Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándor-ló

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Vándor-ló 2012.05.26 10:37:04
@belekotyogok:

"a túlnépesedésre ne teszkós minőségű élelmiszerek szintjén gondolj: gondolj arra, hogy hagyományos termelési módokkal mennyi élelmiszert tud előállítani a világ és ez a jelenlegi népesség hány százalékának lenne elegendő...

A megoldás a 100%os fogamzásgátlás lenne, de ilyen köztudottan nincs. Esetleg a páros nemi élettől való tartózkodás, na, az tuti. Gondolom te is csak gyermeknemzés céljával szexelsz. "

Huhh. Egy kicsit tömény volt. Nos.

1. Ha a hagyományos, egészséges családmodell működne mindenütt, vagy legtöbb helyütt és ebben a struktúrában történne a hagyományos, háztáji élelmiszer termelés, akkor sem beszélhetnénk sem túlnépesedésről, sem élelmiszer hiányról. Ez egyszerűen nem fedi a valóságot. NINCS túlnépesedés és ha háromszor ennyien lennénk, akkor sem lenne. Az más kérdés, hogy a népesség eloszlása néha meglehetősen ésszerűtlen. Túlzsúfolt nagyvárosok és kihaló vidék. Ez nem túlnépesedés, hanem ésszerűtlen népesség eloszlás. Nagy különbség. Emiatt nem kéne senkinek meghalnia, főleg nem gyerekeknek.

2. 100% -os fogamzásgátlás, mint megoldás? Persze, csak ne a te születésed előtti időkben kezdjék el csinálni és ne a te szüleid, igaz? Érdekes, hogy az élők közül milyen nagyvonalúan osztogatják egyesek a meg nem születés lehetőségét azoknak, akik utánuk következnek. Ha nem tisztelném az életet, azt mondanám: kezdje magán a születésszabályozást az, akinek annyira szívügye.

3. Nem jól gondolod, nem csak gyermeknemzés céljából élek szexuális életet a feleségemmel, de természetesen minden gyermek jövetelét áldásként fogadjuk. Nem állunk ellene, meg sem fordul a fejünkben, hogy meggyilkoltassuk, a feleségem megszüli, felneveljük, szeretjük. Nekem egyébként van is két gyermekem. Neked hány van?
Vándor-ló 2012.05.26 10:53:25
@Ironfist:

"Tényleg? Amikor a fogantatás megtörténik, a vadiúj magzat mindössze 2, azaz kettő darab sejtből áll. Ez alapján mondhatjuk, hogy tömeggyilkosságot követsz el, amikor egy zsepibe hokizol?"

Nos, ha lenne akárcsak közelítőleges fogalmad arról, hogy amikor azt mondod, hogy "csak kettő darab sejt", akkor valójában milyen döbbenetesen összetett dologról beszélsz, akkor eleve nagyobb tisztelettel beszélnél az életről. Az élet nem a sejtek számától függ, nem úgy mérjük, hogy "57millió sejttől kezdve minősül valami élőnek". Te is megtermékenyített petesejtként kezdted és szerintem nem bánod, hogy engedtek továbbfejlődni. Egyébként a zsepibe hokizást sem támogatom, de az már egy másik beszélgetés témája. A szexualitás elsősorban nem arról kell hogy szóljon, hogy levezesd a nemi feszültségedet, főleg nem egyedül. Ez egy torz válaszreakció arra, amikor valaki nincs szeretve egy másik ember által és nem tudja megosztani testét, lelkét a házastársával.

"Nem is tudom... talán annyi, hogy a 10 éves gyerek 10 év tapasztalatával bír... gondolkozik, ÉL, míg a másik amit felemlegettél mindössze PÁR DARAB KIBASZOTT SEJT, ami nem is él, mindössze szerves anyag."

