Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.norbert

19 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
j.norbert 2019.12.08 13:57:11
A régi bányász legendák szerint az aranytehén farka Selmecbányán van, a feje viszont Deutschpilsen településen, amit magyarul Nagybörzsönyként ismerünk. Nem véletlenül kutatták és bányászták ezt a területet évszázadokon keresztül a nemesfémek után, néha több, néha kevesebb sikerrel. A bányászat…..
Nagyon régi adósságomat törlesztem ezzel a bejegyzéssel, TruthSeeker olvasónknak köszönhetősen lehetőségem nyílt, hogy én is részt vegyek a Lavan Positeam  "első nemzetközi rendezvényén" - még tavaly. Nagyon röstellem, hogy eddig csúszott a bejegyzés, nem szeretnék mentegetőzni, inkább itt az…..
Quantum woo: kísérlet az irracionális hiedelmek és a kvantumfizika összeegyeztetésére; áltudományos állítások alátámasztása kissé misztikusan csengő kvantumfizikai fogalmakkal. A következő írásban egy olyan, erősen vitatható módszert elemzünk, ahol szívesen dobálóznak…..
j.norbert 2016.01.05 12:17:42
@mocsing56: Az EKG és az EEG a szív és az agy elektromos jelenségeit vizsgálja, egyik szerv sem bocsát elektromágneses sugárzást.
j.norbert 2016.01.05 12:39:01
@Krem: A Wifiről és a radarról kapcsolatos észrevételeket köszönöm.

Ha veszi a fáradtságot és mégis végigolvassa a cikket, akkor láthatja, hogy az írás nem ezekről az emberekről szól, hanem egy áltudományos átverésről.

NB, Gyevjatkov foglalkozott mikrohullámú sugárzásokkal is, erről egyébként a wikipédia is ír (az más lapra tartozik, hogy a wiki nem mindig hiteles forrás).
Bár a gyógyszerész nagy ész, a feje azért mégsem káptalan. Olvasónk jelezte, hogy ugyan számos bejegyzés született (mint ez, ez és ez) édesítőszerekről, cukorpótlókról, valamint az ezekkel kapcsolatos tévhitekről, ám egyvalami kimaradt. A sztíviáról van szó, amelyről valóban nem esett szó, ebben az…..
ködpiszkáló magyar nanocsoda 2014.12.12 07:50:26
Bullshit. A szó jelentése: hülyeség, süketelés, buta beszéd, blöff. Nem tudom, miért, de ez jutott eszembe, amikor a blog több olvasójának javaslata alapján elkezdtem utánanézni a Lavylites terméknek. Néhány oldal átolvasása után pedig rájöttem, nem is a termék a lényeg:…..
j.norbert 2015.12.02 10:42:54
@TruthSeeker: Kedves TruthSeeker!

Szívesen elmegyek Önnel, kérem írjon egy levelet erre a címre, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket:
jeszenoi.norbert kukac gmail.com

Köszönettel:
Jeszenői Norbert
j.norbert 2015.12.19 12:01:21
@vattamagic: Attól azért nem kell tartani. :)
Már készül a beszámoló, hamarosan!
ködpiszkáló jó ionok 2015.11.11 20:47:12
Szeretnéd ha energia állapotod folyamatosan magasabb szinten lenne? Szeretnéd, hogy szervezeted harmónikusan működjön? A negatív ionos karkötő ill. nyaklánc segítségedre lehet ebben! Olvashatjuk itt. Már a felütés is elég erős, továbbolvasván pedig megtudható, hogy mi…..
A 2014. novemberében elemezgetett tv-vita után gondoltam, érdemes lenne az ott felmerült kérdésekkel egy kicsit részletesebben foglalkozni - megér a téma némi eszmefuttatást. Vitaindító jelleggel most néhány tételben folytatjuk - a többit meg majd meglátjuk. A természetes gyógymódokról élő képünk…..
ködpiszkáló földelni jó? 2015.01.11 18:22:55
Ha szóba elegyedünk egy villanyszerelővel, előbb-utóbb szóba kerül, milyen fontos is a földelés. Hogy ne érjen otthonunkban vagy munkahelyünkön életveszélyes áramütés, nem árt gondoskodni a megfelelő biztonságról. A földről és a földelésről azonban egy-két helyen…..
A frissen megválasztott román elnök, Klaus Iohannis nagyszebeni polgármester kapcsán a legtöbb hírben megemlítették azt, hogy szász felmenőkkel rendelkezik. Kik ezek a szászok? Annak ellenére, hogy az erdélyi szászokkal közel 800 évig éltünk egy hazában valljuk…..
j.norbert 2015.01.03 14:59:34
@Tranquillius: Köszönöm! Igazából a történelmi térszerkezet kialakulása, ill. annak változása az elmúlt néhány száz évben érdekel a legjobban. Az őseim egy része elszlovákosodott németekből lettek magyarok, még egy kis ruszin vér is befigyel.
j.norbert 2015.01.03 15:05:06
@Mj: Berethalom gyönyörű (lesz, ha kész lesz, igazából most is az). A medgyesi templom is csodás (813 fős gyülekezet, asszem még iskola is van). Elég éles kontrasztokat lehet látni. Szászújfalun az utolsó szász bácsi (aki egyébként visszatelepült) panaszkodott pálinkázgatás közben, hogy mindent széthordanak a cigányok. Minden templomra sajnos nincsen pénz, ráadásul, ha nincsen gyülekezet, úgy nehéz fenntartani.
j.norbert 2015.01.03 18:55:32
@Mj: Hogy a cigányokat is be lehet vonni, azt pont Szenterzsébeten láttuk, felnőtteknek iskolát szerveztek, sikerrel. Ha néhány ember akar, akkor lehet eredményeket elérni.

