Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szele Tamás

1146 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak érdekes helyzetek, vannak párhuzamos világok, amiket csak az Einstein-Rosen híd köt össze, az egyikből a másikba pusztán az információ jut át. Örök bánatunk, hogy Magyarországon több ilyen párhuzamos világ osztozik, és valamiféle különleges helyzet folytán mindegyik értesül arról, mi történik…..
Forgókínpad Navalnij a táborban 2021.04.18 11:25:10
A művelt világ őszintén aggódik Alekszej Navalnij állapota miatt, és úgy tűnik, az aggodalom jogos. Azonban pont annyi gyakorlati haszna van, mint az összes többi aggodalomnak, vagyis semmi. Ha csoda nem történik, Navalnij sorsa megpecsételődött, ami persze nem a legendájának a végét, hanem sokkal…..
Tekintsünk Keletre, mert ex oriente lux, Keletről jön a fény. Hogy mennyire fény jön mostanság, és mennyivel inkább sötétség, arról lehetne vitatkozni – teszik is – főként, ha nem csak úgy általában tekintjük Keletet, hanem Budapestről Pekinget és Sanghajt. A reggel híre budapesti szemmel, hogy…..
Forgókínpad Heartland és Moszkva 2021.04.16 10:27:25
Kezdjük azzal, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez. Továbbmegyek: mindenkinek joga van ahhoz is, hogy téves legyen ez a vélemény, de még ahhoz is, hogy hangoztassa téves nézeteit. Nekem viszont ahhoz van jogom, hogy ezekkel ne értsek egyet és én meg ezt hangoztassam. Normális társadalmakban ezt…..
Kanyargós útra indulunk ma, ugyanis megpróbáljuk feltérképezni a magyar törvényhozás és az ország uniós politikája közötti, nagyjából kifürkészhetetlen utakat, bár ezekről sokat lehet mondani, csak azt nem, hogy a Mindenható útjai – inkább a vele konkurens cégé. Attól még kifürkészhetetlenek. Pedig…..
Forgókínpad Nemtudomka blogja 2021.04.14 12:34:36
Nagyon sokat kell gondolkodni azon, hogy az ember végül leszűrhesse Matolcsy György bölcselmének lényegét, de tehetséggel – ez később fontos lesz – és szorgalommal mégis sikerülhet. Arra jutottam, hogy ez a kvintesszencia úgy hangzik, miszerint: „Jó lenne, ha jó lenne”. Kicsit drágán jutottunk ehhez…..
Ma megint olyan hírrel fogunk foglalkozni, amire Józsi bácsi, Mari néni legyint és azt mondja: „hülyeség, nem érdekel”. Csak az a baj ezzel az fejedelmi elutasítással, hogy ha még tetszik emlékezni, másfél éve meg az volt ugyanilyen lényegtelen hír, arra mondták, hogy inkább foglalkozzon az ember…..
Forgókínpad Az üstökös íve 2021.04.12 11:56:25
Ez tulajdonképpen nem hír. Abból a szempontból nem az, hogy ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, nem indul be a gazdaság, nem múlik el a járvány – de mégis hír olyanformán, hogy a magyar kormánypárt propagandagépezetének különös működéséről szól. Vagy az is lehet, hogy akadozásáról, mindenesetre az…..
Nagy hiba elkövetésére készül valaki – tulajdonképpen azt sem tudjuk teljes pontossággal, kicsoda, bár viszonylag reális elképzeléseink vannak róla – ugyanis rohamléptekben készül a film a 2006-os eseményekről. Ha bemutatják, törvényszerűen ki fog törni a botrány, ugyanis ezt a témát egész…..
Forgókínpad Politikai sirámok 2021.04.10 11:36:43
Ha nem tetszettek volna észrevenni, tegnap pár órán keresztül nemzeti egység volt politikai szempontból kis hazánkban, csak sok jelét nem tapasztaltuk a mindennapi életben: oda kellett rá figyelni. Közös frontba is tömörülhettek volna ugyanis honi nagyjaink, annyira ugyanazon a hangon szidták a…..
Idáig nem kellett volna eljutni, de sikerült. Az M1 Híradójának botrányosan ostoba propaganda-anyaga már diplomáciai vihart okozott, bár hogy úgy mondjam, ebben azért oroszlánrésze volt a magyar külügynek is, mely mostanra mindent összekavart, mint Macbeth boszorkányai az üstben...
Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, fontos bejelenteni valóm van. Hadd idézzem ez ügyben Karinthy Frigyest, aki nem kevés éleslátássál világított rá: „A mi falunkba nyáron nő a zab / És éjszaka van, ha nem süt a nap; / Forgácsot vág ki fábul a gyalu, / Csodálatos, csodálatos falu.” Sőt, mi több:…..
