Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norina07

6 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lisszabon a szelek, a remények és a romantika országa Járták már Portugáliában? Megcsodáltad már a Portugálok mesébe illő tájait, megnézted már a kontinentális Európa legnyugatibb pontját? Ha ezekre a kérdésekre nem a válasz, akkor azt hiszem itt az ideje elgondolkodnod egy Portugál körúton. Hidd,…..
Élj! A Portugál tél, ami nincs 2020.01.29 20:51:51
A Portugál tél, ami nincs Ki gondolta volna, hogy Portugáliában nincs egyáltalán fűtés? Na jó, ez nem pontosan igaz. Az egyik leghidegebb hónapjuk a január, a január, ami náluk a pulcsis időszakot jelenti. Tehát 10-20 fok között van a hőmérséklet a tél kellős közepén. Azért ez nem rossz.Szerény…..
„Mosolyogni jó” Ha kicsit eltávolodunk Londontól Kastélyok Angol földön Corfe Castle Ha kicsit eltávolodunk Londontól mindössze 2,5 órányi vonatozás vagy buszozás vagy két óra kocsikázás is adjuk a fejünket az teljesen mindegy. A lényeg, hogy ha látni szeretnénk valamit abból a gyönyörű…..
Te szeretsz adni? Szereted, ha aki kapja az ajándékod, az valóban örül is neki? Hiszel a szeretet erejében, az örömszerzés csodájában, az őszinte érzelmekben, abban, hogy adni jó? Én hiszek, és ezért most adok Neked néhány olyan ajándék tippet, ami nem csak ötletes, de nem is viszi csődbe a házi…..
Vakációzz télen-nyáron a csodás Bournemouth-ban Hitted volna, hogy Anglia nem csak Londonból áll? Gondoltad volna, hogy a tengerpartok nem csak nyáron mesebeliek. A télnek is megvan a varázsa itthon is, de utazás szempontjából is. Ráadásul Angliában a tél jóval enyhébb, mint nálunk. Irány a…..
Gondoltad volna, hogy Magyarországhoz nem csak Horvátország van annyira közel, hogy megközelíthető legyen autóval. Tudtad, hogy Budapestről Szerbián keresztül mindössze 740 km-t kell megtenned ahhoz, hogy eljuss a Balkán-félsziget csodálatos részeire.  Ez ha egy huzamban akarod levezetni egy…..
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Norina07 2017.06.07 14:45:05
@pudliho: Szia, kicsit jobban kifejtettem a blogomban az egész történetet, mert sokan félreértettek azt hiszem.
Norina07 2017.06.07 14:46:43
@Dikusz: Teljesen félreértettek sokan, azt hiszem. Kicsit jobban kifejtettem az egészet a blogban!
Norina07 2017.06.07 15:03:39
@tanato: Köszi, sokan félreértettek sztem.
Meglehetős vihart kavart a héten az az írás, melynek szerzője 7 okot sorolt fel arra, amiért érdemes világgá menni, majd visszatérni. Akkorát, hogy válaszposzt is született rá, ez a heti blogajánló egyik kiválasztott írása. Emellett szó lesz még egy hazaút viszontagságairól, illetve…..
Norina07 2017.06.05 14:07:15
@DieNanny CH: Nem, nem vettem észre... mert annak, aki csak támad, semmi nem jóó.. Nem lehet több száz, vagy több ezer embernek megfelelni, a leghumánosabb dolog sem felel meg mindenkinek, mert mindig van kivétel. És nem is volt célom, hogy mindenki egyetértsen velem, mert láttam a boldog kategóriát is tényleg. Van aki megtalálja az összhangot és ember tud maradni. Úh, nem értem miért írod ezt, mert egyáltalán nem a két kategória van.. az élet nem fekete vagy fehér.. az életnek ezer árnyalata van.. és mindegyik más... de mondom nem szállok vitába.. mert tényleg minden történetnek megvan a maga igaza (én a munkámból kifolyólag - kereskedelem - széles palettával találkoztam és ezt írtam le. Amit egyébként azért tettem, mert túl sok olyan poszt születik, hogy miért isteni mindenki külhont.. de hiszem, hogy itt is bőven van mit dicsérni..