Nem csak lelkiismereti, de tárgyszerű tévedés is, amit itt vázoltál. Az lehet, hogy biológiai szinten szerves anyagok alkotják azt a lényt, aki él, de az élet pusztán szerves anyagoktól nem jön létre. Soha senki nem tudott még vegyészkedés útján a semmiből, pusztán molekulák építgetésével életet létrehozni. Erre az ember nem képes. Én úgy hiszem Isten az élet alkotója és tulajdonosa, ergo neki egyetlen sejt is fontos. Az élet szerinted azért "élet" mert aki éli, az "gondolkozik"? Vagy azért élet, mert van "10 év tapaszatlata"? És mi van azokkal, akik mondjuk "20" év tapasztalattal a hátuk mögött sem gondolkoznak? Azok a te definíciód szerint nem is élnek? ;)

" Erre is mondanék példát. A metán is szerves anyag. A saját érvrendszered alapján ezek szerint akkor is gyilkosságot követsz el, ha fingasz egyet? De ha ezt nem fogadod el, akkor az is gyilkosság neked, ha borotválkozol, hajat vágsz, napozás után hámlasz, satöbbi?"

Ennek a saját érvrendszeremhez nem sok köze van, meg hát eleve is sánta párhuzam, amit szerintem te sem gondoltál végig. A metán nem él, biológiai értelemben sem. A biológiai értelemben vett élet (és én egyébként az életet nem biológiai értelemben nézem) az él, ami életfunkciókat mutat. Ha van időd, guglizd ki, hogy mik egy sejt életfunkciói, aztán utána gondold végig, hogy mekkora sületlenség ezt összevetni a fingással.
Vándor-ló 2012.05.26 11:12:52
@nu pagagyí:

"Az élet a fogantatástól kezdődik". Jól ismert érv, de azért megkérdezem, hogy szerinted egy petesejt magában élő, vagy holt? Költői kérdés volt, természetesen már az is élő, akárcsak a körmöd amit levágsz. A helyes kérdés itt az lenne, honnan lehet embernek nevezni valamit (valakit)? Tudjuk, egy embriónak egy darabig még az agya sem fejlődik ki, formára meg leköveti a törzsfejlődést: kétéltűből lesz majd ember. "

OK. Ezek a szokásos érvek. Ezzel kapcsolatban azért szerintem jó ha tudod, hogy nem érdemes ezzel a "ma már tudjuk, hogy formára leköveti a törzsfejlődést" című érvvel jönni annak, aki egy kicsit tájékozottabb (és szerintem te az vagy). Ez az elmélet Ernst Haeckel, 19. századi biológustól származik, akinek a munkájáról kiderült, hogy csalás. Ennek nézz utána szerintem (minden gúnyolódás nélkül mondom).

"Tudományos érveken alapuló közmegegyezés dönti el, honnan tekintenek egy sejthalmazt embernek, jelenleg ez 3 hónap."

Nincs ezzel kapcsolatos ún. "tudományos közmegegyezés", hangozzék bármilyen magabiztosan is ez a kifejezés. Köztudott, hogy a tudományos nézőpont abszolút világnézet függő, éppen ezért a különböző világnézetű tudósok eleve különbözőképpen vélekednek erről a kérdésről (is), meg úgy általában az élettel kapcsolatban is. Teljes tévedés azt gondolni, hogy a "tudományos" az nem hívő. Vannak hívő és nem hívő tudósok, akik már csak világnézetük folytán sem tudnak ilyen kérdésekben "közmegegyezésre" jutni. Az más kérdés, hogy sok ateista tudós közmegegyezésnek, meg "tudományosnak" mondja azt, amit ő maga állít. Ez azonban nem valami abszolút és megingathatatlan dolog, csak egy adott világnézetből táplálkozó érvekkel alátámasztott elmélet.

"Tudom, a Jóisten szavát nem überelheti sem a tudomány, sem holmi közmegegyezés, de ha a nem vallásos emberek elnézik nektek, hogy tetemes közpénzt az egyházaitokra és közvetve magatokra fordítsatok, úgy nektek sem kell minden olyanba beleszólni, ami benneteket egyáltalán nem is érint."

