Regisztráció Blogot indítok
Adatok
traxx

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilybeth A NYELVTANULÁS SZABÁLYAI 2021.03.03 13:00:00
Sokan úgy tekintenek napjainkban a nyelvtanulásra, mint egy kötelező rosszra. Az iskolában egyesek csak kudarcként élik meg a nyelvórákat, alig jut figyelem egy-egy személyre, így érhető, ha inkább csak a sarokba dobják a nyelvkönyveiket, és feladják a tanulást.De tényleg csak a tanórai oktatás az…..
traxx 2021.03.05 09:35:43
Saját tapasztalat, hogy ha egy nyelvet két nyelven tanulsz, soha nem fogod érteni igazán. Valamilyen szinten mindig fordítgatni fogsz. Továbbá amikor bemagolod a szavakat, a szabályokat.... na az minden, csak nem nyelvtanulás. Sok-sok év szenvedés után úgy tudtam megtanulni rendesen(nem fordítgatok, hanem az adott nyelven értem a nyelvet), hogy 100% ban az adott nyelven tanultam. Ez tanár szempontjából rohadt nehéz, hiszen egy kezdőnek úgy kell magyaráznia, hogy az a szerencsétlen azzal a korlátozott tudással is megértse, ami akkor épp rendelkezésére áll. Nem lehetetlen, csak sokkal nehezebb, mint ha magyarul magyarázna.
Igy könnyebb rámondani valakire, hogy nincs nyelvérzéke.
A videók /sorozatok nézése egy bizonyos szint után ok, addig viszont inkább zaj. Túl sok az infó, nem lesz sikerélmény, meg fogod unni. A legfontosabb, hogy egy-egy adott szituban több "megoldás" is létezik egy adott dolog kifejezésére, ergo csak össze fog keverni, hogy miért így van, ha múltkor máshogy volt. Nem tudnak kialakulni az automatikus szabályok rendesen.
Ugyanígy nem túl hasznos a szókártya(program, stb.) Gondolj bele: angolul tanulsz, kihúzol egy kártyát, rá van írva hogy "macska". Nem jut eszedbe, megfordítod "cat". Legközelebb ha kihúzod, nem az állat fog eszedbe jutni, hanem az hogy múltkor elb...m, és amikor megfordítottam mi volt ráírva. Ergo az agyad nem az állathoz köti a szót, hanem egy sikertelen szituációhoz.
Ennek ellenére, ha anno valaki az iskolában be tudta magolni a dolgokat akár értés nélkül is, azoknak jól működnek a "hagyományos" dolgok. viszont sokak vannak úgy mint pl én, hogy a felesleges dolgokat (amik nincsenek megfelelően kötve valamihez az agyban), simán törlöm a rendszerből :)
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
traxx 2020.11.09 12:44:53
@gergerg: Hogy stílszerű legyek : Gergerg lő, gól!
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
traxx 2018.11.19 21:29:23
@MaCS_70: Csak ezt kb 20+ év óta tudják a gyártók, és már a 3310-es nokia sem így töltött...
  A film első kritikája itt található Nemrégiben bepótoltam a Végtelen háborút, és FroG (meg csomó más ember) kritikáját újra elolvasva úgy éreztem muszáj, hogy én is leírjak pár dolgot, amelyet vagy pozitív, de inkább negatív szempontból kiemelnék. (Spoileres írás jön!)..
A hozzánk eljutott dokumentum alapján megírtuk, hogy a Kállay-Saunders Band képviselői (kiadófőnök, menedzser és az egyik tag a zenekarból) megegyezett A Dalt gyártó Apropó Médiával arról, hogy a cég nem követett el hibát az élő műsorban. A dokumentum szerint Kállay rendesen, C mollban hallotta a…..
traxx 2016.03.03 10:17:45
@Tr4nCe: Gondolom ezerszer elénekelte a próbákon, akkor amikor összerakták a stúdióban, stb. Szerintem arra hivatkozni, hogy rossz hangot adtak be neki, és mást(technika, személyzet,énekes koboldok, akárki) eléggé gáz. Ezt a dalt annyira kell ismernie, hogy álmából felkelve is el kell tudni énekelni.
