Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hannibal ante portas

0 bejegyzést írt és 762 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenkampányba kezd a Fidesz...
Hannibal ante portas 2017.02.18 19:36:36
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Már mi a fenéért éheztetné ki Budapestet, Nem tudtok valami jobb ötlettel előállni?
Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi. Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe…..
Az közismert, hogy az Orbán-rezsim az idei vizes világbajnokságot szánja az olimpiai pályázat referenciamunkájának. Az is: megmutatja, hogy mi lenne az adóforintokkal, majd a létesítményekkel, ha Magyarország nyerné el a 2024-es játékok rendezési jogát...
Hannibal ante portas 2017.02.06 20:23:59
@Janossz: De gustibus, ahogy mondani szokták. De hol vannak a Dagály környékén 100 éves épületek? Tudod egyáltalán, hogy merrefelé van ez?
Hannibal ante portas 2017.02.06 20:25:00
@draft22: ja, meg hány lélegeztetőgépet!
Hannibal ante portas 2017.02.06 21:53:34
@draft22: milyen 100 mrd? Ez csak a fenti blog meséje. A teljes VB költségkerete minden kapcsolódó beruházással (Komjádi felújítás, utak, sétányok, stb) kevesebb ennél.
www.origo.hu/gazdasag/20160523-dagaly-uszoarena-epitkezes-gyorsabban-halad-felido.html
Minden reggel átnézem a híreket. Egy polginak tájékozottnak kell lennie ugye? Sok sajnálatos és örömteli hír is akadt, sajnos utóbbi kevesebb. Viszont volt két hír, ami nem hagy nyugodni. Egy napon olvastam mindkettőt, és szinte ordított az arcomba. Az első így szól:  2018 nyarára bezár a…..
Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél…..
Hannibal ante portas 2017.01.23 01:03:20
@a nagy hohoohooo: a vicc az, hogy te sem vagy képes semmit sem hozzáfűzni a szamárságaidon kívül.
Lehet, hogy a főpolgármesternek kiváló az elemzőkészsége (arra is is hogy rájött már, hogy a népszavazás rontja a budapesti olimpia esélyeit), de az internetnek meg remek a memóriája...
Hannibal ante portas 2017.01.23 00:37:51
@morpho: azért arra kíváncsi lennék, hogy ezt a sok beteg marhaságot magadtól mondod, vagy diktálja valaki. Életed nagyobb felét hasznosabban is tölthetted vona.
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok és Gyárfás Tamás MÚSZ elnök közötti háború újabb csatájában az Audi látványosan az elnök mögé állt, legalábbis a sajtótájékoztatón külön roll up jelenítette meg a négykarikás autógyártó logóját. Nagy kérdés, hogy a cég tisztában volt-e vele, hogy egy nagyon…..
Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt „futkosóval” fenyegették meg. A „futkosó” nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is…..
Hannibal ante portas 2016.11.17 11:02:53
Az ilyen emberre mondják, hogy "moral insanity". Ügynöközik az, akit magát is leügynököztek, ez szép és nemes jellenre vall.
Debreczeni szokásos hazugságainak lehetünk szemtanúi. Hazudik, rágalmaz, inszinuál ez a több pártot megjárt politikai kalandor. Nyilván megrendelésre. Semmi bizonyíték, forrásmegjelölés nélkül tesz idézőjelbe mondatokat. Kotorászik a zavarosban, közben lövése sincs, hogy mi is történt vagy történhetett előfelvételis katonáknál, katonákkal. Hogy mi történt ott, akkor. Hogy milyen is volt az, amikor egy elhárító tiszt próbált beszervezni előfelvételis katonát. Szinte mindenkivel próbálkoztak (nálunk is így volt ez), következésképp mindenkinek lehetett kartonja. Hozzátenném még, hogy Orbánnak - de senkinek sem - volt, lehetett őrvezetője, mert az őrvezető egy sorkatonai rendfokozat - a legalacsonyabb tisztesi rendfokozat - volt, a kiképzési idő kb. felénél minden előfelvételist előléptettek őrvezetőnek, úgyhogy az inkriminált verekedés megtörténhetett egy szakasz- vagy századtársával is, vagy egy másik század őrvezetői fokozatban lévő katonájával. A frissen bevonult katonák legalacsonyabb rendfokozatú szakaszparancsnokai általában szakaszvezetői vagy tizedesi rendfokozatban voltak.
Végezetül álljon itt két írás, amelyeknek messze több a valóságalapja, mint Debreczeni mocskos írásának (akivel kapcsolatban szintén felmerült az ügynökvád, ráadásul még azt is írták róla, hogy a 80 - as években gimnáziumi tanárként "meg nem engedett viszonyt" folytatott diákjaival, bizonyítékok nélkül. Legalább ne ügynöközzön, akit szintén leügynököztek.).

