Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam Ant

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Az egészségügyi rendszerünk korrupt, pazarló, a szó szoros értelmében halálos, az átalakításához mégsem veszi senki a bátorságot, és még csak jó elgondolás sem forog a nyilvánosságban ezzel kapcsolatban. Pedig az egészségügy Magyarországon a legtöbb halálért felelős intézményrendszer, és közvetlenül…..
Adam Ant 2017.06.07 00:49:29
@Őszíntén kéne beszélni: , Jajj, dehogy nincs dunsztja arany bogaram, hát oda is írt néhány konkrét teendőt: " megerősíteni a háziorvosi hálózatot, akár kétszeresére emelve a háziorvosok fizetését; ha nem kellene megerősíteni az ápolóképzést és bérezést; ha nem kellene központosítani a kórházakat; ha nem kellene az otthonok, a háziorvosok, a járóbeteg-ellátási intézmények, a kórházak és a klinikák, és a külföldi ellátóhelyek között megerősíteni a kommunikációs és logisztikai csatornákat (ideértve a mentőszolgálatot) "
Erőszakos cirkuszba torkollt az '56-os évforduló. Füttyögés, köpködés, verekedés képei járták be a hazai- és világsajtót a nemzeti ünnepen. A főkolompos a szereplési mániás, túlmozgásos Juhász Péter, aki azzal próbált népszerűséget csiholni, hogy fütyülős balhét szervezett a központi…..
Eszes Beáta írása A francia tengerparti strandok után idehaza, a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőbe is begyűrűzött a burkini-tiltás: (Magyarországon tilos burkiniben fürdőzni, a Széchenyiben két nő megsértette a szabályt) két azt viselő nőt vendégpanasz miatt kiküldtek a fürdőből. Az esetet az…..
Adam Ant 2016.10.17 14:15:29
@bircaman maxval szerkesztő: Ennek semmi köze az adott esethez, szó sincs arról, hogy bárki is " leszólná " más kultúráját, x kultúra alapján ítélne, vagy kényszerítene bárkit bármire. Nyugati gyarmatosító hagyományokról pedig igazán nem beszélhetünk, ha kívánatosnak tartjuk, hogy aki Rómában él, az tegyen úgy, mint a rómaiak.
Adam Ant 2016.10.17 16:07:27
@dasilva64: A burka nem divat, hanem szimbólum és ahol a viseletét középkori szokásjogon alapuló törvénnyel nem tették kötelezové , ott nagyon sok muszlim no nem is viseli. Ami az iszlám hitet illeti ugyanis, a Koran nem írja elő a viseletét, vagyis szó nincs arról, hogy valakit a vallása miatt tiltanál el bármiféle " közösségi tevékenységtől ", ha a strandolás egyáltalán " közösségi tevékenységnek számít ", amit kétlek.

A burkini pedig nyilván nem a változás útja, ha a fundamentalistáknak nem eléggé takar, az európai közegészségügyi eloírásoknak pedig nem tesz eleget az uszodákban. A burkini csak fából vaskarika, ami a probléma lényegét illeti.
Új paradigma Süllyedünk 2016.07.15 19:41:10
Meghalt Esterházy Péter. A számos emlékező írás között feltűnt egy Pozsonyi Ádám névvel jegyzett rövid szöveg. A szerző, akit a Blikk "Esterházy írótársa"-ként említ, a tegnap elhunyt írót ritka kártékonynak és felettébb unalmasnak tartja. Beköszöntő mondata szerint: "halottról igazat vagy…..
Adam Ant 2016.07.18 17:10:36
@fércnél maradandóbb: Neked, kedves barátom, halvány lila fogalmad sincs arról nyilván, hogy tényleg létezik egy bizonyos Peter Eszterhás is, kiváló magyar-dán mufordító, amellett, hogy híres filmrendezo is Skandináviában, így írd a hülyeségeidet Eszterhás-ról.......
Adam Ant 2016.07.18 17:11:41
@MACISAJT: ABC-t használ- plágium!
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
Adam Ant 2016.02.08 00:30:33
@Boross Bence: téged se csókoljon meg egy királylány, mert egyből békává változik....
Az Ákos-féle történet nem kevés figyelemre méltó fejezetet hozott gyors egymásutánban – jótékonyan elfedve azt, hogy Andy Vajna 6,7 milliárd forintnyi közpénz rásegítésével csinál kormánypárti agymosodát a TV2-ből. Mielőtt közreadnám a magam elemzését a történtekről,…..
