Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kvikveg

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tudja-e rajtunk, magyarokon kívül valaki, hogy a trotechnikus az mindig Elek? Vagy hogy négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta? Nem, nem őrültem meg, csak éppen a…..
Kvikveg 2017.09.10 08:11:15
@Dikusz: "a másik meg amikor a strandon csíkosra barnul, mert valami kerítés mellé fekszik le" The Two Ronnies - By The Sea. Az de faraszto volt... XD www.youtube.com/watch?v=zGYGkDP2pWg
Határátkelő Kihasználva 2017.05.04 06:30:00
Vajon lehetséges-e, hogy az ember külföldön rabszolga havi 2500 fontért, de Magyarországon nem az havi 85 ezer forintért? Melyek a rabszolgaság egyéb ismérvei? Magyar nyelven, magyar levegőt szívva nem lehet rabszolga valaki? Ezeket a kérdéseket teszi fel egyebek között Digger mai írásában, amivel…..
Kvikveg 2017.05.05 06:35:28
@diggerdriver: Akkor most felteszem a nap kerdeset: mi van a kepen a markolokanalban es hogyhogy nem esik ki?! :)
Határátkelő Néplélek 2017.03.09 06:29:00
Írek, lengyelek, románok, magyarok (és persze angolok, meg sok más náció tagjai) élnek egymás mellett Nagy-Britanniában, és mindegyik másképp éli meg a határátkelő létet, másképp gondolkodik életről, hazáról. De hogyan? Ezt próbálja meg körüljárni (és még sok minden mást is) Digger mai posztja...
Kvikveg 2017.03.11 14:19:45
@Nagy kámpics: Ez eleg primitiv lett... az eredeti vere hull etc fogalmazas lehet regies es avitt, de akkor is arrol szol, hogy az oseimnek koszonhetem, hogy nem torokul irok eppen kb. Hogy lehet a honvedelmet a szarashoz hasonlitani???!
Akkor a tegnapi első rész után következzen a második felvonás (ha már kiköveteltétek), melyben hősünk, Norbert először visszaköltözik Magyarországra, elvégez egy főiskolát, majd ismét fogja magát és visszatér Londonba. Ahol aztán belülről tapasztalja meg a brit média (egy részének) a működését,…..
Kvikveg 2016.11.17 07:04:59
@Zsuzsi65: Heh, kes-villa temakor: egy texasival dolgozom ugyanazon a teman kulfoldi kikuldetesben, es vacsoranal ugy tartja a kes-villat, hogy sikitani tudnek. Nem emlekszem, pontosan hogy de eleg brutalisan esetlennek nezett ki. Van, hogy csikorog. Viszont azon meg en lepodtem meg, hogy az UK-ban az a lapatolas, amit mi a villaval muvelunk, az szamit nem elegansnak. Marmint ok a villa hatara rakjak a falatot. Masik kollega legalabbis ezt mondta regebben, es demonstralta is minden nap. :)
Határátkelő Gőzölgés 2016.10.31 06:46:00
Nyakunkon a november, úgyhogy arra gondoltam, az októbert búcsúztassuk egy kirándulás képeivel, méghozzá Angliából, Digger tollából és fényképezőgépéből. Az autók és a gépek szerelmesei előnyben, de a többieknek is ajánlom a posztot...
Kvikveg 2016.10.31 23:30:27
@Zsuzsi65: Ez kegyetlen :D :D :D :D
Albán brigád, albán művezetővel, néhány román melóssal – és egy magyar Diggerrel (aki persze ezt a posztot írta). Mindez egy angliai kisvárosban, Londontól nem messze egy építkezésen. Igazi nagy-britanniai életkép, melyet megnézve azt is megtudhatjuk, hogyan épül egy…..
Kvikveg 2016.10.06 06:51:24
@geegee: "olyat üvöltenék a kivitelezővel a telefonba, hogy kiegyenesedne a kézibeszélő göndör zsinórja" :D :D :D
Sokszor sokan példálóznak Ausztriával, és miközben persze a szomszédban sem minden megy úgy, ahogyan az ember esetleg elképzeli, azért bőven akad, amit érdemes lenne átvenni tőlük, vagy legalább megfontolni az átvételét. Ezeket szedte össze Gergely, aki a Magyarország 2.0 pályázatra küldte el…..
Kvikveg 2016.07.14 22:24:25
@Bredpitt Monika: "@diggerdriver: rosszul teszed fel a kerdest, nem az a lenyeg hogy mikor tortent, hanem hogy hol es kik csinaltak "