mandiner.hu/cikk/20150314_orban_egykori_parancsnoka_szerint_alaptalan_a_beszervezesi_tortenet

vs.hu/kozelet/osszes/vannak-lyukak-simicska-sztorijaban-de-egy-dolog-biztos-igaz-belole-0309
Káosz kapitány élvezettel cibálta a szálakat a hetedik alkotmánymódosítás szavazása alatt és után. Annyira érdekesen, hogy meglepő eredmény lett a móka vége. Mármint nem az az érdekes, hogy - Orbán nem engedett a Jobbik nyomásának letelepedési kötvény ügyben, - hogy a Jobbik nem engedett Orbán…..
Na mi van, mi? Aszittétek, hogy, közbe'meg dehogy! Mehhehhehhee... Olyan kis cukik vagytok ti mind ezekkel a hülye kérdéseitekkel. Komolyan azt hiszitek magatokról, hogy éngemet bármikoris zavarba tudtok hozni? Azt hiszitek van bennem egy szikrányi morális gátlás, ami legalább néha elnyomja azt az…..
Hannibal ante portas 2016.11.06 23:26:54
@Rodeo36 11: bizony, bizony, de ha visszaolvasod, hogy ti miket írtok, rájössz, hogy a betűvetésen kívül nem mondtok semmit. Legalábbis érdemlegest. Így vagy ezzel te is, sajna.Ehhez képest a semmi is sok. Az orrodra meg vigyázz te, rodeózás közben főleg.
Ami lesz: Göncz Árpádot november 6-án, az Óbudai temetőben temetik el. A sírnál Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Mécs Imre volt rabtárs, korábbi szabaddemokrata politikus mond gyászbeszédet. Ami nem lesz: Nem lesz állami protokoll nem a Fiumei úton, a Nemzeti…..
Hannibal ante portas 2015.10.14 23:14:45
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hát igen, akkor én negyven évnyi szocializmusban töltött élet után azt hittem, gondoltam, hogy az SZDSZ a "megváltás". De gyorsan jött a megvilágosodás, 1994, koalició. Összenőtt, ami összetartozott. Azóta is így megy ez. Balázs, Isten nyugosztalja őt is, eléggé módosult tudatállapotban volt akkor.
Hannibal ante portas 2015.10.14 23:42:22
@A.A. Cooper: A titkosszolgálat még évekig igen összetartóan működött. Meglehetősn közelről éltem meg a blokádot, dolgozni nem tudtam menni a hidak lezárása miatt, a gyerekeim meg iskolába. A blokád nem csak úgy kipattant, hirtelen, mint Pallas Athéne, tudod eléggé tapasztalt és gyakorlott fejjel éltem már akkor, s csak remélni lehet, hogy valamikor minden napvilágra kerül. A teljes háttérmunka a kormány megbuktatására nagyon jól megszervezett dolog volt, a kinti liberális körök támogatásával. A blokád mindennek csak a jókor jött elfedésére szolgált. A kormány meg valóban tehetetlen volt, hiszen néhány hónap után nem sok tapasztalata volt kormányzásról, miegyébről. Nem kell ehhez semmiféle összeesküvés elmélet. hvg.hu/velemeny/20101015_taxisblokad_mdf_szdsz_fidesz
Hannibal ante portas 2015.10.15 01:39:20
@A.A. Cooper: Meséld már el, hogy hol s mikor írtam ezt. Figyelmesebben olvass, kérlek. Mellesleg nem 50, hanem 65% volt. Az emelés.
Csak ámulunk és bámulunk, no és persze szörnyülködünk azon, ami az utóbbi napokban történik a magyar határ két oldalán. A nemzeti együttműködés rendszere vagy vízágyúkkal veri vissza a hazánkon keresztül nyugatra igyekvő migránsok rohamát, vagy a tranzitzónákba csalogatva…..
A röszkei határátkelő lezárását követően zavargások alakultak ki. A menekültek egy része erőszakosan akarta áttörni a határzárat, míg mások békésen tüntettek. Teljesen természetes, hogy a sajtó is jelen van a magyar-szerb határon és az eseményekről tudósít, különösen amikor a nyugati sajtóban hetek…..
Hannibal ante portas 2015.09.18 00:20:37
@pamut: de mert hála Istennek nem szoci kormány van, ezért ti hánytok vért. Ez a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy szerteszét köpköditek a nagyvilágba, a TASZ - szal meg a többi hasonló szarházi gittegylettel.
Aztán mesélj csak, mi baj a sajtószabadsággal, ha ilyenféle blogok meg miegyebek s a bennük szépen megfogalmazott hazugságok szabadon terjeszthetők képben, szóban, írásban?
