Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megvalósító Macska

311 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hvg szúrta ki, hogy a Brazíliában frissen kinevezett Dante Mantovaniról mit ír a CNN. A 35 éves Mantovani most került a brazil kulturális alap élére, ahol természetesen a kulturális támogatásokról is dönt majd, és amúgy klasszikus zenei végzettsége van sőt, gyakorló karmester. Viszont a…..
Megvalósító Macska 2019.12.09 14:48:21
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
Megvalósító Macska 2017.10.11 11:29:51
ImI
"Megy? JP Sears vagyok és Ultra Spirituális. Ma azt tanítom meg neked, hogyan legyél te is ultra spirituális. Először is azt fontos megértened, hogy ahhoz hogy ultra spirituális légy, nem kell tényleg spirituálisnak lenned, mert úgysincs senkinek fogalma arról, mit jelent ez. Ultra spirituálisnak…..
Megvalósító Macska 2016.08.31 17:34:59
Igen, jól olvasod, azért volt most ilyen nagy csend, mert cuccolok át egy másik tárhelyre! Egy saját tárhelyre, a http://megvalositas-alatt.hu-ra! Köszönöm a blog.hu-nak az eddigi helytállását, hogy blogolási lehetőséget biztosított számomra, hogy remek és számos funkcióval ellátott platformon, egy…..
Úgy összességében szerettem a sulit. Nagyon sok érdekes dolgot tanulhattunk meg. Inkább csak egyes tanárokat, tantárgyakat nem szerettem. Azt, ahogy tanították. Nem célom megváltani az oktatási rendszert, nem is tudom. Régen jártam általános- és középsuliba, nem tudom, jelenleg mi valósul meg…..
Megvalósító Macska 2016.06.12 11:04:54
@rnz: a "hülye vagy" és társai nem ész-ellenérv, így nincs mit megvédenem sem, mivel nem alakult ki értelmes vita.
Megvalósító Macska 2016.06.12 11:28:02
@rnz: Rosszul emlékszel :) egyetlen kérdés volt csak: "Ismét hülyeség van index címlapon?" A többi mind arról szólt, hogy hülye vagyok. Az egyetlen értelmes hozzászólást, mely valós elkondolkodást vet fel, azt fentebb olvashatod Before-tól. Nincs problémám az ellenérvekkel, de egyetlen egyben nem volt, a sértegetésnek pedig nincs helye itt. Ez a blog nem erről szól. Akinek nem tetszik, hogy törlöm a sértegetést, az nem a célcsoportom, nem muszáj olvasnia sem a bejegyzéseimet, ha szerinte hülyeség.

A fenti bejegyzés hiányos, csak felületesen érintettem benne dolgokat, amit simán lehet - szándékosan - félreérteni. Egy másik platformon nem értették félre, és valóban kialakult egy - értelmes, nem személyeskedő - vita, amibe szívesen beszálltam.

