoriznak.
hubelejakab 2020.02.11 16:22:05
@LebensraumamOsten: Téged ki kellene tömni, majd kiállítani a Néprajzi Múzeumban, a "FRUSZTRÁLT" megjegyzéssel! Sikerült kiokádnod a szorongásod egy részét? Rosszul lőtte be az orvosod a gyógyszeradagod? Vagy már menthetetlen vagy? Még trollnak is retardált a lényed, egy szomorú látlelet vagy a XXI. századi NER-ből XD
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
hubelejakab 2019.06.08 20:49:13
@finisz:

Airbnb-re nem kell semmi ajánlás, szuper és egyszerűen használható. Oda kell figyelni, kitől veszel ki, a vélemények korrektek általában. A luxus apartmanttól a szobáig foglalhatsz, de vannak rajta szállodai szobák is. Nekem nagyon bevált.

Én több tucatszor foglaltam a bookingon, bár csak külföldön. Eddig nem ért egyszer se csalódás. Bár szinte kivétel nélkül olyan helyet foglaltam, ahol min. 50-nél több értékelés volt, illetve utánanéztem más oldalakon is a szállás értékelésének -Tripadvisor, Agoda stb.-.
Mindig vannak hisztérikák, de ezeket ki lehet szűrni. Jellemzően a sokat utazó nyugatiak -amerikai, ausztrál, nyugat-európai- véleményét súlyozottan nézem.
Belföldről nem nagyon tudok nyilatkozni, de a magyarok tömegeinek frusztrációját ismerve, itthon problémásabb lehet a helyzet.
hubelejakab 2019.06.08 21:27:34
@finisz:

Öissze-vissza hadováló kamuember vagy. Egyszer azt írod, régen használtad párszor az airbnb-t, utána meg azt, hogy sokat használtad. Egyszer turista apartmanokat preferálod, a szállodák kilőve, utána a Four Season-ről írsz. xD

Az airbnb-vel nincs semmi baj, utána kell nézni a kiadónak, értékelésének. Én foglaltam airbnb-n keresztül pl. Kambodzsában, Thaiföldön, Malajziában is, még ott se volt semmi probléma. Érdekes módon, a szállásadóktól -akik értékeltek- mind 5 csillagot kaptam. Roppant egyszerű a dolog, tiszteletben kell tartani a másik tulajdonát, korrektnek kell lenni. Mindig összepakolunk, rendet rakunk, szemét összegyűjtve. Én is adok ki albérletbe lakásokat, ezért én lehet kicsit másképp tekintek a tulajokra.
Az airbnb-n roppant olcsón lehet foglalni, ha időben lép az ember. Mondjuk én sokszor 7-8 hónappal utazás előtt foglalok, amikor megvan a repülőjegy jó áron, át van beszélve az útiterv, eldőlt hova megyünk, milyen sorrendben, meddig maradunk. Arra való az internet, hogy az ember információhoz jusson. Ha az adott helyszínen nincs megfelelő airbnb-s hely, akkor foglal az ember máshol.
hubelejakab 2019.06.08 21:39:02
@Mercel:

