Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogyéáadja

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
hogyéáadja 2020.03.09 14:06:19
@soarvány: Azért volt fontos,. mert Napoleon fia volt. A "nácik" - tehát a németek - gesztust akartak tenni azzal, hogy apát és fiát egy helyre temették. Ugye akkor éppen övék volt Bécs is meg Párizs is, könnyen megtehették.
@SomiTomi: Én Gerald Durellnél olvastam ezt a szót először.
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
hogyéáadja 2020.02.17 12:40:36
@gigabursch: Miért, mit kellett volna csinálniuk? Elkezdeni lakott területek felett lövöldözni? Hátha a gép széthulló darabkái pont úgy esnek, hogy nem sérül meg senki?
hogyéáadja 2020.02.17 13:11:25
@gigabursch: És akkor hova esne a gép? Az esetleg tévesen kilőtt rakéta? Hány darabba esik szét egy lőszerrel teli vadászgép, ha szétlövik?
Igen, szerintem is lehetett volna ettől más vége is a történetnek, például ha lakott terüólet felett lelövik.

"Nem vagyok jogi tótumfaktum (sem), de van benne az az eset, hogy a strandon felismeri a szabadságos doki, hogy darázscsípés kapcsán gégemetszést kell csinálnia a másik strandolón, mert majd' megfullad.
Ha megteszi, ha nem, már belelépett a felelősségi körbe.
Remélem érthető. "

nem. Sajnos teljesen értelmezhetetlen a sztori mind önmagában, mind a repülős esetre vonatkoztatva.
Ennek az írásnak a története egy képpel kezdődött, melyet alább láthattok. Tavaly októberben posztolta a képet Balogh Attila a Facebook csoportomba, mely azonnal szöget ütött a fejembe. Azóta elég sokat nyomoztam utána, elég sokat megtudtam róla, de mégis úgy érzem nagyon keveset tudok a teljes…..
hogyéáadja 2020.02.17 10:10:15
Itt van egy cikk, ennek a 39. oldalán és a lábjegyzetben kiderül, hogy Zalánt Kolozsvárott életfogytiglanra ítélték. Magyarország 1950-ben adta ki. A lábjegyzetben ott van, hogy hol vannak a levéltári adatok. András és Endre az ugyanaz, a főszövegben is van utalás egyértelmű, hogy ugyanarról a személyről van szó.

www.epa.hu/03400/03463/00001/pdf/EPA03463_clio_muhelytanulmanyok_2018_01_015-071.pdf

