Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.o.p.

0 bejegyzést írt és 527 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
Fantasztikus újítással örvendeztette meg gyerekes és időmilliomos vevőit a Spar: bevezette a péksütik fajtánkénti önkiszolgáló vonalkódolását. A forradalmi változtatásnak vannak ugyan vesztesei (információink szerint ugyanezzel az intézkedéssel sikerült ugyanis a pénztárosokat az őrületbe, a nem…..
2017-ben Magyarországon semmi sincs lejjebb, mint a BMW-sség. A 45-ös bicepsz mellé hordott X6-ok. A matt fóliás, rokiparkolós Gran Coupék. A Soltvadkerten szilikonmellel mosatott, kínai xenonos, angel eye-os E36-ok. A facebookos alkatrészcsoportokban analfabétaként feladott hirdetések a kertvégi…..
Az 1995-ös Ghost in the Shell egy kultikus és megkerülhetetlen anime, amely óriási hatással volt mind a későbbi japán animációs filmekre, mind a nyugati filmiparra - elég csak a Wachowski nővérek Mátrix című filmjére gondolni. Amikor kiderült, hogy a régóta tervezett…..
Gyakran felmerül a kérdés, hogy hová menjünk a munka után inni? Fontos, hogy ne legyen túl drága, de azért ne is Gabi néni legyen, valamint lehessen valamit enni is a sós mogyorón kívül. Nos, egy ilyen helyet sikerült nemrég (újra)felfedezni a Kazinczy utcában...
Olcsón előállítható, a viselője testét hűvösen tartó, műanyagalapú textil ruhaanyagot fejlesztettek ki a Stanford Egyetem mérnökei, amely alternatívát jelenthet a légkondicionálással szemben...
Vannak emberek, akik az álmaikban élnek, és vannak azok, akik az álmaiknak. Rögtön tudtam, hogy Balázs az utóbbiakhoz tartozik, amikor mosolyogva nyomta meg a távirányító gombját, a V6 pedig sértődötten hördült fel a délutáni szunyókálásból. A duzzogás nem tartott sokáig, pár másodperc után a hangos…..
Szerintem, akik szeretik a hamburgert, azoknak nem lesz ismeretlen a Bamba Marha Burger. Alig több, mint fél éve nyitott a hely, a már évek óta egyre telítettebb burger piacon, ami manapság egyre rizikósabb beruházás, hiszen már így is szinte minden sarkon találunk hambit árusító éttermet. Nem volt…..
Azt gondolná a gyanútlan ember, hogy könnyű kaviárban és homárban turkálva megmondani filmekről, hogy túlértékeltek. Egyáltalán nem az. Természetesen ebben a kaviár és homár beszerzése is nehézség, de amikor a túlértékelt rendezőkkel foglalkozó listát írtuk össze, akkor…..
m.o.p. 2015.06.16 16:22:56
@danialves: A baj az, hogy mindet kedveltem és legalább 4x megnéztem mindet, a Titanic kivételével, azt kevesebbszer, de min. 2x. ha őszinte akarok lenni, farkaséhségem van ami a filmeket illeti.
m.o.p. 2015.06.16 16:41:19
@danialves: Aha. És attól lesz nekem jó. Hát, nem vagyok hipszter, ez most már biztos... se yuccie.
Arnold Schwarzenegger Barack Obama Bill Cosby Bill Gates Bill Clinton Bob Marley Dwayne Jhonson Brad Pitt(alsó sor közepén)..
Hihetetlen akrobatamutatványokkal megspékelt film érkezik a mozikba. Érdemes kivárni! Megérkezett az előzetes. A Warner Bros. Pictures közzétette a Holtpont című 1991-es Patrick Swayze és Keanu Reeves főszereplésével készült újraforgatott film trailerét, amiben  Luke Bracey…..
m.o.p. 2015.05.28 11:49:21
Hét év után visszatért a ralibajnokság Szombathelyre. A ralisok mellett ezúttal a terepesek mezőnyét is szemügyre vehettük. Négy percből Neked mi jön be? ..
Vannak olyan ételeket, amelyeket hagyományosan nem készítek el, hanem inkább megrendelem, vagy étteremben rendelem. Blogtársam már bebizonyította, hogy nem kell félni és otthon is elkészíthetünk különleges falatokat (pl: itt és itt). Most én is felbátorodtam és elkészítettem a…..
m.o.p. 2015.04.14 07:42:09
@pythonozok: a kínaiban kicsit más a bunda. Ott felvert tojásfehérjébe kevernek keményítőt, alacsony hőfokú olajban sütik, hogy világos maradjon a tészta, de ne legyen nyers és a végén cukorszirupba forgatják. Ettől garantáltan elszáll a cukra bárkinek.
Még egyetemista voltam, amikor felfigyeltem egy közeli pékségben egy-két érdekesebbnek tűnő tejtermékre. Aztán a Cserpes joghurtok szinte észrevétlenül váltak egy-egy nehéz nap levezető desszertjévé. Felüdülést jelentett a sok mű ízű, színezett joghurt után. Később…..
m.o.p. 2015.04.11 19:46:26
@acsa77: Egyet kell értenem veled, ami ugye auto troll mode. Arrol nem is beszelve, hogy a tejfolje nagyon nem hasonlit az eredeti tejfolre. Ezt onnan tudom, hogy nagynéném minden héten készít. Olyan tejből, ami a tehenbol egyenesen a konyha a megy. Mentségére legyen cserpesnek az ove pont annyira mű csak, mint a többi.
