Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szele Tamás

1318 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Szép a rút és rút a szép – sicc, mocsokba, ködbe szét!” – morogja az ember a bajusza alatt, mert ez a mi mostani világunkban érvényesebb kezd lenni, mint Macbethében volt. Ott csak ideig-óráig alakultak így a dolgok, aztán nagyjából rendbe jöttek, ahogy megindult a birnami erdő, nálunk a fák vagy…..
Ahogy elnézem a dolgokat, be kell jelentenem nekem is, hogy október 23-án demonstratív módon nem megyek sehova és nem veszek részt semmiféle gyűlésen, mert ha nem teszek így, még rám szerveznek egyet és nézhetem magamat. Pillanatnyilag ugyanis valami komoly félreértés tanúi vagyunk, melyből a…..
Miközben az ellenzéki közvélemény bizonyos része diadalt ül az előválasztások eredménye miatt, más része meg halotti tort, de mindenképpen sokan ajánlgatják a mostani kormánynak, hogy tartós tejet már ne vegyen, olyan méretű beruházások és befektetések indulnak, mintha a mostani állapotok még…..
Forgókínpad Az elk*rt kampány 2021.10.18 11:18:58
Hogy mi történt tegnap, azt mindenki tudja, vagy legalábbis jobban tudja másnál. Aki érdekelt volt valamelyik párt vagy mozgalom tagjaként az előválasztási küzdelmekben, hatványozottan jobban tudja. Meg sem kísérelem tehát, hogy megvilágítsam a történteket: ne adja az Isten, még eltalálom a…..
Forgókínpad Soros-mágia 2021.10.17 11:48:13
Nem tudtam, ki fogja megoldani a Pandora-iratok kérdését, és csak reméltem, hogy nem nekem kell, mert az az irathegy még nekem is sok lenne. De sebaj, levette a vállamról a feladatot egy ismeretlenekből álló egylet, a Tűzfalcsoport, akik gordiuszi csomóként bántak el a kérdéssel: megállapították,…..
Itt lesz ez a Békemenet. Félreértés ne essék, meneteljenek csak ahányan akarnak, amiért akarnak, én nem akarom nekik megtiltani, és ők se tiltsák meg nekem a nézeteim kinyilvánítását. Enyhén sufnituning jellegű ugyan a történet, hiszen a tömeget – mint tegnap kiderült – kis honunk még kisebb…..
Forgókínpad Amerikai legenda 2021.10.15 12:32:21
Azért az Origónál se szívesen lennék oknyomozó munkatárs, mert, amint látom, náluk előbb van meg a nyomozás, aztán dikicselnek hozzá okot. Vagy hogy is van ez... mindenesetre elég sántikáló világszenzációval álltak elő tegnap, pár perc munka a keresővel kimutatta, hogy ezer sebből vérzik a vád, vagy…..
Forgókínpad Levél a börtönből 2021.10.14 12:33:05
Kedves elvtársak, gavarit Moszkva. Illetve, nem Moszkva beszél, hanem a Gulág, ugyanis sikerült megtalálnom Alekszej Navalnij levelét, amelyet a munkatáborból sikerült kijuttatnia. Hiába, már a táborok sem a régiek, elvtársaim, bezzeg Juz Aleskovszkij vagy Szolzsenyicin idejében nem leveleztek a…..
Tegnap szóba kerültek a kormánysajtó koboldjai, akik mindenféle perelhető írásokat csempésznek aláírás nélkül a kormánypárti lapok hasábjaira, ma még foglalkozzunk kicsit ezzel a kérdéskörrel, mert kiváló példa került elém, melyen remekül demonstrálható a propagandasajtó működése. Valóságos…..
Komoly kutatás kellett hozzá, de az eredmény megérte. Alapos munkával sikerült kiderítenem, mi a magyar kormánysajtó legnagyobb rákfenéje, mitől ilyen, amilyen. Figyelem: csak az írottról beszélünk most, a tévé- és rádiócsatornák problémái más lapra tartoznak. Tehát – dobpergést kérek – a magyar…..
Sosem szerettem a mi sajátos „magyar szempontjaink” alapján (és csakis azok szerint) nézni világméretű eseményeket, folyamatokat, bármennyire is alapvető hagyománya ez a honi sajtónak, most mégis kénytelen leszek erre. Ugyanis mintha világméretű ügyek hatásait látnám ebben a kis drótoktól öleltben…..
Három napja nézem, kerülgetem ezt a témát, még a szabadságomból is elvett egy keveset – sokat nem, mert nem hagytam neki, volt fontosabb dolgom is, mint ezt a matériát elemezgetni. De most vége a pihenőnek, és nekiláthatok az analízisnek, mert ki tudom mutatni, sőt, meg is kell mondanom, miféle…..
Így, több, mint fél nappal a világvége után elmondható, hogy nem is olyan elviselhetetlen a helyzet. Pláne, hogy az Apokalipszist helyrehozták, a Facebook és a többi közösségi platformok újból működnek és a történet egyetlen károsultja Mark Zuckerberg, aki viszont körülbelül hétmilliárd dollárt…..