Adam Ant 2015.12.18 18:52:19
@jet set: Biztosan van egy olyan szint, ahol a ballibsi takony, a nácizás, fasisztázás és társai elfogadottak a társalgásban. Próbálj ezen a szinten átlendülni, és akkor érdemben is társaloghatunk. Köszike.
Adam Ant 2015.12.19 11:39:31
@pannonfunk: egy szóval sem állitottam, hogy éppen erre éppen ott fogsz éppen ma pontosan választ kapni. Kérlek, hogy olvasd el még egyszer a válaszomat.
Adam Ant 2015.12.21 16:02:44
@pannonfunk: a különböző IRÁNYELVEKRőL a párt vezetőjének blogjában is tájékozódhatsz, ott olyan mennyiségben találsz anyagot, hogy ha elolvastad, akkor egészen pontosan tudod, hogy milyen pártra mondsz igen, ha igen mondasz, hiszen minden program és cselekedet ezeken az alapokon nyugszik.
Még egyszer elmondom: " A PKP konkrét választási programja jelenleg kidolgozás alatt áll és igen, szakemberekkel dolgozunk együtt." Mi ugyanis fontosnak tartjuk egy részletes program kidolgozását, ellentétben azokkal, akiknek annyiból állt legutóbb is a programjuk, hogy " folytatjuk ", - sok magyar választónak sajnos ez is elég volt és megfelelt. A víziókat így inkább rajtuk kérd most számon.

Egyébként én is elnézést kérek, de remélem, hogy most már átmegy az üzenet és nem kell ugyanazt még egyszer leírnom....
Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László) Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a…..
Adam Ant 2015.12.13 16:45:23
@A varázsló születésnapja: jaj, dugulj már el, ez a blog nem neked való.
Adam Ant 2015.12.13 22:18:27
@csi szi: nem, Gyurcsány nem konzervatív, és Kövér sem az, a szerző pedig azt szeretné, ha megszabadulnánk tőlük és a hozzájuk hasonló figuráktól a magyar politikai életben, azért szervez pártot.
A te fajtád pedig nem csinál semmit, csak lükeségeket beszél és a neten trollkodik.......
Fent, Európa észak-keleti felében, a Baltikumban bújik meg Észtország, egy fél magyarországnyi területen, alig több, mint 1,3 milliós lakossággal. Szegről-végről nyelvrokonaink is, de nem ez az érdekes bennük. Hanem az út, amit bejártak 1991-es elszakadásuk után a…..
Adam Ant 2015.12.12 19:39:56
@antisystem: ez így elég zavaros, mert mi köze is lenne bármifelé összetartó erőnek egy olyan rendszerhez, ahol mindenki egyformán sikertelen és koldus.... egy sikeres országban a kevésbé szerencsések is jobban élnek, mint egy sikertelenben. Ezért találkozhatsz Bécsben pl. magyar hajléktalanokkal.
A mi érdekünk az, hogy Magyarország is minél sikeresebb országgá váljon , és nem az, hogy valamiféle zavaros utópia nevében kórusban ne vigyük semmire, ezzel áldozva az egyenlősdinek. Jóléti intézkedéseket is csak sikeres országban lehet bevezetni, mert abba a kasszába, amelyből ki akarsz ilyen célra venni, előzőleg valakinek bele kell tennie a rávalót. A sikeres embereknek.
Nem a tehetséget és a sikert kell valamiféle egyenlősdire hivatkozva üldözni, mert ezek a teremtő erők, amelyekből az egész társadalom csak profitálhat.
Adam Ant 2015.12.13 08:55:12
@antisystem: a kategorizálás segíti az ember tájékozódását a világban, de azért engedtessék meg , hogy ne mindenki fekete-fehérben lássa a világot. Külön felhívnám a figyelmedet a szabadság fogalmára, amely a magyar viszonyokra jellemző HIÁNYÁVAL igen sokat és alaposan foglalkozik a pártelnök a blogján. Ha jól emlékszem úgy fogalmazta meg egyszer egy beszédében, hogy " A szabadság árva ma Magyarországon ".
Nagyon félrevezető lenne tehát, ha azt sugallnád, hogy a polgári konzervatívok azt javasolják, hogy valakik kárára legyünk szabadok és sikeresek . Sokkal inkább szabad emberek hagyományos közösségeinek szövetségeként lehet elképzelni ezt a fajta szabadságot, amiről beszélünk.
De sokat segítene, ha kicsit alaposabban megnéznéd az említett blogot, mert kimondottan sok helyen esik szó benne arról, hogyan értelmezzük a szabadságot. Igazán részletes anyag áll rendelkezésedre, ajánlom szíves figyelmedbe.
