Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dizil

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Még nem dőlt el semmi. Ikszet játszott szerdán a Debrecen, valamint egyetlen üldözője a Videtonon is, hogy maradjon kettejük között az egy pontnyi távolság. Mivel egy forduló alatt maximum három, de legalább nulla egység gyűjthető, így - és ahogy álltottuk - még bármi lehet.…..
Mi mindannyian egyéniségek, akarom mondani régi motorosok vagyunk a szakmában, ezért magabiztosan jelenthetjük ki, hogy híres emberek erőszakos halála szinte automatikusan vonzza a konteókat. Természetesen nem vagyunk ostobák: nem akarjuk azt állítani, hogy egy mezei, futottak még…..
Sosem értettük, hogy ha már mindenképp szükséges (mert szükséges) hétközi fordulókat beiktatni a bajnoki naptárba, akkor miért nem úgy oldják meg, hogy a hétvégén otthon játszók közül a lehető legtöbben újra otthon játszanak a következő körben? Vegyünk egy példát. A…..
Hétvégi beharangozónkat ezúttal a tabellák szerelmeseinek állítottuk össze, mély, sportbaráti üdvözlettel. Vajon ki a király Budapesten, ha már a bajnoki érmekért a vidék harcol? Csakugyan reménytelen a Diósgyőr-Nyíregyháza páros helyzete, vagy találtunk valami kapaszkodót?…..
A legigényesebb magyarfutball-fanatikusoknak sem lehet panasza az elmúlt két hétre, mivel négy csapatnál (a honi élvonal létszámának egynegyedénél) döntöttek úgy eme röpke időszak alatt, hogy a hosszú távra kiérlelt és következetesen végrehajtott szakmai koncepció jegyében…..
Ma is kinn jártunk Attiláéknál, a PannonInipi központjában, ahol igazából Attila jóvoltából mi is otthont kaptunk. Ez nekem, és garantáltan nem csak nekem egy nagyon nagy dolog, gyakorlatilag van egy helyünk, ahova mehetünk. Persze, ott a Potala is:) , és azt is szeretjük a…..
dizil 2010.04.15 00:49:57
Motto: „Ne felejtsd, ha valakire ezért vagy azért mutogatsz, legalább 3 ujjad visszamutat rád.” (Reiki mondás) „If you wanna make a world a better place, take a look at yourself, and make a change” (Michael Jackson – Man in the mirror) A köremail: A sátán…..
Sorcsere a tavaszi sereghajtók kispadjain. Hétfőn felmond McStay mester, mire Kovács Zoltán sportigazgató hagyományos népi játékba kezdve, kiszaladt a közeli kertekbe tojást keresni. A sok egyforma nem érdekelte, de talált egy szép, piros-kék vasalt darabot, felvette, és boldogan…..
Van néhány derbi, amit minden magyarfutball-hívőnek életében legalább egyszer személyesen is át kell élnie. Kapásból itt a Fradi-Újpest. A két fővárosi csapat mérkőzései százplussz évre datálódnak vissza, és legalább nyolcvanra az, hogy a dobogóért, bajnoki címért…..
A terrorizmus, pontosabban az ettől való félelem (főleg az emlékezetes, és általunk is bemutatott 9/11 óta) belopakodott a hétköznapjainkat betöltő gondolatok közé. Mondom ezt akkor is, ha tudom, hogy Magyarország közelmúltját és jelenét (pár elmekórtani, és szerény…..
18. forduló, nagykorú lett a bajnokság. Alkoholt ugyan már az első, júliusi körtől ihatott, és ivott is bőszen, mégis most vált de facto felnőtté. Innentől kezdve minden résztáv eggyel közelebb hozza a megnyugvást, és az utolsó fordulót, amikor majd minden kiderül.…..
Mielőtt Bangkok Charlie közreadná a "Ladyboy, avagy a látszat Thaiföldön gyakran csal" című kulturantropológia témakörben íródott akadémiai székfoglalóját, egy kis játékra invitálok mindenkit. A Thaifölddel foglalkozó fórumokban, no meg itt a blogon a kommentekben is…..
Hol volt, hol nem volt, sőt, van is ez az Andersen mese, amely „A császár új ruhája” címet viseli.  A sztori röviden összefoglalva egy nem létező, ámbátor méregdrága ruháról szól, melyet ügyes csodaszabók (vagy inkább csodacsalók?) úgy adtak el a császárnak,…..
Kényes (hogy ne mondjam: nagyon kényes) témát melegítünk fel mai posztunkban. Egy kétezer éves konteó pár vetületét villantjuk fel, kockáztatva a kiátkoztatást. És elöljáróban azt is elmondjuk, hogy ilyesmiért bizony máglya jár. Azaz járt, úgy 400 évvel ezelőtt, de akkor…..
Állítólag egy yorki hittudós, bizonyos Ealhwine mondta először, valamikor a setét nyolcadik században, hogy vox populi: vox Dei (a nép szava Isten szava), noha már ő sem értett vele egyet, de ez gonoszkodó mellékszál. Csak azért kezdtem ezzel a klasszikus (amúgy szerintem…..
dizil 2010.02.02 13:00:41
@forradalommost.hu:
ott a pont!
nekem is eszembejutott a korszak néhány konteoja, de az még itt is kiverné a biztosítékot.
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..
dizil 2010.02.01 11:46:33
@vomit:
precog gyerekek jelentik a jövőt az elnöknek?
Nikola Tesla földi pályafutásának első 25 évéről szóló múlt heti posztunk örvendetes olvasottságától fellelkesülve (24 óra alatt 11 ezer egyéni látogató 23 ezer oldalletöltést produkált, amivel a blog eddigi históriájában a második helyre kapaszkodott) nekilátunk tehát…..
Ne oltsál! Welcome back... 2010.01.12 15:15:00
...és persze ezt legalább annyira írom magamnak, mint Nektek, hiszen jó ideje feléje sem néztem a blognak. Remélem, senki nem aggódott, hogy esetleg az Elit keze van a dologban, hál' istennek jóval kisebb hal vagyok én annál, hogy rám "halásszanak" (már némi nyelvzavarral…..
Alaszka délkeleti sarkában, az atabaszk indiánok athna nevű törzsének egykori halász- és vadászterületén található egy – körülbelül 300 állandó lakosú – kis település, Gakona. Határában sétálva az óvatlan látogató (aki talán csak a környék lazacállományát…..
dizil 2010.01.27 03:30:49
@gyulabiusz:
egy kérdés a mérnökhöz: nem lehet, hogy az inkább 1 antenna?