Mindig van valamilyen sajátos hangulata azoknak az írásoknak, amelyek nem sokkal azután születnek, hogy valaki megérkezett az adott városba. Érdekesek az első benyomások, pillanatnyi hangulatok. Alighanem így lehet jellemezni Nóri írását is, aki egyébként már írt korábban…..
Norina07 2014.02.17 17:20:16
@nezzazegfele: Szia! Eljöttem Ausztriából, mert nem szerettem, sem a nyelvet, sem az embereket, sőt a hegyeket sem. Sokkal jobban szeretem viszont az angol tájat és nyelvet. A célom megtanulni egy használható beszédképes angolt, fejlődni és sokat utazni, mindemellett pedig, mint a többieknek is gyűjtögetni. (Az hogy mások is adtak hozzám hasonló tanácsokat, egyértelmű. Bár én egyetlen egyet sem olvastam. Fogalmam sem volt, hogy milyen kérdésekre számítsak egy interjú során,hogy milyen szavakat használnak, mik azok a dolgok, amik valóban érdekelnek egy munkáltatót. Lehet, hogy csak nem jó oldalakat kerestem fel, nem a megfelelő helyen informálódtam.Ebből kiindulva feltételeztem, van még rajtam kívül is, aki nincs tisztában azzal, amivel én se voltam. De ha nincs ilyen, annak csak örülök.)
Norina07 2014.02.17 18:13:36
@yooli: Köszi, a reakciót! :)
Norina07 2014.02.18 19:04:22
@charlieharper (tudja mi az a fereglyuk): Idehozott a sors alatt azt értem, hogy nem volt betervezve. Eredeti terv: novembertől májusig, Ausztria, aztán Anglia. De december hazamentem Ausztriából, és a véletlenek összjátéka, adott egy lehetőséget. Spontán döntés volt, hogy már januárban itt kössek ki. (Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek. Mindig pont akkor vagyunk ott, ahol lennünk kell.)
Új országban életet kezdeni még Európán belül is kalandos, hát még akkor, ha az ember (pláne családostól) a világ másik végére költözik. Márpedig Jorge és családja annyira beleszerettek Uruguayba, hogy úgy döntöttek, ott a helyük. A döntést pedig tett követte, így aztán…..
Aligha véletlen, hogy Angliában a közép-európai határátkelőket előszeretettel lengyelezik le, függetlenül attól, hogy éppen melyik országból is érkezett az illető. Erre is példa Tibor mai története, ami persze nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert másodszori…..
Ez az írás a Határátkelőn megjelent harmadik posztomnak teljes másolata.Az időrendi folytonosság miatt ide is be kell tennem.Aki olvasta az hagyja ki aki nem olvasta az pótolja.   Több mint két év telt el a Határátkelés óta és itt az ideje egy kis összegző…..
Norina07 2014.01.20 11:36:17
Ass blaster London 2013.04.06 22:41:12
Ebben az írásban nem lesz szó projektekről, menedzsmentről állásinterjúkról és egyetemi végzettségről. Ez az írás egy szakmunkásról szól akinek még érettségije sincs viszont van egy szakmája amit fantasztikus módon szeret és professzionális szinten művel. Ez az írás…..
Határátkelő Új élet Angliában 2014.01.14 06:49:00
Érdekes, hogy némi csend után mostanában ismét megszaporodtak az angliai történetek, ami egyáltalán nem baj. A mai főszereplője egy házaspár, Emily és Thomas, akik lassan hat éve élnek a szigetországban, történetük azonban nem időhöz kötött. (A kép…..
Norina07 2014.01.14 17:40:21
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Már kértem időpontot, csütörtökre kaptam is. :D ezen túl vagyok, a szállással kapcsolatos ami most érdekel. Észak vagy dél dilemma. Minden északon van, de délen ez a környék ahol vagyok biztonságosabbnak tűnik. De ilyen rövid idő alatt nem látom át. Ha itt élsz akkor mesélhetnél, mik a tapasztalatok. Mászkálhatok egyedül este? Munkából a szállásomra?