Adam Ant 2015.12.13 13:57:27
@Nemfajtalan srác: szezont kevered a fazonnal.
Juhász Péter meghívott, és hallgatóként részt veszek az Együtt csütörtöki konferenciáján, amelynek négy paneljéből háromnak a témáját azonban eleve nem értem. Sorrendben: A mai magyar gazdasági modell alternatívái; Gyenge EU, erős nemzetállamok – ez volna a jövő?; A…..
Forradalmaink veszte közül talán az utolsó, az 1956-os veszte fájhat máig is, mert ez volt az a forradalom, amely után már nem volt felállás, amely azzal a tanulsággal járt, hogy az igazságot és az egységet ki lehet vívni, de csak egyetlen pillanatig tarthat, mert veszte…..
Adam Ant 2015.10.31 22:41:34
@Éhes ló: aki azt írja, hogy " Nem összehasonlításképpen, kizárólag tájékoztatásul " az nem maszatolja össze a kettőt és még véletlen sem hazudik. A hozzászólásod többi részére azért nem reagálok, mert semmi köze nincs az önkéntesség témájához, csak csúsztatás és maszatolás, de azért köszönjük.
Adam Ant 2015.11.06 23:46:55
@Éhes ló: számomra teljesen világos, hogy félreértetted az egész írást, nem tudom, hogy keverted bele a cigányokat, az illegális bevándorlókat és a tömeges erőszakot, de ez a poszt a közösség érdekében végzett hasznos munkáról szól, és nem másról, úgyhogy talán hagyd a portákat és a termőföldeket és erről írj, ha ez is érdekel, nem csak a vérhányás. A megértést köszönöm.
Adam Ant 2015.11.10 21:34:04
@Éhes ló: az ellenpéldád értelmetlen, a posztot pedig félreértelmezed. A többi jó......
PKP közösség Október hatodika 2015.10.06 09:50:48
Október hatodika van. Tegnap este beraktam a mosógépbe a két blúzt a gyerekeknek, mert ma fekete-fehérbe kell menni a suliba. Megemlékezés egy órában, a többi tanóra meg lesz tartva. Számolgattam, hogy vajon a torna elmarad-e legalább az egyikőjüknek, mert akkor eggyel kevesebb kell…..
A magyar választót nem túlságosan érdekli a vélemények koherenciája. Orbán Viktor személyes "fejlődése" a posztmodern balos radikalizmustól a jobboldali liberalizmuson és a polgári kegyességen át a radikális etnicizmusig meg se kottyan neki, de szívesen el van tények és a…..
Nem akarok nagyon hosszan alapvetni, ezért csak ennyit: a kereszténység gyökerében egy univerzális hit és embertan áll, nacionalista módon értelmezni, ahogy a bevett egyházak és a Hit Gyülekezete nevű szervezet teszik általában és a muszlim bevándorlás ügyében konkrétan --…..
Adam Ant 2015.09.20 14:37:21
@ördöngös pepecselés: ha ennyire nem látsz fantáziát bennünk, akkor szerintem jobban jársz, ha egy percig sem vesztegeted ránk a drága idődet....
Akár az oroszok küldik rá a menekülteket Európára, mint ahogy néhányan pedzegetik, akár az ISIS, akár gazdasági bevándorlás folyik, akár kulturális és politikai térhódítás, a válság még éppen kezelhető mértékű ahhoz, hogy 1. ne kelljen válsághelyzetet hirdetni, ha…..
Akármennyire nem szereti a hazai közvélemény egy része Orbánt (és joggal nem szereti, ha a menekültválság bel- és súlyos külpolitikai (?) célú manipulációját, vagy a migránsokkal való szakszerűtlen állami bánásmódot nézzük), az utóbbinak sajnálatosan igaza van abban,…..
Adam Ant 2015.09.13 22:16:04
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:

Te csak a saját szövegedet mondod és a legkevésbé sem zavartatod magad, hogy semmi köze az előzményekhez, ezért tartasz már a lenézett szamaritánusnál... nemsokára talán jön Ádám és Éva is ....... pedig csak arról van szó, hogy amikor valaki a jog helyett igazságtalanságot tapasztal és erre reagál azzal, hogy segítséget nyújt másoknak, akkor ezzel állást foglal a társadalom problémáival kapcsolatban és egyben hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez. Punktum.

( Hát mit vétettem én? )...