Engem összekeversz valakivel, de ezt nem csodálom, és összességében meg is értem. Nekem nincs egyházam, nem voltam és nem is leszek semmilyen vallási szervezet tagja, mert nem hiszek vallásban, nem kapok sem tetemes, sem elenyésző mennyiségű közpénzt senkitől, ennek ellenére hiszem, hogy Isten szavát valóban nem űberelheti sem közmegegyezés, sem a tudomány. Egyébként Isten, aki alkotta a világegyetemet annak minden működési sajátosságával és törvényével, egyáltalán nem tudomány ellenes, csak sajnos vannak olyan emberek, akik a tudományt gőgösen kisajátítják maguknak, miközben nem veszik észre, hogy olyan teljesen ésszerűtlen dogmák foglyai, mint hogy "a világ úgy jött létre, hogy kezdetben felrobbant a semmi", vagy hogy "az élet évmilliók alatt, puszta véletlenek sorozataként jött létre". Aki egyébként ezekben hisz, az nem csoda, ha nem érti és nem tiszteli az életet.
Vándor-ló 2012.04.17 14:45:36
Volna egy kérdésem, s előre bocsátom, sem a KDNP-t, sem a Fideszt nem tartom a bibliai értelemben "kereszténynek".

Ezt az "apostoli szegénység" című dolgot Jézus hol is hirdette? Mármint itt most melyik részt is értjük ez alatt a Bibliából?

OK, voltak például a "valdensek", akik hirdettek ilyesmit, de hát ők nem összekeverendők Jézussal, mint ahogy a KDNP sem. Az apostolok jellemzően nem voltak szegények (lásd pl. a jeruzsálemi gyülekezetben az "apostolok" lábaihoz tették le az adományaikat a hívek), de (amint Pál is írja egyik levelében) megtanultak "szűkölködni" és "bővölködni" is.

A világi értelemben vett gazdagság (azaz a vagyon mint életcél vagy bálvány) nem csábította őket, de a nincstelenséget egyáltalán nem tekintették valami magasztos, szent dolognak. Megelégedettséggel fogadták azt a körülményt, ami éppen adott volt, és pontosan ezzel az attitűddel cselekedték meg Jézus Krisztus tanításait, aki nem azt mondta, hogy "legyél szegény", hanem hogy:

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is." (Máté 6:19-21)

A bibliai értelemben, azaz Jézus Krisztus mércéjével mérve szerintem a helyes, "keresztény" hozzáállás ezek alapján az, hogy:

- Becsületesen (mi több: kiemelkedő minőségben) dolgozom, amiért joggal elvárom, hogy ugyanígy becsületesen meg legyek fizetve
- A pénz nem cél, hanem eszköz az életemben, azon belül is kizárólag materiális célok megvalósítására, szükségek betöltésére (a korai keresztényeknél az adakozás nagyon hangsúlyos kérdés volt, amit "apostoli szegénységből" aligha lehetett volna megvalósítani)

A keresztény ember nem egy anyagilag (szakmailag) tehetetlen ájtatos manó, aki réveteg, elhaló hangon szaval a szeretetről, miközben eltartatja magát másokkal. Ez Jézus Krisztus karakterétől teljesen idegen gúnya. Gondoljunk csak bele! Jézus teljes idejű szolgálatba lépése előtt (30 éves kora) ácsként dolgozott egy családi vállalkozásban. Tudta mit jelent dolgozni és milyen értéke van a munkának.

Miután elkezdte szolgálatát (30 éves korától), példázataiban nagyon gyakran mezőgazdasági tevékenységekkel példázta a természetfeletti törvényszerűségeket, amit a tanítványok (halászok, adószedők, stb) így meg is értettek.

Értem én, hogy mi motiválta a video szerzőjét, s én világnézettől függetlenül sem igazán tartom jogosnak azt sérelmezni, hogy valaki képviselő létére "csak" 750.000 forintnak megfelelő összeget kereshet. Az a véleményem, hogy ez az összeg a jelen helyzetben több mint elég a normális életkörülmények materiális összetevőinek biztosítására. Emellett azzal sincs bajom, ha valaki becsületes, hasznos munkával ennél többet keres, valamint nem tartom magasztalásra méltónak azt, ha valaki ennél jóval kevesebbet.