Ha már klaviatúrát ragadtam, akkor pontosítok egy picit: az Igazságügyi Igazoló Bizottság eljárása az nem per volt, hanem egy 45-46-ban minden fontosabb szakmában előírt eljárás, ahol az eljárás alá vontnak igazolnia kellett a múltbeli tevékenységét. Nem azért került valaki oda, mert valamit csinált, hanem mindenkinek át kellett esnie ezen. Ezért picit a gondolatmeneted is hibás, mert Zalánnak nem volt igazából miért menekülnie, hiszen per nem folyt ellene. Annyi történt, mint annyi mindenkivel, hogy 45-48-ban viszonylag lenyugodtak a kedélyek, aztán a 48-asw komcsi hatalomátvételkor mindenkit elővettek - Zalán ráadásul nyilván kikérték a románok.
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
hogyéáadja 2020.02.15 15:33:36
@kéki béla: igen. Elképzelhetetlen.
Amíg valski eljut egy doktoriig, akkor papírok tucatjai keletkeznek róla. Több helyen, több példányban. Aztán van egy nyilvános címvédés, annak van előkészítése, megtartása, ott többem ozt vannak. Volt evy témavezető, aki az rgész folyamatot végigkísérte. Van egy disszertáció, ugye, aminek a témája fenn krll legyen a neten, ami meg kell, hogy legyen az egyetemen. Aztán a diplomának száma, bejegyzése. Mindez papíron, is elektronikusan is...
hogyéáadja 2020.02.15 21:56:43
@Muhammad Balfas: igen, csak ha nem végezted el a jogot, akkor nem nagyon tudod tanítani.
A hölgynek volt szakirányú végzettsége, tehát diplomás, csak a jelek szerint phd-t nem csinált.
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
Amikor 74 évvel ezelőtt eldördültek a később halált okozó lövések, még senki sem sejtette, hogy Reinhard Heydrich meggyilkolását olyan bosszú követi, ami egy teljes települést töröl el a föld színéről. 1942. május 27-én két cseh ellenálló hajtotta végre azt a merényletet, melynek során az egyik…..
hogyéáadja 2016.05.28 11:44:12
Ugye ti is láttatok már férfiakat egyedül ülni a bárpultnál, ahogy éppen borongósan néz maga elé, vagy a pultosribancnak udvarol, esetleg hülyét csinál magából. Valamiért vannak olyan férfiak, akik meg vannak győződve arról, hogy a pult támasztása jó móka, sőt mi több jövedelmező lesz valamilyen…..
Minden olyan döntés, ami a jogállamot köpi telibe üzenetértékkel bír. Első fokon, nem jogerősen házi őrizetre változtatta a Buda-Cash brókerház alapítójának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Buda-Cash-t 1995-ben alapító Pintér Zoltánt tavaly októberben, a brókercég…..
Mi magunk egyébként hívei lennénk egy, a hosszú (túl hosszú) településnevek rövid változatainak terjesztését felkaroló kampánynak. Teljesen felesleges hisztinek érezzük, hogy minden tetves alkalommal, amikor székesfővárosunkat Pestnek titulálja valaki, megjegyezze az illető,…..
hogyéáadja 2015.09.11 13:37:47
Visszakaptam a hitemet. Az elmúlt öt évben többször megingott a bizalmam a magyar igazságszolgáltatásban, sőt néha már-már el is veszítettem. Magam sem hittem volna, hogy a bírósági rendszer még képes az önkorrekcióra. de kiderült, hogy igen, képes. A Fidesz-KDNP mindent…..
Lámpaláz, munkamánia vagy szintetikus szerek okozhatják a tüneteket – mondta el kérdésünkre Bérczesi Róbert, szakértő. "A miniszterelnökséget vezető miniszter szerteágazó feladatai miatt nem engedheti meg az alvás luxusát. Napirendjébe nem fér bele a pihenés,…..
Dinamó Műhely Internacionálé 2015.04.30 08:39:29
A proletariátus – a tőketulajdon nélküli, munkaidejük és munkaerejük eladásából élő személyek univerzuma – fönnáll. A proletariátus – beleértve a munkanélkülieket, a prekariátust, az underclass-t, a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, a megözvegyült…..
hogyéáadja 2015.05.01 06:48:08
@MiklósA: Steve Jobs mire ment volna az agyával, ha munkáskezek nem rakosgatják össze a gépeit?
A TV2 nagy port felvert reality-sorozatának egyik legtöbbet szenvedett szereplője (Nórit nemcsak Gábor bántotta, hanem szinte minden lakótársa lehülyézte a bent töltött 47 nap alatt, és durva tréfák alanya is volt) nem sokkal ezelőtt egy pillangóceremónia nevű kiválasztás…..
hogyéáadja 2015.04.29 07:05:45
@Onereality: Hát ez az! Miután tudták, hogy Nóri két nap múlva kiesik, simán dobhatták volna a jelenetet. Dramaturgiailag jelentéktelen. Ami nem menti a köcsögöt.

