Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exruhatáros

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
exruhatáros 2016.01.30 20:34:05
A Csigaház a bölcsis korosztályt készíti fel a színházi élményekre. Fotó: Újvári Sándor / Ciróka Bábszínház Négy éven aluliaknak – hangzik a kikötés a színlapon. A kecskeméti Ciróka Bábszínház a Marczibányi Téri Művelődési Központban vendégszerepel. Két…..
Ványa bácsi Zsidóra várva 2014.03.17 18:00:00
Áthallásos lengyel szatíra a holokauszttal kapcsolatos társadalmi szembenézésről. Fotó: Karip Timi Tanári szobával nézünk farkasszemet a Szkéné Színházban. Dolgozatkötegek, piros műbőr székek. A neon pislákol, a vakolat potyog, a tantestület kontraszelektált. Az…..
Ványa bácsi Kern Hernádit fűzi 2014.02.06 10:14:22
Egy hatvanas szerelmespárt játszanak a Belvárosi Színházban. Megnéztük, tetszett. Fotó: Takács Attila A szerelmesek általában húszévesek. Ha negyvenesek egymásra találását ábrázolja egy színdarab, túl néhány csalódáson, az élet közepén, az már szokatlan. Ugyanez…..
Egy Karinthy-műveket színpadra állító előadást nehéz elrontani - sikerült. Fotó: Dóka Attila / Amdala.hu Karinthy Frigyes a huszadik század talán legsokoldalúbb magyar szerzője. Legismertebb humoros írásai mellett filozofikus és szatirikus regényeket írt, sci-fit,…..
A franciák keresztbe csíkos trikót hordanak, szeretik a macskákat, a pezsgőt és persze a nőket, és néha sanzonokat énekelnek, franciául. Ez a kép bontakozik ki az Absinth című előadásból. A Marczibányi Téri Művelődési Központ színpadára tették fel a széksorokat.…..
Az alternatív színház kliséivel bosszant a Furnitur.  Fotó: Vermes Kata Este tízkor kezdődik a Furnitur bemutatója a Jurányi Közösségi Inkubátorházban. A TÁP Színház és a Thália Színház közös előadása ősbemutató. Vinnai András darabjában Shivak Shurman, az…..
A Shop-Stop hősei trafikot nyitnak Rákospalotán. Kevin Smith kultuszfilmjének lézengő figuráit mi is kedveljük, így nem kérdés, hogy a XV. kerület felé vesszük az irányt, amikor a KOMA Bázis a mai Magyarországra és színpadra adaptálja a Shop-Stopot. A Nemzeti Vegyesbolt…..
Az Anamnesis kacagtató abszurd a magyar egészségügyről. Bodó Viktor remek Gogol-rendezése után kedvet kaptunk bepótolni egy korábbi munkáját. Színházba indultunk, kórházba érkeztünk. A Katona József Színház színpadán a jól ismert, bús magyar egészségügy: leszakadó…..
Slam poetry, rögtönzés, film, sok nevetés; moziba mentünk színházba. A slam költészet menő, az improvizáció vicces, a filmeket szeretem, a Toldi mozit meg támogatom, ne jusson a Tabán sorsára. Improvizatív filmestre megyek. A Grund Színház előadásának címe: Food Film…..
Nincs nagy csavar, nincs nagy átértelmezés. A Radnótiban csak előadják Ibsen drámáját. De remekül. Fotó: Mózsi GáborKépeinkért kattintson! A Hedda Gabler színlapján ovális, rácsos alakzat, mint egy karcsú céltábla, lövésnyomokkal. A Radnóti színpadán ismétlődik a…..
Ványa bácsi Apakeresők 2013.12.25 12:23:59
Színházi szempontból elhanyagolt korosztályt, a felső tagozatosokat célozza meg a Stúdió K és a Kerekasztal Színház közös darabja, a Szélben szállók. Három kiskamasz az erdőben bolyong. Mirka sosem látott apját keresi, akinek személyét titkolja a család. Lubo és Bora…..
Baljós sejtelmekkel érkeztünk meg a József Attila Színházba, és jókedvűen, dudorászva távoztunk. Musical Munkácsy Mihályról! Fotó: József Attila Színház   Ősbemutató! A Munkácsy-év alkalmából, a festő születésének 170. évfordulójára! Kötelező gyakorlatnak…..
Szakadt nejlonzacskókat fúj a szél a Pinceszínházban. A minimál-díszlet másból nem is áll, csak hitelesen kopott falakból és egy doboz sörből. Egy diszkó hátsó udvarát látjuk. Itt találkozik a fiú és a lány. “Mi a neved?” hangzik Jean-Michel Baudoin darabjának címe, a…..
Három évvel a bemutató után, túl a századik előadáson néztük meg a Pesti Színház Mikve című darabját. Fotó: Kováts Dániel   Hadar Galron kortárs izraeli drámaíró műve egy zárt, kívülről nehezen megközelíthető közösségbe visz minket, az ortodox zsidó nők…..
Misztikus erővel bír? Az emberi lélekben jártas amatőr pszichológus? Vagy csak blöfföl? Norvég kortárs dráma ez, nem A mentalista. A zord Északon, a norvég hegyek között játszódok Terje Nordby kortárs norvég drámaíró 1993-as színdarabja, a Jégszirom. A meg nem nevezett korra…..
Az Átriumban Gergye Krisztián és csapata újraértelmezett Bizottság-dalokkal tarol. Az A. E. Bizottság „Tánczenekar” dalai kultuszt teremtettek a nyolcvanas években. A tagok zenélni ugyan nem nagyon tudtak, nem voltak bonyolultak a dallamok sem, sokszor bicegett a technika, de a…..
Egy éjszaka Budapesten, négy taxisofőr, tizenkét jelenet, amatőr szereplők. Bravúros, mégis idegesítő. A film-színház határon táncoló Droszt nem áll össze egységes egésszé. Bárnai Péter, Gosztonyi Csaba Egy igazi autót tuszkoltak be az Átrium Film-Színház színpadára.…..
exruhatáros 2013.10.23 18:59:19
@mizie: Egy mentős fél perc alatt megállapítja, hogy drogos vagy cukorbeteg fekszik-e eszméletlenül.
A stáblistán Cukorbetegként szerepel, márpedig ott minden szereplő a tényleges identitásán fut, nem akként, aminek nézik (tehát Színésznőként, hiába nézi prostituáltnak a sofőr).