Mindenesetre a keresztény embert elvileg nem a sok pénzéről kéne messziről megismerni, hanem ahogy Jézus mondja:

"Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok." (János 13:35)
Vándor-ló 2012.04.17 21:02:12
@komplikato:

Egy klasszikus tévedést idézel, ami azok tévedése, akik egyébként nem, vagy csak felületesen ismerik a Bibliát. Azt, hogy Jézus hollétét teljes misztikum övezte 12-30 éves koráig, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy:

"És mondának: Nem ez-é Jézus, a József fia, akinek mi ismerjük atyját és anyját? mimódon mondja hát ez, hogy: A mennyből szállottam alá?" (János 6:42)

Jézust, és családját Názáretben jól ismerték. Szó nem volt itt 18 évig tartó felszívódásról.

"És méne Názáretbe, ahol felneveltetett: és beméne, szokása szerint, szombatnapon a zsinagógába, és felálla olvasni." (Lukács 4:16)

Eszerint Názáretben "neveltetett fel", és "szokása szerint" ment ismét szombaton a zsinagógába. Semmi okunk azt feltételezni, hogy ezt a szokását akár egyetlen évre is felfüggesztette volna, nem hogy 18-ra.

Ezt a "Jézus hollétét 30 éves koráig nem tudjuk" jellegű szöveget azok találták ki, akik pl. ilyesmit is vízionálnak, hogy "Jézus 12-30 éves koráig indiában jógázott", meg hasonló sületlenségek, de a Biblia tanúsága szerint erre sosem került sor, ugyanis Jézusnak ilyesmire sosem volt szüksége, mint ahogy havi 745.000 -re sem.

Ajánlom, hogy olvasd el az Újszövetséget, tényleg érdemes! ;)
A Tankcsapda az idei évet nem zenével, hanem azzal indította, hogy majdnem húsz év után gitárost cserélt. Ennek eredményeként Molnár "Cseresznye" Levente helyett most már Sidlovics "Sidi" Gábor, egykori Zanzibár-gitáros zenél a debreceni trióban. A…..
Vándor-ló 2012.03.26 17:41:43
@marxweber: :D Nem egészen, de azért ez mindenképpen hízelgő ;)
Vándor-ló 2012.03.26 22:16:37
@inreallife:

Engedelmeddel:

"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr! Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!" (55:8-9)

A Biblia alapján a pí értékét minél nagyobb tizedesjegy pontosságig megpróbálni visszaadni nagyjából annyira volna értelmes cselekedet, mint azon kísérletezni, hogy egy helyben ugrálva elérd a hozzád legközelebb eső felhőt.

Isten, aki a mennyet és a földet alkotta (annak legapróbb alkotóelemét is beleértve), nem esik hasra attól, hogy "pí" vagy mondjuk integrál számítás. Ezek csak az ember számára a tudás jelei, neki semmiség. Ha majd egyszer kinyitod a Bibliát és hajlandó leszel megérteni azt az üzenetet, amit Isten neked akar mondani, akkor megérted.

Akkor majd azon is csodálkozni fogsz, hogy korábban hogy voltál képes bekajálni azt az evolúciós elméletet, ami azt akarja elhitetni veled, hogy az élet puszta véletlenek évmilliókig tartó sorozata nyomán jött létre.
Vándor-ló 2012.03.27 11:18:19
@ayatollah:

Bíztam benne, hogy előbb-utóbb ide is eljutunk. Van itt számos tárgyszerű tévedés ami néhány dolgot biztosan leleplez:

- Nem ismered (mind a 7) evolúciós elméletet, csak vakon védelmezel valamit, amiről nincs ismereted
- Nem értesz a genetikához (ahogy pl. én sem)
- Nem ismered a Bibliát (ahogy én sem ismertem addig, amíg el nem olvastam)

Azokat a klasszikusokat írogatod le, amiket azok szoktak, akikre a fenti állítások igazak. Megértem, én is ilyen voltam korábban. Aki időt és energiát fektetett abba, hogy tájékozódjon és "gondolkodjon" (mint amit te és mások hiányoltatok nálam), az eleve nem így reagál az ilyen jellegű hozzászólásokra.