Ne legyenek illúzióink, ami most Szíriában, Irakban vagy Afganisztánban történik, egyszer velünk is megeshet, ahogy a múltban többször meg is esett. A történelem etnikai konfliktusok, vallási ellentétek, politikai játszmák láncolata, melyekben általában a kisemberek szenvednek,…..
traxx 2015.09.12 21:45:34
Az európai nyámnyilaság sajnos abból ered, hogy bárki, aki ki meri mondani, hogy mit nem szeretne, mivel nem ért egyet, akkor rögtön meg van bélyegezve, hogy rasszista, náci. Ez a németekre Hitler miatt fokozottan igaz. Meg kell nézni Franciaországot Párizs ( 18-19-20- kerületbe még a rendőrök is csak erősítéssel mernek néha bemenni), Marseille, stb egyes helyeit, mennyire sikerült az integráció. Rengeteg ember jön, akik soha nem éltek demokráciában. Mi többé-kevésbé tisztában vagyunk, mit jelent a fogalom, de nekik kb. azt, hogy mindent lehet, és minden jár. Nagy részük abban nőtt fel, hogy van felette valaki, aki erősebb és megmondja, mi a szitu(jó, ez most kicsit kisarkított, de szerintem érthető) Persze, mindenhol vannak tanult, értelmes emberek, akiknek megy majd a beilleszkedés. Csak épp az, hogy mutatok egy aranyos kisgyereket, még nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen ártatlan. Nem bántani kell őket, csak épp körültekintőbben kellene eljárni. Ez idő és pénz. Könnyű azt mondani, hogy Magyarország ezt meg azt rontotta el, itt vagy ott hibázott, de ha mi védjük meg a határt, akkor pl a német, az osztrák küldhetett volna embert, felszerelést, és mondhatta volna azt: gyerünk, oldjuk meg közösen.
Kvótarendszer: mi fogja a kijelölt helyen tartani az embereket? Az, hogy megmondják nekik? Amikor azt nem fogja fel, hogy ha vesz a keletiben egy jegyet de nincs vízuma meg papírjai, nem mehet el?
Idejön egy csomó ember, szakma, nyelvismeret nélkül egy számára idegen helyre, amiről csak a képek alapján kialakult téves képzete van (mindenkinek háza, jó állása, luxusautója van) és amikor ez nem valósul meg(ergo nem kapja meg alanyi jogon azonnal), akkor radikalizálódni fog. Mert a kulturális különbség miatt csak a saját fajtájával fog kapcsolatot tartani. Ere viszont az itt élő őslakosok is radikalizálódással fognak reagálni. És amíg az európai robotol majd a munkahelyén, hogy megtermelje a jobb élethez a pénzt, addig a nem dolgozó menekült otthon(táborban, szálláson) ül a fenekén és elmélkedik, hogy miért ennyire szemét ez a sok keresztény/csinál 5-6 gyereket, aki viszont születése jogán állampolgár lesz.
Belsőség Heti merítés 2015.05.24 08:32:38
Egy amerikai középkategóriás a ´80-as évekből Mikor megvettem, ismerőseim mondták, hogy drága lesz az alkatrészellátás, nehézkes a beszerzés, sokat fog fogyasztani az autó. Szovjet koporsószállító made in USA Felhívott, hogy ha még mindig vágyom az amerikai szarokra,…..
traxx 2015.05.24 21:31:54
@Laci1982: Látom, rengeteg amerikai vasad volt, hogy ilyen jól ismered ezeket. :D
traxx 2015.05.24 21:43:32
@A súly a megbízhatóság jele: Teljesen hihető. Az enyémbe itthon pl 3800 ft lenne a gyertya/db, kintről 5900-ért jött meg a 6. Itthon a motortartó bak 50 ezer/db, kintről 10 ezer volt a kettő. És még lehetne sorolni. De hogy rávilágítsak a helyzetre: haver Bömösébe is szoktunk kintről rendelni gyári cuccokat, mert olcsóbb, mint itthon.
Attól tartok, ilyenünk nem lesz soha. Pedig annyira jónak tűnik a videók alapján, hogy minden szabad percemet itt tölteném. Hegyünk még csak volna hozzá, de látszik, egy ilyen pályát összerakni nem két fillér, komoly betonteknő, bukóterek, felvonó és egyéb kiszolgálás kell…..
