Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudatosbiztositas.hu

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyire vagy tisztában a saját pénzügyi termékeiddel? Amikor megkötsz egy biztosítást, akkor a kötés szükségszerű vagy sorsszerű? Azért kötöd, mert kell, vagy mert célod van vele? Mikor rendszerezted a fejedben legutóbb a meglévő lakásbiztosításod tartalmát? Tudtad, hogy…..
tudatosbiztositas.hu 2015.10.15 21:53:22
@Pista Bácsi: az a helyzet, hogy az üzletkötők, "ügynökök", 99 %-ban nincsen biztonságtecnikai képzettsége, és nem zárszakértők, jobb esetben a szabályzatot ismerik, de azon belül az apró részleteket, szakmai dolgokat természetesen nem ismerik, erre vannak minden biztosítónál az úgynevezett kockázatelbírálók, akiknek ez a szakmája, viszont ők csak bizonyos belső utasításban meghatározott esetekben mennek ki, ami minden biztosítónál más és más hfeltételekhez, határértékhez kötött. Jellemzően magas minimum 2-5 millió forint feletti értéktárgyak (arany, festmény stb) biztosítása, vagy sok 10 millió forintos háztartási ingóság biztosítása esetében. Sajnos arra sem anyagi sem emberi kapacitás, bhogy minden ügyfélhez kimenjen kockázatelbíráló, ezért nagy az "ügynökök " felelőssége,.

Szerintem nem az a baj, hogy nem tudja az "ügynök" hanem , hogy nem meri bevallani, hogy nem tudja, helyette könyebb azt mondani, hogy megfelel, minthogy ne kösse meg a szerződést.
tudatosbiztositas.hu 2015.10.16 09:41:40
@sas70: jogos, csak sajnos nem mindig a minőségre mennek a toborzok, hanem a mennyiségre, van hogy több kárt okoz, mint hasznot egy-egy hozzá nem értő biztosítós
"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet.  Kedves Újságíró…..
Ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket, akkor belátjuk, hogy a magyar köztudatban még mindig él a "szegény elnyomott kisember" metaforája, akit a nagy gonosz multi (esetünkben most a biztosító) erőfölényével kizsákmányol, akinek a hóhérja a pénzéhes biztosítási…..
Kijöttek a friss számok az önkéntes nyugdíjkasszákkal kapcsolatban. A lényeg, hogy jelenleg 1,077 millió tagjuk van. A cégek befizetett vagyona 9,54 milliárd forintot, míg az egyéni befizetések 12.84…..
tudatosbiztositas.hu 2015.09.06 10:44:19
@Rövid G. atya: nem 5 hanem 3 évente, de csak a 10. év után..
Számos lekicsinyítő és becsmérlő megnyílvánulás után elérkezettnek éreztem, hogy egy más perspektívába helyezzem a független pénzügyi tanácsadókról szóló történetet. Fikázni a legkönnyebb, mert a tízmillió csalódottak országában még nagyon utángondolni sem kell. Elég ha leírjuk egy mondacsinált…..
tudatosbiztositas.hu 2015.08.07 16:40:03
@Sobbis:

Jogosak az észervetéleid, sajnos hajlamos vagyok néha általánosítani, megértem, hogy ellenszenves, mint mondtam biztos vagyok benne, hogy az OVB- nél is vannak profi és lelkiismeretes szakemberek, de sajnos ez a kisebbség.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy aránytalanul sokan nem ütik meg az elvárható színvonalat, úgy általában a szakmában, és igényük sincsen rá.

Az OVB vel kapcsolatos ellenszenvem csak abból fakad, hogy a 30-40 OVB szerződésnek, amivel én találkoztam, a 90 % -a két biztosító (közel sem a piac legjobb terméke, sőt), pedig eltérő élethelyzetek voltak, az okokat sejtjük..
Több ügyfelemnél merült fel kérdésként az Aegon Libra életbiztosítás, mint tökéletes opció, ami megteremti az egyensúlyt a halál és az élet között. Szerintem az emberek legalapvetőbb vágya az, hogy legyenek bevédve halál esetére, de a befizetett pénzük ne menjen a kukába,…..
tudatosbiztositas.hu 2015.06.15 22:16:09
Egy nagyon kedves ismerősömmel történt meg az eset, aminek valóságtartalmát a cikk végén található levelezés bizonyítja az Aegon biztosító és az ügyfél között. Az ügyfél (hívjuk Évának) az Aegonnál vált évek óta szerződésben lakásbiztosítással, amire indokolatlanul…..
Dávid lakását a tetőtéri kazánház karbantartása közben áztatták el, ezért a házat kezelő Allianz Biztosító szerint maximum a szerelőkön próbálhatja meg behajtani a kárát: 2013. július 05.én arra értem haza a lakásunkba, hogy a szobában áll a víz. Azt hittem a…..