Hogy tehát ne kelljen minden ok nélkül gőgös retorikával összemosni a természettudományokat az evolúcióval, vagy hogy a földtörténeti korok kérdésében tájékozottabbak legyetek, ajánlom figyelmetekbe (többek között) az alábbi videokat is:

www.youtube.com/watch?v=FVTIORn39UY&feature=list_related&playnext=1&list=SP79A94E1E08AA4F05

Persze ezt is el lehet utasítani séróból, rá se klikkelni vagy nem venni a fáradtságot, hogy végignézd, de ez esetben ne várd, hogy akivel vitatkozol, egy percig is komolyan vegye, hogy te tényleg elgondolkoztál azokon, amiket mondasz. Minden jót!
A vallás és a tudomány között hajlamosak vagyunk egyfajta szöges ellentétet feltételezni. Létezik is valamiféle szembenállás, az igaz, és sokan érzik úgy, hogy a tudomány a vallás fölött áll, mert racionálisabb, vagy pont, hogy úgy vélekednek: a vallás a tudomány felett…..
Vándor-ló 2012.03.07 15:22:07
A cikk már a címében is téved, mint ahogy az ilyen és ehhez hasonló témájú felvetések úgy általában. Mivel gyakorlatilag nem létezik világnézettől független tudomány, ezért nem a vallás és tudomány vitájáról beszélünk, hanem a különböző vallások által képviselt tudományos megközelítésekről.

Ha most csak a kereszténységet és az ateizmust (mint szintén vallást, azaz pusztán hiten és nem tudományosan bizonyítható tényeken alapuló világnézetet) nézzük, e két esetben is beszélhetünk tudósok sokaságáról. Keresztény és ateista világnézetű tudósok egyaránt vannak szép számmal, s bár a világon sokak fejében él az a tévképzet, hogy a tudomány alapvetően ateista (köszönhetően az ateista vallási propagandának az iskolákban és a médiában), ez nem így van, sőt nem is volt soha így.

Ez már csak abból az apró tényből is kikövetkeztethető, hogy az ateizmus egy aránylag fiatal vallás. Dogmatikája leegyszerűsítve: az istene maga az ember, a természetfeletti és a spirituális világ létezését pedig kategórikusan elutasítja. Ez azért vallási kérdés nála, mert ezt a hitvilágát bizonyítani semmilyen tudományos eszközzel nem képes.

A keresztény természettudósok tudományos eszközökkel is képesek igazolni a Biblia számos (pl. teremtéssel, fajok eredetével kapcsolatos) kinyilatkoztatását. Ugyanígy az ateizmus hívei is igyekeznek évmilliárdos elmélettel magyarázni a véletlenül létrejött világ elméletét. Józan, logikus gondolkodású ember lévén én a Biblia kinyilatkoztatását vagyok "kénytelen" elfogadni.

Kevés annál nagyobb sületlenséget és az épeszűségtől teljesen elrugaszkodott őrültséget hallottam, mint az evolucionista világnézet.
Tozuki Meglátni Jézust 2012.03.05 17:54:00
A mai napig köztünk jár! A többiért klikk a képre!! ..
Vándor-ló 2012.03.06 09:11:41
@Thomas Rattler:

Nem véletlen, hogy a Bibliában ez az evangélium nem szerepel, ugyanis köze nincs ahhoz, amit Isten magáról állít a többi 66 könyvben.
Vándor-ló 2012.03.06 09:44:10
Jézus Krisztus nem égett piritós, nem csoki, nem lekváros üveg teteje, és még csak nem is kutya hátsó, hanem élő személy, a mindenség Ura és a királyok Királya (amint az a Bibliából is kiderül).