Forgókínpad Pegasus és Pandora 2021.10.04 11:44:40
Nyakunkon az új világbotrány, a Föld összes országában fel fognak háborodni az emberek, bár úgy látom, Magyarország ebből kimarad majd, nálunk ugyanis el kell magyarázni, egyáltalán mitől botrány, hogy a planéta vezetői és közszereplői offshore cégeken keresztül tettek szert komoly nyereségre. És ha…..
Be kell látnom, hogy mostanság sokat veszítettem, komoly élményeket hagytam ki. Tegnap például elmulasztottam kilátogatni a Nemzeti Vágtára, melyet a Vadászati és Természeti Világkiállítás keretein belül rendeznek, így kénytelenek voltak nélkülem megtartani. Sőt, ma is nélkülem zajlanak a futamok.…..
Ígértem volt, hogy csak akkor foglalkozom Afganisztán ügyeivel, ha nyomós okom lesz rá, de most akad: kérem tisztelettel, bejelenthetjük, hogy megszületett a tálib rendszer médiatörvénye. Olyan szép és tökéletes, hogy megeszem a Baradar turbánját, ha marad a meghozatala után akár csak sajtóra…..
Vannak témák, amikkel az ember nem szívesen foglalkozik, ilyen számomra bármi, ami az „Elk*rtuk” című filmmel kapcsolatos, de mégis muszáj. Muszáj, mert ez úgy néz ki, hogy csak látszólag film, inkább politika – jó, ezt mindnyájan tudtuk – és mellé még valami. Konkrétan pénzverde. Valamint gumiszoba…..
Forgókínpad Klikkvadász cím 2021.09.30 12:26:53
Ennek az írásnak már a címe is olyan, amilyen, szóval kedves szitán átlátó zsenik, ne is tessenek tovább olvasni. Ugyanis ha megteszik, akkor, mint majd részletezni fogom, nem történik a világon semmi, ellenben ha itt és most abbahagyják, az esetben pláne nem. Bonyolult kérdés merült fel ugyanis…..
Forgókínpad A slapajképző 2021.09.29 12:15:54
Most jó lenni katonának, janicsárnak verbuválnak – dudorássza magában az ember, és hát van is valami a dologban. Olvasom több helyen, hogy a Mediaworks „gyakorlatorientált tehetséggondozó újságírói programot” indít, vagyis kiképzést, aminek a végén a túlélők valószínűleg állásajánlatot kapnak...
Forgókínpad Aranymozdony 2021.09.28 12:56:21
Hogy a végén kezdjem, Baross Gábor forog a sírjában, délután le kell szaladnom pipadohányért, akkor majd megnézem azt is, hogy nem szállt-e le a szobra a talapzatáról, ő ugyanis vasutat akart építeni Magyarországon, és épített is, abból a célból, hogy utasokat és árucikkeket szállítsanak vele egyik…..
Most, hogy az afgán helyzet stabilizálódni látszik, és úgy tűnik, véget ér Afganisztán történetének az a fejezete, ami majd „második tálib hatalomátvétel” címmel kerül be a történelemkönyvekbe, töprengjünk el kicsit. Mi várható? Vége van egyáltalán a válságnak? Mi lesz az ellenállók sorsa? Feltámad…..
Forgókínpad Politikai dadaizmus 2021.09.26 12:56:09
Érdekes dolgok zajlanak abban a propagandaügyi kombinátban, amit magyar kormánymédiának nevezünk. A hamistudat-iparág forradalmát látjuk, ugyanis az előválasztás problémáival kapcsolatban már nem azzal operálnak, amit tudnak, az a régi iskola volt, most már inkább azzal, amit nem tudnak se ők, se…..
Nos, ma nem fogunk mélyen szántani, világot megrengetni, van, amikor az ember egészen egyszerűen reménytelennek érzi a helyzetet. Okos fejével biccent, nem remél, nincs miben reménykedni, csak halkan mormogja maga elé: „Nem segít itt már, csak a piócás ember”. De az sem segítene, azon a fázison is…..
„Európa jövője a gyermekekben van” – jelentette ki ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor gyermeke meg már Európában, teszem hozzá én, a híreket látva. Elsőre nem hittem, de igaznak tűnik: a legfrissebb információk szerint Orbán Ráhel családostól a spanyolországi Marbellába…..
Forgókínpad Aranybudi, kacsaláb 2021.09.23 10:57:29
Hogy rövid legyek, Clochemerle Őrbottyánba költözött tegnap. Erre a kis, fiktív francia falura már csak kevesen emlékezhetnek, ők is Gabrielle Chevalier szatirikus regényéből. Az a közös Őrbottyánban és Clochemerle-ben, hogy mindkét településen egy budi miatt tört ki a botrány. De vannak apróbb,…..