Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Job Way

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az általános nézetek és tapasztalatok szerint az adventi időszakban és a karácsony-Újév közötti napokban nem sok esélyünk van álláskeresésben. Az igaz, hogy stratégiai döntések – pl. új kollégák személyéről – nem nagyon születnek ilyenkor, mindenki az operatív…..
Job Way 2014.01.28 15:49:02
@jobangel: na megtettem mindent, annak érdekében, hogy kapjak némi infót a pályázatról. LinkedIn, recepció, számtalan telefonhívás. Ma hagytam üzenetet a hangpostán is és pár percen belül meg is érkezett a válasz e-mailen:
Sűrű bocsánatkérések közepette a szakmai vezető elfoglaltságára hivatkoznak, akit még telefonon sem tudnak elérni. Azonnal értesítenek, ha van döntés.

De milyen döntés?
A) meg se nézte az anyagokat a szakmai vezető, tehát függő az ügy...
B) megnézte az anyagokat, én kiestem, és a végső befutóról várjuk a döntést és csak megy a lebegtetés a döntésig.

Bár némi reményre ad okot a válasz, de lényegében az van amit leírtál és persze bizonytalanság.
Job Way 2014.01.29 08:57:11
@jobangel: Én is erre tippelek sajnos. Nem tartom korrekt eljárásnak, ugyanúgy ahogy az üzleti életben sem az. Persze vannak kivételek...
Az előző posztban a cégek kommunikációjával foglalkoztam, és találtam egy igen rossz példát is, amin keresztül megmutathatom, miért nem jó általánosságokba burkolózni. (Több hirdetést jelöltem meg erre magamnak, de ez lett a "tuti" - mert ez az a munkakör, ahol a lehető…..
Job Way 2014.01.28 17:04:22
@monddazigazatmar: nem csak egy céget, egy egész iparágat. De olvasva a kommentjeidet, Benned olyan embert tisztelhetünk, aki egy jól fizető biztos felsővezető a legtutibb cégnél vagy menő vállalkozó. De az biztos, hogy soha nem kerültél hasonló helyzetbe. Te tudsz valamit!!! Örülj ennek.
Az álláskeresési kommunikáció az álláshirdetéssel kezdődik, de az általános céges kommunikáció hiányosságai sajnos az egész álláskeresési folyamatra kihatnak – sokat ártva ezzel az álláskeresőknek. A legtöbb álláshirdetés írásánál valamiért azt gondolják, hogy…..
Álláshirdetések tucatjai kérik a kitűnő kommunikációs készséget, néha úgy érzem, hogy csak divatból, mert a hirdetők sem tudják pontosan megfogalmazni, mit is értenek ezalatt. Emellett a legtöbb álláspályázatban benne van hogy „kitűnő kommunikációs készséggel…..
Job Way 2014.01.17 10:48:38
Akkor felteszem én a kérdést!
Meg tudja mondani valaki, hogy milyen a jó CV vagy a jó motivációs levél?
Nos, van aki meg tudja mondani...
Sajnos 1 éve gyakorló álláskereső vagyok. Nagyon sok "szakmai" anyagot elolvastam, jó nevű magyar és külföldi szakirodalmat is, kíváncsian elemezgettem különböző "gerillamarketinges" eszközökkel élő, szerintem vakításokat, voltam karrier tanácsadónál is.
Minden anyagban van pár közös pont, légy kitartó, szakmai, cv-d legyen max. 2 oldal stb. Ezek azok a dolgok, amelyeket egy bulvárújság cikkéből is megtudhatunk, de egyik sem ad egzakt választ, sőt sokszor ellentétes tanácsokat adnak, ezzel csak még bizonytalanná téve az amúgy is megviselt álláskeresőt.
És hogy ki tudja megmondani, hogy milyen az ideális önéletrajz és motivációs levél? Minden az előbb említett forrás azt mondja magáról, hogy majd én... Szerintem nem, inkább aki elolvassa, kinek beadod, legyen az HR-es, szakmai vezető, ügyvezető, hiszen emberek és van szubjektív véleményük. Így ez egy lutri ilyen formában.
Nekünk az a feladatunk, hogy magunkat adjuk, törekedjünk hogy anyagunk tükrözze a személyiségünket, elszántságunkat, szakmaiságunkat.
Persze mankók jól jönnek, cv "vázak" vagy motivációs levél draftok. Az utóbbinál szerintem (ahogy az ált. iskolában tanultuk), csak a bevezetés és a befejezés részben érdemes "puskázni", a tárgyalás legyél Te magad.
Erre jók lehetnek az előbb említett itinerek, jó kapaszkodót adnak, magabiztosabbá tehetik az embert.

De ha valaki van, aki mégis tudja a kommentem elején feltett kérdésre az egzakt választ, ne tartsa magában:)
Most folytatódik cikksorozatom az állásinterjúkról szóló panaszlevéllel (előzmények itt), amiben már a legkínosabb témákat érintjük. Szexuális élet, vallás, egyéb magánéleti momentumok, túlóra, fizetési igény, stílusbeli kifogások. 4. Hülyének nézelÉn egy…..
Job Way 2013.11.03 09:07:43
@rabelais: milyen tanacsokra gondolsz?
Job Way 2013.11.03 10:49:30
@Naszta: a 3as ponttal egyet kell ertsek. Legyen szo munkanelkuli allaskeresorol vagy levadaszott jeloltrol, mimdenki megerdemli azt, hogy tajekoztassak. Kis multinal dolgoztam, ahol n volt kulon HR, en es az MD interjuztattunk. Es szakmai vezetokent volt idom, ami n volt tobb kb. 3 percnel, hogy a bejott kb. 250 db cv cimzettjenek, mindendele hokuszpokusz nelkul irjak egy rovid valaszt az info@ rol. Ha mar dolgozott valaki egy cv-vel, netalantan interjura is behivtak, igenis megerdemel egy korrekt valaszt.
Job Way 2013.11.04 14:47:26
@tff: Őszintén, mit ér egy adatkezelési nyilatkozat és ki fog utánamenni. Csak kevesen és azokkal se foglalkoznak.
Jó példa: kb. 1,5 hónapja voltam interjún egy fejvadász cégnél. Már a második körben voltam bent, megcsináltattak velem mindenféle tesztet, személyiség, pszichikai, teljesítmény, problémamegoldás, IQ, EQ minden ami szem szájnak ingere... Kb. 4 órát voltam bent. Ahogy kell, előtte aláírattak velem egy nyilatkozatot, hogy hozzájárulok ahhoz, hogy kiadják az adott cégnek az eredményeket és külön pontban az is benne volt, hogy engem is tájékoztatnak az eredményről. Mivel az embert nem tesztelik minden nap, még szép hogy kíváncsi voltam az eredeményekre és persze arra is, hogy tovább jutottam-e. Telefonon érdeklődtem 2 hét után, semmi, nem tudnak és nem adhatnak még felvilágosítást. Oké, türelmes vagyok, újabb érdeklődés, újabb telefon, e-mail és semmi. Az e-mailre még válaszolni se válaszolnak.
Ennyit a korrektségről...