Norina07 2014.01.14 18:04:03
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Igen Londonban vagyok. És elég drága, egy szobának az ára elég horribilis... majd akarok olcsóbbra váltani.. :S csak előbb azt kéne eldönteni merre is--
Norina07 2014.01.14 19:29:46
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Köszi szépen, majd igyekszem érdeklődni. Bár komolyan mondom belőlem lehetne mintázni a szerencsétlenséget... :D Kijövök dolgozni, munkát keresni.. (2011-ben voltam kórházban, azóta se nagyon) Ehhez képest itt sérülök le. Vagy nem is tudom... intő jelnek kellene vennem? Vagy épp egy olyan megoldandó problémának, aminek köszönhetően még jobban értékelem majd, hogy itt lehetek.. Amint megjavul a lábam, és tudok dolgozni és valaki fel is vesz, tervezem h megnézem Manchestert. Mindig is érdekelt... De jelenleg, annak is örülök, ha lábra tudok állni.. érdekesen indul az életem Angliában.
Bevallom, szeretem azokat a posztokat, amelyek már némi idő és tapasztalat távlatából képesek felmérni egy adott város, ország, élet előnyeit és hátrányait. Ezek az írások legalább olyan izgalmasak nekem, mint azok, melyek szerzője frissen érkezett és az első tapasztalatait…..
Norina07 2013.12.19 09:31:07
@TilosazA (wannabe mafla zsiráf): Nincs gyerekem... Csak magamra gondoltam, én szívesen tanulnék Londonban. Egyrészt mert érdekel az angol, másrészt mert külföldön iskolába járni, csak hasznos lehet. Sokat fejlődhet az ember minden téren.
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
Mindenki megpróbálta lebeszélni a poszt szerzőjét, amikor nem túl jó angoltudással úgy döntött, szeretné kipróbálni, milyen az amerikai élet. Nem a semmire ment ki, de így is vállalt kockázatot. Érte kultúrsokk is, de mára beilleszkedett, férjhez ment.  „A…..
Norina07 2013.11.11 12:52:03
@mirx: Úristen, ha valaki nem újságíró, vagy pszichológus, vagy lélekbúvár, ha valaki nem gondolja át 50szer amit leír, az már hiba? Miért rossz az a mondat "nem szeretnék hazudni" Mi a baj vele? Abszolút nem arra vonatkozott, amire következtettél. Talán, ha figyelmesen olvastad volna, arra gondolnál, hogy mai átlag ember kamuzik összevissza.. beszél jobbra-balra, hogy szimpatikusabb legyen, hogy, megkapjon egy állást, hogy eljusson Á-ból B-be... A bloggerhölgy, meg egyszerűen közölte az élest. Ami inkább dicséretreméltó, mintsem kritizálandó. Egyébként, én is kérdezném, honnan jön ez a kötekedő szellem, honnan van ennyi rosszindulat az emberekben. Nem azt mondom, hogy értelmes kritikát ne írjatok.. de az itt megjelent hozzáoszlások többsége semmit mondó.. Szerinted nem ad elég információt, szerintem meg egy kezdésnek tökéletes anyag.
Az elmúlt hetekben két részben már megjelent Nóri ausztriai története. (Az első részt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok el.) Noha szegény kapott hideget-meleget, megírta a harmadik, befejező részt is, amiért őszintén szólva nagyon becsülöm. Neki nem jött be a kinti…..
Norina07 2013.11.08 20:58:50
@diggerdriver: Nem egykét idegen hozzászólása alapján döntöm el, hogy írok vagy sem. :) Bocsi, de nem kötelező olvasni.Ez olyna, mintha én arra kérnélek, ne írj több kommentet.. milyen jogon tenném..???
Norina07 2013.11.08 21:20:38
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nah, ez azért túl lőtt a célon!!!!

