Regisztráció Blogot indítok
Adatok
éneztnemértem

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
éneztnemértem 2014.05.06 09:31:47
Azért ez a cikk egy kicsit egyoldalú, még ha sok igazságot (inkább részigazságot) tartalmaz is. A dinamika kompresszió pl. nem aljas trükk :) Mint, ahogyan nem igazán van értelme a mai popzenében valósághű hangzásról sem beszélni, mert pl. egy szintetizátor hangzása mihez képes valóság? Vagy egy pergődob csak úgy magában, hogy szól? Már a Beatles is csavargatta a cuccokat, pedig még nagyon messze voltunk a mai kütyüktől. Kicsit olyan ez a cikk, mint amikor valami orvosi dologról írnak. Fel lehet rajta horkanni, de aztán a "Senki nem tudja..." kezdetű mondatoknak a megoldása általában megtalálható a szakirodalomban. Csak a laikus olvasó már nem néz utána, hanem szajkózza, amit egy cikkben olvasott. Ezzel együtt magával a problémafelvetéssel egyet értek. Tényleg fosul kezd már minden szólni, de ez nem trükk, és még csak nem is igénytelenség. Hiszen mennyi időt töltenek a stúdióban a zenészek, aztán külön keverik, külön masterelik még a felvételeket, hogy "úgy" szóljon! Szóval, valahol ez ízlés kérdése. Pl. ha valaki járt már komolyzenei koncerten, az tudja, hogy ha úgy szólna egy felvétel, ahogyan ott szól a zenekar, akkor bizony nagyon lehurrognák a hifisták. A 70-es években készített Star Wars filmzene, igazi komolyzenei mű. Mégsem úgy szól. A hangerő háborút amúgy szerintem az FM rádiók kezdték. A kocsiban is azt a rádiót hallgatod, amelyik "jobban szól". Az meg mint tudjuk: a hangosabb :-D
éneztnemértem 2014.05.06 13:52:17
@Mityu "aljanép" MG: Bizonyára nem írtam volna ilyet, ha nem jártam koncerteken. De lehet, hogy csak mindig rossz felvételeket hallgattam és ezért hiszem, hogy nagyon másképp szólnak a jónak minősítettek is a koncerthez képest. Vagy lehet, hogy csak rossz termekben voltam, de azért ne feltételezd, hogy csak úgy beböffentettem ezt ide, mert jópofának tűnt :-)
„Szomorú volt arról beszélni, hogy melyik ajándékomat adja vissza, amit tőlem kapott” – a hölgy egy kicsit túldramatizálja a helyzetet, vagy csak a szokásos királynő-játszma zajlik. Posztolónk nehezen tudja eldönteni, küzdjön-e ezért a nőért, várakozzon, vagy most rögtön lépjen tovább?   Ha…..
Jelentkezz az ifjúsági sajtódíjra - írja a Diákújságírók Egyesületének (DUE) honlapja. A rövid felhívás végén közlik is, hogyan várják a pályamunkákat. Ezt muszáj idéznünk: A pályázatokat a DUE, 1583 Budapest, pf. 14. címre kell beküldeni. Még azt is hozzáteszik,…..
Furdancs Blog Börtönbarkács 2013.02.13 10:46:21
Bár még nem voltam börtönben, de feltételezem, hogy ott egy dologból van bőven. Ez pedig az idő. Ezt is csak a börtönös filmekből sejtem, melyek valószínűleg nem mindig fedik a valóságot. Mindenesetre az alábbi  gyűjteményből kiderül hogy a fogvatartottaknak olykor…..
Michael J Fox újrafogratta a Vissza a jövőbe trailerét, kockáról kockára. Az alkalom a Scream Awards, de amúgy is 25 éves maga a film, úgyhogy évfordulós jutalomnak is tekinthetjük. Fent az újraforgatott trailer, lent az eredeti.Via Io9..
A nálunk is ismert, bár boltot még egy jó ideig biztosan nem nyitó, GAP ruházati áruházlánc néhány hónappal ezelőtt nagy elhatározásra szánta el magát. A 20 éve változatlan és közkedvelt logójukat szerették volna megújítani, egy kicsit modernizálni, amire annak rendje s…..
Tudom, hogy szopóág van mostanság, túl sokszor kell szégyenlősen annyit mondani, hogy "na jó, de egyébként azért...", meg "de a Gyurcsány meg...". Tudom, és ezért nem írok most itt a Nyilatkozatról, meg egyéb baromságról.De, mint azt a régi olvasók már…..
Mivel tegnap csak új off topicot kaptatok, valódi, érdekes posztot galád módon viszont nem tettem ki. Cserébe most a szokásosnál korábban olvashattok egyet, amit Tibor küldött, szemléltetve az igazságos és egyenlő mértékű bírságolási gyakorlatot, vagyis ennek hiányát. És a…..