Azt hiszem, hogy a Kárpát-medencében (nem csak Erdélyben) óriási mértékű kulturális katasztrófa zajlott, zajlik le. Rengeteg etnikai közösség, tűnt el, nemcsak a szászok, de a cipszerek, a svábok is eltűntek, a dél-Erdélyi magyar szórvány a végét járja, alig vannak már örmények, zsidók, stb.

Az asszimiláció természetes folyamat, de ennek nem kellene azzal járnia, hogy minden emlék romba dől, ami pedig megmarad, azt gyakran kisajátítja a nacionalizmus. Most tűnik el a Kárpát-medence sokszínűsége, szerintem felbecsülhetetlen érték vész el. Van persze hagyományőrzés, de ez csak a töredékét mentheti meg az enyészettől.
Azt hittem, a nonihullám már lecsengőben van, aztán tessék, itt az apropó, hogy újra beszéljünk róla: az egyik neves egyetem prominens oktatójáról azt írják, nonival házal. Miért baj ez? Szégyen lenne, ha valaki egy kis mellékessel egészíti ki közalkalmazotti bérét?…..
j.norbert 2014.12.08 11:34:25
@noirp: Kedvencem a pozitív töltés az oxigénen. :)
j.norbert 2014.12.08 13:27:05
@noirp: Hát abból a kommersz vodkából lecsúszhatott egy kevés az analitikán is, ha végül ezt hozták ki a spektrumból. :)
A Blushwood szökőkút megöldi a rákot pár per alatt? Igyekszem elnyomni a bennem szunnyadó nyelvtannácit, de az alábbi szöveg láttán felébredt bennem a harcos nyelvőr. Ilyen helyesírási hibák mellett lehet-e egyáltalán hiteles egy szöveg? Lássuk, miről is van szó: Megöldi a…..
j.norbert 2014.11.17 16:13:54
@Brother Love:
"Kár, hogy Csou En Laj nevű miniszterelnöke, de még egyéb pártvezetője- vagy kormánytagja sem volt Kínának - legalábbis a Wiki szerint. )"

Csou En-laj 1949 és 76 között volt miniszterelnök (hu.wikipedia.org/wiki/Csou_En-laj), persze ettől még nem lett szakmai az oldal: www.nyitottszemmel.hu/cikk/eletmod/befolyasolhatjuk-e-a-rakbetegseg-kialakulasat/305)
Most következő írásunkban a kelátterápiáról lesz szó. A kelátképző gyógyszereknek megvan a helye a gyógyszeres terápiában, nehézfémmérgezések kezelésében alkalmazzák őket eredményesen. Az alternatív gyógyászatban is javasolják, méregtelenítésre, autizmus…..
j.norbert 2014.11.12 08:22:00
@gybencsko: Köszönjük a pontosítást!
A málna (Rubus idaeus) közismert és közkedvelt tápláléknövény. A félcserje termését jó íze miatt szívesen fogyasztják, gazdag C-vitaminban és mangánban. Más vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, de kisebb arányban. Polifenoljai (amelyek piros színét is kölcsönzik)…..
Vonattal menni a Balatonra sokáig inkább romantikus volt, mint praktikus: a szerelvények szánalmas állapotban voltak (oké: retró), ha összeszedte magát, a sánta kutya hátán botorkáló hazug ember gyorsabb volt náluk, már ha mozgásban voltak egyáltalán és nem épp arra vártak,…..
j.norbert 2014.10.10 19:46:07
@szép új világ...: Nem a MÁV miatt lesz 100 km/h, a kiépítési sebesség 120 lesz, csak az önkormányzatokon nem tudták keresztül verni (sok helyen azt akarták, hogy maradjon a 60-80 km/h...). Szóval lesz lehetőség a sebességemelésre később.
A cikkben természetesen nem a híres dalról lesz szó, hanem a virágterápiát, virágterápiákat (mivel több is van belőlük) járjuk körül. A szép, színes szirmú virágokat ki ne szeretné, de vajon tényleg bírnak gyógyító hatással? Írásunkban két, elterjedt módszert, a…..
j.norbert 2014.09.17 11:31:09
@macilady:
"A placebo működik, akkor miért nem pszichés eredetű a betegség? "
A gyógyszer általában JOBB, mint a placebo (nem véletlen, hogy ez elengedhetetlen kritérium a gyógyszerré válás során). Azt senki nem tagadja, hogy a lelkiállapot befolyással van a gyógyulásra, de ebből nem következik, hogy minden betegségnek lelki gyökere van.