Nem tudjuk hogy nézett ki és nem is ez a fontos vele kapcsolatban. Az, hogy van egy középkori, vallásos képzőművészet által idealizált, általában európai férfinak kinéző ábrázolás módja, a világon semmit nem jelent. A vallásos festmények, szobrok, feszületek NEM Jézus, csupán bálványok. A Tamás evangéliumával ellentétben (ami nem véletlenül nem a bibliai kánon része) Jézus nem lakik sem hasított fában, sem kő alatt. Hiteles forrás alapján, azaz a Biblia szerint (ami nem véletlenül a világ legelterjedtebb könybe):

"Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén," (Kolossé 3:1).

Hol van Jézus? Jézus Krisztus az Atya jobbjánál ül jelenleg is. Akkor hogy is van ez a "közöttünk jár" dolog? Hát biztos nem úgy, hogy beázott fürdőszobafalra vizualizáljuk a középkori vallási témájú festményeken kondícionált fantáziánkkal. Ez csak a korlátolt emberi elme játéka, de nem maga Jézus. Ő viszont ezt mondja arról, hogy hol is van Ő:

"Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Máté 18:20)

Hogy lehet összegyűlni az Ő nevében? Nagy templomokat kell építeni?

"Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik." (Apostolok cselekedetei 17:24)

Akkor ezek szerint felesleges nagy templomokat építeni, mert úgy sem lakik ott az Úr.

Hát akkor?

"Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kőhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség. E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:" (Ap. csel. 17:29-30)

Megtérni?

"Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek." (János 1:12-13)

Be kell fogadni Jézust és akkor újjászületünk? Akkortól Istentől származunk már? A Biblia erről beszél, és így folytatja:

"És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal." (János 1:14)

Aha. Szóval azok között lakozik, akik befogadták Őt. Ezek szerint nem fában, kőben, templomban, csokiban, piritóson, beázott fürdőszoba falon és egyéb közönséges dologban keresendő Jézus Krisztus. Hanem? Azok között, akik "megtértek", azaz felismerték, hogy bűnös emberek és elfogadták azt, hogy Jézus Krisztus helyettük lett kivégezve a kereszten, hogy nekik Isten bűnt ne tulajdonítson. Ezzel pedig "befogadták" Jézust, aminek következtében Istentől születtek újonnan. Amikor pedig ezek az újjászületett emberek legalább ketten vagy hárman összegyűlnek Jézus nevében, akkor Jézus ígéretéhez hűen ott lesz közöttük. Ezeknek az embereknek valódi közösségük lesz Jézussal, nem csak ilyen kitalált, "játszunk vallásosdit" jellegű képmutatásuk.

Honnan lehet ezt felismerni?

"Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek." (János 14:12)

Áldott kutatást mindenkinek!

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik." (Máté 7:7-8)
Szó szerint az EP mai ülésének sztárja volt Orbán Viktor, aki alaposan felkészült a megmérettetésre. „Deutsch Tomi javasolta, hogy mindenképp induljak a regionális laptopDJ-versenyen, úgyhogy el is vittem a kedvenc laposomat, és toltam egy-két nótát” - összegezte a…..
Vándor-ló 2012.01.18 17:37:52
Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül. „Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne…..
Vándor-ló 2012.01.18 17:33:42
Keith McMillan csodás kontrollert tervezett, amit QuNeónak nevezett el. 250 dollárért már előrendelhető. Nyílt forráskódú egyébként, bele lehet nyúlni tehát...
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
Vándor-ló 2009.07.29 13:48:29
@flugi_: "@Vándor-ló: rád is vonatkozik: küzdj, írj a témában sokat, és mindenkinek világos lesz, hogy melyik álláspontot mennyire beszámítható emberek képviselik."

Igyekszem, igyekszem. :)

Alapvetően jelen világunk mércéjével nem minősülök beszámíthatónak, hiszen a Biblia ezt mondja:

"Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket." (1 Korinthus 1:21)
Vándor-ló 2009.07.29 13:58:15
@vágtázó halottkém: "A buddhisták nem imádnak idegen Istent. Nézz utána jobban a buddhizmus lényegének.
Magadat minősíted ezzel."