Mindig nagyon jó érzés, ha külföldön belebotlok egy magyar vonatkozású alkotásba. Így volt ez Máltán is, ahol teljesen véletlenül vettem észre ezt az  56-os emléktáblát. Nagyon meglepődtem, hiszen mégsem egy szomszédos ország. Joggal merült fel bennem a kérdés, hogy mégis…..
A hír: 5 (azaz öt) nap társadalmi vita, vagy annak csúfolt türelmi idő, és minden bizonnyal megszületik az a jogszabály, amely egy olyan központi adatbázis létrehozásáról rendelkezik, ahol minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják majd. Ehhez csak az nem fér hozzá, aki…..
Az Orbán-kormány úgy viselkedik a menekültkérdés eszkalálódása láttán, mint egy lufiárus a nyílzáporban.  Ha nem propagandára használták volna fel a többmilliárdos kerítésépítést, akkor sokkal hatékonyabb védelmet alakíthattak volna ki a szerb-magyar határon. Most…..
Hannibal ante portas 2015.08.29 23:20:22
@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: igazi hülye vagy, pajti. Semmit sem értesz, mit szónokolsz?
Hannibal ante portas 2015.08.29 23:23:26
@MHE: tudod, erre a jóslatra nem fogadnék nagy tétben. Jön még 2/3, dolgoztok rajta rendesen.
Hannibal ante portas 2015.08.29 23:25:05
@Proud Mary: nem köll neki alufólia sem. Ezek házilag ilyenek.
Mondja, látott már ön menekültet? Nem az Echo TV / Magyar Királyi Propagandatévé / kurucinfo-féle vonalon kérdezem, hanem úgy élőben? Igaziból.  Beszélgetett ön már valaha öt percet egy cigányemberrel? Zsidóval? Nem is tudja? Na látja, ez az.  Önnek fogalma sincs, hogy…..
Az európai hatásúnak, világpolitikai, sőt történelmi jelentőségűnek beharangozott idei tusnádfürdői beszéd még a jobboldalon is csalódást okozott. Többet mondott el a magyar kormányfőről, mint a dolgok állásáról. Pedig talán fordítva kellett volna lennie. Kiderül…..
  Ez az ország élhetetlen lett. Nem jó itt lenni. Még csak nem is elviselhető, amivé néhány év leforgása alatt vált az a hely, ahová születtem. Idióták voltak régen, vannak ma és lesznek is mindig. Itt is, más országokban is. A rossz folyamatok, hibás döntések ellen szót…..
Hannibal ante portas 2015.07.24 22:33:58
@whattafaka: a helyzet az, hogy többpárt rendszerű demokráciákban, ahol noch dazu még választások is vannak, egy párt (esetleg koalició) szokott győzni, következésképpen uralkodni. Ugye, itt az utolsó 2 választáson 2/3 volt, ami azért elég erős felhatalmazás egy pártnak, kormánynak.
Egy álnemzeti, álkeresztény, álszent, hitvány, az emberek gyarlóságára építő gyűlöletszövetség kormányozza ma Szent István országát, akik szerint az alapvető ösztönökkel szemben nem lehet politikát csinálni, ezért a zsigeri ösztönökre, a gyűlöletre építve kell…..
Hannibal ante portas 2015.07.22 22:10:57
@BerkeczBalazs: Balázs, ha már így, Szent István és Ferenc pápa nem arról beszél, amit írsz vagy amit belégondolsz. Éppen ez a probléma: dolgok szándékolt összemosása. Az idegenek befogadása, a vendégszeretet, a rászorulók segítése nem egyenlő azzal, ami történik itt és most, Európában. Azt gondolom, hogy mindezt csak szándékosan lehet félremagarázni, s a blogodból az én számomra ez derül ki. Az meg igazán gyomorforgató, amikor napi politikai célból előkapkodsz néhány környezetéből kiragadott szentírási idézetet, Szent István intelmeiből vagy Ferenc pápa megnyilatkozásaiból különféle citátumokat. Szent dolgokból nem kéne viccet csinálni, még akkor sem, ha politikailag roppant hálás dolognak tűnik. És azért az sem elhanyagolható, hogy ezeknek a "bevándorlóknak" döntő többsége nem a szegény, szerencsétlen, üldözött emberek közül kerül ki. A bevándorlásnak megvannak a törvényes és legális szabályai. UgyNehéz lenne azt gondolnom, ha valaki rászorultan segítséget kér tőlem nem az ajtómon kopogtat, hanem átmászik a kerítésen vagy betöri az ajtót. És ugye, a napokban éppen a német külügyminiszter nyilatkozott erről az ügyről, aztán Merkel magyarázta el, hogy egy palesztin család miért nem kaphat menedékjogot és éppen ő volt az, aki a multikultúrális társadalom bukásááról beszélt. Szóval én a kormány részéről - amelynek tagjait és tevékenységét cseppet sem ajnározom - semmiféle gyűlöletkeltést nem látok. Még a plakátok is igencsak visszafogottak a hasonló témában készült osztrák, svájci, angol vagy éppen ausztrál plakátokhoz képest. A mindenkori kormánytól azt várom el, hogy határozottan tegyen lépéseket, határozottan cselekedjen akkor, amikor arra szükség van. Mert később már késő lesz.