A Krebiozen-sztori egy csúnya átverés volt, ez hogy jött ide?
Ki ne ismerné Antal Vali oldalát? A weblapon megjelenő írások már több bejegyzést is inspiráltak a blogon, most egy régebbi, keserűsós méregtelenítést taglaló leírással foglalkozunk. Több, mint 2400 ember ajánlotta a facebookon, Antal Vali facebookon oldalán egy mostani…..
j.norbert 2014.09.15 07:53:15
@Károly Meggyesi: Kikre gondol? Clark, akihez az egész köthető biológus, jómagam, a cikk szerzője, gyógyszerész vagyok.
Alaposan benne járunk már az őszben, az emberek általában nem örülnek a sok esőnek, de aki szeret gombászni, annak most indul a "vadászszezon" - ilyenkor teremnek legbőségesebben ehető gombáink. Erdőben kirándulva találkozhatunk kosárral felszerelkezett gombászokkal. Rókagomba,…..
j.norbert 2014.09.07 12:34:00
@Erebran:

Köszönjük a pontosítást!
Nem takarékoskodik a nagy szavakkal a lent idézett írás szerzője. Az érdeklődő olvasónak akár az is lehet a benyomása, hogy nagyszerű, a táplálkozástudományban nézőpontváltást hozó eredményekről értesül. Pedig - mint oly sokszor - ez esetben sincs szó másról, mint egy…..
j.norbert 2014.08.12 16:13:58
@Valaki2: engem inkább a testépítők által, izomnövelésre használt fehérjeporok, aminosavmixek aggasztanak, főleg a minőségük, mi van esetleg a fehérje mellett, ami nincs a dobozra ráírva.
j.norbert 2014.09.07 12:33:22
@Hegedüs Szilárd:

Enzimtartalmú készítmények olyan bevonattal vannak ellátva, ami csak a vékonybélben esik szét, ezért nem bomlanak le a gyomorban.
Régi közhely, hogy féligazságokkal megtűzdelt, valós elemeket is tartalmazó szövegek alkalmasabbak a félrevezetésre, megtévesztésre, mint a kizárólag téves állításokat tartalmazók. A (rész)igazság ugyanis olyan kijelentéseket is hitelessé tehet, amelyek önmagukban állva…..
ködpiszkáló lökd ide a sört... 2014.06.21 16:11:47
Szögezzük le: semmi bajom a sörrel - sőt... De azt azért túlzásnak tartom, hogy ezt az alkoholos italt egészségesként, sőt az egészséget megőrzőként propagálják, különösen Magyarországon, ahol több százezerre tehető az alkoholisták száma. Nyáron nagy a kísértés, hogy…..
A méz már ősidők óta jól ismert (és szeretett) táplálék, hosszú időn keresztül, ameddig a cukorgyártást nem fedezték föl, a legfontosabb édesítőszernek számított. Meghűlés, felső légúti panaszok esetén ma is szívesen alkalmazzák teában, de más indikációkban is…..
j.norbert 2014.05.22 08:32:21
@zsuzsanon: terpenoid tartalom miatt jó lehet köhögésre.
j.norbert 2014.06.02 08:55:55
@saláta boglárka: Nem lesz semmi baja méznek (sem Önnek) ha felmelegíti, legfeljebb egy kicsit hígabb lesz.

Mézmérgezés akkor fordulhat elő, ha a nektár eleve súlyosan mérgező növényről származik, s más növény nem "hígítja föl". Szerencsére nagyon-nagyon ritka.
A sajtó örömmel számolt be az ölelkező pápa, imám és rabbi képéről, és arról, hogy Őszentsége Ferenc pápa a siratófalnál a Miatyánk szövegét dugta a kövek közé. A hazai katolikus oldalakon is száll a sok ámen, közben viszont a tradicionalisták jeleket fedeznek fel.…..
A szocializmusból két gyakori támadás maradt velünk: az egyik szerint Galileit az Egyház a kutatásai miatt megégette (a valóság ezzel szemben az, hogy eredményei miatt élete végéig pápai nyugdíjat kapott, és természetesen nem ítélték halálra), a másik pedig az, hogy az egyház…..
j.norbert 2014.05.16 10:01:15
@Leone_510:

"A működésre igen, de a hogyan alakult ki - erre nem."

Én óvatosan bánok ezzel, attól, hogy most még nem értjük hogyan alakult ki, lehet, hogy nemsokára rájövünk. Egyébként pont ez a szép a kutatásban.
Tehát tudás hiánya, az ismeret hiánya még nem jelent semmit. Sokszor ráfogták már valamilyen jelenségre, hogy nem alakulhat ki, hacsak Isten nem avatkozott ott közbe, aztán kiderült, hogy mégis magyarázható.

Nem véletlenül tartják az ID-t, és a hozzá hasonló dolgokat nem csak tudományosan, hanem teológiailag is gyengének: president.cua.edu/res/docs/NowakPresentation.pdf

Kérdés: görögkatolikusoknál a gyermekek számával hogyan változik a pap fizetése?