De akkor ez nem lelkiismereti kerdes, hanem tortenelem. Az ket eltero dolog.
Vajon milyennek látja Magyarországot valaki, aki az Egyesült Államokból költözött vissza? Móni törzsszerző és kommentelő itt, a blogon, most ő írta meg (tulajdonképpen a kultúrsokkról szóló sorozathoz kapcsolódva) története egy részét. A morbid romantika szerinte az egész régióé, amit nem lehet…..
Kvikveg 2016.06.28 18:11:01
Határátkelő Az igazi árokásók 2016.02.26 06:48:00
Az árokásásban ezúttal semmilyen áthallás nincs, azokról lesz szó, akik a háttérmunkát végzik egy építkezésen. Ez az építkezés Londonban zajlik, amiből nem nehéz kitalálni, hogy Digger egy napjáról lesz szó benne, rengeteg képpel és videóval. Írd meg te is, hogyan telik…..
Kvikveg 2016.02.27 08:52:48
@diggerdriver: Kerdes, hogy miben ter el lenyegesen a teherautó-betonmixer-daruskocsi soforkodestol, vagy ahhoz volt-e valami "kampany noknek".
Kerdezd meg egyszer az egyik noi sofort. :)
A legtöbb városról él valamilyen kép az emberekben, még akkor is, ha sosem jártak ott (vagy akkor leginkább). Belfast ilyen szempontból történelmi okokból nincs túl jó helyzetben, de mint Mourning Man posztjából kiderül, az előítéletek ebben az esetben sem működnek. A…..
Kvikveg 2016.01.27 04:33:23
Úgy tűnik, a magyarok külföldre költözési kedve lassan beáll egy állandó szintre, legalábbis a Tárki legújabb kutatása azt bizonyítja, hogy a lakosság 15 százaléka (azaz durván minden hetedik ember) foglalkozik a (hosszabb-rövidebb) határátkelés gondolatával. Ami viszont…..
Kvikveg 2016.01.18 06:32:38
@fhdgy: Szingli ado: az is jo kerdes, hogy lenne-e korhatar, vagy ozvegy anyam is adozhatna? Engem jo esellyel eluldozne amugy. Kivancsi vagyok eppen mit sunyulnak el mikozben errol beszelunk.
Posztmodern világunkban a civilizált országokban megszámlálhatatlanul sok és sokféle érzékenységre kell tekintettel lennünk: a holokauszt és a kommunizmus áldozataiéra, a melegek, a keresztények, a zsidók, a Krisna-hívők, a buddhisták és a muszlimok vallási szokásaira, a…..
Kvikveg 2016.01.01 19:09:00
@_varacskos_: "2. ... Én nem pofázok, ha a Te kutyád összehugyozza az utcát, vagy egész éjjel ugatja a holdat, és Te sem szólsz be, ha én fellövök 1-2 rakétát. Ez lenne a normális."

Na itt tevedsz. A normalis az lenne, ha egyik sem tortenne meg.

Aki arra hivatkozva nem valtoztatna a mostani helyzeten, hogy sok bunko kutyas van, az surgosen kezdje el tanulmanyozni az erveles temakoret. Az egyik bunkosag nem menti fel a masikat ugyanis.

Testverem kutyaja retteg a tavoli petardadurrogastol is. Kobor kutya volt, valoszinuleg volt valami nagyon kellemetlen elmenye, es szilveszterkor ossze kell bujni vele, mert reszket. Retteg. Nem mindenkinek olyan nyugodt a kutyaja, hogy eleg legyen bezarni a lakasba. Kisgyerekes ismerosom ki volt akadva, mert nyugtatgathatta a gyereket egesz ejjel. Es nem tudnak hova menni a gyerekkel, mert akarhol lehet durrogtatni.

Talan legalabb ki kene jelolni helyeket ahol szabad es ahol nem szabad, ez lenne a kulturalt megoldas.