Forgókínpad Emberszámba vettek 2021.04.07 11:00:46
Alig kapok levegőt. Sok éve nem történt velem ilyen, ritka meglepetés ért: emberszámba vettek. Megkérdezték a véleményemet egy engem is érintő kérdésről. Sőt: figyelembe is vették. Példátlan eset, kérem, Európában érzem magamat. Azért mulatozni nem fogok éppenséggel, de ismertetem az esetet, mert…..
Forgókínpad Kis magyar etikácska 2021.04.06 12:06:38
Rég voltam én már hatodikos, és amikor voltam, akkor sem tanultam ekkora koromban etikát. Meg is látszik rajtam, mondanák az ellenségeim, de ha azt az etikát tanultam volna, amit ma oktatnak a srácoknak, tudom, Istenem, még alaposabban meglátszana, mert egészen különös alapfogalmaim és elképzeléseim…..
Ne tessék mondani, hogy ilyen magyar szó, miszerint „önterjú” nincs, mert igenis van, legalább harminc éve létezik. Abban nem vagyok bizonyos, hogy jelen voltam a születésénél, de gyanús, ugyanis első megjelenését a Kurír 1990. október 21-i számában találom. Önterjúnak nevezzük a világ…..
Ha elkezdünk követni és elemezni egy koronavírus-álhírt, mindig az érdekek mentén próbálkozzunk, amennyiben nem vagyunk virológusok. Ugyanis amennyiben virológusok vagyunk, első pillantásra látjuk, hogy ostobaságról van szó vagy üzleti jellegű hazugságról, és meg kell cáfolnunk, fáradságos munkával,…..
Forgókínpad Vírus és politika 2021.04.03 11:47:07
Kezdjük azzal, hogy ma ugyan megint a világjárványról lesz szó, de tőlem ma sem fogják megtudni sem a gyógyszerét, sem a természetét, sem más, virológiával kapcsolatos dologba nem avatom magamat, ugyanis ennek nem vagyok szakértője. Ellenben a járvány világszerte tapasztalható politikai…..
Mélységes mély a múltnak kútja, írja Thomas Mann és a magyar jobboldalnak tegnap sikerült csukafejest ugrania belé, teszem hozzá én. Igen kívánatosnak találnám ugyanis, ha a KDNP megismerkedne némely alapvető európai vallástörténeti és történelmi tényekkel, eseményekkel, majd ezen ismeretek…..
Kissé zavarban vagyok, ugyanis alapelve a sajtónak, hogy egy írásnak arról kell szólnia, amiről szól. Vagyis a témájáról. Azonban mi a helyzet akkor, ha maga a téma nem szól arról, amit ígértek vele kapcsolatban, ám mivel közérdekű, be kell számolni róla. Ilyenkor kell értelmezni az elhangzottakat,…..
Szeretném leszögezni: kizárólag azért írom meg ezt a történetet, mert tisztelem a törvény szellemét. Ami sokkal fontosabb a betűjénél, még ha a laikus és önjelölt honi jogértelmezők ezt nem is szokták érteni. És azért írom ide, mert a vitatott írás itt jelent meg, ezeken a hasábokon. Márpedig ez…..
Azzal szeretném kezdeni, amivel mindig, ha vasúttal kell foglalkoznom: nem, nem képzelem magamat vasutasnak vagy szakértőnek. Van némi fogalmam a vasúti ügyekről, mert dolgoztam ilyen profilú szaklapnál, de nem én fogom megváltani a MÁV-ot. Viszont azért néha felteszem magamnak a kérdést: mi a…..
Forgókínpad Morgellon a maszkban 2021.03.29 12:18:34
Kissé mintha mindenkinek kezdene elmenni a maradék esze is. Mondjuk érthető az általános aggodalom, a járványhelyzet minden, csak nem szívderítő, de mégsem kéne rémeket és kísérteteket látni mindenhol vagy sok éves konteókhoz visszanyúlni csak azért, hogy bármi áron akadályozza valaki embertársait a…..
Mindig mondtam, hogy az újságírás és a vízvezeték-szerelés rokon szakmák, mert mindkettőben sok sajátos matériával találkozik az ember munka közben. A vízvezeték-szerelés esetében nem kell mondanom, mi jön szembe a lefolyóban, nevezzük szennyvíznek, a sajtóban meg... hát, nagyjából ugyanaz, csak…..
Tavaszi szombat reggel, enyhe verőfény, halkan csicsereg a Led Zeppelintől a „Communication breakdown”, Spárga macska unottan próbálja összekarmolni a lábujjaimat, szóval idill. Még egy darabig. De inkább vihar előtti csendnek érzem, jobban mondva communication breakdown, kommunikációs összeomlás…..
Az ember azzal ébred, hogy minden a legnagyobb rendben van ebben az országban: Orbán Viktor bejelentette, hogy kitolják az esti kijárási tilalom kezdetét, már kilencig is nyitva lehetnek a boltok, alapterület függvényében állhatunk sorba előttük, Tóta W. Árpádot elítélte a Kúria, amit negyvenezer…..