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
m.o.p. 2015.04.08 13:06:07
@WatchFun: Igen, mind hallottunk ilyeneket, át is éltem. Szóltam is érte, meg is sértődött és pont nem érdekelt. Letoltam, mint a gatyát. Utána elvégezte a feladatát. A rendőrt hiába toltam le, nem változott semmi. Ez is egy különbség.
A rendőrség szerepét tekintve igen komoly nézetkülönbség van köztünk. A rendőr fizetést kap, ha ellopják a kocsit, ha nem. Akkor jár neki, ha nem lopják el, mert akkor működik a bűnmegelőzés és akkor is jár neki, ha megtalálja vagy az autót, vagy az elkövetőt. Ha nem, akkor ő is lop. Ezt hívják munka nélkül szerzett jövedelemnek. Mi állampolgárok, nem azért alkalmazzuk a rendőröket, hogy lehetőség szerint és talán és ha minden frankó, akkor elvégezze a munkáját, hanem azért, hogy minden körülmények között elvégezze, vagy tegyen meg mindent, hogy elvégezhesse. A munkaszerződésekben is az áll, hogy a munkavállaló köteles a tőle elvárható gondossággal végezni a munkát. A ki sem dugja az orrát, mert úgysem lesz meg, vagy mert a tolvaj pénzeli, nem fedi le az elvárható gondosság fogalmát. Azért jöttek létre a rendvédelmi szervek, hogy ne nekünk kelljen tenni saját biztonságunk védelme érdekében. Ha nekem kell tenni azért, hogy a priust lopó senkiházi dolgát megnehezítsem, rendben van, de akkor kérem a másik felét is. Nem csak a kötelességet, hanem a jogot is. A jogot ahhoz, hogy elkaphassam és kirójam rá a büntetést. Szívesen megteszem, csak az íze kedvéért és azért, hogy REND legyen. Ha már a RENDVÉDELMI szervek tojnak az arcunkba
m.o.p. 2015.04.08 20:11:02
@Nancsibacsi: Ez tényleg jobb ötlet. Mindenki nyerne.
m.o.p. 2015.04.08 20:16:24
@FionaG: Ilyenem nekem is van. Balatonberény, valamikor december közepe éjjel egy körül. Nem álltam meg a stoptáblánál, csak kettőre lassítottam. Öt ropi. Itt is igazuk volt, nem is vitatkoztam, csak elmormoltam egy fohászt. Mennyire jó, hogy a senkiföldjén sohaidőben teljes a szigor... Ja igen, azért, voltam ott, mert épp mentem haza a nyaralóból, amit feltörtek. Tettes persze azóta sincs, a cuccok meg már, hát valaki biztos élvezi. Nem az volt életem legjobb napja na.
Nem vagyok egy nagy chef, de időről időre találok egy-egy ételt ami nagyon megtetszik, elkészítem és tényleg jól sikerül. Nincs elképesztően sok ilyen, de ami van azt szívesen megosztom itt a Sliceandsmile-on. Az első poszt A Pizzáról fog szólni. Sokan sokféleképpen…..
m.o.p. 2015.04.08 14:15:29
@GGy: nem sok, a kenyerek is 16 órát kelnek, már amelyik rendes. És a pizza az gyakorlatilag kenyér. 4 gramm élesztőnek kell is ennyi idő, amíg felfúj egy kg lisztet.
m.o.p. 2015.04.08 14:33:20
@GGy: ha nem akarsz számolgatni, akkor tedd hűtőbe, akár két napig is elkeleszti magát. Így a hétvégi sütésre elég kényelmesen előkészülhetsz.
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
m.o.p. 2015.03.25 11:09:21
@Rónarider: Nekem 1.6 benzin volt. Engem sem hagyott ott sehol, vérző torokkal is hazavitt és ott pusztult el a ház előtt. Becsültem a küzdőszelleméért, de mindent egybevetve szar volt. Engem sem érdekelt, hogy ki mit szól (mert szóltak).
m.o.p. 2015.03.25 13:14:40
@V12 Power: Próbáltam fellelt állapotban majd újjáépítve, de nekem iszonyatos volt. Aztán próbáltam egy célra építettet, na arra, dritfre, jó. Városban soha nem mennék vele. Aztán volt szerencsén az utódjában is ülni, jobb volt, de jó nem. Azért a prekoncepciód kedves. Mindenki, aki beszél, egy szar alapján beszél. Mint te ugye. Aki próbált egy (1) patikát és neked tetszett, tehát az autó jó.
Ahogy általában a hazai gasztronómiában, úgy a cigány konyhában is kultikus szerepe van a rántott húsnak. Jamie Oliver a legújabb könyvében az angolok comfort food-jairól, vagyis lélekmelengető, házias ételeiről ír. Ha elkészülne ennek a hazai változata, a nyomda közelébe…..
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..