Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skarpad

312 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MacGeneration szúrta ki, hogy a macOS 10.13.4 hatodik bétájának a francia leírása a titokzatoskodó angollal ellentétben egészen konkrétan lerántja a leplet a várható nyalánkságokról. Ezek alapján úgy tűnik, hogy két korábban bejelentett, lényeges dolog is jöhet az új verzióval: Az újabb Mac…..
Figyelitek milyen gyakoriak mostanában az autós hírek Cupertinoból? Pár hete írtuk ugye, hogy az a hír járja, hogy mégiscsak teljes autó készülgethet a platform helyett, tegnap ugye az Uber-es gázolás, ma pedig itt a következő, azt írja a sajtó, hogy figyeldoda: robbanásszerű növekedésnek indult az…..
A hírek szerint szerdán az Európai Bizottság egy komoly és átfogó adóreform-tervezetet fog bejelenteni, amelynek egyik fő rendelkezése alapján az Apple és a hozzá hasonló "digitális média cégek" mostantól ott lesznek kötelesek adót fizetni, ahol bevételük képződik, nem csak…..
Most kell nagyon figyelni, hogy mi történik, ugyanis megtörtént, amire sokan számítottak, egy Uber által tesztcélokra használt önvezető elgázolt egy nőt Tempében, Arizonában még vasárnap este. A hírt nagydobra verő The New York Times cikke szerint annak ellenére történt ez meg,…..
Már korábban is felmerült többször ennek gyanúja, most azonban nem kisebb lap hozta le, mint a Bloomberg techrovata. A helyszín állítólag titkos, bár annyira mégsem, mert tudni vélik, hogy egy az Apple Parktól negyed órányira levő helyszínen, cirka 5700 négyzetméteren, 300 mérnök részvételével…..
Mostanra már talán itthon is mindenki hallott arról, hogy a Trump-adminisztráció komolyan fontolgatja, hogy komoly korlátozásokat, tarifákat vezet be a kínai befektetések és az ázsiai országban gyártott termékek, pl. fogyasztói elektronikai cikkek importjára. Az intézkedéscsomag vegytiszta…..
Legalábbis nekem ez az üzenet jött le a rendezőtől egyébként meglepően visszafogott, Spike Jonze-féle új HomePod reklámból. Aki ismeri a munkásságát, tudja hogy nem áll tőle távol a humor és a szürrealitás, elég csak a John Malkovich-menetre, vagy A nőre (Her) gondolni. Na…..
It's that time of the year again, megint jönnek a Project TITAN-os pletykák. A legújabb például az, hogy a fejlesztés végcélja mégsem egy eladható platform, inkább egy teljesen házon belül tervezett autó - állítja Robert Cirha, a Guggenheim elemzője. Úgy véli a cég antréja az autonóm autók piacára…..
Nyilván mindannyian emlékeztek, hogy Kuo azt mondta, hogy a Face ID évekig megmaradó selling point lesz az újabb iPhone-ok számára és hogy az X nagy siker várományosa új funkciói miatt. A Piper Jaffray legújabb közvélemény-kutatása pont ennek próbált utánanézni. Kb. 1500 olyan embert kérdeztek meg,…..
Az eposzi jelzőjét tekintve csak "Ritkán Tévedő" névre hallgató Ming-Chi Kuo legújabb kutatási jegyzetében a befektetők figyelmét három 2018-as termékre irányítja rá: a 6,1 hüvelykes LCD-s iPhone-ra, az új AirPods-ra és egy még kedvezőbb árú MacBook Air-re. Az előbbiekről…..
A lap által minden évben kiadott, a leginnovatívabb cégeket felsoroló listáján a tavalyi negyedik helyről az elsőre sikerült felkapaszkodnia az Apple-nek. Hogy miért? Az FC indoklása alapján van mire büszkének lennie Cook-éknak. Bár a céget fülét megállás nélkül azzal rágja…..
Az elmúlt időszakban Tim-et és az Apple-t a San Bernardino-i és több hasonló eset kapcsán sokan látták az ügy élharcosainak, tesszük hozzá, nagyrészt jogosan. Egy olyan világban, ahol az IT-óriások aprópénzért árusítják ki személyes adatainkat big data cégeknek, kellenek is az ilyen kiállások. Az…..