(a 2004-es cunami idején a térségben erősödött a muszlim radikalizmus - thaiföldön is - ami azóta elhalkult.)
dizil 2010.01.27 17:55:03
@gyulabiusz:
a gömbsüveg alakú reflektor megvolt Teslánál (amikor még nem volt műhold).

A HAARP-ot nem kell irányítani, mert - arról szólnak az infók - fellövik a hullámokat az ionoszférába és onnan műholdról irányítják oda, ahova kell. Nekem az elképzelésem (és persze bárki javitson ki), hogy az ionoszféra elnyeli esetleg tovább gerjeszti a hullámokat és a műhold mint egy elektromágneses célzó visszaveri ahova kell.
A múlt heti első részben röviden felvázoltuk a szabadkőművesek vélt (vagy valós?) genézisének több forgatókönyvét és megismerkedhettük a két nagy áramlattal (az angolszász és a kontinentális, vagyis a reguláris és az irreguláris közötti különbségekkel). Nézzük meg…..
dizil 2010.01.19 15:20:52
a tegnapi m1 műsor:
videotar.mtv.hu/Videok/2010/01/19/10/Prizma_2010_januar_18_.aspx

nem vitás, tiboru blogjára válaszolniuk kellett. :)

a női páholy vezető (8:30nál) vámpirfogakkal?!
dizil 2010.01.20 13:42:54
@maxt:
jah, a nyitott páholynak ez a célja.
dizil 2010.01.20 16:45:56
@maxt:
a nyitott páholy arra való, hogy kifelé próbálnak egy képet mutatni az ártalmatlan gittegyletről, de a valódi páholyokból senki nem fog PR riportot csinálni a TVnek.
Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul…..
dizil 2010.01.19 00:31:42
dizil 2010.01.19 13:03:50
@molnibalage:
Amit a pólusváltásról szoktak mondani hivatalosan, nekem nem tetszik.

Nemcsak a földnek, a naprendszernek és a tejútnak is van mágneses tere. Valahol azt olvastam, hogy 2012-ben átmegy a naprendszerünk a tejút tengelyén és a föld mágneses tere akkor nem lesz szinkronban a tejút mágneses terével. Meglátjuk lesz-e polaritás váltás, de az is lehet, hogy lesz, csak nem veszünk észre semmit.

Az oszcillálást a föld forgási tengelyére érted?
www.youtube.com/watch?v=rTL2xDzPqVA&feature=PlayList&p=2696253F5F18D4AA&index=0
dizil 2010.01.19 14:11:30
@proletair:
a galactic equator-on megy keresztül 2012-ben:
www.youtube.com/watch?v=EXPWYPD-hgo

tudhattak valamit a mayák.
A sorozat tele van olyan jelenetekkel, melyeknek semmi köze az egész részhez (az epic, Peter vs Chciken a másik nagy kedvencem), de talán ez közölük a legdurvább, és a leghosszabb. ..
Igen, jól látjátok: bárhogyan is próbáltam, akármennyire is igyekeztem, ezt sem tudtam elkerülni. Úgy jártam, mint a JFK-gyilkossággal: a téma szerepeltetése nélkül folyamatos hiányérzetünk lenne, hiszen konteóblog szabadkőművesek nélkül olyan, mint disznóvágás pálinka,…..
De oltsál! Beszélgetés 2009.11.14 20:45:00
      (#) X (S)     üzenete: *ez van de én még mindig úgy érzem hogy lépés előnybe vagyunk azokhoz képest akik mondjuk már be is oltatták magukat Y üzenete: *az biztos de jelenlegi helyzetünkben ugyanúgy kétséges még a lehetséges…..