De ennél mélyebben nincs kedvem foglalkozni vele, mert nem akarok most egy könyvnyit gépelni, ott vannak erre a szakemberek. Nekem más dolgom van.
A tegnapihoz kiegészítésként elkészítettem egy nyomtatható hőmérő naptárat. A PDF A4 formátumú, a nagyobbikon kettő darab táblázatot találsz, azaz egy nyomtatás két ciklusra elegendő, a kisebbiken 4 táblázat szerepel. Töltsd le a nagyobb vagy a kisebb táblázatot, ha téged is érdekel a…..
Mostanában a kajára kevesebb ráhatásom van. Persze rohanáskor betérhetnék tönkölykockáért is a Trió pizza helyett, ha útba esik. Szóval én is hibás vagyok. De "sajnos", mire végzek a melóval, már meg van főzve, néha kicsit több olajjal, mint ahogy nekem jól esne. (A nyugdíj előnye, amellett, hogy…..
Megvalósító Macska 2016.06.09 13:58:57
@pillepillango: Köszi :) én is :D
NyugiAnyu Bemutatkozás 2016.06.07 10:08:09
Üdvözöllek a NyugiAnyu – stresszmentes családi blogon. Családi a blog több szempontból is. Egyrészről mindennapi családi élethelyzetekről szól, vagyis arról a törekvésről, hogyan próbálunk meg (hangsúlyozom próbálunk) nyugodt, stresszmentes (inkább stressz-csökkentett) családi életet élni.…..
Biztosan veled is előfordult már, hogy a blogodon (vagy az alkotásod alá, vagy bármihez, amit tettél) olyan hozzászólást kaptál, ami gyakorlatilag sérteget. Írsz valamilyen témában, mert pl. véleményed van. Miért ne lehetne véleményed valamiről, amit a bőrödön érzel, vagy éreztél, nem igaz? Személy…..
Nehéz ezt megfogalmaznom. Kicsi korom óta az életem része. El nem tudom képzelni, milyen lehet művészet nélkül élni. A Zene mindig itt volt velem. Akkoriban még nem volt rádiónk az autóban, így gyerekként azzal szórakoztattam utastársaimat, hogy halandzsául énekeltem. Azt a szüleim nem igazán…..
Van olyan nőgyógyász - igen, létezik - aki törődik a páciens lelkével. Van olyan nőszógyász, aki empatikus. Sőt a saját tapasztalatai alapján is szervezi a saját tevékenységét. Olyan nőgyógyász, aki nem csak megtanulta, hanem meg is tapasztalta azt, amiről beszél. Olvasd tovább az új…..
Számos gyönyörű város akad Magyarországon. Felnövünk és élünk bennük, miközben turistaként csak más országokat, városokat látogatunk meg. A villamosról, buszról meg-megcsillan egy-két különlegesség, de a hétköznapi rohanásban nincs időnk tüzetesebben megvizsgálni és elmélázni rajta, hogy vajon mi az…..
A Sütisdobozoom blog új rovata amatőr fotós bloggereket kérdez, hogyan szeretnek illetve szoktak fényképezni. Beszálltam én is a játékba. Hogy ő miért indította el ezt a sorozatot, és hogy mi az én történetem, itt elolvashatjátok! :)..
"Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!" Nem szoktam szólni, de lehangoló, hogy amikor velem vagy, a telefonodat simogatod ahelyett, hogy igazán velem lennél. Nézz a szemembe és beszélgessünk! Éljük meg a pillanatot! Programozó létemre maradi vagyok kissé, ezért folyton vacillálok.…..
Megvalósító Macska 2016.05.10 14:36:38
@protézisesh: Végigolvastad az egész bejegyzést? Nem vagyok teljesen ellene, és ezért dilemmázom. Erről szól. :) Hogy van egy csomó hasznos funkicó, csak aztán a végén mindig oda jutok, hogy nem kell belőle még egy a családba, mert amiket itt felsoroltál, QR-kód, repjegy, csillagtérkép, stb - ezeket mind együtt csináljuk. (Ébreszteni meg a buta is tud.)
Megvalósító Macska 2016.05.11 07:53:17
@irdesmond: Jogos. Egyszer elgondolkodtunk azon is, hogy az okosteló helyett tabletet venni, aztán elvetettük, mert bár a túratérkép jobban látszana rajta, nehezebb lenne elővenni/elrakni túrázás közben.
Megvalósító Macska 2016.05.13 09:18:43
@protézisesh: Használtan már lehet venni 100e körül is jó iso-val gépeket :)
Körülbelül az óta olvasok blogokat, amióta ezt a blogot vezetem. Előtte is írogattam, de nem voltam igazán rendszeres blogolvasó. Most már több blogot is követek, napi szinten több bejegyzést is elolvasok. Főleg a Facebookról kattintok a blogokra (a blogok Facebook oldalairól vagy a MBBK csoportból)…..
Kisebb méretre váltottam. A legkisebbre. :) Tudom, hogy sokan szeretik a Filofaxokat, írószereket, szeretnek kreatívkodni is - én is! Miközben e sorokat írom, épp renderelődik illetve töltődik föl az alábbi videó (itt pedig a kulisszatitkok):..
"There, I fixed it!" :D Azaz a csóringer, amatőr, hobbifotós így eszkábál magának szórt fényt és kameraállványt abból, ami a keze ügyébe akad. Íme egy állólámpa, ráaggatva egy fényképezőgép - pár iratcsipesz és ajándékszalag segítségével. Szegény lámpa kissé ingatag, a szemfülesek majd észre fogják…..
"Fiús a lány!" - Három lehetőség jut az eszembe. Ha a lányod szeret fiús játékokkal játszani, szívesen építkezik, autózik, játszik a fiúkkal, lehetséges, hogy "fiús gondolkodása" van. Ez egyáltalán nem baj. Figyeld meg! Játék közben lányt vagy fiút alakít? Építőkockázik? Autózik? Makettvonatot…..
MadeByYou (MBY) egy alkotóműhely mindenkinek. :) Már egy ideje szerettem volna írni erről a helyről... ahol nyugodt és barátságos környezetben megfesthetsz egy általad választott kerámiát, és különböző festési technikákat is elsajátíthatsz a hét bármely napján. Minden eszköz a rendelkezésedre áll,…..
Van egy kedvenc könyvem (már többször emlegettem a blogon), A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása, melyből nagyon sokat tanultam arról, hogyan tehetem jobbá és hatékonyabbá az életem. Bár meglehetősen tömény anyag, leginkább (cég)vezetőknek szól, de a benne foglalt alapelvek az élet minden…..
Egyik kedvenc és nélkülözhetetlen számítógépes programom az Inkscape. Segítségével készítettem el a blog fejlécét és logóját is, de még az esküvői meghívónkat is. Az alábbi videóban szeretném megmutatni nektek, hogyan használom az Inkscape-et egy alakzat, pl. egy egyszerű logó megrajzolásához.…..
Kedvenc együttes - sorsolta ki Szilvi az eheti témát. Gondolkoztam, gondolkoztam, és arra jutottam, hogy nem választhatnék mást, mint az Ayreont - bár ez nem egy konkrét együttes, hanem inkább egy projekt-sorozat, ami elsősorban Arjen Anthony Lucassen nevéhez fűződik. De azt kell, mondjam, ez a…..
A WMN online női magazinon Szentesi Éva összegyűjtötte, mi az a 10 dolog, ami számára rákkendrollt jelenti. Ennek hatására én is ihletet kaptam. Van átfedés... :) 1. Amikor eljutunk valamelyik kedvenc zenekarom koncertjére, felcsendül az első dal, és széjjelráz a hideg, a föld fölött lebegek.…..
Mostanában menő dolog szervezetfejlesztési projekteket indítani, bölcs és sokat látott külső tanácsadók segítségét kérni, hátha tudnak valamit kezdeni saját cégünk nyomorával. Príma átvilágítási módszertanok, remek problémafeltáró technikák és komolyabbnál komolyabb szakkifejezések záporoznak ránk…..
Megvalósító Macska 2016.04.13 09:57:12
Köszönöm mindhárom bloggernek, hogy eszetekbe jutottam és díjra jelöltetek! :) Lássuk, mi is ez valójában. A Dorothy Blog Award egy vándor díj, amit bloggerek adnak egymásnak a másik fél munkájának elismeréseként. A jelölőim: Brigitte, Kamilla és Harmat Vivien Vanda. TODO list: 1. Köszönd meg a…..