Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susiel

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Menők”, vagy „Majmok”?   Ma erről a képről szeretnék egy kicsit beszélni. Ugye manapság mi a "menő"? Manapság az a "menő", ha az egésznapod bent töltöd a WestEndben, eszel egy sajtburger menüt a mekiben, bemész a wc-be ellőni 5 képet, miközben vicsorogva feszítesz a…..
susiel 2013.10.21 09:35:56
Kedves Noleee!
Elolvastam az írásodat, és írnék hozzá egy-két gondolatot.
Először is, amit írsz, az egy szubjektív eszmefuttatás tele előítéletekkel, néhány negatív élménnyel. Láthatólag nagyon ellenedre van a mai tinédzser divatstílus, és ezt most ki is mondtad a magad módján. Amiket látsz, tapasztalsz ezekkel a tinédzserekkel kapcsolatban, az neked negatív élményként csapódik le, elítéled őket, megveted őket, talán gyűlölöd is őket. Véleményem szerint (és ez csak egy vélemény) nem szabadna ilyen extrém módon pellengérre állítani ezeket a fiatalokat. Alapvetően az emberek többségének volt lázadó korszaka, kinek így, kinek úgy. Ez a 21. századi tinédzser stílus, fogadjuk el. A tinédzser mindig okosabb mindenkinél, ezt tudnod kell. Ha nincs igaza, akkor is kiabál, hogy igaza van, de ha igaza van, akkor meg azért kiabál. Mindenkit kritizál, kinevet, mert az a tökéletes, ahogy ő él, amikt ő csinál. Ezeket muszáj elfogadnunk, és 30-on felül (31) ezeken már csak mosolyogni szoktam. Valóban volt nekem is negatív tapasztalatom ilyen tinédzserekkel, és nekem is az volt az első gondolatom, hogy jól fel kellene pofozni a szemtelen kölyköt, de hát találkoztam már 40 éves férfival is, aki ugyanolyan szemtelen volt. A személyes stílust és az aktuális divatot nem szabad összemosni, bár kétségkívűl a divat befolyásolhatja a stílust.
Nyilvánvaló, hogy a tinédzserek, amellet, hogy nagyon okosnak hiszik magukat, igyekeznek felnőttek lenni. Ki kell emelkedni a sokaságból, nem mindegy, ki mit gondol róluk, hiszen ők vagányak, eredetiek, kemények stb., amit csinálnak, ezek miatt csinálják. Minden korban csinálták valahogy, és az idősebbeknek ez nem tetszett. Fel fognak nőni ők is, valakiből tanár lesz, valakiből kutató, politikus, vállalkozó, de lesz olyan is, aki betanított munkás marad. 10 év múlva pedig már ők is nevetve, vagy elborzadva fognak visszaemlékezni erre a korszakukra, hogy mennyire kis tudatlan, butácska, magukat kereső tinik voltak.
Természetesen van, amit én is nagyon határozottan elítélek, pl. az alkohol, vagy méginkább a drog használata. Az alkoholfogyasztást törvény tiltja 18 év alatt, nem véletlenül, teljesen egyetértek. A drogokkal kapcsolatban még drasztikusabb a véleményem. Ezekkel kapcsolatban azt hiszem nincs megalkuvás. Egy 15-16 éves ne igyon alkoholt, ne rúgjon be, és nem csak azért, mert nem szép látvány, hanem mert nem neki találták ki, nem ez a dolga, törvény tiltja, szánalmas stb stb.

Én úgy gondolom, hogy egyre több olyan társadalmi, jogi kényszer van, ami ráveszi ezeket a fiatalokat, hogy jobban, hamarabb, és többet teljesítsenek ahhoz, hogy felnőttként megállják a helyüket (itt elsősorban a tanulásra gondolok). Lehet, hogy több, még szigorúbb ilyen szabályzó kellene. Belép az iskola, a szülő felelőssége. De itt van a társadalom felelőssége is, ami rákényszeríti a szülőket arra, hogy a szülői szerepet hátrébb tolják a szimpla megélhetés, vagy életszínvonal javítása érdekében. Fogyasztói társadalomban a pénz sok mindenre lehet megoldás, azonban sokszor negatív következményei is lehetnek a pénz rossz felhasználásának. Attól nem lesz jó egy szülő, ha több pénzt ad a tinédzser gyerekének, hogy ezáltal mondjuk "önállóságra nevelje." (Ez csak egy példa volt)

Lehet, hogy kicsit kapkodva írtam, és elnézést érte, azért remélem, hogy valami átment a gondolatokból :)

Érdekes témát találtál, még érdekesebb a kommenttekkel.
Köszönöm, hogy elovastál.
:)
S