Ebben a pillanatban zuhant be a postafiókomba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várva-várt közleménye a január elseje óta létező megyei-alapú autópályadíjakkal kapcsolatos változásokról. Sajnos továbbra is fizetősek lesznek a fontos autópályakivezető-szakaszok, így például…..
traxx 2015.01.29 23:41:25
@UdjanMineck: Tudod, használom azt a szakaszt, és nem szeretnék meglepit, mert valaki, valahol véletlenül rosszul értelmezve írta le a dolgokat.
traxx 2015.01.29 23:49:21
@rekspeiler: Csak éppen a pályának két oldala van. Ha komárom felöl jössz, akkor a megyehatár utáni lejáró bicske. de utána már Fejér megye van. A pesti matrica szintén bicskéig tart, de a pest felöli oldalon.
www.nemzetiutdij.hu/Dokumentumok/Megyei_matricak_teruleti_ervenyessege20150201.pdf

17. sor
Belsőség Heti merítés 2015.01.25 08:58:25
A kis rondaság, de imádnivaló :) Amikor hazahoztam, az ismerőseim nagy szemekkel néztek hogy "Ez meg mi?!". Kaptam olyan megjegyzéseket is, hogy "ilyen ronda kocsit ennyiért? Te hülye vagy..." Gyönyörű, de nem ide való Főleg vizes úton tud meglepetéseket okozni sima indulás…..
traxx 2015.01.25 14:31:59
@kuki123: Van egy mondás, amit még a nagymamámtól tanultam(jó 30 éve): "Mindenkinek seggig ér a keze."
Nem irigykedni kell, meg a NAV-val riogatni másokat. Ha szeretnél ilyen(vagy hasonló, vagy épp totál más) autót, akkor tegyél érte. De azon romantikázni, hogy milyen jó lenne, ha Jól megb@szná Őket a NAV...
Vettem egy megyei matricát, hisz próbaüzem van, mert hozott egy próbatörvényt a próbaparlament. Azonos című írásunk kommentposztja...
traxx 2015.01.14 15:48:29
@Vajda László Zoltán: Mert mocskos csaló vállalkozók vagyunk(én is), akik amúgy is adót csalnak, így megbírjuk a dupla költséget.
A Prodrive-M3 egy igazi kultautó már, ára a 100 ezer eurót veri Forgattunk, nem keveset, ellenben sokat. Nem nagy titok, de egy meglehetősen alapos, háromrészes sorozaton dolgozunk Varga Cigány Zoltánnal. Annak idején, amikor kitaláltuk az egészet, még valójában fel sem merült a…..
A fenti mondatot az után mondtam, hogy a hatalmas fémkonténer megremegett a robbanástól és sűrű, maró fehér füst kezdett el terjengeni, amit a szél naná, hogy felénk fújt. Addig sem nézték túl jó szemmel ténykedésünket a vastelepen, pedig ez a műsor aztán igazán…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.02 08:46:40
Ceausescu bosszúja Nem is vártam túl sokat tőlük csak hogy némi sárdagasztást kibírjanak. De nem bírták. Fapados élvezet 2003 körül jött az ötlet édesapámnak, hogy le kellene cserélni az akkor használt Citroen BX-et, ami inkább megbízhatatlan pénznyelő volt mint…..
traxx 2014.11.02 23:23:04
@Prérifarkasz: Sőt ötajtós verzió is volt belőle, és négyajtós platós is. Bár ez utóbbit a neten nem találtam meg, viszont egy ukrán rendszámút rendszeresen láttam az Astoria környékén pár éve.
Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat bontóba viszem, valahogy mindig elvész a rendszám róla. Így sajnos a forgalomból kivonáskor nem tudom leadni, aztán a következő nagy pakolásban-költözésben mindig…..
traxx 2014.10.20 18:53:18
@halor: melence: Fából vájt kisebb méretű teknő

Nekem is a gugli dobta ki :D
Belsőség Pillanatokon múlt 2014.08.29 10:22:48
Amikor az augusztusi Heti merítésbe beraktam a kiégett Audit, nem sejtettem, hogy kis híján a sorsára jutok. Nyaralás közben lassabb menetben benzinszagra lettem figyelmes. Gyorsan körbenéztem a motortérben meg a tank környékén, de semmi, és utána el is múlt a szag. Mivel tankolás…..
Belsőség Porsche+szarvas+tempó 2014.07.28 15:21:26
A szarvast, vagy hozzá hasonló nagytestű állatot elütni nagyon veszélyes tud lenni, hiszen egy normál személyautó elejével éppen az állat lábait kapja csak el az ember, az állat súlyos teste (meg az ilyenkor halálos fegyverré váló agancsa) pont beesik a szélvédőn, és nagyon…..