Ennek a lánynak a megverése mocsok dolog, bizony nekem is van jó néhány gyerekem, szoktam is aggódni értük, úgyhogy nagyonis együttérzek vele, a szüleivel. De barmok mindenhol vannak, s egy ilyen agressziót nem lehet az éppen regnáló kormány terhére írni, mint ahogy évekkel ezelőtt is történtek ilyenek - Debrecenben, Budapesten, másutt.
Csendes kis hírecske a pengés kerítést építő pengés focista napi hőzöngései között. Soha nem látott magasságba szökött az államdósság. Pedig 2010-ben a régi-új miniszterelnök harcot hirdetett ellene. És a 3000 milliárdos magánnyugdíj megtakarítás is odaveszett…..
Hannibal ante portas 2015.07.22 17:13:24
@a nagy hohoohooo: kérlek szépen, te el is hiszed, amit írsz? Nem zavarnak a tények? Vagy lehet, hogy más országban élünk?
Hannibal ante portas 2015.07.22 17:20:12
@Le Orme: @a nagy hohoohooo nem hazudik, csak nem tudja, miről beszél. De dől belőle a szamárság. Vicces figura. Mint az igazi nagy hohoohooo-
Kábé két hete van még Vitézy Dávidnak, hogy letegye az asztalra a saját maga által készített koncepciót a közösségi közlekedés átalakításáról. Elvileg július 31-ig tart a féléves miniszteri biztosi megbízatása, így bizonyára gőzerővel dolgozik az anyagon, úgy, mint…..
Hannibal ante portas 2015.07.20 16:01:28
@Irbisz: a kocsifelújítás gyakorlatilag teljesen újonnan gyártott kocsikat jelent, érdemes tájékozódni.
Mutyi meg - sajna, és ez nem mentség - mindenhol van, legalább ekkora mértékben. Elég csak az Alstom meg a Siemens közelmúltjára emlékezni, nemcsak itthon, hanem külhonban.
És ugye a Metro4 szerződéseit még jóval 2010 előtt kötötték.
444.hu/2014/12/23/akkora-buntetest-kapott-a-budapesti-metrokocsik-gyartoja-korrupcio-miatt-mint-meg-soha-senki-a-vilagon/

hvg.hu/gazdasag/20080430_Siemens_vizsgalat_korrupcio
Hannibal ante portas 2015.07.20 16:06:16
@István Tamasi: még hányszor kell elmondani önnek, hogy ez az adósság 2010 előtt keletkezett? gíyanítom, akárhányszor, akkor sem érti.
S hogy azért halmozódott fel, mert a Főváros akkori (1990-2010) vezetősége szétlopta, fillérekért elprivatizálta a Főváros vagyonát? Mindent, amit lehetett? Gondolja talán, hogy pl. a Nokiás doboz csak egyszerű legenda?
Hannibal ante portas 2015.07.20 18:08:26
@István Tamasi: Ön ismét téved, nem vont vissza semmit az ügyészség (mellesleg a korábbi vallomások államtikot képeznek), csak a korábban Hagyó ellen valló tanúk gondolták meg magukat. Hirtelen jobb belátásra tértek, ahogy Hagyó is néhány nappal a letartóztatása előtt (ez még Demszky idejében volt!) hirtelen elajándékozta mindenét családtagjainak, szeretőinek. A Nokiás doboz meg bizony szomorú valóság, mégha ezek az urak tisztára suvickolva jönnek majd ki a bíróságról is.

mno.hu/belfold/meg-mindig-vad-a-30-millios-kenopenz-hagyo-ellen-1293527

gondola.hu/cikkek/97329-Hagyo_Nokia-s_doboza_-_allamtitok_a_vallomas.html
Mondjuk tényleg nem tettem volna a nyakamat vagy a fél vesémet arra, hogy a Kutyapárt bevándorló-ellenes ellenplakát akciója közben, után és mindazonáltal, a magyar kormány hirtelen felindulásból lemond. Primitívo-naivitásom szellemében persze azt sem gondoltam volna, hogy az…..