@moli: Magyar állampolgárra büntetőjogi szempontból magyar törvények vonatkoznak mindenhol.
hogyéáadja 2015.04.29 08:00:18
@Papichulo: Persze, a helyiek mindig.
Nem nekem írtad, de megerősítem: Costa Rica messze a térség legmodernebb, legcivilizáltabb országa.
Egy év próbaidő próbára bocsátás. Tessék ezt ízlelgetni egy kicsit, nem szarkupac, lehet. Egy év próbaidőt  próbára bocsátást kapott Puzsér Róbert, mert azt mondta Hajdú Péterre, hogy egy szarkupac. Azt is mondta rá, hogy klinikai pszichopata és takonygerincű antihős, de…..
hogyéáadja 2015.04.04 19:55:47
@jogalany: iszonyatos hülyeségeket írsz.
Pont egy évvel ezelőtt volt itt egy írás a történelem egyik nagy csatájáról, ami elnyerte az olvasók tetszését. Akkor sokan kommentben kérték, hogy legyen még hasonló csataleírás. A mai dátum kiváló időpont arra, hogy megemlékezzünk a Galaktikus Polgárháború döntő…..
Naponta jönnek az új, elképesztő információmorzsák a Questor-ügyben. A kormány megszólalásai pedig hemzsegnek az ellentmondásoktól és hazugságoktól. Most csak a külügyminisztériumot és Szijjártó Pétert emelném ki.                 A legeslegkésőbb akkor,…..
Sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az M1 Ma reggel c. műsora néha egészen elképesztő jeleneteket produkál, de szerencsére a Csokosluli Tumblr nálunk figyelmesebb volt. A ma reggeli adásban a meteorológus két cuki állatos olvasói fotót mutatott meg, az egyiken egy madár, a…..
Új csatornán, új műsorvezetővel, új idősávban indult el tegnap az Éden Hotel, az a reality, amivel a TV2 nagyobb kockázatot vállal, mintha Kárász Róbert főszereplésével mutatna be egy vígjátéksorozatot. A maratoni műsorfolyam heti öt hétköznap jelentkezik majd, ha minden…..
hogyéáadja 2015.02.24 09:46:30
A Magyar Posta csekkbefizető automatáinak én speciel nagyon örülök, mert csak odamegy az ember, bedugja a csekket, a kártyát, nyom, vár, kihúz, elmegy. Gyorsabb, mint a postai droidok, nem kell a pultnál szembesülni azzal, hogy ha kártyával fizetsz, az kézpénzfelvételnek számít,…..
hogyéáadja 2015.02.09 18:41:43
@Trigon_: Nem tudom, milyen bankod van. Nekem olyan díjcsomagom van, amiben nincs semmi ilyesmi. És teljesen hitelesen meg van az igazolás. Hány évenként van gond egy közműcsekkel, 5? 10? egy darab A/4-es papírlap 5 évenként a költség?
hogyéáadja 2015.02.09 18:56:50
@sixx: Oké!
hogyéáadja 2015.02.09 18:57:46
@Trigon_: Nem, az nem tájékoztató. Pontosan annyira hiteles, mind a feladóvevény.
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
hogyéáadja 2015.01.26 10:59:56
@pip25: Igen, ez olyan, mintha az olimpián nem osztanának érmet 3000 akadályon, mert úgyis Kenya nyeri.
”Így aztán nem maradt egyéb hátra, mint a Körmöcbánya és Besztercebánya közti hegyháton átvivő igen kétes utat használni, még a poggyász és az ágyúk egy részének kockáztatásával is. Mind Körmöcbányától, mind Besztercebányától meredek erdei utak visznek a hegység…..
hogyéáadja 2015.01.25 17:24:35
Sokaknál kiverte a biztosítékot Maksa Zoltán Hír TV-s szereplése, ahol sikerült egy meglehetősen érzékeny témában elsütnie egy borzalmasan rossz viccet a megerőszakolt egyetemista lányokkal kapcsolatban. A Nőkért Egyesület például annyira felháborodott, hogy a médiahatósághoz…..
hogyéáadja 2015.01.03 22:17:09
@L.A.M: Igen. Ez egy SZAR vicc, de csak azért, mert ezeréves panelből dolgozik. De az isten szerelmére, minden vicc sért valakit. Azon a blog.hu-n vagyunk, ahol a Szily Laci szerkesztette szóvicc blogon Jézus fogta a fejét "Holy shit" szöveggel, bazmeg.
Mi indokolja, hogy német mintára hazánkban is önálló területként foglalkozzunk az alkotmányi eljárásjoggal? Az alapjogi érzékenység ma már kevés egy sikeres alkotmányjogi panaszhoz. Az Alkotmánybíróság előtti eljárást választóknak ma már nem elég, ha “csak” az…..
hogyéáadja 2014.12.26 19:24:53
@Göntér László: nem nagyon értelek. A járások a közigazgatás részei. A vízügyi hivatal elnökét sem választja senki. A kerületi rendőrkapitányt sem. Az önkormányzat lakásügyi előadóját sem. Nem keversz te valamit nagyon?
-  - Ma van a méhészborz-keménység világnapja. - 30 éve adták át az első dobócsillagos szállodát Tokióban. - 127 éve szabadalmaztatta Pjotr Guillame a lóvontatású írógépet. A nap mondása: “Dr. Fleming, ezt a penészes tálat már nem volt időm elmosogatni, bocsánat!”…..
hogyéáadja 2014.11.18 06:02:36