Méghozzá az az elmúlt 24 év első hivatalos vállalati címváltásával . Bár az új főhadiszállásra való átszokás nem zökkenő- és koppanásmentes, és az Apple még nem fejezte be hatalmas humán állományának áttelepítését a régi bázisról, a címerre (vagyis leginkább a cégjegyzékbe és a honlapok footerjébe)…..
Azt már tudjuk, hogy eladási számok tekintetében az Apple fennállása legjobb negyedévét zárta és a teljes éves távlatban is rekordot döntött. A koronát erre a teljesítményre azzal sikerült feltenni, hogy több Apple Watch fogyott az elmúlt év alatt, mint amennyit a teljes svájci…..
...már ami az összképet illeti. Apple új okoshangszórója igazi kritikuskedvenc zenefronton, a többség teljesen beprátolt a hangminőségétől. Ami viszont szinte kivétel nélkül minden megjelent cikkben felmerült negatívumként, az Siri ostobasága. Ahogyan az várható volt a már…..
Ha a jelenlegi felhasználói növekedési ráták és trendek folytatódnak, az Apple Music hamarosan lehagyhatja a Spotify-t, először az USA-ban, majd akár valamikor a jövőben globálisan is, írja a Wall Street Journal hétvégi beszámolója. Az Egyesült Államokban jelenleg 5…..
Lassan, de biztosan gyűlnek a panaszosok az Apple fórumain, akik arról számolnak be, hogy új csúcstelefonjaik kijelzője nem reagál elég gyorsan az érintésre és nem tér magához, így sokszor elszalasztanak hívásokat emiatt. A telefon maga kicsöng, a kijelző viszont nem ébred fel…..
A Strategy Analytics szokásos, negyedéves, a gyártókat eladási számaik alapján sorba rendező elemzése alapján az Apple 2017Q4-ben az iPhone 8 és X eladásokkal sikeresen a toplista élére katapultálta magát világszerte. Az eladások 19,3 százalékát tudhatják magukénak, amivel végre sikerült…..
Aki követi a Qualcomm és az Apple konfliktusát, annak ez nem lehet annyira meglepő hír, mindenesetre most úgy néz ki, Kuo is megerősítette azt, amit az utóbbi időszakban már többen is megpendítettek. A baseband chipeket értesülései alapján jövőre már kizárólag az Intel szállítja majd, amely a…..
Ming-Chi Kuo az utóbbi napokban megint nagyon aktív, friss befektetői elemzésében megint arról ír, hogy szerinte bizonyos iPhone X funkciókat a többi modell is megkap majd, hogy ezzel kicsit felturbózzák az eladásokat. Ami még fontosabb, hogy beszélt a 6,1 hüvelykes LCD modellről…..
Az Apple szokásához híven operációs rendszereinek teljes spektrumát egyszerre frissítette tegnap, alig pár nappal az utolsó béták megjelenését követve. A watchOS legújabb, 4.2.2-es frissítése egészen aprócska módosításokat tartalmaz, látható változás nincsen és a…..
Az, hogy a Netflix tegnap bejelentette a 2017 utolsó negyedének eredményeit, bizonyára sokatok radarja alatt elrepült. A bejelentésben azonban finoman utalgatnak az Apple-re, és arra is, hogy a cég piacra lépését nem veszik félvállról. A jó időszakot záró streaming-óriás kiadott…..
Aki viszketegséget érzett, megnyugodhat, itt az újabb Kuo elemzés. Természetesen mint a legutóbbi jó pár jegyzetében itt is elhangzik az az ominózus mondat az Apple X által kiharcolt két éves előnyéről. De, ami még fontosabb: stratégiai sikerként értékeli a csúcsmodell…..
Még múlt hét végén frissültek az iOS statisztikák az Apple fejlesztői oldalán, amiből az derül ki, hogy a kompatibilis iPhone, iPad és iPod touch készülékeknek még mindig csak 65 százaléka futtatja az iOS 11-et. A novemberi 52 és a december 59 százalék után úgy tűnik, a frissítési ütem csökkent…..
A koreai cég és az Apple a hírek szerint megbeszélések sorozatán van már túl és hivatalos beadványokból az tűnik ki, hogy Cupertino fizetne az LG-nek, hogy az kiépítse a 3D szenzor komponensgyártó kapacitását - megelőzendő az iPhone X esetében kialakult alkatrészhiányt. A…..