Kis empatia kene.
Próbáltam elmagyarázni, hogy az anyaság csak annak való, aki baromira azt akarta, sokszor még az is megbánja. Az anyaságot, nem a gyerekeit. A gyerek jó fej, de az anyjának/apjának lenni egy hálátlan szerep. Te annak a gyereknek sosem leszel a barátja. Egy barát nem felelős a…..
A kérdést az eheti válogatás egyik szerzője teszi fel, és meg is válaszolja. Ugyan karácsony előtt vagyunk, és ilyenkor már jobb a békesség, márpedig e téma kapcsán borítékolható a vita, mégis úgy gondolom, érdekes és fontos kérdést feszeget az Élet sója blog írója.…..
Kvikveg 2015.12.23 21:15:12
@Zoole[uk]: Erre igen nehez hozzaillo kommentet irni. Gratulalok ennek a tulelesehez, ilyenkor orulok, hogy (eddig legalabbis) mazlista voltam es nem tortent velem semmi hasonlo borzalom. O_o
Kvikveg 2015.12.23 21:15:14
@Dragonlady (Bp, Hun): 40%? Hol van ez a statisztika, erdekelne a tobbi resze (komolyan, mert ez megdobbentett).
Aki nem dolgozott még építkezésen (és őszintén: azért mi vagyunk többen…), annak valószínűleg csak halvány segédfogalma van arról, milyen munka is mehet ott. Nos, a mai poszt ezen a helyzeten változtat, hiszen egy igazi multimédiás kaland keretében szövegben, képeken és…..
Határátkelő Szakítópróba 2015.11.24 06:49:00
Talán emlékeztek még rá, hogy múlt hónapban az egyik központi téma az volt a blogon, hogy milyen nehézségeket okoz a határátkelés a családi kapcsolatokban. A mai poszt még ehhez a témakörhöz kapcsolódik, egy apa és férj története, akinek az Angliába költözés után ment…..
Kvikveg 2015.11.24 22:48:37
@adg: Ez nagyon aranyos! :)
A napokban komoly vitát generált Digger posztja, amiben azt a kérdést próbálta meg körüljárni, mit is tehetnének a határátkelők Magyarország érdekében, illetve hogyan lehetne változtatni a magyarországi helyzeten. Nos, az írásra érkezett VHB reakciója, most ez következik,…..
Kvikveg 2015.11.13 07:06:09
@montroyal ( CAN qc): ezzel egy bajom van: a nyugdijassor meg a hasonlo akadalyoztatasok csak addig marha viccesek, amig nem sietsz valahova. Eddig ebbol a legnagyobb paraszt talan valami francia volt, aki a zarovonalas uton csiganak oltozve kuszott, mogotte meg egyre hosszabb sor gyult fel. Zsenialis otlet szep stilussal kivitelezve, de nem lettem volna meglepve, ha az egyik autobol ketten kiszallnak es bevagjak az arokba.
Nemrégiben arra kértelek titeket, hogy ha van kedvetek, küldjétek el, hogyan néz ki egy napotok fotókon, rövidebb-hosszabb szöveggel. Nos, ma egy ilyen poszt következik Zsuzsától egyenesen Los Angeles mellől. Nem árulok el szerintem nagy titkot és nem lövöm le a poént sem, ha…..
Tisztában vagyok vele, hogy a Túró Rudi olyan hívószó, amitől sokan lábrázást kapnak (kapunk), de valahogy mindig is úgy gondoltam, egyszer érdemes lenne beszélni róla. Pontosabban arról, hogy miért éppen ez az édesség lett a szimbóluma sok mindennek, ami Magyarország, miért…..
Kvikveg 2015.10.19 07:33:06
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Én a legritkább esetben dobok el ételt. A megrohadt almát is megeszem, levágva a rohadt részt. A penészes kenyeret is, levágva a penészes részt."

A peneszes kenyeret nem ennem igy mert mire latszik emberi szemnek a penesz, addigra mar az egesz peneszes, mindenhol.
Kvikveg 2015.10.19 07:33:22
@P.Elliot: A kupongyujtesben azt nezem le, aki a kuponozasra tobb idot szan, mint valami ertelmes elfoglaltsagra. Eddig szerencsere csak a TVben lattam ilyet. Oke vett 600 dollarnyi termeket kettoert, de hany orat olt a kupongyujtesbe es mennyi penze lenne ha ezt munkaval/tanulassal tolti? Ha elvezi am csinalja, de nekem mindig az az erzesem, hogy ha ugyanennyi idot fektetne valaminek a megtanulasaba az neki meg a tarsadalomnak is sokkal jobb lenne. En konkretan ugy dobom el ezeket hogy ne is lassam, mert azt sem szeretem ha megprobalnak befolyasolni abban, hogy mit akarjak venni es mire vagyjak. Sikitva menekulok a pontgyujto akcioktol meg az olyanoktol ahol ha 200 000 Ft-ert valamit veszel akkor esetleg kapsz ajandekba egy kivalo tollat, ami 200 forint amugy, hat tenyleg megeri. O_o
Valóban elveheti a motivációt a könnyebb siker, és zsákutcába vihet? Roland már néhány éve Londonban él, munkakeresésének történetét egy korábbi posztban már leírta. Most arról osztja meg tapasztalatát, hogy miért érdemes minél jobb nyelvtudásra és valódi szakmai…..
Kvikveg 2015.09.23 05:43:35
@Zka: Wecker: en most sirva rohogok. :D

@fhdgy: "a moduló osztályok gyűrűt alkotnak." jaj a remalmaim.