Jézus Krisztussal való első találkozásom előtt magam is foglalkoztam - többek között - buddhizmussal is. Van egy csekély rálátásom az érintett vallásra, és persze tudom, hogy számos ága létezik a babonástól a látszólag "letisztultig", de ezek kinyilatkoztatásai egyöntetűen szemben állnak Isten bibliai kinyilatkoztatásaival. A buddhizmus amellett, hogy az egyik legerőteljesebben bálványimádó vallás, magát az embert emeli isteni magasságba és azt állítja, hogy az isteni természet az emberben lakik, ez pedig ellentétes Isten kijelentésével. Aki az embert vagy az emberiséget isteni természetűnek tekinti, az az embert mint idegen istent imádja. Ezzel kapcsolatban egyébként még pár éve írtam egy cikket, szerintem aránylag jól sikerült, de persze ítéld meg magad:

www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=5150
Vándor-ló 2009.07.29 14:09:02
@vágtázó halottkém:

"Isten elmondta a véleményét Mózesnek, Mózes leírta, hatezren lefordították más-más nyelvre, nyelvről-nyelvre, szóval mit is mondott az elején Isten Mózesnek?
Szerintem azt csak Isten tudhatja."

Hát ezzel több ponton is vitatkoznék. Bocsáss meg nekem, de azt kell mondjam, hogy bizonyos tekintetben hiányosak az ismereteid, illetve talán inkább az a helyes, hogy hiányos ismeretű emberektől fogadtál el olyan pletykákat, amiknek magad nem jártál utána. Isten valóban szemtől szemben beszélt Mózessel (sőt, hamarosan ismét fog, lásd. Jelenések könyve), de pl. egyáltalán nem biztos, hogy Mózes maga jegyzetelte volna le ezeket, különös tekintettel Mózes 5. könyvének végére, ahol Mózes haláláról és az azutáni dolgokról van szó.

Másrészt a fordítások hitelességéről is érdemes körültekintőbben tájékozódni. Egyrészt, mivel az eredeti, óhéber és arámi nyelvű szentírások a mai napig is kaphatók a könyvesboltokban, másrészt mert ha megismered Izrael történelmét, akkor láthatod, hogy semmit nem vettek annyira komolyan, mint a "Törvény és a próféták" tekercseinek másolását. Ezért van az, hogy sok ezer korabeli kézirat maradt ránk, ami semmilyen más korabeli történelmi dokumentumról nem mondható el. Harmadrészt, ami talán a leginkább mérvadó dolog: Isten nem véletlenül Isten. Ha valamit üzenni akar, akkor az nem fog tudni elcsúszni fordításokon. Engem sem a Biblia nyelvhitelességi elemzése győzött meg arról, hogy Isten beszédét olvasom, hanem az az erő, ami a sorokból áradt, amikor olvastam. Ez nem hétköznapi, emberi bölcselkedés, hanem isteni hatalomból való kinyilatkoztatás.
Szenzációs új hangszer iPhone-ra: az iShred egy komplett, hathúros elektromos gitárt szimulál, egy halom effektpedállal együtt. A kis szoftverrel leléggitározhatjuk a teljes rock- és dzsessztörténetet - ráadásul úgy, hogy a dolog meg is szólal, és a demóvideó szerint egészen…..
Vándor-ló 2009.02.23 17:05:58
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a sztár-világban miért annyira divatos egészségtelenül csonttá fogyasztania magát egy nőnek. És most nem a modellekre gondolok, hanem például  színésznőkre, jelen esetben Mischa Bartonra.Emlékszünk még, amikor a narancsbőrét cikiztük?…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Vándor-ló 2009.02.11 11:37:18
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpád! Mondanál valami konkrétumot a Biblia születéséről? Csak ha már így szóba hoztad.
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
Vándor-ló 2008.11.28 11:04:53
A különböző felekezetekben sajnos nagy számban előfordulnak zsidóellenes, hamisan "magyar" érzelműnek titulált emberek, akik valójában nem keresztények, mivel szemben állnak a kereszténység által követett Messiással, Jézus Krisztussal. Sajnos a legtöbb ilyen torz látású ember (sokszor vezető) a katolikus és református felekezetben van Magyarországon. E felekezetek elhatárolódása ettől az ideológiai, s végsősoron szellemi irányzattól nem egyértelmű, ennek pedig - többek között - politikai okai vannak.