Adam Ant 2015.09.13 22:51:06
Így augusztus 20-a táján minden politikusból kibújik a történész, a szentistvánspecialista noch dazu, amivel semmi baj az ég-világon, hiszen Magyarországon mindig is a politikusok írták a történelmet, bolond lyukból kelnek a bolond mítoszok, olyan is a történelmi…..
Adam Ant 2015.08.21 09:47:08
@gmihaly: Nem hiszem, hogy ez a " szóösszenet " a céljának tekintette volna Szent István történelmi szerepének történészi értékelését, arra ez a " műfaj " nem is igazán lenne alkalmas. Másra hívta fel a figyelmet a király alakjának politikai értelmezésével kapcsolatban, többek között a történelmi megértésünk hiányosságaira.
Többen jelezték a legutóbbi posztom után, hogy szép, szép, hogy látom -- adott esetben túl kíméletlenül -- a problémákat, de elő is kéne jönni valami megoldással, egy pártvezetőtől, aki hatalomra akar jutni, megoldásokat vár a közvélemény. Ez így van. A blogon a rengeteg…..
Adam Ant 2015.08.18 15:58:23
@kommenthelyett: Döntsd el!
Adam Ant 2015.08.18 20:23:56
@kommenthelyett: Mivel engem idéztél, mondanék konkrét okokat is a sok közül, hogy megmagyarázzam, hogy miért állítom, hogy az emberek politikai kultúrája és önbizalma a rendszer megváltoztatására nézve olyan, amilyen: a szocializmus alatt passzívak lettek az emberek politikailag, mégpedig azért, mert " a Párt " hozott döntéseket helyettük. Ez a politikai kultúra nem változik meg egyik pillanatról a másikra, csak igen lassan. 1956 azok számára, akik részt vettek a forradalomban azzal a keserű tanulsággal járt, hogy, hogy az igazság csak pár pillanatra győzedelmeskedhet, utána törvényszerűen elbukik, ahogyan elbukott a forradalom is. Felemelés alatt pedig azt értem, hogy felmutat az ember egy másféle politikai kultúrát, ami nem sógor-koma mutyizáson alapszik, hanem megoldásokat kínál.
Adam Ant 2015.08.18 21:31:48
@kommenthelyett: Szerintem te a szezont kevered a fazonnal, így együtt! Szó sincs olyasmikről, amiket te valahogy mozaikszerűen, kedved szerint, morzsákból összeraksz abból, amit ketten, egészen más témáról mondanak. Nem tudom eldönteni, hogy mi lehet ennek az oka, de azt azért jelzem, hogy olyan mondanivalót kerekítsz, ami így soha nem hangzott el. Természetesen eszembe sem jutna feltételezni, hogy szándékosan teszed, csak így sajnos nincs sok értelme az eszmecserének.....
A kereszténység -- minden ellenkező hír dacára -- az individualizmus vallása. Akinek nem vagyok elég jó autoritás ahhoz, hogy ezt elhiggye, olvassa a nagyszerű Molnár Tamást (A hatalom két arca: politikum…..
Adam Ant 2015.08.16 09:35:03
@Poroltó Ernő:

Az igazság ellentéte nem feltétlen a hazugság (vagy az " alaktalan hipizmus " ) lehet költészet is.
Kellett venni valami háztartási gépet, éppen Budaörsön, ott a Media Markt, hát alig sikerült. Az ember és felesége bemennek, viszonylag hamar kiszemelnek egy ilyen holmit, mert túl akarnak lenni rajta,az ember keresi az…..
A nemzeti érzelmet analizálni nem szép dolog, ebben az országban könnyedén megkapja az ember érte a zsidó-ballib-hazaáruló jelzők egyikét vagy összességét, amivel pontosan jellemeztük is a…..
Adam Ant 2015.08.11 18:50:38
@kommenthelyett: nem jó erre hivatkozni, ha már bebizonyosodott, hogy téged lefizettek....
Adam Ant 2015.08.11 18:52:02
@HaFr: igen, ott van az, valóban, csak első olvasásra, nem találtam elég hangsúlyosnak. Második olvasásra már teljesen rendben volt a dolog.
Adam Ant 2015.08.11 20:16:56
@kommenthelyett: látom, hogy érted te az iróniát, csak nem szereted.....
A Fidesz szerint a tartós gazdasági növekedés, a munkahelyteremtő programok, a munkahelyvédelmi akció, a növekvő minimálbér és az életpályamodellek, valamint a 100 millió forintos "Gyere haza, fiatal!" program is a külföldön élők hazahívását célozza. Egyetértek. És pont…..