Soha, egyetlen sort sem lopok vagy másolok mástól!!! Ha idézek, az idézőjeles!!! A korrekt véleményekre válaszolok, nem a butaságokra.. lehet az kritikai is a megvan fogalmazva... ha leülök írni.. akkor gépelek, nem csinálok mást.. nem olvasok közbe.. csak ütöm a billentyűzetet...!! ja, és mielőtt azt hinnéd, most nagyon ideges lettem.. tévedsz.. nem fognak megviselni, névtelen, igazságtalan sorok.. nah asszem ennyi a reakcióm és ezzel befejeztem!
Norina07 2013.11.08 21:38:11
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: A kritika lehet korrekt, normális. És lehet semmitmondó. Miért kéne elfogadnom bármit is.. mindegy, h jó vagy rossz, ha nem úgy gondoltam.. nem azt éreztem.. és h "úgyse válaszolok", válaszoltam, ha úgy láttam, hogy van mire..
Ma folytatjuk Nóri történetét, aki idénymunkára ment Ausztria túlsó végébe egy hotelbe dolgozni. Kiderül, hogy a kezdeti hetek főleg lelkileg nehezek, különösen, ha egyedül van az ember és nagy kérdés, hogy a magyar mértékkel kifejezetten jónak számító fizetés sem mindig…..
Norina07 2013.10.29 20:28:27
@diggerdriver: Szia, azért vettem le a blogot, mert láttam előre mit írnátok rá. Mindenbe és mindenkibe bele lehet kötni én úgy gondolom. Pontosan ezért nem általánosságban fogalmazok, hanem csak azt írom le, amit én látok, vagy megélek. Amit abban az adott helyzetben tapasztalok, érzek. Nem a jövőt írom, és nem akarom a múltat elemezni. A pillanatot. A blog elérhető mostantól újra. Mert azért van, hogy olvassák. Nekem kikapcsolódást jelent. Amikor egyedül voltam, akkor az írás - még ha válasz nélküli is - segített át azokon napokon amikor nem volt kihez szólni. Lehúzták vagy más témákat vettek ide lényegtelen. Emberek vagyunk, más véleményekkel. Mindenki csak saját magából tud kiindulni. Üdv. Szép estét.
Norina07 2013.10.29 21:13:48
@Kheopsz: :) Nem tartom magam gyereknek, bizonyos területeken. Másokon igen. Szeretném megőrizni a gyermeki ént. Szeretném a jót látni a világban, és szeretnék hinni dolgokban. Vannak olyan helyzetek amiket nem szeretek. De sosem voltam az a lesz valahogy típus. Feltalálom magam. Igyekszem megélni a pillanatot, mert nekem is cél a saját család, az utazások mellett.
Norina07 2013.10.29 22:00:02
@Kheopsz: Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen.
Magyarországról nagyon sokan ingáznak Ausztriába idénymunkára, azaz kint töltenek pár hónapot, végigdolgozva az időszakot, majd pár hétre hazatérnek. Majd kezdik újra az egészet. Nem egyszerű élet ez, sok buktatóval, nehézséggel jár, miként azt a mai poszt szerzője, Nóri is…..
Norina07 2013.10.21 16:26:27
@cristallo: Nem erre gondoltam. És nem mondtam, hogy fasza csaj vagyok. Semmi ilyesmire nem céloztam. Csak arra, hogy elhamarkodottan ítélkezel.
Norina07 2013.10.21 20:31:57
@macamuca: Köszi szépen, nem tudom, mi lesz vele majd eldönti a HÁ. :)
Norina07 2013.10.21 22:00:47
@diggerdriver: Váó! Gyermeki lélek.. :) Ez a dicséret esett a legjobban, szeretek gyerek lenni. Remélem valahol mindig az maradok. Köszönöm a véleményeket. Mindenkinek joga volt leírni amit gondolt. Elismerek egy-egy kritikát, lehet átírnám, ha lehetne. De ezt, akkor, így írtam meg. Ebben a formában élethű. Vannak olyan hozzáoszlások, amiket nem tudok és nem is akarok véleményezni.. de a többsége teljesen korrektnek mondható.