A kék norvég megérkezett, nyugdíjazta a Pannon márkát, és helyette a nemzetközi Telenort adta nekünk. Szerintük jó az, ha a norvégok tapasztalataira is építhetünk, mert így legalább megtaláljuk a családot a Szabadság téren héderező hippik között. Vagy valami ilyesmi a…..
Varánusz Pinológus újratöltve! 2010.03.07 08:00:00
Egy vezérhím mindig falkája éke-dísze marad, vesse őt bárhová az élet.Legyen akár itthon háttérben munkálkodó bábos, aki a kirakatembert mozgatja hátulról, vagy maga is kirakatember az Európa Parlamentben.Kovács László pályafutása alatt volt már mindkettő. Szerepeit…..
 Mert lehet szépen is csinálni ezt. A világ legtökéletesebb szakítása! Nem is hiszitek talán de létezik. Nem kell hogy az ex mindig rohadt disznó legyen aki összetörte a szívemet! Lehet hogy egy idő után mindkét fél rájön hogy megváltozott , az életben más céljai vannak…..
Brrrrr... Rusnya idő van odakint, ha így haladunk, holnap már télikabátban fogok császkálni.Ma egy olyan levelet teszek közszemlére, amely nem a hétköznapi emberek problémáit eleveníti meg, sokan örömmel cserélnénk le rabszolgamunkánkat a levélíró úriemberrel.Természetesen…..
w A dublőrök éjszakája 2008.05.22 06:00:00
Re: A KDNP-ből csinálhat Orbán saját ellenzéketÚristen, győztünk! 1990-ben állítólag így vette tudomásul Antall József, hogy az MDF megnyerte a választást. Nem volt a tarsolyukban semmiféle program - nem is csoda, hogy magát a tarsolyt kezdték lobogtatni identitásképzőként,…..
éneztnemértem 2008.05.22 13:50:11
Nem vagyok túlságosan öreg. Kb. akkor végeztem az általánosban, amikor itten rencerváltás, vagy mifene volt.
Így aztán nyiladozó értelmem végig tudta követni a kis magyar politika alakulását.
Emlékszem én még arra, amikor Viktortól másztam a falra és azt hittem rosszabb nem jöhet. Aztán mégis. Legalábbis számomra az. Jött Peti bácsi, aki úgy megvédte a hazai kis és középvállalkozásokat, meg a kényszervállalkozókat, hogy azóta is csak a kérvényeket írogatják az adóhivatalnak fizetési könnyítésért...
Aztán Ferike bevásárolta magát a jóba és az egész "k*rva országot" úgy kezeli, mintha az ő kis privát cége lenne.
Nem az a bajom, hogy Ferikének nem sikerülnek a reformok, hanem, hogy nem reformál, hanem amire szemet vetnek az üzletfelei, arra gyárttat valami prekoncepciót és eladja, lebontja, kiárusítja stb. és közben "háát sajnos a reformok megkívánják". Ebben remek partner volt a belváros pártja.
Valamin kissé összevesztek, azt mán nem egy cég... Van ilyen az üzletben...
Csak azt felejti el Ferike és a környezete, hogy ez nem egy kib*szott cég. Nem lehet csak úgy kirúgni az embereket, hogy csökkentsék a kiadásokat. Mindenképpen üzemeltetni kell.
Mi akik meg ebben a multiban dolgozunk csak két dolgot tehetünk: Vagy észrevesszük, hogy a szép magyar szavunk a "képviselő" jelentése az, hogy mi megválasztunk valakit, aki képviseli azt, amit mi szeretnénk, vagy ideje leporolni az oroszkönyveket...
Nem vagyok Fityesz fan, csak kissé tele a f*szom azzal, hogy a mostani politika megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy a valódi értékek nem léteznek. Nincs haza, nincs hit, nincs hosszútávú gondolkodás, nincs család stb. Gyökértelen percemberek jönnek - mennek
osztanak, fosztanak.
Nem arról beszélek, hogy "jajj mán megint drágább a kenyér". Kapitalizmus van, ráadásul jó vad. De kikérem magamnak, hogy az én hazámon röhögjön a világ és szemétdombnak használjanak bennünket, mert "a magyaroknál megkenünk egy-két fickót és eladják nekünk még a Szent Koronát is, aztán visszabérlik".
Ébredjünk már fel és lássunk b*sszus. Nem a bal meg a jobb oldal a kérdés, hanem , hogy hagyod-e, hogy amit évszázadokig nem tudtak elvenni fegyverrel, azt most eladja valaki. Pedig nem az övé.