Nem igaz, hogy minden katolikus, református vagy egyéb protestáns mozgalom zsidóellenes, ez ostoba demagógia. A magyarországi zsidó kérdésben két kiemelkedően káros szélsőség létezik, az egyik a győlölet, a másik a liberális gyűlölködés, ami ugyanúgy gyűlölet, csak más ruhában tetszeleg és a békéről szaval. A dolgok összemosása pont olyan káoszt és gonoszságot teremt, mint a származás alapján való üldözés.

Ami tény: Jézus Krisztus a zsidó Messiás. Aki keresztény, azaz "krisztusi" (szó eredeti görög jelentése), az elfogadja azt a tényt, hogy Isten a zsidó népen keresztül küldte el a Megváltót ebbe a világba, hogy az emberiség bűneiért járó büntetést magára vállalja a kereszten. Jézus (a Jelenések könyve alapján) ma is a Júda beli oroszlán, tehát Ő még most sem tagadja zsidó identitását. A kereszténységnek tehát abszolút zsidó gyökerei vannak, s mint ilyen, nem fér meg benne semmilyen zsidóellenesség. Azonban nem fér meg benne semmilyen náci gyűlölés sem, mert Jézus Krisztus a náci ideológia rabjaiért is meghalt, mert szereti őket. Nem azért, amilyenek, hanem annak ellenére. Ideológiai és szemléletmódbeli különbség ide vagy oda, egyikünket sem az érdemeiért szereti Isten, hanem mert Ő jó és Jézust azért küldte el, hogy amit az ember elrontott, azt Ő helyreállítsa.
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
Mókás helyzet: halmozottan bűnös utas jelent föl ellenőrt, ami eleve nehezen állna meg egy filmbéli esküdtszék előtt. Mivel azonban nálunk nincsen esküdtbíráskodás, az élet meg nem egy film, hanem egy Homár-poszt, a felvett kérdés csak ottmarad a levegőben. Elveheti-e a…..
Vándor-ló 2008.02.26 12:16:27
Ez velem is megtörtént. Nekem is elvette egy - ráadásul közismert és hírhedt - ellenőr a gyűjtőjegyemet. Úgy vélem a legtisztábban akkor látunk, ha lecsupaszítjuk a dolgokat. A BKV nevű cég nyújt egy szolgáltatást, aminek a lényege a személyszállítás. Ezt nem ingyen teszi, mivel nem non-profit szervezet. Ennek a szolgáltatásnak van egy ára. Az ár-minőség viszonylat vizsgálására ugyan van lehetőség, de esetünkben most nem ez a kérdés. Ha én a BKV nevű cég személyszállítási szolgáltatását igénybe veszem, DE nem fizetek érte, akkor ezzel lényegében meglopom ezt a céget - függetlenül attól, hogy jó cég vagy sem. Amikor tehát loptam, és valójában mindegy, hogy azért mert nem volt pénzem bérletre, otthon hagytam, vagy ideológiai okokból elvi bliccelő vagyok, akkor első körben a saját szememből kell eltávolítani a gerendát. Magam is nagyon öntudatos és önérzetes bliccelő voltam korábban, de aztán a fejemhez kellett kapnom. Aki annyira önérzetes, hogy tőle nem lehet elvenni azt, ami az övé (gyűjtőjegy), az maga se vegye el a BKV-tól azt, ami az övé (az utazás díja). Egy szó mint száz: ha nem tetszik a BKV, akkor autóval/biciklivel/rollerrel/görkorival és főleg gyalog még mindig lehetséges a közlekedés, ha azonban tömegközlekedsz, akkor annak térítsd meg az árát! Ha pedig ezt mégsem tetted meg, akkor legalább ne hőbörögj, hanem szépen csendben vizsgáld meg magad!