Az emberek többsége szerintem inkább ír negatív kritikát, mert alapból jó szolgáltatást vár el, ha azt kapja, nyugtázta. Én lehetőleg mindig írok véleményt, ugyanis tudom, hogy ezek számomra is mennyire fontosak, amikor én keresek szállást. Magyarországon tuti, hogy nem szívesen foglalkoznék rövidtávú kiadással magyarok számára. Albérletet is csak fehér, jól szituált, gyermektelen fiataloknak adok ki, de csak addig, amíg el nem adom az adott lakást. Legalább más fizeti az állandó költségeket, meg hoz némi pénzt. Inkább kiadom olcsóbban normálisnak, mint többért magasabb kockázatú személyeknek.
Nemrég írtunk először a LOT-ról a májusban indított közvetlen New York-járata miatt, erre tessék, már itt is a következő panasz, ahol nem a járatkésés a fő probléma, hanem - hát gyakorlatilag minden más.   Tisztelt Homár,  A nemrégiben (május környékén) a LOT légitársaság által indított…..
hubelejakab 2018.09.14 00:04:52
@vackor1: Ésszel él az ember. Én is fizetek inkább kicsit többet egy útra, de hulladékcéggel ne menjen az ember messzire. A lengyelek amúyg se az igényességükről híresek.
Nehéz megmondani, hogy bénázás vagy csapda, mindenestre érdemes tudni, hogy az Euronics honlapon látható árak netes árak, az üzletekbe rongyolva más, akár jóval magasabb összeggel is találkozhat "a szomszédban készleten" jelzésen fellelkesült vásárló. Ja, és persze mindez benne van az ÁSZF-ben, de…..
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
hubelejakab 2016.03.13 21:53:02
@unionista᠍: Te aztán mestere vagy a szófosásnak, mehetnél szóvivőnek! :)
Egy repjegyfoglalás két perc, szállás három, tudjuk, mikor hova nyúljunk. Több száz utazás után az ember hajlamos rutinból szervezni a következő kiruccanást. Aztán jól ráfázik. Persze jó, hogy ha feltűnnek az olcsó jegyek, tíz perc alatt kész a londoni kanyar repjeggyel,…..
hubelejakab 2015.08.30 15:36:09
Miért kerülnék el a frankhitelhez hasonlatos pénzügyi katasztrófákat a mi gyermekeink, ha otthon családi körben szót sem ejtünk a pénzügyekről?Mitől függ, hogy hogyan viszonyulunk felnőtt korban a pénzhez? Hogy helyén kezeljük-e az anyagi javakat, hogy mekkora pénzügyi…..
hubelejakab 2014.01.08 20:32:55
Annyira szánbalmas ez a cikk -meg a szerző-, ami megint a "devizalapú hiteleseket" szidja, a bankokat védi alig leplezetten ... Egy-két dolgot hozzátennénk -nagyon sok dolog lenne, de nem akarom a szerző agyát túlterhelni-, hogy az igen "okos" szerző/bértollnok elgondolkozzon.
1. 2000-ben a háztartások GDP-arányos eladósodottsága 5% volt, a hihetetlenűl erős bankok által elindított marketingkampány, illetve a politikai elit hazugságai, biztatása következtében 2008-ra ez az arányszám megnyolcszorzódott, azaz 40%-ra ment fel.
Tehát, a magyar háztartások egyáltalán nem tartoztak az eladósodottak közé, beteges hazugság az, hogy mindenki, mindent hitelvől vett, eszetlenül.
2. Mielőtt devizaalapú hitelt vetem fel, nagyon sok dolgot végigolvastam -alapvetően érdekelnek a pénzügyi dolgok-, végiggondoltam, többek közt az alábbiak miatt vettem fel devizaalapú hitelt:
- Minden hitelfelvétellel kapcsolatos szakmai elemzés, vélemény a devizaalapú hitelek felvételét javasolta -még 2008-ban is-.
- A magyar jegybanki alapkamat nagyon volaitilis volt, illetve a SNB kamatlábához mérten magas. Ennek következtében a forint kamatláb is jelenőtsen magasabb volt, mint a devizaalapú hiteleké.
- Az állami vállalatok, önkormányzatok, vállalatok is a devizaalapú hiteleket választották. Pedig az ő döntéseik mögött komoly pénzügyi szakértők áltak. Azaz az egyszerű állampolgár is megbízhatott a hitellel kapcsolatos döntésük szakmaiságában.
- Létezett az árfolyamsáv intézménye, ami az euró esetében +/- 15%-os kilengést engedélyezett. Mivel a CHF és az euró együtt mozgott nagyjából, így feltételezhető volt az, hogy nem lesz jelentős árfolyamkockázat.
- Azt hazudták, hogy rövidesen be lesz vezetve az euró, majd át lehet váltani a devizaalapú hiteleket (CHF-alapúakat) euróalapúakra.
- A hitelfelvételem előtt nem sokkal a Magyar Bankszövetség hivatalos véleménye szerint -2006-ban-: a CHF erősödése nem várható, se rövid, se hosszabb távon, sőt, a forint erősödése várható -rövid-, közép- és hoszútávon-.
- A fenti véleményt kommunikálták a bankok elemzői, szakértői, ezt állították a hitelfelvételnél a bank munkatársai.
- A bankok megfelelő ingatlanfedezet, jövedelemigazolás nélkül is adtak hitelt, azt kommunikálva, hogy a termék biztonságos, hosszútávon nem várható jelentős törlesztésemelés.
- A PSZÁF, az állami szervezetek és szervek, a parlament biztonságosnak ítélte a hitelterméket.
3. Ha a devizaalapú hitelt felvevő egyszeri ember felelőtlen, ostoba volt, akkor mik voltak azok a bankárok:
- Akik megfelelő jelzálogfedezet és jövedelemigazolás nélkül hiteleztek magánszemélyeknek?
- Akik úgy finanszíroztak meg ingatlanprojekteket, hogy állítólag több százmilliárdos veszteségük keletkezett pár éven belül?
- Ha az egyszeri, egyszerű hitelfelvevő hülye, mert nem látta előre a "ma már mindenki számára látható kockázatokat", akkor milyen hülyék a bankárok, akik megfelelő fedezet nélkül adták ki tömegesen a hiteleket?
A dolog egyszerű, vagy a olyan vis maior esetről van szó, amit nem lehet az egyik oldalra ráterhelni -jelen esetben az adósokra-, vagy a bankárok tudatosan, népirtási célból, illetve magyar társadalom egy nagy részének előre eltervezett, hosszútávú kifosztásáért adósították el a lakosságot. Visszataszító, hogy míg Lengyelországban a CHF-alapú lakáshitelek THM-e 1,9%, addig nálunk. Magyarországon 6,5%.
Végleg eldőlt: Már csak az államtól várhatnak segítséget a devizahitelesek  Borítékolható volt: hasztalan dolgozott ki javaslatcsomagot a Bankszövetség. A devizahitelekkel kapcsolatos válság megoldására a hazai bankokat tömörítő szervezet állított össze egy komplex,…..
hubelejakab 2013.10.29 00:18:17
@dzsedáj: Szerintem te meg egy metélt faszú, magát kutyával keféltető, identitászavaros buzeráns vagy. :)
hubelejakab 2013.10.29 00:20:00
@dzsedáj: Vár a kibuc, indulj! Vagy megvárod itt a következő patkányirtást? :) Azt hiszem, az már átfogóbb lesz, túl sokan maradtatok meg! :)
Pályafutásunk elején, amikor _loki_-val a Céghez kerültünk, mint zöldfülű gyakornokok, bargain_hunter átadott nekünk egy több száz tételes listát, hogy milyen befektetéssel kapcsolatos könyveket érdemes elolvasnunk, amit persze mi mind egytől egyig meg is tettünk. Ezek közül…..