En angol krimibol Dalziel es Pascoe-t elveztem. Agatha Christie magyarul is csak idegesiteni tud.

@FeketeMacska73: "aki jo jovot akar a gyerekenek ket dolgot tani: nyelvet es IT. A tobbi az altalanos muveltseg, amit 5 perc google-val barmikor potolhato. Nyelvet meg IT gondolkodast viszont eveg megtanulni es minel idosebb annal nehezebb. "
Ez orbitalis baromsag. A nyelv es az IT a szaktudas MELLETT szukseges, mint kotelezo extra. A szaktudast nem lehet 5 perc guglizassal potolni. Az MSc szakok sem veletlenul tartanak (jobb esetben) 5 evig, es ezekhez az alapozas az altalanos es a gimi (jobb esetben).
Kvikveg 2015.09.24 07:14:22
@Mr Long: a szorszalhasogatas. :D Amikor en jelentkeztem egyetemre, akkor meg 5 vagy semmi volt, en ehhez szoktam hozza. 3 ev utan nem volt kiszallas.
A mai poszt szerzője több országot is megjárt már kisebb-nagyobb megszakításokkal, és az az érzése, hogy míg 10 éve mintha a bátrak mentek volna ki, most mintha a vagányak maradnának. Barbara ezzel együtt is menne, írása erről az érdekes kettősségről is szól, no meg arról,…..
Kvikveg 2015.07.14 00:22:51
@Herr Géza: En most itt tatom a szamat es csak pislogok. Szociotrip.
Eszter érdekes pozícióból ír, diákként, akit pillanatnyilag külföldön tanul és dolgozik, de a dolog még nem végleges. Még nem dőlt el az élete, nem született meg a döntés, de ugye egy kapcsolat mindig két félen múlik. Ezért írt levelet Magyarországnak, a Magyarország és…..
Kvikveg 2015.06.25 06:31:29
@brioche (FR): tetszett az iras.

"nosza gyertek vissza, és mondjátok el mit tanultatok"
Ennek tobb oka lehet, az egyik pl hogy csomo minden ami nyugaton mukodik az nalunk nem, a korulmenyek miatt. Ilyenek pl az elore tervezes lehetetlensege, emberanyag, berkorulmenyek es kovetkezmenyeik, uzleti kornyezet, stb. Illetve van fejlodes, valtoznak dolgok, a tarsadalom azert ennyire nem zart, soha nem is volt az.

Ha esetleg honvagyad lenne szivesen fotozok parat az atlag budapesti utcakeprol, es azonnal meggondolod a hazaterest ketszer is.
Komolyan sokkolo a kosz, a gyalogosok atlagkinezete es savanyu abrazata, stb.
Enikőnek és családjának első látásra bejött Hollandia, ráadásul férjének is olyan keresett munkája és tudása van, hogy már eleve a biztosra tudtak kimenni. Ráadásul együtt költözhetett a család, és ez sem mindennapos dolog. Íme, a hollandiai első 7 hónap…..
Kvikveg 2015.06.21 20:26:15
@Observer99: "You should consider moving to Britain." Nem vagyok tulzottan meglepve. London tetszett, kar hogy a lakasarak lehetetlenek.

@nl_eni: jo a post. :) Mostanaban Amsterdam is eszembe jut mint jo varos, van is ket ismerosom ott. Csak nem nagyon ismerem a varost, sosem voltam ott. En is IT, csak valahogy a hirdetesek sose rolam szolnak. :(
A napokban vált elérhetővé az interneten a Menjek/Maradjak londoni epizódja, ennek kapcsán született az alábbi írás. Szerzője Molnár-Logemann Zsófia klinikai- és egészségpszichológus, stressz tanácsadó, a hollandia Amersfoortban található magyar lelki egészségközpont…..
Kvikveg 2015.03.08 23:19:58
@catnip cupcake:
"Kéne egy IT-s témájú poszt a HA-re, pl.
- képzésbeli különbségek (BME vs. MIT vs. Open University :D)
- networking lehetőségek, különös tekintettel a területen dolgozó vagy dolgozni készülő nőkre, mint alulreprezentált csoportra
- álláskeresés "
+1 engem is erdekelne!